返回列表 發帖

[Mar/20/2018] Prologue - Gin Lee (CD + DVD)

歌手:Gin Lee
唱片名稱:Prologue
唱片封面:

推出日期:2018/3/20
唱片類型:CD + DVD

TrackList:
CD
1.天變地變情不變  
2.Falling  
3.潛水  
4.今天終於一人回家  
5.玫瑰的故事  
6.1st Date  
7.下一位  
8.好姊妹  
9.十年如當日  
10.前科  
11.仙境夢遊愛麗絲
12.換季生活  
13.陪襯  
14.我不是你的觀賞魚  
15.默哀   

DVD MV
1.天變地變情不變  
2.Falling
3.潛水
4.今天終於一人回家  
5.玫瑰的故事  
6.1st Date
7.下一位
8.十年如當日
9.我說  
10.我不是你的觀賞魚  
11.如果牆會說話
12.偏偏喜歡你           

附加資料:
限量首批CD日本印製

李幸倪2018全新輯錄選集
首次收錄人氣重唱單曲「天變地變情不變」
個唱前溫習,李幸倪音樂路上多個第一次。環球重金收購GIN早期歌曲版權,
重新勾勒GIN的初熟時代,不能斷捨離的成名曲包括:

第一首流行榜冠軍歌:潛水
第一首優秀選得獎歌:Falling
第一首頒獎禮得獎歌:今天終於一人回家
第一首四台冠軍歌:玫瑰的故事      

CD收錄12首歌曲,分別由Eric Kwok、盧冠廷、唐書琛、周耀輝、馮穎琪、林二汶、
陳永謙、林若寧、黃尚偉、舒文、梁栢堅、頡臣、Jerald Chan、Johnny Yim、Edward Chan等創作人,傾力泡製。DSD Remastering

出處:mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

「環球重金收購GIN早期歌曲版權」
咁點解唔買返ginetic抽起未出個幾首歌,點都吸引過依家嘅track list
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

下?仲以為係新碟咁快錄好= =

天變地變情不變

WOW
收錄 Gin Lee 未被樂壇污染前既作品

點解佢硬係有陣柒味??

第一首優秀選得獎歌:Falling

原來環球仲care TVB架?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

三年四碟
等睇會出LP, SACD, CD+Bluray

今次唔知又出幾多版呢?
Prologue 很堅強復活版/蛋
Prologue 要堅強勞動版
Prologue 加送演唱會飛特別版
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

YAS QUEEEEEEEEEEEEEN
bitch better have my money
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

發現呢隻碟首首我都識唱

Gin Lee呢個資本主義下既產物到底仲要搶我幾多錢

雖然歌嘅質素好過環球,但首首都唔hit又係bma呢間摺得嘅公司買起啲歌要幾多錢
既然買起哂點解唔一次過出哂所有歌(連埋環球)大件夾抵食
最後就係環球嘅精選碟真係好肉酸,懶到background隻色都唔肯轉一轉

今次唔知又出幾多版呢?
Prologue 很堅強復活版/蛋
Prologue 要堅強勞動版
Prologue 加送演唱會飛特別版 ...
dom 發表於 2018-3-14 18:34

好大可能第二版加送「很堅強」CD single + 紅館演唱會霏

嚇親我,仲以為咁快出到新碟

好大可能第二版加送「很堅強」CD single + 紅館演唱會霏
hehehaha 發表於 2018-3-14 18:49

01 很堅強
02 型人道
03 很堅強 vo AGA
04 很堅強 feat. 容祖兒
05 很堅強 late night version
06 很堅強 band power mage version

WOW
bagfgfcde 發表於 2018-3-14 18:24

呢隻吸引過beGin 同 Live in the Moment

有埋MV咁正

WOW

唔知點解望住個封面會有陣榴槤味

居然係出精選

寧願買多幾隻Gin Lee(2012 年個隻
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

唔知點解望住個封面會有陣榴槤味
hehehaha 發表於 2018-3-14 18:54

點解會咁。。

點解唔買埋未曝光o個半隻碟,永遠都無得聽

做乜o野連BMA第一首主打 <廢話少說> 都冇?!
CD 唔收 DVD 又唔收
又搭隻環球年代的落去, 十級奇怪

嘩... Gin Lee 今年咪有機會一年三碟!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

刮花 track 1 後好值得買
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

環球錢多,用嚟捧暗星

係咪環球唱嘅精選就一定咁 7?
個封面只係好過 Kary 個隻少少...
二〇二三年度全女班投票

咁點解唔買返ginetic抽起未出個幾首歌,點都吸引過依家嘅track list ...
fifty1205 發表於 2018-3-14 18:18

姐係 Ginetic 係大碟變 EP?
真係未聽過呢件事... 願聞其詳
二〇二三年度全女班投票

重新勾勒GIN的初熟時代,不能斷捨離的成名(?)曲

刮花 track 1 後好值得買
星勤 發表於 2018-3-14 19:19

#Mean

同番版有咩分別
love wins!

第一首四台冠軍歌:玫瑰的故事
環球快d同tvb和好啦,等gin多幾首四台冠

同番版有咩分別
ivanbb 發表於 2018-3-14 19:38

呢個可以入銷量榜
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

WOW

呢隻值得買過佢新碟
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

呢隻幾正呀~係個封面差d

係咪精選碟封面都求鬼其?

以前買千嬅精選,封面都好hea

初熟時代
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

係咪精選碟封面都求鬼其?

以前買千嬅精選,封面都好hea
Nathan 發表於 2018-3-14 20:11

一d都唔求其lo !
中間有條線有design過ga!

我說   如果牆會說話   呢兩首擺落dvd但唔放cd咁奇怪嘅

廢話少說 作為香港嘅出道作都唔落

呢隻叫 prologue
可能佢新碟會叫 main dish

我仲諗緊佢新碟做咩咁快錄好lol

人氣重唱單曲「天變地變情不變」

點解唔擺埋很Gin強?? 為左出精選要重金收購
點解Best of Kary無金牌D歌

我說   如果牆會說話   呢兩首擺落dvd但唔放cd咁奇怪嘅

廢話少說 作為香港嘅出道作都唔落  ...
newguy 發表於 2018-3-14 20:31

同問
其實既然都買曬所有版權翻嚟
點解唔直接出曬全部歌呢
二〇二三年度全女班投票

個封面似足90年代街邊一百蚊3隻嗰D翻版碟。

01 很堅強
02 型人道
04 很堅強 feat. 容祖兒
05 很堅強 late night version
06 很堅強 ...
艾石仔 發表於 2018-3-14 18:51

01 很堅強
02 型人道
04 很堅強 duo John
05 很堅強 feat. 容祖兒
06 很堅強 late night version
07 很堅強 band power mage version

垃圾都有得精選
廢物回收咩

個封面似足90年代街邊一百蚊3隻嗰D翻版碟。
thecool123 發表於 2018-3-14 20:57

佢本人已經係100蚊3Q嗰類

P.S. 3Q = Thank You

所有人都應該買
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問