返回列表 發帖
有獎問答遊戲 #13
試題簿

考生須知
(一)本卷根據「全女班音樂流行榜」之榜單設問。
(二)本卷共三題, ...
616.1314 發表於 2018-3-18 00:04

有獎問答遊戲 #13
答題紙

題號
1 D
2 B
3 泳兒、容祖兒、孫燕姿、李幸倪、楊千嬅、JW、王嘉儀、黃淑蔓、AGA、衛蘭
P Victoria - 鄧紫棋

Jason's Playlist 2018

2018年度冠軍歌巡禮
WK01-13: 奉愛之名 / 一晃眼 / 咖啡因萬歲 / 曌 / 離遊記 / 初 ...
JasOh103 發表於 2018-3-23 00:24

都唔知話你愛Gin定反Gin好

CLWM 2018 Week 11

冠軍歌列表:Nights Without YouLeaving Home奉愛之名我們的航海時代我可唔可以唔好咁樣飛砂風塵三俠飛砂(2)當下的力量不要死在崇拜裡不要死在崇拜裡(2)

林欣彤係前兩年推出咗幾首單曲
可惜反應麻麻
嘗試走另類嘅風格 例如《奇怪》
可惜Vocal並carry唔到首歌
只係編曲上加咗唔少分
今次《忍》走回K歌路線
但質素反而比起《懸崖花》、《奇怪》好
曲好易上口 Vocal上唔需要太多嘅花巧 反而聽得舒服
係近呢2年最好嘅派台歌

01 林欣彤 | | 04>08>X>04>03>01 [1 Week #1]
02 方大同 | Ten Reasons | 06>02
03 陳慧琳 | 尾站天國 | 03>07>05 >03
04 徐加晴 | 封箱 | 10>04
05 Supper Moment | 不要死在崇拜裡 | 07>02>01>01>05 [2 Weeks #1]
06 小肥 | 睡前服 | 04>06>04>06
07 莫文蔚 | 慢慢喜歡你 | 08>X>07
08 許廷鏗 | 演員的自我修養 | 06>02>02>08
09 Robynn & Kendy | 未來紀念館 | 09
10 Kolor | 七尺之下 | 10

2 3 都好聽 希望各自都有2WKS冠
bagfgfcde 發表於 2018-3-24 22:54

ok

my LOVE my FAV Top 20
Week 11 : 12/03/2018 - 18/03/2018  |    |  

RK|LW WK|PE Songs        ...
jose 發表於 2018-3-24 23:04

恭喜Olivier Cong