返回列表 發帖

不只是朋友 - 伍富橋

單選投票, 共有 40 人參與投票
35.00% (14)
2.50% (1)
17.50% (7)
7.50% (3)
37.50% (15)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 不只是朋友
主唱: 伍富橋

派台日期: 2018-3-16

曲: 張家誠
詞: 張美賢
編: Johnny Yim
監: 何哲圖/Johnny Yim

夢伴或是一位摯友 走於分岔路口
我與你 未預期的邂逅
幻像或是真的看透 婉拒或是接受
我暗裡 練習來將我感覺說出口

最愛的人在哪裡 未寄的情怎收取
沿路有多麼崎嶇 最美一幕 我仍全力追
在你身旁像愛侶 就算窗前急風吹
眉目有一絲應許 我也想等下去

日夜伴聚都不會夠 好想找到藉口
帶你看 浩瀚無邊宇宙
活在現實多少引誘 可會永遠牽手
聽說過 做十年好友 不會有分手

在你身旁像愛侶 就算窗前急風吹
眉目有一絲應許 我也想等下去

在你身旁像愛侶 未唱歌詞風一吹
傳遞到杯中清水 喝了一口便醉

聽左都一段時間而家先plug?

btw成首歌都好80年代尾90年代頭黃凱芹唱果類歌

其實真係麻麻地呢個人 好就好在唔係唱劇集煩膠歌
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

其實真係麻麻地呢個人 好就好在唔係唱劇集煩膠歌
帥小寶` 發表於 2018-3-18 14:20

呢首係溏心3插曲喎

呢首係溏心3插曲喎
KITSTON 發表於 2018-3-18 18:34

Sorry我唔知原來係插曲 咁無野了反感+10000

Sorry我唔知原來係插曲 咁無野了反感+10000
帥小寶` 發表於 2018-3-18 18:38

即刻變臉。。笑左。。不過當新歌聽都OK啦

伍富橋 其實把聲咬字好清
唱這首Live 有水準
值得一聽 5分
支持你 星夢新希望

人正歌正

唱這首Live 有水準
值得一聽 5分
支持你 星夢新希望 ...
panpan2144 發表於 2018-3-18 22:46

收左幾錢啊你??

八十年代的旋律, 有譚校長和凱芹的影子. 曲是易聽, 但抄得有點過分, 不如說改編歌會給高一點分.3 fun

唱這首Live 有水準
值得一聽 5分
支持你 星夢新希望 ...
panpan2144 發表於 2018-3-18 22:46

有無LIVE 聽下???

panpan2144 發表於 2018-3-25 01:26

LIVE又不錯。。

無介紹錯
星夢既後起之秀

做乜又黎多個 hkwilliamsiu
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星夢歌手嚟講, 佢未令我厭惡, 可以一聽

其實佢啲歌幾好聽吖
弊在佢間唱片公司唔太多人鍾意
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

herman做得監製既話
可唔可以幫手提下歌手懶音

其實張美賢已經醒水 唔用g音做尾
但佢d「窗」「想」都仲係聽到耳都側埋
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

我覺得幾好loop既
FIGHT for 陳柏宇

Johnny Yim 存心玩野
編到咁dim 做乜
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

電視聽到
d唱功仲係好幼嫩

上左榜了 有排loop

3plug都一般,都好難hit