返回列表 發帖

[Jun/2018] Gin Lee 李幸倪 First Of All Live

《FWD MAX presents Gin Lee 李幸倪 First Of All Live》
日期:6月23-24日
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館
票價:HK$680 / $480 / $380
門票3月21日起於城市售票網公開發售
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Nathan 發表於 2018-7-3 19:26

健康既性感美

希望9月前出到演唱會DVD
Garfield 發表於 2018-7-3 14:18

希望8月尾出

希望9月前出到演唱會DVD

好後悔因為去旅行無得參與gin嘅第一次
結果佢嘅第一次比左大家我無份享受
唯有睇返佢ig啲J圖 ...
hehemamama 發表於 2018-7-2 22:47

希望Gin Lee盡快開第二次啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唯有睇返佢ig啲J圖 ...
hehemamama 發表於 2018-7-2 22:47

你錯過左好重要既一次
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唯有睇返佢ig啲J圖
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

話說21/7又有Gin Lee既live聽
希望耳猶未盡既堅粉們可以到場支持
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Gin Lee聽日晏晝2:15上新城娛樂Hot Pop做訪問
唔知會唔會分享演唱會點滴呢
好期待呀~
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

發覺gun gun開完演唱會多左好多關注度 不同forum都有關於佢既罵戰/討論
例如:
GinLee 紅唔起死因 研究所
https://lihkg.com/thread/723003/page/8?ref=ios
GinLee 紅唔起死因 研究所
https://m.discuss.com.hk/index.p ... &extra=page%3D1
-

唱左 一枝花很希望結果
JasOh103 發表於 2018-7-1 21:22

希望佢盡快搵到佢既加一 快d結果

我以為會唱番一枝花
HOTMAN 發表於 2018-7-1 21:18

唱左 一枝花很希望結果

原來咁就一星期
聽完live返唔到轉頭呀真係
JasOh103 發表於 2018-7-1 15:21

空姐新編曲好好j

其實個concept早係Eric Kwok 2014作品展已經用過
hehehaha 發表於 2018-7-1 19:57

我以為會唱番一枝花

舞台用草原做concept 係咪因為想補償佢之前reject林奕匡呢個咁出色嘅曲 反而唱和每天講再見?
利申無source ...
nicholashin 發表於 2018-7-1 19:51

其實個concept早係Eric Kwok 2014作品展已經用過

舞台用草原做concept 係咪因為想補償佢之前reject林奕匡呢個咁出色嘅曲 反而唱和每天講再見?
利申無source

每次開 show我都想要風機,今次終於如願以償。#好涼快

實力AGA!
nicholashin 發表於 2018-7-1 00:07 [url=http://www.cmusichart.com/disc
uz/redirect.php?goto=findpost&pid=1200705&ptid=14346][/url]

Aga都有實力,不過唔係唱果方面

回復  lblemon

關心妍身材好過佢 唱功有得揮,都唔見多佬粉。
黃家正 發表於 2018-6-30 14:44

關家姐聲勢最好的年代好似係千禧年初,當時最矚目嘅係純偶像派。實力派冇乜勢。不過,都唔可以話佢唔紅,起碼佢04年開到紅館先。

去到05年左右,新一代實力派,好似janice kay ivana等崛起,千嬅、祖祖憑大量hit歌順利過渡,fiona純偶像派都可以憑鮮明美少女、少女歌形象順利過渡,反而關家姐呢個有實力又有樣嘅就被刷了下去,被夾在新舊中間,都唔知fit佢去咩地位好

原來咁就一星期
JasOh103 發表於 2018-7-1 15:21

每唱一個字都有戲,好勁

原來咁就一星期

實力演唱撼人心!豐富盛放的「Gin Lee李幸倪First Of All演唱會」

出道九年,來自馬來西亞的李幸倪(Gin Lee)首度圓夢登上紅館,舉行一連兩日的「First Of All Live」演唱會。變換露腰、大露背、露美腿等多個性感造型,展現瘦身有成的好體態,更難得大跳誘惑舞步,最讓大家驚豔與感動的是她比錄音專輯更好聽的現場演唱實力。至於嘉賓則請到同樣實力派的AGA江海迦、許志安、側田,Gin Lee一家人也從大馬飛來支持,台上暖心合唱,用這次演唱會分享她音樂路上追夢的勇氣與堅持。

用九年登紅館 實力演唱撼人心

三面舞台,斜坡鋪成一片青綠草地,Gin身披白色系厚袍,由中間高台升起出場,以《光環》揭開演唱會序幕,赤腳上陣的她步下斜坡後再唱出《隨風而來 隨風而去》,並開口道出首次開唱的心情:「如果我是一朵花,我用了九個夏天,終於在今日盛放,謝謝你們一直用愛支持和灌溉我這朵花。」

一直都被公認很能唱,但沒想到現場的Gin真的這麼會唱,比起資深天后們決不遜色。已經推出過8張作品集的她,一首接一首賣力唱:《下一位》、《芝麻開門》、《月球下的人》、《含蓄》,也包括最新EP【Bold & Beautiful】中收錄的《很堅強》、《信》等等。

稍經改動的編曲帶來新的聽覺體驗,現場演唱的Gin歌聲清亮有力,無論高低音都穩定呈現,要稱她是「女版行走的 CD」絕對當之無愧,甚至現場更好聽!唱《Falling》時的力量氣勢穿透人心,完全感受到她全心投入的努力。

性感動感難不倒 家人團聚撐場

不止聽覺,視覺享受也不含糊,事先預告會有性感演出的Gin,果然頻頻大秀好身材,舞台換裝、深V露背、小背心、鏤空透視統統有,邊唱《Slow Dancing French Kissing》,邊跳翹臀開腿誘人椅子舞,再跳唱《1st Date》、《很想要吧》等快歌,展現斯文深情之外的另一面。

宛如交出一張歌唱比賽的終極成績表,曾在兩岸選秀節目中征戰的Gin,舞台上重現比賽曲《秋意濃》,也分享了隻身一人到香港打拼的辛酸史:曾經半夜肚子痛卻孤立無援,也曾為過年無法與家人團聚而黯然神傷,不過一家人今晚特地到場支持,在台上團聚合唱。

原來Gin一家都是音樂高手,邊打鼓邊升上舞台的有型爸爸,獲得全場歡呼支持,媽媽和姊姊都有驚人的好歌喉,一家人並肩演唱《給我一個吻》、《Hey Jude》,又與姊姊合唱《我也不想這樣》等等,溫馨的氣氛感染全場。

嘉賓同台展實力 努力獲肯定

Gin說,《一加一》這首歌,讓她被更多人熟悉喜愛,所以演唱會上邀來好姐妹AGA江海迦合唱,當然也是順理成章。

至於安可時間的神秘嘉賓,就邀得前輩許志安幫腔,二人重唱的《情人》耳目一新,安仔透露是參加節目而認識Gin,大讚她勤奮,至於第二場的側田就不斷誇她性感火辣,肯定她的努力。

尾聲Gin唱出第一次在香港公開比賽的歌《Superwoman》,鏗鏘有力贏得掌聲。最後她以《空姐》及《今天終於一人回家》做結尾,一邊鞠躬致謝、大送飛吻。相信大家會帶著她繞樑的好歌聲,收穫滿滿地回家。

https://www.kkbox.com/hk/tc/column/live_reviews-0-425-1.html

馬尾好可愛
Garfield 發表於 2018-6-29 16:24

呢張好似佢表姐符瓊音

我無off topic 架

新聞:
家人對Gin Lee的重要性,在後台就可以看到,由於Gin Lee希望靜心記 ...
Nathan 發表於 2018-6-30 22:04

環球有無錄低佢d 開聲片
希望DVD製作特輯有

討論返個演唱會啦
hehehaha 發表於 2018-6-30 22:00

我無off topic 架

新聞:
家人對Gin Lee的重要性,在後台就可以看到,由於Gin Lee希望靜心記熟歌詞和rundown,她把自己閉關在後台大房,只有家人和一位前輩可以進入,就是譚校長阿倫;直到換第一套衣服,Gin Lee開始發功開聲,歌手開騷前都會開聲,但Gin Lee的開聲功力非常震撼,十分鐘又高音又低音,在旁的工作人員都笑言被她的海豚音震到暈一暈。

好多歌手用嘴唇震動果果方法開聲

Gin lee直程嘴都唔郁
Nathan 發表於 2018-6-30 21:55

討論返個演唱會啦

我又學下野先
John 發表於 2018-6-30 21:51

好多歌手用嘴唇震動果果方法開聲

Gin lee直程嘴都唔郁

連登有gin lee罵戰睇
HOTMAN 發表於 2018-6-30 21:00

cap過黎睇下

我講CD, 其實應該可以快過dvd
hehehaha 發表於 2018-6-30 20:56

可能印刷廠忙住加印EP
印唔到Live CD住

Gin開聲方法好pro咁
Nathan 發表於 2018-6-30 21:38

我又學下野先

Gin開聲方法好pro咁

輪住出First of All Live 2CD/ SACD / DVD / Bluray / LP
hehehaha 發表於 2018-6-30 21:03

冇錢啦Gin Lee fans2018真慘

咁點水埋d叔叔一次過買埋dvd bluray丫
HOTMAN 發表於 2018-6-30 20:59

輪住出First of All Live 2CD/ SACD / DVD / Bluray / LP

連登有gin lee罵戰睇

hehehaha 發表於 2018-6-30 20:56

咁點水埋d叔叔一次過買埋dvd bluray丫

剪片唔洗時間牙 淨係剪走d 7visual都要半年啦
HOTMAN 發表於 2018-6-30 19:13

其實Gin 可以出返一,兩首家姐d 高難度K 歌 (e.g. 你有心,負擔不起,無話再講,無罪釋放,以身試愛 etc) ...
victor1991415 發表於 2018-6-30 18:34

覺得Gin Lee好適合唱負擔不起

好心環球快手啲出Live CD啦,隔咗成個禮拜都未出
明明Gin Lee啲live完美到唔洗後補直出就得
CD版Gin Lee已 ...
hehehaha 發表於 2018-6-30 16:54

我都好想快d出Gin Lee

HOTMAN 發表於 2018-6-30 19:13

咁咪齋出CD先囉
好想日日瘋狂聽呀倪啲live呀

CD版Gin Lee已 ...
hehehaha 發表於 2018-6-30 16:54

回復  lblemon

其實Gin 可以出返一,兩首家姐d 高難度K 歌 (e.g. 你有心,負擔不起,無話再講,無罪釋放,以身試愛 etc)
佢又發揮到,又可以繼續省靚唱功好呢個招牌,又入到屋

回復  lblemon

家姐唱功係好
但把聲太尖la
【This is MC】澳門見

CD版Gin Lee已經滿足唔到me

回復  lblemon

可能因為Gin比關家姐外向,charm到中佬

回復 2993# lblemon

舞來舞去 不日內開始錄音。

Gin Gin咁正,點解無男仔埋身架,搞到去親旅行都係同屋企人。
Garfield 發表於 2018-6-29 17:16

So hot

來到第2晚的紅館演唱會,Gin依舊發揮出高水準唱功,又唱又跳十六分鐘的串燒歌(medley)都輕鬆自如,嫵媚姿態 ...
John 發表於 2018-6-28 16:19

堅Lee 之後又有新名 .. 人肉Gin Lee
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

Gin Gin咁正,點解無男仔埋身架,搞到去親旅行都係同屋企人。
Garfield 發表於 2018-6-29 17:16

簡直正到核爆啦,性感得黎又健康!

非煎粉男同事睇完報紙D相, 話件件衫都大露背, 似真空上陣喎

男人真心LIKE 煎呢類 ...
lblemon 發表於 2018-6-29 16:35

真Gin Fans: 剩係入場聽佢唱falling已經值回票價
中年男fans: 剩係睇Gin Lee馬夾線已經值回票價