返回列表 發帖
下,我印象中酷愛之前,張敬軒喺香港最hit係My Way/斷點/Hurt So Bad通通都hit過Gin Lee任何歌 ...
loowee 發表於 2018-6-26 20:02
2006年
笑忘書已經入圍我最喜愛歌十強,定五強
嗰年已入圍903最男五強
Hurt so bad第一首國語四台冠
當年娛樂版成日煲佢同ivana,基本上一星期都幾次見報
算啦,人哋自我感覺良好
係要拉其他歌手落水先得

利申:欣賞gin lee

有冇人睇完之後好回味"我也不想這樣",搞到宜家狂loop >
loowee 發表於 2018-6-26 21:35

佢2姊妹和音一流

有冇人睇完之後好回味"我也不想這樣",搞到宜家狂loop ><

其實香港真係要好好珍惜GIN LEE 呢啲歌手
唱LIVE 又好聽又有感情
真係無乜邊個得

希望環球捧好啲佢啦 咪鬼捧佢做HIFI 歌手

美煎在演唱會中,風情萬種呀
開始覺得呢種風情就係球記比佢嘅image
所以美煎一定唔可以肥返 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 20:46

Gin lee好易水腫
佢瘦到得2個原因,一係當年窮到冇錢食飯,一係演唱會操fit

大家成日話佢差一首hit歌,但其實唸真d, JW/欣宜/方皓玟近幾年都出到hit歌,但票房一樣仆直
其實我 ...
loowee 發表於 2018-6-26 19:42

得JW首歌係大hit炸,街知巷聞,可惜佢個人無咩賣點,紅唔落去

欣宜首女神受眾好極端,因為佢個人既關係,好多人憎佢及唔聽佢既歌,hit極有限

小明根本好小眾歌手,相信仲有好多街客唔知佢乜水,唔知佢有咩歌。

聽Gin Lee的歌迷主要每次都真金白銀買專輯,造成環球覺得佢有一定叫座力,和其他女歌手不同主打網上單曲, ...
TheOcean 發表於 2018-6-26 20:12

識個中佬網友,對於而家啲歌手,佢只會買李幸倪啲碟,但唔會聽concert,因為要睇細路。帶埋細路去的話,一來總消費太貴,二來細路必定阻住聽歌。後來有平飛,佢老婆飛甩佢同親戚睇,中佬繼續留家睇細路

發覺冇咩人講chair dance 除左性感同意態撩人外 其實真係跳得好 好多好細緻既move都做到 ...
HOTMAN 發表於 2018-6-26 20:01

美煎在演唱會中,風情萬種呀
開始覺得呢種風情就係球記比佢嘅image
所以美煎一定唔可以肥返

好想好想Gin拎到首金曲正式上位

不過想像唔到做邊類型金曲可以hit到
係K歌痛愛可惜我是水瓶座,定係囍帖街 ...
Garfield 發表於 2018-6-26 19:29

一定要k歌先有機會big hit。

係,張敬軒個陣係上得好快
酷愛之前基本上只得笑忘書+Hurt so bad係類似玫瑰的故事/今天終於一人回家級 ...
John 發表於 2018-6-26 17:12

下,我印象中酷愛之前,張敬軒喺香港最hit係My Way/斷點/Hurt So Bad通通都hit過Gin Lee任何歌

發覺冇咩人講chair dance 除左性感同意態撩人外 其實真係跳得好 好多好細緻既move都做到

大家成日話佢差一首hit歌,但其實唸真d, JW/欣宜/方皓玟近幾年都出到hit歌,但票房一樣仆直
其實我 ...
loowee 發表於 2018-6-26 19:42

其實唔係要BIG HITS
比左首女神又如何? 最多上一上, 但HOLD到幾耐
唔會成隻碟都係BIG HITS
由SHIGA開始個個都用呢個方法做歌手
搞到紅歌唔紅人
賣個賣人先係最吸引

酷愛之前基本上只得笑忘書+Hurt so bad係類似玫瑰的故事/今天終於一人回家級 ...

阿堅係差呢首全城都識嘅big hit
就算阿祖當年就算有痛愛抱抱
都要有首我的驕傲推佢上去攻頂

其實我覺得香港宜家個market根本已經冇乜可能做到一線女歌手出黎
唔好話女歌手啦,男歌手都難做,但起碼男歌手如果上到TVB要入屋唔難

但問題系環球宜家會做d咩去食住個勢?
loowee 發表於 2018-6-26 19:25

同TVB和好如初
R 劇歌 電影歌黎唱

好想好想Gin拎到首金曲正式上位

不過想像唔到做邊類型金曲可以hit到
係K歌痛愛可惜我是水瓶座,定係囍帖街小城大事

自我感覺還好十大啦,希望有第六位。
舞來舞去 不日內開始錄音。

所以我唔明點解成日有人插啲新一代歌手(eg. JW Joyce等等)唔夠班 唔夠hit歌上紅館
有老細唔理票房 俾機會 ...
JayantL 發表於 2018-6-26 17:46

但問題系環球宜家會做d咩去食住個勢?

希望煎煎真係可以食住個勢攞女金
自我感覺還好走勢要1>2>2>1
帥小寶` 發表於 2018-6-26 17:50

谷沙鷗啦

其實gin lee可以考慮搵側田寫歌

回復 2811# lblemon

我睇好SM會很堅強地開兩場加兩場
舞來舞去 不日內開始錄音。

很堅強越聽越好聽

十分認同,這幾日多左人討論
TheOcean 發表於 2018-6-26 17:52

希望環球食住個勢
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

又平衡時空我post出嚟身邊無一個識
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 18:27

其實真心好hit
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

唔鍾意還唔鍾意
很堅強真係hit既
我唔聽歌的朋友都識呢首
lemontea1069 發表於 2018-6-26 18:08

又平衡時空我post出嚟身邊無一個識

回復  bigmag

其實個九展show幫唔到欣宜,想睇嘅已經睇左,而且相隔時間太短啦。Gin就醒啦,一來就 ...
黃家正 發表於 2018-6-26 16:22

佢同JW根本同一個CaseShow完之後極速紅館
紅館即時賣唔出

所以我唔明點解成日有人插啲新一代歌手(eg. JW Joyce等等)唔夠班 唔夠hit歌上紅館
有老細唔理票房 俾機會 ...
JayantL 發表於 2018-6-26 17:46

D人成日用二三十年前既標准去睇而家樂壇。不切實際咯。

唔鍾意還唔鍾意
很堅強真係hit既
我唔聽歌的朋友都識呢首
lemontea1069 發表於 2018-6-26 18:08

月球下的人CM夠有人話唔hit啦
但現場反應證明一切
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

喺馬拉好hit?今年暫時未出現一首big hit
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 17:47

唔鍾意還唔鍾意
很堅強真係hit既
我唔聽歌的朋友都識呢首
【This is MC】澳門見

帥小寶` 發表於 2018-6-26 17:50

呢首十大唔好啦= =寧願佢即刻落榜派天地一沙鷗之後搏多個冠

佢果時hit歌同twins差不多,只係唱難度高d,叫gin同jw欣宜比啦,同關家姐比?輸哂 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 14:39

反而我覺得最近似應該係王菀之對普通人嚟講佢最紅係我真的受傷了
佢嘅音樂高質但唔係普通人唔太聽
比較好少少係佢有拍劇份屋
同本身十幾年死忠比較多少少
結果頂到盡先唱到一次兩場三面台,一次一場三面台

Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 17:47

女神後已經無big hit,唔計恥笑果d
Love Mag Love Joey

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

很堅強好hit wor
起碼很堅強很堅強個句堅hit
John 發表於 2018-6-26 13:45

有老細唔理票房 俾機會你幫你開紅館唔通拒絕咩?
好似美煎咁
把握到今次機會 聲勢即刻上咗嚟
紅館嘅威力同關注度 你開幾多次細場都冇得比
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

下半年繼續國語碟既話, 百分百三甲不入.
lblemon 發表於 2018-6-26 17:25

我係環球就轉Plan幫Gin出多隻廣東EP(4首歌都好)
或者plug兩首國語碟bonus一雞兩味新歌廣東版

同意你的看法.

食住個勢狂谷airplay搶女金
John 發表於 2018-6-26 17:10

下半年繼續國語碟既話, 百分百三甲不入.

John 發表於 2018-6-26 17:10

嬋嬋都係開2場後谷上女金,力撼紅遍全宇宙的蝦餃媽,之後轉公司

同gin好似

等出Live Product咁我就可以課金Gin Lee同 J佢d live
上網睇片個show幾正,昇華哂d歌,例如: 空姐 / Falling / 很堅強
可惜無唱天地一沙鷗 同Kary做嘉賓!

我要PART II牙

其實有黑布真係唔好講撼到tvb霸權,呢樣野只會令tvb得逞
bigmag 發表於 2018-6-26 17:00

還好啦
都收貨

軒仔當年都好似係一開波就紅館,當年有酷愛爆HIT
lblemon 發表於 2018-6-26 17:02

酷愛之前基本上只得笑忘書+Hurt so bad係類似玫瑰的故事/今天終於一人回家級數咁hit
又係大家都知佢唱得,但少hit歌
但酷愛個下爆得好快

小明今年又唔開,下場只會好似欣宜一樣
gin開完現時有咩好做呢,精選出左,新碟出左,紅館開左 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:54

小明今年又唔開,下場只會好似欣宜一樣
gin開完現時有咩好做呢,精選出左,新碟出左,紅館開左 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:54

小明生完仲要湊仔, 明年或後年出返黎都唔知咩世界啦. 而且年紀又唔細.  今年AGA, MAG 氣勢都上緊.

煎而家做既野係盡量睇晒IG 所有留言, 人人都點個讚, 然後同家人去泰國着BIKINI, 飲飲食食. 我想留言叫佢唔好肥返.

同意
一開波就紅館,保住新鮮感
John 發表於 2018-6-26 16:45

軒仔當年都好似係一開波就紅館,當年有酷愛爆HIT

所以而家已經好好
叩做撼動到TVB霸權
起碼Gin Lee完全冇TVB,都有唔錯反應
反而TVB兩個一姐唔似會開到 ...
John 發表於 2018-6-26 16:45

其實有黑布真係唔好講撼到tvb霸權,呢樣野只會令tvb得逞