返回列表 發帖
咁比唔太公道,祖兒已經做左咁耐一線女歌星,Gin Lee只係剛剛上一線
正如我地都好少會比較Gin Lee係咪唱 ...
John 發表於 2018-6-25 18:16

Gin第一次開紅館已經有美祖show up嗰時既功力

你又唔怪得人,紅館係咪免費送返屋企先?
bigmag 發表於 2018-6-25 17:04

大佬,遲極都係1130完騷,乜真係無車番屋企咩 住沙頭角?

黑布本身係hold哂唔關賣飛事
TheOcean 發表於 2018-6-25 18:12

唔好理佢啦, 心地唔好
最好個個有實力既女歌手都滯銷, 樂壇一沉不起, 佢就開心喇
【This is MC】澳門見

睇完king jer個post 真係愈諗愈嬲
某班觀眾咁趕著番屋企 不如以後唔好睇演唱會 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:02

第一晚好少人早走
好多人都留到最後
仲有幾十人係停車場出面等Gin Lee
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

早早定煎煎唱功勁啲?
Lewis 發表於 2018-6-25 13:17

咁比唔太公道,祖兒已經做左咁耐一線女歌星,Gin Lee只係剛剛上一線
正如我地都好少會比較Gin Lee係咪唱得好過憶蓮

用返第一次開紅館時比較的話,Gin Lee完勝
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

Gin放完假之後可以繼續準備新碟,今次要真big hit

點都好啦,今次個show完左之後仲有king jer同連登加持
起碼好過衛蘭同JW年頭開完都無人知 lol
Gin Lee今舖 ...
fifty1205 發表於 2018-6-25 17:20

睇下gin年尾仲有無人知
Love Mag Love Joey

咪妖言惑眾啦 明眼人都知你幾點影
帥小寶` 發表於 2018-6-25 17:07

黑布無假啦?

頭場一啲都冇封 我仲坐黑布啲位
royloyloy 發表於 2018-6-25 17:06

因為好多FWD MAX送出的免費飛
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

唔駛理d無聊人
gin lee 加油

今天只想Proud of GIN

點都好啦,今次個show完左之後仲有king jer同連登加持
Gin Lee今舖 ...
fifty1205 發表於 2018-6-25 17:20

希望大家年尾全投煎煎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

Gin Lee今舖打贏咗仗 希望環球諗計下半年點谷入最女五強
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

尾場情況我唔知,但首場我覺得encore時又唔可以講話走左好多人,起碼今天終於一人回家時都起碼有8成觀眾。
同埋大家都心照今次好多都係贊助派飛觀眾(包括我自己),所以23:00後人走係正常啵。
就算係睇Gigi哥晚咁好氣氛d人都係一路睇一路走,根本睇concert就係咁,冇得怪人

好值得記念
Garfield 發表於 2018-6-25 16:54

ok lah 80% stayed with 2 songs left
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

咪講左好幾版囉,要踩幾耐?當出面forum,facebook都撐Gin Lee,鄧佢唔抵時
CM都仲有班人繼續想落井下石 ...
loowee 發表於 2018-6-25 16:57

岩聽 明明好應該百花齊放 GINLEE呢朵花勁靚

好吉好黑
bigmag 發表於 2018-6-25 16:47

咪妖言惑眾啦 明眼人都知你幾點影

好吉好黑

頭場一啲都冇封 我仲坐黑布啲位

咪講左好幾版囉,要踩幾耐?當出面forum,facebook都撐Gin Lee,鄧佢唔抵時
CM都仲有班人繼續想落井下石 ...
loowee 發表於 2018-6-25 16:57

但呢d喺事實,況且香港樂壇仲有容祖兒,楊千嬅,鄭秀文系度撐住,佢地都有市場

你又唔怪得人,紅館係咪免費送返屋企先?

好吉好黑

CM都仲有班人繼續想落井下石,想置佢死地咁,都唔知咩心態
系咪香港全部女歌手flop曬先開心?

好值得記念

好吉好黑

德福hmv既bold and beautiful 又話賣哂 間間都冇
HOTMAN 發表於 2018-6-25 15:44

全城瘋搶

佢地2個都係搵Christine Samson學唱歌,
以我所知,
容祖兒係勤力型,死練爛練,練到現場好穩定
李幸倪係 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:25

與其話Gin Lee係天賦型,倒不如話佢個根基打得好,係音樂世家薰陶出黎既歌手係勁一大截論實力係超型馬,祖兒都唔係佢個班
只不過祖兒行既係大眾路線,又識跳唱,同Gin Lee呢種企定定就可以震懾到既歌手係兩種不同類型

德福hmv既bold and beautiful 又話賣哂 間間都冇

最on9係,唱緊最後一首個陣,環球有女職員叫哂680區正中間前排d VIP起身排隊入後台,一走就走成十行。謝 ...
loowee 發表於 2018-6-25 14:38

我睇欣宜都係咁, 去到最尾一首歌之前, 所有ARTIST,工作人員 之類全部返入後台, 相信係部分工作人員等歌手返後台後有野做要准備, 其餘人士就在後台迎接歌手完騷同埋快D 排隊同歌手合照

唔係落歌手面咯

最on9係,唱緊最後一首個陣,環球有女職員叫哂680區正中間前排d VIP起身排隊入後台,一走就走成十行。謝 ...
loowee 發表於 2018-6-25 14:38

班行內人係咪排隊入後台等同阿堅合照

唱到2320左右 唱緊最後一首歌 680前排陸續走左幾行
Garfield 發表於 2018-6-25 13:07

Cheuk Ng
最on9係,唱緊最後一首個陣,環球有女職員叫哂680區正中間前排d VIP起身排隊入後台,一走就走成十行。謝茜嘉 Adrian Fu呢d所謂嘅音樂人又係咁,排住隊聽最後一首歌,真係有咁趕咩?行內人都唔撐。唱片公司都咁做去丟artist架,Gin Lee早走早著。利申:睇哂2晚,真係唱得好好,香港無其他女歌手live張力勁過佢

環球真系一流唱片公司

Sunny琴日5點仲係哈把同條女食緊雪糕
點會係嘉賓
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

Supper Moment 琴晚純粹係現場睇show炸
Garfield 發表於 2018-6-25 14:03

仲以為揾佢地做嘉賓添

Gin 小朋友幾歲人仔,聽一首歌唔洗譜就自己彈得番出黎,我覺得係天賦 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 14:02

哦~~
係呢, 點解昨晚唔自彈自唱? 留返下次紅館?

Kong好正
HOTMAN 發表於 2018-6-25 11:32

唱第一段正到呢
好心環球比首咁既歌佢啦

其實, 唔係話有SM 做嘉賓咩? 點解冇左影? 隻情人似係揾SM 既歌喎, 點解臨時甩底? ...
lblemon 發表於 2018-6-25 13:53

Supper Moment 琴晚純粹係現場睇show炸

我對煎係咪天賦型多少有D 質疑, 因為佢本身生長在音樂世家, 由細到大在音樂和演唱的薰陶方面係強過一般人 ...
lblemon 發表於 2018-6-25 13:42

Gin 小朋友幾歲人仔,聽一首歌唔洗譜就自己彈得番出黎,我覺得係天賦

譚伯D fans叫gin翻唱譚伯既歌
HOTMAN 發表於 2018-6-25 13:31

係咪驚Gin未夠霉

其實, 唔係話有SM 做嘉賓咩? 點解冇左影? 隻情人似係揾SM 既歌喎, 點解臨時甩底?

我狂loop很堅強
HOTMAN 發表於 2018-6-25 13:09

呢首live真係好正
聽到我心都震埋

以我所知,
李幸倪係 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:25

我對煎係咪天賦型多少有D 質疑, 因為佢本身生長在音樂世家, 由細到大在音樂和演唱的薰陶方面係強過一般人好多, 漿的情況也是一樣.

煎煎勁D

不過早早都好好.

現役本地女歌手, 相信只有漿有機會勁過煎
lblemon 發表於 2018-6-25 13:23

型人道最hit啦,得未呀譚伯
stephybest 發表於 2018-6-25 13:27

譚伯D fans叫gin翻唱譚伯既歌

譚詠麟 Alan TamLike Page
10 hrs ·
Facebook Creator
·
正所謂小時定將來,一位天生的岀色表演者日後 ...
loowee 發表於 2018-6-25 10:01

型人道最hit啦,得未呀譚伯

早早定煎煎唱功勁啲?

以我所知,
李幸倪係天賦型但都好勤力,除左隱定,音感強,做到唔同高難度技巧

早早定煎煎唱功勁啲?

2個都好正呀
兩類唱歌方法嚟嘅!好難去比較

早早定煎煎唱功勁啲?

煎煎勁D

不過早早都好好.

現役本地女歌手, 相信只有漿有機會勁過煎

早早定煎煎唱功勁啲?

我覺得煎煎勁啲利申:祖粉