返回列表 發帖
啫係回覆都有時間限制Show之傾得多,意見唔同就唔畀講
尾場24/06,我25/06先有時間認真回尾場嘅事都唔得?
...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 11:02

大家一團和氣
雖然你對Gin無咩好感,但我覺得你成日關注已經好支持

所以唔係gin lee個騷先出現呢啲問題,係所有既騷啲觀眾都煩膠,
成日去廁所但行過勁大聲講野,
帶勁多零食 ...
stephybest 發表於 2018-6-25 20:27

早退有咩問題?早退都要俾班粉批鬥真煩膠
Love Mag Love Joey

呢二十分鐘絕對係天后級既表現
氣氛超好 唱功超好
JasOh103 發表於 2018-6-26 10:50

如果要去到咁唱功先可以叫天后,咁香港真係得佢一個天后

啫係回覆都有時間限制Show之傾得多,意見唔同就唔畀講
尾場24/06,我25/06先有時間認真回尾場嘅事都唔得?
...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 11:02

完全唔知你想表達d乜
不如回應下你點睇到得5成入座率?

真係錯晒timing,前兩年紅少少又唔搞,
今年咁flop先黎搞
FIGHT for 陳柏宇

今年咁flop先黎搞
~蛋撻~ 發表於 2018-6-26 12:39

申請紅館唔洗時間咩ching

完全唔知你想表達d乜
loowee 發表於 2018-6-26 12:29

好簡單我唔係堅粉
我唔係現場
唔知係encore
呢次係我錯
我錯會認

有人25/06下晝Post相影黑布話好吉好黑
咩人睇咩嘢啦我就覺得講黑布你就覺得人串佢入座唔好
咪講左好幾版囉,要踩幾耐?當出面forum,facebook都撐Gin Lee,鄧佢唔抵時
CM都仲有班人繼續想落井下石 ...
loowee 發表於 2018-6-25 16:57
邊個當見唔到黑布啊,琴晚開show時咪討論完囉
宜家仲要抽水咩居心姐?
係咪要我抽埋你icon哥位? ...
loowee 發表於 2018-6-25 20:14

OK Fine
當我五成入座率係我錯
我25/06先入嚟睇到黑布有幾多

原來完show再討論黑布=落井下石同唔知咩居心
我心諗大大條黑布喺到唔畀講係禁忌的遊戲?
你就話我乜唔係日日入嚟25/06先認真睇呀?
我回應你你又話我唔知表達

Any肥
我唔再講落去
廢事OT又唔知咩居心啦
TBH如果真係賣得就唔洗黃牛三折跳樓霏又黑布
又時有啲嘢唔係打壓異見就唔存在

你叫UMG出啲力整紅阿堅
到時十場四面台都爆咁我哋咪收聲囉

申請紅館唔洗時間咩ching
HOTMAN 發表於 2018-6-26 12:44

跟本係三年都造唔到一首big hit去吸客
雙雙/月球下的人/空姐/和每天/很堅強
有聽開廣東歌會識但普通人可能聽都未聽過
唔似JW有矛盾一生/美肥有女神普通人都講得出

話香港人唔認欣賞Gin Lee
不如話UMG搞咩簽到Gin Lee件好貨
都推唔到畀香港人識

雖然cm 好多人唔鍾意,但很堅強算係佢最入屋既歌
好多人都識呢首
lemontea1069 發表於 2018-6-26 10:59

很堅強其實好hit
同埋歌詞易記
始終佢之前既hit歌雙雙/今天終於一人回家歌詞都太長,其實難記,唔易大合唱
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

有聽開廣東歌會識但普通人可 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 13:42

很堅強好hit wor
起碼很堅強很堅強個句堅hit
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

如果要去到咁唱功先可以叫天后,咁香港真係得佢一個天后
bigmag 發表於 2018-6-26 12:10

「呢二十分鐘絕對係天后級既表現」

「如果要去到咁唱功先可以叫天后」

好似唔係同一個意思

完全唔知你想表達d乜
loowee 發表於 2018-6-26 12:29

睇埋黃閘個邊

今年咁flop先黎搞
~蛋撻~ 發表於 2018-6-26 12:39

反而覺得時機幾好
又可以儲下歌
同埋如果雙雙時上 真係覺得快左少少

聽返今次Falling live
再聽返2012年CD版
CD版明顯幼嫩好多 又多鄉音 其實唱得唔太好
而家揮灑自如好多

反而覺得時機幾好
又可以儲下歌
同埋如果雙雙時上 真係覺得快左少少

聽返今次Falling live
再聽 ...
John 發表於 2018-6-26 13:47

CD版明顯幼嫩好多 又多鄉音 其實唱得唔太好
而家揮灑自如好多---------------->X2

加上BMA 歌錄音質素唔得, 比較濛

「呢二十分鐘絕對係天后級既表現」

「如果要去到咁唱功先可以叫天后」

好似唔係同一個意思 ...
John 發表於 2018-6-26 13:45

exactly

另外好想講 而家呢個timing開係最perfect
多左LITM+Bold & Beautiful堆歌 兩年前開咪搞到好似欣宜個show咁
同埋話矛盾一生 女神 好hit 最後咪又係開得一兩場 唔好講到好似hit爆全城啦
亦都可以話除左樂迷之外無人識

真正食住個勢憑一首hit歌開紅館 近年得Kay媽
第一次開到7場我覺得hit既程度係就算完全唔識佢成個rundown啲歌都要入場聽呢一首
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

其實今次情況有少少似關心妍第一次紅館(當然家姐d歌hit好多)
又系賣唱功,又系唱片公司短時間內夾硬推佢開紅館,銷情當然都系唔理想
但相反嘅系,家姐開完show後比某公司嘅主流傳媒極力唱衰
而今次Gin反而有網民/KOL幫佢講好說話,鄧佢唔抵
究竟環球今次之後開始棄Gin,定系繼續捧佢呢?
我真系睇唔透...

其實今次情況有少少似關心妍第一次紅館(當然家姐d歌hit好多)
又系賣唱功,又系唱片公司短時間內夾硬推佢開 ...
loowee 發表於 2018-6-26 14:07

點會棄煎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唔覺關家姐D歌好HIT, 至少呢一刻我哼唔到任何佢既歌的旋律

唔會棄啦, 一定繼續捧
關家姐係有實力, 但好似無乜觀眾緣, 反而GIN而家越來越多人認識到佢實力
【This is MC】澳門見

唔覺關家姐D歌好HIT, 至少呢一刻我哼唔到任何佢既歌的旋律
lblemon 發表於 2018-6-26 14:11

你認為當年關家姐歌唔太Hit?反而gin很堅強好hit?你太年輕了

唔會棄啦, 一定繼續捧
關家姐係有實力, 但好似無乜觀眾緣, 反而GIN而家越來越多人認識到佢實力 ...
lemontea1069 發表於 2018-6-26 14:13

環球簽左兩位最有潛力既女歌手: Aga Gin
應該唔會肯放一個出去
只係唔知道會唔會轉捧Aga

好簡單我唔係堅粉
我唔係現場
唔知係encore
呢次係我錯
我錯會認

有人25/06下晝Post相影黑布話好吉好黑
...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 13:31

講真鍾意幾時講黑布咪講黑布,使問准佢,黑布係無得假,而入座率幾多成我就唔估啦
仲有黑布果d同時係吉位,黑布同吉位係無衝突

你認為當年關家姐歌唔太Hit?反而gin很堅強好hit?你太年輕了
bigmag 發表於 2018-6-26 14:29

關家姐頭兩隻碟已經hit過晒gin lee所有歌
當年k場啲女邊個未唱過你有心?

以前同而家無得比喎。 關家姐果代,HIT既歌大把,爆HIT歌唔輪到佢

有聽開廣東歌會識但普通人可 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 13:42

其實不聽歌的人係唔識女神,獨家村,羅生門反而擁抱愛係big hit,但都可以滯

gin 完左演唱會多左人識?最多2場觀眾人數識,好多咩?

littlek 發表於 2018-6-26 14:32

bma識用好歌捧人,又有老闆娘靚詞,我都希望gin開完演唱會會似關家姐

gin 完左演唱會多左人識?最多2場觀眾人數識,好多咩?
bigmag 發表於 2018-6-26 14:35

起碼人地都叫做開到演唱會,大把歌手打滾n年連麥花臣都冇能力開啊,阿MAG會員!

以前同而家無得比喎。 關家姐果代,HIT既歌大把,爆HIT歌唔輪到佢
Garfield 發表於 2018-6-26 14:34

佢果時hit歌同twins差不多,只係唱難度高d,叫gin同jw欣宜比啦,同關家姐比?輸哂

點會棄煎
帥小寶` 發表於 2018-6-26 14:09

睇得CM 多既人先會覺得球記會棄煎

老實, 預期球記年年都好似BEGIN咁燒錢係不切實際.

再講, 球記首年的投資的确幫佢造到個勢, 加入球記後代言一個接一個, 碟又相對地賣得, 本地樂壇討論區都經常出現GIN LEE(雖然部分帖係HATER 開/推)

其實今次開兩場預左滯銷, 不過冇諗過跳樓得咁緊要. 然而, 這樣同時又造就網民輿論力量, 有人為美煎抱不平, 加上事實上美煎的表現确實係一流, 球記管理層肯定見到聽到.

今次真係有好口碑, 呢點好重要. 球記冇新力軍, 唔會放棄呢個實力唱將, 除非出現更PROMISING 既新世代歌手.

反而覺得美煎滯銷唔知對AGA 開紅館有冇影响, 因為美煎和AGA 專輯銷量相若, 估計開紅館銷量亦唔會相差得遠, AGA D歌收聽率比美煎略高, 但吃虧在演唱較弱, 上次開完麥花臣亦唔覺聲勢更好. 如果連實力派美煎都支持唔到2場紅館, 咁AGA 應該更難.

我唔係太年輕, 我係太老.

起碼人地都叫做開到演唱會,大把歌手打滾n年連麥花臣都冇能力開啊,阿MAG會員! ...
loowee 發表於 2018-6-26 14:38

仲有大把路要行,唔好以為開左演唱會就上左岸,關家姐係好好例子,有時間不如叫環球落重彈捧佢好過,共勉之

Garfield 發表於 2018-6-26 14:34

我只係唔同意有人話關家姐冇hit歌
你有心,我太強呢啲,一定hit過雙雙,月球下的人九百萬倍啦

睇得CM 多既人先會覺得球記會棄煎

老實, 預期球記年年都好似BEGIN咁燒錢係不切實際.

再講,  ...
lblemon 發表於 2018-6-26 14:40

可能揾美煎試水温呢,試完叫aga練好唱功先好開

環球簽左兩位最有潛力既女歌手: Aga Gin
應該唔會肯放一個出去
只係唔知道會唔會轉捧Aga ...
Nathan 發表於 2018-6-26 14:30

AGA 值得增加資源一試! 但唔夠GIN 靠得住

情況似JASON和PHIL 相比, 始終JASON 係睇高一線

exactly

另外好想講 而家呢個timing開係最perfect
多左LITM+Bold & Beautiful堆歌 兩年前開咪搞 ...
JasOh103 發表於 2018-6-26 14:01

Laughed JW同肥婆開九展開紅館都便秘式銷情
仲敢拎兩首歌出黎打飛機
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唔覺關家姐D歌好HIT,
lblemon 發表於 2018-6-26 14:11

咪玩啦!關心妍02-04 hit歌接hit歌咁出

Laughed JW同肥婆開九展開紅館都便秘式銷情
仲敢拎兩首歌出黎打飛機 ...
fifty1205 發表於 2018-6-26 14:45

個個新世代開紅館都滯銷,2008年後無一個上到大場面

littlek 發表於 2018-6-26 14:32

真正唔識"你有心", 但我識"戀愛大過天", "士多啤梨蘋果橙"

果個年代, BIG HITS 係 我的驕傲, 痛愛, 小城大事, 夕陽無限好, SHALL WE TALK 果D咯....

可能揾美煎試水温呢,試完叫aga練好唱功先好開
bigmag 發表於 2018-6-26 14:43

咁AGA 都有做野, 而家一加一唱到晒所有高音的

真正唔識"你有心", 但我識"戀愛大過天", "士多啤梨蘋果橙"

果個年代, BIG HITS 係 我的驕傲, 痛愛, 小城 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 14:51

你唔好玩啦,自己唔識就話人唔hit
吹棒gin lee都唔洗踩關家姐嘅
事實上人哋真係多hit歌,只係個人沉咋

bigmag 發表於 2018-6-26 14:47

宇宙漿

littlek 發表於 2018-6-26 14:53

咁我真係唔識嘛.

真係唔夠我的驕傲果D 人人都識嘛

AGA 值得增加資源一試! 但唔夠GIN 靠得住

情況似JASON和PHIL 相比, 始終JASON 係睇高一線 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 14:45

雖然我聽開GIN,但我覺得Aga銷情應該唔差,
以我所知,Aga係珠三角一帶有人氣,所以佢開紅館會有大陸人票源
加上圈內好多大粒歌手會出POST幫佢宣傳 ,
加上佢D歌夠口水,岩曬香港人口味

吹棒gin lee都唔洗踩關家姐嘅
事實上人哋真係多hit歌,只係個人沉咋 ...
littlek 發表於 2018-6-26 14:53

認真, 唔係有心踩關家姐, 當年我唔會主動聽歌, 如有冒犯, 請見諒.

雖然我聽開GIN,但我覺得Aga銷情應該唔差,
以我所知,Aga係珠三角一帶有人氣,所以佢開紅館會有大陸人票源 ...
Garfield 發表於 2018-6-26 14:57

你覺得AGA 開2場三面台紅館而唔駛減價?

我唔敢講, 到時自有分曉, 我信AGA 都會開到, 唔知銷情如何而已

宇宙漿
lblemon 發表於 2018-6-26 14:54

所以話2008年後,jw同欣宜未出精選碟就開紅館好危,gin出左都好d,aga精選好賣得,睇好aga 3場

bigmag 發表於 2018-6-26 14:47

callstar 勉強賣到兩場
【This is MC】澳門見

callstar 勉強賣到兩場
lemontea1069 發表於 2018-6-26 15:02

呢個同意, 而且氣氛一流
不過係因為有休團加持,先勉強賣到兩場.

我諗SM 都至少賣到2場, 佢地叫座力強過燒烤叉

果個年代, BIG HITS 係 我的驕傲, 痛愛, 小城 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 14:51

你原本個comment系回覆緊我話關心妍歌當年hit過Gin Lee,同佢d歌有冇我的驕傲咁hit有咩關係?
你有心,我太強,放生依三寶當年K場大熱,周街聽到,電視又狂播。
哥個年代後生哥輩就算唔聽廣東歌都一定聽過依堆歌

其實系咪曲線反Gin啊你?

呢個同意, 而且氣氛一流
不過係因為有休團加持,先勉強賣到兩場.

我諗SM 都至少賣到2場, 佢地叫 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 15:04

睇sm賣碟頂多同gin一様2場