返回列表 發帖
你原本個comment系回覆緊我話關心妍歌當年hit過Gin Lee,同佢d歌有冇我的驕傲咁hit有咩關係?
你有心,我 ...
loowee 發表於 2018-6-26 15:05

我當年已經唔後生. 我與同齡朋友唱K, 佢地係唱容祖, EASON, 千嬅, HOCC 之類, 冇人唱關家姐, 所以我唔識關家姐D歌.

重申, 無心踩關家姐. 如有冒犯, 再次致歉.

睇sm賣碟頂多同gin一様2場
bigmag 發表於 2018-6-26 15:08

SM 人氣應該高過煎, 而且演唱會應該會好熱血, 有D人唔買碟但鍾意現場氣氛

上次SM 會展2場, 都爆到, 1場會展好似都有5,6千個位.

其實我覺得Supper Moment分分鐘做到4場,而且系會炒價,大家太睇少佢聽眾個pool,雖然我好憎佢地d歌

其實我覺得Supper Moment分分鐘做到4場,而且系會炒價,大家太睇少佢聽眾個pool,雖然我好憎佢地d歌 ...
loowee 發表於 2018-6-26 15:22

我都好想知, 就快揭盅

其實今次情況有少少似關心妍第一次紅館(當然家姐d歌hit好多)
又系賣唱功,又系唱片公司短時間內夾硬推佢開 ...
loowee 發表於 2018-6-26 14:07

Gin Lee當年係BMA出道已經有人話佢似關心妍
(其實有部分歌唱腔又真係有少少似)
SSN Chart (3 May)  冠軍: 黃言 - 黃妍  |  亞軍: 靈魂有路 - 雷同二友

其實不聽歌的人係唔識女神,獨家村,羅生門反而擁抱愛係big hit,但都可以滯銷

gin 完左演唱會多左人 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 14:35

簡單黎講
轉唔轉化到做購買力先係重點
Gin Lee轉化到做唱片既購買力
紅館一半半啦

但都算新一代歌手黎講較好
SSN Chart (3 May)  冠軍: 黃言 - 黃妍  |  亞軍: 靈魂有路 - 雷同二友

睇得CM 多既人先會覺得球記會棄煎

老實, 預期球記年年都好似BEGIN咁燒錢係不切實際.

再講,  ...
lblemon 發表於 2018-6-26 14:40

今次Gin Lee真係口碑贏哂
其實口碑好緊要
雖然唔係即刻見效 但好快就會有反應

好似Kay 09年第一次紅館就係口碑平平
所以就算7場都跌得好急

Gin Lee當年係BMA出道已經有人話佢似關心妍
(其實有部分歌唱腔又真係有少少似) ...
John 發表於 2018-6-26 16:03

關心妍仲要靚過美煎...雖然美煎都靚

有D 野真係要睇際遇

真正唔識"你有心", 但我識"戀愛大過天", "士多啤梨蘋果橙"

果個年代, BIG HITS 係 我的驕傲, 痛愛, 小城 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 14:51

咁又唔係既
關心妍頭兩三年真係紅
你有心基本上hit爆全城 唔輸蝕得過同年某D十大歌曲

簡單黎講
轉唔轉化到做購買力先係重點
Gin Lee轉化到做唱片既購買力
紅館一半半啦

但都算新一代歌手黎 ...
John 發表於 2018-6-26 16:04

gin轉化力麻麻,欣宜大家當左佢演員,反而jw演唱會真係有好口碑,係「娛樂」到大家,無人質疑gin唱功,只係悶唔悶
Love Mag Love Joey

雖然我聽開GIN,但我覺得Aga銷情應該唔差,
以我所知,Aga係珠三角一帶有人氣,所以佢開紅館會有大陸人票源 ...
Garfield 發表於 2018-6-26 14:57

聽歌角度我就一般佢
覺得佢好多歌都即食得黎唔襟聽

Jade當年係紅人兼有紅歌 推上紅館係岩
可惜個show口碑唔好 好似都係用國際band但啲歌改到好騎呢
而今次gin就係相反 人唔紅歌又唔多紅 但最後口碑幾好

其實我覺得Supper Moment分分鐘做到4場,而且系會炒價,大家太睇少佢聽眾個pool,雖然我好憎佢地d歌 ...
loowee 發表於 2018-6-26 15:22

我都覺得Supper Moment好紅
應該會超級賣座

Jade當年係紅人兼有紅歌 推上紅館係岩
可惜個show口碑唔好 好似都係國際band但啲歌改到好騎呢
而今次gin就 ...
721AXA 發表於 2018-6-26 16:10

佢d重新編曲真係超奇怪
我太強個band version改到鬼五馬六

反而今次Gin都有重新編曲 但編得好左

關心妍仲要靚過美煎...雖然美煎都靚

有D 野真係要睇際遇
lblemon 發表於 2018-6-26 16:08

我想知邊個唔靠tvb開到4場,際遇係唔好得罪tvb

gin轉化力麻麻,欣宜大家當左佢演員,反而jw演唱會真係有好口碑,係「娛樂」到大家,無人質疑gin唱功,只 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:08

算係咁
上網點擊率 好多都免費 就算串流平台都同免費冇乜分別 只係紙上人氣
真金白銀先見真章

最明顯係連詩雅同Dear Jane
相比下環球既轉化能力強好多

聽歌角度我就一般佢
覺得佢好多歌都即食得黎唔襟聽
John 發表於 2018-6-26 16:09

無期果d即食,3am,nightwithyou係耐聽
gin歌難唱,好難大紅

算係咁
上網點擊率 好多都免費 就算串流平台都同免費冇乜分別 只係紙上人氣
真金白銀先見真章

最明顯係 ...
John 發表於 2018-6-26 16:11

應該係m記轉化能力強

gin轉化力麻麻,欣宜大家當左佢演員,反而jw演唱會真係有好口碑,係「娛樂」到大家,無人質疑gin唱功,只 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:08

欣宜衰在肥, 原罪黎! 有班人真係介意睇大肥婆唱歌既.

我想知邊個唔靠tvb開到4場,際遇係唔好得罪tvb
bigmag 發表於 2018-6-26 16:11

呢個好同意, TVB 始終係重要平台

周柏豪,JASON兩位既紅館處男SHOW, 我覺得應該賣到4場(如果開4場的話) 算唔算唔駛靠TVB ?

欣宜衰在肥, 原罪黎! 有班人真係介意睇大肥婆唱歌既.
lblemon 發表於 2018-6-26 16:14

擁抱愛果期要開,唔係肥問題,係唔勤力,演唱會又唔肯唱,揾鬼睇,聽唱功欣宜不差過gin,娛樂性又高,但揀歌差又無tvb支持,bye
gin起碼有m記

回復 2825# 721AXA

Jade兩場上座率好高wor,起碼無黑布。但係佢間發瘟公司俾d片段有線,跟住Jade俾TVB封殺幾個月。開完個show之後,人氣下跌,唱片從白金銷量跌到乜咁。所以當年TVB封殺係好有威力。
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 2834# bigmag

其實個九展show幫唔到欣宜,想睇嘅已經睇左,而且相隔時間太短啦。Gin就醒啦,一來就係紅館。
舞來舞去 不日內開始錄音。

呢個好同意, TVB 始終係重要平台

周柏豪,JASON兩位既紅館處男SHOW, 我覺得應該賣到4場(如果開4場的話)  ...
lblemon 發表於 2018-6-26 16:18

華納同sony有用tvb宣傳,只係唔拎獎,Gem先不用tvb宣傳
gin呢個時候轉唱片公司其實不錯

回復  721AXA

Jade兩場上座率好高wor,起碼無黑布。但係佢間發瘟公司俾d片段有線,跟住Jade俾TVB封 ...
黃家正 發表於 2018-6-26 16:21

現在東張西望不幫gin宣傳已好有殺傷力,唔好睇少呢個節目

算係咁
真金白銀先見真章

最明顯係 ...
John 發表於 2018-6-26 16:11

用連詩雅, DJ 做比較好有力

覺得球記揀人都係有一手, 雖然人氣爆發力不如華納, 但轉化真金白銀的能力的确唔錯, 而且比較高持續性

擁抱愛果期要開,唔係肥問題,係唔勤力,演唱會又唔肯唱,揾鬼睇,聽唱功欣宜不差過gin,娛樂性又高,但揀歌 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:20

擁抱愛果期係星X 年代吧? 無記唔會投資搞呢D

SM 人氣應該高過煎, 而且演唱會應該會好熱血, 有D人唔買碟但鍾意現場氣氛

上次SM 會展2場, 都爆到, 1場 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 15:13

會展8000

擁抱愛果期要開,唔係肥問題,係唔勤力,演唱會又唔肯唱,揾鬼睇,聽唱功欣宜不差過gin,娛樂性又高,但揀歌 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:20

欣宜唱功已經足夠好, 但整體上未到煎水平. 兩位的紅館騷我都有去睇.

會展8000
joshua 發表於 2018-6-26 16:39

如果8000既話, 上次2場已經爆到啦, 今次紅館肯定不只2場

回復  721AXA

Jade兩場上座率好高wor,起碼無黑布。但係佢間發瘟公司俾d片段有線,跟住Jade俾TVB封 ...
黃家正 發表於 2018-6-26 16:21

所以而家已經好好
叩做撼動到TVB霸權
起碼Gin Lee完全冇TVB,都有唔錯反應
反而TVB兩個一姐唔似會開到

回復  bigmag

其實個九展show幫唔到欣宜,想睇嘅已經睇左,而且相隔時間太短啦。Gin就醒啦,一來就 ...
黃家正 發表於 2018-6-26 16:22

同意
一開波就紅館,保住新鮮感

擁抱愛果期係星X 年代吧? 無記唔會投資搞呢D
lblemon 發表於 2018-6-26 16:35

小明今年又唔開,下場只會好似欣宜一樣
gin開完現時有咩好做呢,精選出左,新碟出左,紅館開左

所以而家已經好好
叩做撼動到TVB霸權
起碼Gin Lee完全冇TVB,都有唔錯反應
反而TVB兩個一姐唔似會開到 ...
John 發表於 2018-6-26 16:45

其實有黑布真係唔好講撼到tvb霸權,呢樣野只會令tvb得逞

同意
一開波就紅館,保住新鮮感
John 發表於 2018-6-26 16:45

軒仔當年都好似係一開波就紅館,當年有酷愛爆HIT

gin開完現時有咩好做呢,精選出左,新碟出左,紅館開左 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:54

小明生完仲要湊仔, 明年或後年出返黎都唔知咩世界啦. 而且年紀又唔細.  今年AGA, MAG 氣勢都上緊.

煎而家做既野係盡量睇晒IG 所有留言, 人人都點個讚, 然後同家人去泰國着BIKINI, 飲飲食食. 我想留言叫佢唔好肥返.

gin開完現時有咩好做呢,精選出左,新碟出左,紅館開左 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 16:54

食住個勢狂谷airplay搶女金

軒仔當年都好似係一開波就紅館,當年有酷愛爆HIT
lblemon 發表於 2018-6-26 17:02

係,張敬軒個陣係上得好快
酷愛之前基本上只得笑忘書+Hurt so bad係類似玫瑰的故事/今天終於一人回家級數咁hit
又係大家都知佢唱得,但少hit歌
但酷愛個下爆得好快

其實有黑布真係唔好講撼到tvb霸權,呢樣野只會令tvb得逞
bigmag 發表於 2018-6-26 17:00

還好啦
都收貨

等出Live Product咁我就可以課金Gin Lee同 J佢d live
上網睇片個show幾正,昇華哂d歌,例如: 空姐 / Falling / 很堅強
可惜無唱天地一沙鷗 同Kary做嘉賓!

我要PART II牙

John 發表於 2018-6-26 17:10

嬋嬋都係開2場後谷上女金,力撼紅遍全宇宙的蝦餃媽,之後轉公司

同gin好似

John 發表於 2018-6-26 17:10

下半年繼續國語碟既話, 百分百三甲不入.

係,張敬軒個陣係上得好快
酷愛之前基本上只得笑忘書+Hurt so bad係類似玫瑰的故事/今天終於一人回家級 ...
John 發表於 2018-6-26 17:12

同意你的看法.

下半年繼續國語碟既話, 百分百三甲不入.
lblemon 發表於 2018-6-26 17:25

我係環球就轉Plan幫Gin出多隻廣東EP(4首歌都好)
或者plug兩首國語碟bonus一雞兩味新歌廣東版

所以我唔明點解成日有人插啲新一代歌手(eg. JW Joyce等等)唔夠班 唔夠hit歌上紅館
有老細唔理票房 俾機會你幫你開紅館唔通拒絕咩?
好似美煎咁
把握到今次機會 聲勢即刻上咗嚟
紅館嘅威力同關注度 你開幾多次細場都冇得比
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 18 冠軍歌:陳慧敏 - 拯救我自己

很堅強好hit wor
起碼很堅強很堅強個句堅hit
John 發表於 2018-6-26 13:45

喺馬拉好hit?今年暫時未出現一首big hit

希望煎煎真係可以食住個勢攞女金
自我感覺還好走勢要1>2>2>1
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

喺馬拉好hit?今年暫時未出現一首big hit
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 17:47

女神後已經無big hit,唔計恥笑果d

佢果時hit歌同twins差不多,只係唱難度高d,叫gin同jw欣宜比啦,同關家姐比?輸哂 ...
bigmag 發表於 2018-6-26 14:39

反而我覺得最近似應該係王菀之對普通人嚟講佢最紅係我真的受傷了
佢嘅音樂高質但唔係普通人唔太聽
比較好少少係佢有拍劇份屋
同本身十幾年死忠比較多少少
結果頂到盡先唱到一次兩場三面台,一次一場三面台