返回列表 發帖
希望雙雙 今天終於一人回家 隨風而來隨風而去 信 全部改唱acoustic live
點解可以咁好聽

btw好期待佢紅館忘詞全場一齊 蝦~~~~
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

信 悶到乜咁 聽幾次已經唔想聽今年2PLUG 都好悶
難怪谷唔起

但很堅強都有成85萬VIEWS
睇黎環球個CHANNEL ...
放空 發表於 2018-5-7 14:17

睇個勢很堅強應該過到百萬views,成績好過上年啲歌。
其實佢銷情都唔算差,過得去啦,大家唔駛咁苛刻,唔係個個都可以爆滿嘅。

其實佢銷情都唔算差,過得去啦,大家唔駛咁苛刻, ...
Serendipity 發表於 2018-5-9 01:59

覺得你講得相當中肯 開騷一定要爆架咩?唔睇既人走寶炸
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

覺得你講得相當中肯 開騷一定要爆架咩?唔睇既人走寶炸
帥小寶` 發表於 2018-5-9 02:38

其實有8-9成都唔差, 不過今年有肥婆墊底, 入座率差極都唔會難睇得過佢
【This is MC】澳門見

其實有8-9成都唔差, 不過今年有肥婆墊底, 入座率差極都唔會難睇得過佢 ...
lemontea1069 發表於 2018-5-9 12:53

我覺得唔一定唔爆=滯銷既
煎煎算賣得唔錯啦
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

煎煎算賣得唔錯啦
John 發表於 2018-5-9 18:25

咪係,上兩代環球一姐開兩場跳樓價散飛先係8成滿
Gin Gin 未有跳樓飛已經頭場95% 尾場80%左右 算幾好啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

咪係,上兩代環球一姐開兩場跳樓價散飛先係8成滿
Gin Gin 未有跳樓飛已經頭場95% 尾場80%左 ...
fifty1205 發表於 2018-5-9 18:41

未full house因爲我未買飛

煎煎算賣得唔錯啦
John 發表於 2018-5-9 18:25

無錯 只係賣左兩個月都未爆姐 銷情十分理想

無錯 只係賣左兩個月都未爆姐 銷情十分理想
kayzzz 發表於 2018-5-9 18:48

你真係好愛GIN, 成日黎推post

Gin Gin 未有跳樓飛已經頭場95% 尾場80%左 ...
fifty1205 發表於 2018-5-9 18:41

Fifty你好西利呀 你一定有內部售票系統資料 咁都知堅堅賣左幾多成飛

等我仲以為你成日吹水唔抹咀添

Btw kary 紅館場場爆滿嘎

你真係好愛GIN, 成日黎推post
hehehaha 發表於 2018-5-9 18:50

見到班堅粉咁落力hard sell 堅堅 激發我回帖嘎

kayzzz 發表於 2018-5-9 18:52

你都好落力hard sell

btw 支持GIN今年第三PLUG! : https://www.youtube.com/watch?v=tvmXqjpsDnI

kayzzz 發表於 2018-5-9 18:52

希望今晚變天成功
Gin Lee即刻返鄉下慶祝
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

Fifty你好西利呀 你一定有內部售票系統資料 咁都知堅堅賣左幾多成飛

等我仲以為你成日吹水唔抹咀 ...
kayzzz 發表於 2018-5-9 18:51

邊有場場爆滿 上網仲搵到牛牛賤賣post
肥婆馬上收皮

邊有場場爆滿 上網仲搵到牛牛賤賣post
fifty1205 發表於 2018-5-9 22:18

我串緊你9 up 當秘笈呀 懵 _

無證無據你話賣左八九成 咁我話欣宜d飛炒到天價都得啦

某歌手又唔係未試過陰d陰d放d位出黎 真係人唔笑狗都吠

我串緊你9 up 當秘笈呀 懵 _

無證無據你話賣左八九成 咁我話欣宜d飛炒到天價都得啦

某歌手又唔 ...
kayzzz 發表於 2018-5-9 22:29

咁不嬲都係睇城網售票情況估架啦 你要計埋內部/贊助商咁無得講啦
平時新聞報導個d入座率 唔通記者又會逐個座位數咩
肥婆馬上收皮

是但啦 唔爆咪唔爆囉
最緊要做好個口碑先 下次先可以開多幾場
今次就算爆 如果唱唔掂 下次搵鬼睇咩

咁不嬲都係睇城網售票情況估架啦 你要計埋內部/贊助商咁無得講啦
平時新聞報導個d入座率 唔通記者又會逐 ...
fifty1205 發表於 2018-5-9 22:49

笑死 原來你真係9 up

演唱會當晚咪知爆唔爆囉
如果爆, haters 會話係內部/贊助商D人有免費票填座位, etc.
如果唔爆, haters 會話 Gin Lee 係乜乜暗星, blah blah blah.
我只希望佢快D離開球記, 出返D BMA 水準既歌 !!!

希望到時Gin Gin唱多d英文歌,好好聽

Serendipity 發表於 2018-5-9 01:59

Official = 895,761
Lyric = 222,344
Total = 1,118,105 已過百萬

I like 信 more than HanGinKeung

Gin lee真係好神
60年未換過政府
佢一First Of All就即刻可以 呢個名真係別具意義

有啲人真係好得意
去完張敬軒個post撩人鬧交 就過返來堅堅個post踩場
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

Official = 895,761
Lyric = 222,344
Total = 1,118,105 已過百萬

I like 信 more than HanGinKeung {:4 ...
boy4dudes 發表於 2018-5-9 23:27

很堅強 其實有啲俗,同佢begin/live in the moment 啲歌比無左種可以細味嘅感覺

不過 信 我而家都仲未有感覺,希望演唱會前會出多首歌

有啲人真係好得意
去完張敬軒個post撩人鬧交 就過返來堅堅個post踩場
JayantL 發表於 2018-5-11 19:52

你仲得意啦 邊個撩邊個都睇唔出就mart大你隻_眼睇清楚啦

係你眼中最好就個個post吹奏你偶像

話說堅姐話演唱會會有5parts ,我根據佢既歌同曾經翻唱歌整個Rundown (較保守),大家討論下

Powerful Gin
光環
Umbrella (翻唱)
Heartburn  (翻唱)
今朝有酒

Gin in City
月球下的人
玫瑰的故事
如果牆會說話
和每天講再見
空姐

Gin goes wild
潛水
芝麻開門
未來
隨風而來隨風而去
固定嘉賓位1:  一加一 or 獨一無二(with Aga)
3am (Aga solo)

Dancing Gin
1st Date
下一位

GT
翻唱快歌(未諗到-,-)

堅Lee
Falling
眼淚(翻唱)

很堅強
Superwoman (翻唱)

假Encore
嘉賓位2:  (未知)
今天終於一人回家
廢話少說
不再分離
十年如當日

終極Encore
If i ain’t got you (翻唱)
雙雙

話說堅姐話演唱會會有5parts ,我根據佢既歌同曾經翻唱歌整個Rundown (較保守),大家討論下

~Po ...
Nathan 發表於 2018-5-12 14:14

覺得佢會唱Live,話哂係上隻碟點題作,不過可能少人識

~Po ...
Nathan 發表於 2018-5-12 14:14

我覺得會唱同公司某天后級女歌手既歌
例如王菲林憶蓮

例如王菲林憶蓮
hehehaha 發表於 2018-5-12 16:45

Kary有好多首歌 你想聽邊首?

例如王菲林憶蓮
hehehaha 發表於 2018-5-12 16:45

多得他 (王菲) / Superwoman (Karyn White)

依然 (林憶蓮) / I Still Believe (Brenda Starr)

我好想開間減肥公司搵gin做代言人
順便呃返一千幾百張first of all飛
hehehaha 發表於 2018-5-8 20:50

kayzzz 發表於 2018-5-12 16:50

西瓜喺叱咤台:Come with me 吳雨霏

kayzzz 發表於 2018-5-12 16:50

我想聽kary的飛女正傳啊

希望加Sejahtera Malaysia入rundown

我和gin lee有個約會

MAX會員可於5月21日(中午12時起)至6月15日(晩上6時),憑6000 MAX積分換領「FWD MAX presents Gin Lee 李幸倪 First Of All Live」6月24日門票兩張(總值$1,360)。快啲叫埋朋友一齊登記啦!
詳情請上: https://goo.gl/22Qyxo

今次得25套,估會秒殺

MAX會員可於5月21日(中午12時起)至6月15日(晩上6時),憑6000 MAX積分換領「FWD MAX presents Gin Lee 李幸 ...
阻住 發表於 2018-5-18 19:33

陰公囉,開始散霏?

陰公囉,開始散霏?
hehehaha 發表於 2018-5-18 19:57

好出奇?

好彩有d抽飛活動 各大brands先可以透過gin lee比多d人認識

感謝gin lee支撐住唔同品牌既公關/marketing

可以請野仔做嘉賓一齊唱我愛U

天給我這愁眉 不必生氣

天給我這愁眉 不必生氣
HOTMAN 發表於 2018-5-23 13:57

為何豁達迴避!!

Frankiekiekie 發表於 2018-5-12 22:07

我跟Gin Lee的工作人員說:「某些角度,她很像阿嬌。」然後她的經理人跟我笑說:「題我也幫你想好了,就『別再說我嬌』吧!」我之所以會用上「別再說我『嬌』」這個題,除了是因為大眾都覺得Gin Lee在很多角度來看,都跟阿嬌(鍾欣潼)很相似,那種楚楚可憐的神情更像,但我知道,Gin Lee本人與她的工作團隊都不太想活於別人的陰影下,Gin Lee就是Gin Lee,阿嬌就是阿嬌,樣貌相似但確是兩個不同的人

阿嬌咁靚啲人話佢似阿嬌GinGin都唔鍾意,果然夠堅!所以大家唔好再話GinGin似阿嬌,GinGin會unhappy

我跟Gin Lee的工作人員說:「某些角度,她很像阿嬌。」然後她的經理人跟我笑說:「題我也幫你想好了,就『 ...
sunnyay1231 發表於 2018-5-23 14:44

慳d啦gin lee,似阿嬌你執到啦,痴住人地既人氣博上報,應該收聲果個係你囉,好肯定阿嬌都唔想比d馬拉人借新聞宣傳

我跟Gin Lee的工作人員說:「某些角度,她很像阿嬌。」然後她的經理人跟我笑說:「題我也幫你想好了,就『 ...
sunnyay1231 發表於 2018-5-23 14:44

我跟Gin Lee的工作人員說:「某些角度,她很像阿嬌。」

香港比我想像中多殘疾人士

我跟Gin Lee的工作人員說:「某些角度,她很像阿嬌。」然後她的經理人跟我笑說:「題我也幫你想好了,就『別再說我嬌』吧!」我之所以會用上「別再說我『嬌』」這個題,除了是因為大眾都覺得Gin Lee在很多角度來看,都跟阿嬌(鍾欣潼)很相似,那種楚楚可憐的神情更像,但我知道,Gin Lee本人與她的工作團隊都不太想活於別人的陰影下,Gin Lee就是Gin Lee,阿嬌就是阿嬌,樣貌相似但確是兩個不同的人

阿嬌咁靚啲人話佢似阿嬌GinGin都唔鍾意,果然夠堅!所以大家唔好再話GinGin似阿嬌,GinGin會unhappy

真係鄧呀嬌唔抵

慳d啦gin lee,似阿嬌你執到啦,痴住人地既人氣博上報,應該收聲果個係你囉,好肯定阿嬌都唔想比d馬 ...
cathay1996 發表於 2018-5-23 17:12

邊個係馬拉人呀? 唔識野唔好衝出黎膠啦
垃圾

希望Gin Lee唱當年eric kwok作品展唱過既一枝花
咁可以勇敢自信堅強地係尾場come out
正式做到first of all

真係鄧呀嬌唔抵
Jacz 發表於 2018-5-23 22:12

可惜Gin Lee唔似阿嬌咁多寫真

李幸倪,原名李勁霆,馬來西亞華裔女歌手。

而家先知堅b 有個咁勁既原名
勁霆bb