返回列表 發帖
Gin間唔中戰鬥格唱歌真係超正,秒殺所有香港女歌手

終於睇返啲片
原來尋晚有保留到woahhh~~~天開了
今晚無唱到 可能因為個no~~~~拉得仲長左  ...
JasOh103 發表於 2018-6-25 02:51

Falling live睇到我唔敢透氣
一黎佢係咁高上面行黎行去,好驚佢真係falling
二黎佢岩岩跳完舞再即刻唱首咁高難度既歌,全程都好驚佢破音走音之類
到佢成功唱曬,真心勁,好佩服!

彈左先:
-好風如水後面個位稻草人(?)咩事
-和每天講再見第一段主歌忘詞 lur左成句 但係好正 好live ...
JasOh103 發表於 2018-6-25 00:43

雙雙我都以為係完
成班friend係度竊竊私語 係咪9點半就完
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

積點口德啦,成日撩交嗌
TheOcean 發表於 2018-6-25 00:59

ignore得啦
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

今日睇完gin lee演唱會之後 加分萬倍
全場0走音 聽得出佢唱咩歌比左好多effort落去..
雙雙 月球下的人 真係 ...
thomas199028 發表於 2018-6-25 01:01

Gin Lee真係好好既歌手
歌手就係唱好歌

唔知Falling有冇機會派Live version, lee一幕好似幾好評
TheOcean 發表於 2018-6-25 01:03

我估環球派的話都派首環球歌既Live version啦

IG勁多呢D $68飛POST
SANG 發表於 2018-6-25 01:23

好抵睇
其實都唔錯 吸下街客成為新gin粉
由紅館場外幾多人爭相購買gin d舊碟 可見呢招係有成效

Falling live睇到我唔敢透氣
一黎佢係咁高上面行黎行去,好驚佢真係falling
二黎佢岩岩跳完舞再即刻唱首 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 03:01

Falling真係好震撼
同埋個visual終於冇大煞風景

終於睇返啲片
原來尋晚有保留到woahhh~~~天開了
今晚無唱到 可能因為個no~~~~拉得仲長左  ...
JasOh103 發表於 2018-6-25 02:51

gin表示唱完falling差不多斷氣 不過我諗真係冇人聽得出

講得好好
特別拎出黎貼堂

睇一萬次都唔夠。

回復 2575# TheOcean

Well said! I think what I like about her the most is that she's grateful, humble, and the ultimate professional. She knows she's extremely talented but doesn't act like she's the shxt. You can tell she appreciates this success, I just wish Universal gave her better songs.

仲抵過衛蘭80元山頂位,68元聽Gin唱功抵喎
Love Mag Love Joey

校長坐我後面個行,一見到佢,我心諗:唔L係唱型人道下嘛?
好彩冇事
daniel1136 發表於 2018-6-25 01:46

有無問校長拎簽名?
Love Mag Love Joey

印錯下話? 依個位好明顯系$680

有無問校長拎簽名?
bigmag 發表於 2018-6-25 09:46

都有興趣搵佢影張相架...不過冇咁做HAHA~~
有人真係趁過場個陣跑去同佢影

譚詠麟 Alan TamLike Page
10 hrs ·
Facebook Creator
·
正所謂小時定將來,一位天生的岀色表演者日後將會在舞台上大放光芒!論音色的穿透力、論唱歌的投入感都是一流的歌者,所欠的只是一兩首入室的大hit歌。今天沒有進場看到她演出的朋友若將來有機會聽到她現場的歌藝,真可能會每天愛她多一些呢

譚伯都直接話美煎冇hit歌

用唱功令所有反gin 收聲
Gin 真係好勁
【This is MC】澳門見

對1st Date好感升左一百倍
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

ho jengggg
很堅強's bridge+final chorus

Kong好正

印錯下話? 依個位好明顯系$680
loowee 發表於 2018-6-25 09:56

不嬲內部放出既平飛都係印原價既一折
唔洗大驚小怪
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

要求堅開part2

睇完king jer個post 真係愈諗愈嬲
某班觀眾咁趕著番屋企 不如以後唔好睇演唱會

某班觀眾咁趕著番屋企 不如以後唔好睇演唱會 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:02

乜真係咁多人早走?之前睇janice 都唔係好覺觀眾早走

突然諗番起一樣野,我同朋友都覺得Gin Lee在過場期間,如果可以將啲引子講得好啲,會令成個flow變得更完美

我睇第一場,同AGA唱完一加一之後,佢好似求其up幾句就入雙雙。呢個Flow我覺得好,而且提到雙雙就有人起哄,所以下次練埋點樣引渡觀眾去下一首歌就perfect!

乜真係咁多人早走?之前睇janice 都唔係好覺觀眾早走
cathay1996 發表於 2018-6-25 13:05

唱到2320左右 唱緊最後一首歌 680前排陸續走左幾行

完show之後係咁聽返雙雙
nicknicknick 發表於 2018-6-25 12:45

我狂loop很堅強

我狂loop很堅強
HOTMAN 發表於 2018-6-25 13:09

:多謝你

某班觀眾咁趕著番屋企 不如以後唔好睇演唱會 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:02

有D人真係住得偏遠或者好早要起身返工, 即使几ENJOY 都要早走
同埋尾場真係賣得差, 拎平飛/贈票既又唔係咁識D歌, 即使覺得佢唱得好好都唔會留到最尾一刻人迫迫離場.

呢一代歌手開2場三面台就係咁情況, 香港人的支持係要長時間積累返黎, 強如美軒都要今年先至真正開始收成.

早早定煎煎唱功勁啲?

早早定煎煎唱功勁啲?
Lewis 發表於 2018-6-25 13:17

我覺得煎煎勁啲利申:祖粉

早早定煎煎唱功勁啲?

煎煎勁D

不過早早都好好.

現役本地女歌手, 相信只有漿有機會勁過煎

早早定煎煎唱功勁啲?

2個都好正呀
兩類唱歌方法嚟嘅!好難去比較

早早定煎煎唱功勁啲?

佢地2個都係搵Christine Samson學唱歌,
以我所知,
容祖兒係勤力型,死練爛練,練到現場好穩定
李幸倪係天賦型但都好勤力,除左隱定,音感強,做到唔同高難度技巧

譚詠麟 Alan TamLike Page
10 hrs ·
Facebook Creator
·
正所謂小時定將來,一位天生的岀色表演者日後 ...
loowee 發表於 2018-6-25 10:01

型人道最hit啦,得未呀譚伯

型人道最hit啦,得未呀譚伯
stephybest 發表於 2018-6-25 13:27

譚伯D fans叫gin翻唱譚伯既歌

煎煎勁D

不過早早都好好.

現役本地女歌手, 相信只有漿有機會勁過煎
lblemon 發表於 2018-6-25 13:23

【This is MC】澳門見

佢地2個都係搵Christine Samson學唱歌,
以我所知,
容祖兒係勤力型,死練爛練,練到現場好穩定
李幸倪係 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:25

我對煎係咪天賦型多少有D 質疑, 因為佢本身生長在音樂世家, 由細到大在音樂和演唱的薰陶方面係強過一般人好多, 漿的情況也是一樣.

我狂loop很堅強
HOTMAN 發表於 2018-6-25 13:09

呢首live真係好正
聽到我心都震埋

其實, 唔係話有SM 做嘉賓咩? 點解冇左影? 隻情人似係揾SM 既歌喎, 點解臨時甩底?

譚伯D fans叫gin翻唱譚伯既歌
HOTMAN 發表於 2018-6-25 13:31

係咪驚Gin未夠霉

我對煎係咪天賦型多少有D 質疑, 因為佢本身生長在音樂世家, 由細到大在音樂和演唱的薰陶方面係強過一般人 ...
lblemon 發表於 2018-6-25 13:42

Gin 小朋友幾歲人仔,聽一首歌唔洗譜就自己彈得番出黎,我覺得係天賦

其實, 唔係話有SM 做嘉賓咩? 點解冇左影? 隻情人似係揾SM 既歌喎, 點解臨時甩底? ...
lblemon 發表於 2018-6-25 13:53

Supper Moment 琴晚純粹係現場睇show炸

Kong好正
HOTMAN 發表於 2018-6-25 11:32

唱第一段正到呢
好心環球比首咁既歌佢啦

Gin 小朋友幾歲人仔,聽一首歌唔洗譜就自己彈得番出黎,我覺得係天賦 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 14:02

哦~~
係呢, 點解昨晚唔自彈自唱? 留返下次紅館?

Supper Moment 琴晚純粹係現場睇show炸
Garfield 發表於 2018-6-25 14:03

仲以為揾佢地做嘉賓添

Sunny琴日5點仲係哈把同條女食緊雪糕
點會係嘉賓
你快樂過生活 我著襪浸溫泉