返回列表 發帖
有和音
其實與其晒錢整Visual 不如播下佢 D MV
我說MV堅靚
cch 發表於 2018-6-24 03:24

我說成首歌個意境明明好靚
比環球整堆白色花出黎
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

好彩係出ep,大路野留返大碟究竟下半年係咪真係出國語碟嫁?
與其出國語歌浪費時間,不如繼續做廣 ...
stephybest 發表於 2018-6-24 03:25

係囉 就算做國語碟 都整3首廣東bonus track啦
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

老實講個製作真係麻麻,台唔掂visual唔掂
但係佢唱功真係好好,由頭唱到落尾仲要有跳舞有高難度歌,跳舞仲 ...
sunnyay1231 發表於 2018-6-24 03:28

係,其實氣氛係相當好
可能因為Gin唱得太好

Eric Kwok 真係好睇重佢
yanchapahsuk 發表於 2018-6-24 03:29

講起憶蓮
其實我覺得Gin Lee今晚有d位幾有憶蓮影子

環球方向一直都系做大路嘢
所以先搞死歌手
其實自我感覺還好應該做第二plug
然後信接力第三plug
而且派歌 ...
Qmen 發表於 2018-6-24 03:32

兩個月派一首ok啦
環球對Gin Lee一向上半年部署都好好
但每年都係10-12月錯哂
16年獨一無二+雙雙合唱版自己打自己,同埋兩隻都係合唱歌分薄哂
17年和每天合唱版同隨風而來又係自己打自己,隨風冠完唔派歌,等到最後兩個禮拜先派曌,至尊碟咁就冇左

我覺得演唱會之後環球就會投閒置散gin lee
HeithWong 發表於 2018-6-24 03:38

延續下半年冇力魔咒
年年上半年都諗住有機女金
11 12月就比環球激死

Gin的歌有很多花的意念,難怪今次演唱會Concept係花

- 聚滿白雪堅強願望 寧願櫻花將愛護你

- ...
TheOcean 發表於 2018-6-24 05:56

夏花正香 撲鼻又䑃朧

係咪first time紅館出現馬來文歌

莫忘初衷at its best
JasOh103 發表於 2018-6-24 06:32

Gin Lee問有冇馬來西亞fans我即刻扮野歡呼!

比我想像中好睇好多!
入場前仲驚會悶到訓著
佢唱live真係好正
由頭到尾把聲都好響
見到咁多好評堅係開心{: ...
hehe 發表於 2018-6-24 08:25

真係好好睇
我都擔心過訓著 因為之前試過睇佢時訓著左
點知正到咁 好堅

一直想睇 比你地講到唔係好想睇
星期五開始搵飛 比你地講到咁 梗係狂搵劈價飛
尋晚臨時臨急買左24/6 嘅連位 ...
Eddie8848 發表於 2018-6-24 08:30

冇呀 目測得4-5成入座 黃區十幾個block都冇人坐

其實好慘,佢真係比環球玩死

環球係咁瘋狂出悶歌,啲造型又老套到成個阿嬸咁,
用埋啲屎橋幫佢谷銷量同 HI ...
賴爽 發表於 2018-6-24 09:10

其實gin d歌唔悶,只係唔即食

YES
睇之前我一直都好擔心
今次之後佢會壽終正寢
但係睇完之後我覺得今次佢係浴火重生  ...
616.1314 發表於 2018-6-24 10:09

Gin Lee要加油呀
我地個個都支持你

今朝重溫咗叱吒樂壇個訪問,講新碟由原本想做big hit,最後都係去返做自己鍾意既歌,所以有信 或者鬍子呢 ...
TheOcean 發表於 2018-6-24 03:16

不過信真心好難唱
試過唱k挑戰 唱到副歌已經頂唔順cut左
反而falling係挑戰到

唔該佢之後出返多啲快歌
成part快歌又跳又唱完全冇問題
仲要咁壓到台
jasonng 發表於 2018-6-24 10:54

佢真係好壓台
以第一次售票演唱會嚟講 完勝其他歌手

咁即係銷量榜係買翻嚟咯
阿mark 發表於 2018-4-5 22:08

係囉 實係全部都係假錢啦 邊有咁多人圍住買gin lee d碟
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大家加油
希望推到623破200頁!!!
dongbb2332 發表於 2018-4-2 15:56

仲爭好遠...

咩料
Nathan 發表於 2018-4-2 16:10

雙雙真係好hit

覺得gin gin會cover環球歷代一姐經典金曲medley:王菲/陳慧琳/楊千嬅/謝安琪/吳雨霏 ...
黃家正 發表於 2018-4-4 01:50

冇左張柏芝?

係咪應該會用返今天終於一人回家做ending

但係用Live做ending好似型d
newguy 發表於 2018-4-8 10:11

原來係我說

憑藉個人努力?

根本就係環球硬谷的
阿mark 發表於 2018-4-12 21:51

55ok
Gin Lee一定好唔努力 唱歌好難聽 咩都靠公司

咁好多演唱會都要 cancel喎
lemontea1069 發表於 2018-4-30 17:59

其實賣得好過欣宜同搖滾大俠奏好多

決定睇埋今晚支持
stephybest 發表於 2018-6-24 11:35

好堅

下... 唱一加一都唔唱獨一無二
星夢情真 發表於 2018-6-24 11:59

我都鍾意獨一無二多D

Nathan 發表於 2018-6-24 12:02

Gin Lee由細靚到大

Stylist係咪好憎佢
開場件肥腫睡衣好騎呢丫
721AXA 發表於 2018-6-24 15:45

我又唔覺wor 一開場已經驚呼Gin Lee好靚

重溫Falling 10000分的演繹,功力十足,配上後面狂風暴雨行雷閃電的visual, 震撼
今晚繼續Good Show{:1_114 ...
TheOcean 發表於 2018-6-24 18:05

真係好勁 一睇再睇

剩係想聽BMA年代既歌
matthew1990 發表於 2018-6-24 19:09

好多呀

係咪攞哂d貨去紅館賣,所以出面入貨少,尋日完show見到勁多人買碟
TheOcean 發表於 2018-6-24 19:51

Gin Lee真係好勁
今次ep分分鐘賣得好過beGin

賣得明顯好過欣宜同JW啦。
Serendipity 發表於 2018-6-24 20:56

好過搖滾大俠奏 收貨啦

我頭先去cd 倉買,counter已無晒,店員從架上拎比我。只餘3、4隻
lblemon 發表於 2018-6-24 22:09

我打算下個星期先買 谷銷量榜

我都係咁話

Falling一首已經值480
下次唔再買跳樓霏
JasOh103 發表於 2018-6-24 23:42

今次已經買正價飛入場
期待下次買炒價飛

她表示已經開始構思演唱會內容,並準備出新碟及操弗自己,如果開騷不夠歌就可能翻唱譚詠麟(校長)的作品。說到校長送上1號球衣,寓意她做到獨一無二,她笑言:「幾驚佢叫我加入明星足球隊!不過都好多謝佢。」

走數!

我睇曬2場

今日開頭第一首已經開聲,琴日第一首聲未仲開聲帶緊張。
Falling 仍舊唱得超級正。
很堅強live ...
Garfield 發表於 2018-6-25 00:02

睇黎都係好好睇

街客對bma既歌完全唔識
全部都係識環球既歌
Garfield 發表於 2018-6-25 00:09

佢環球真係紅好多
雙雙 月球 和每天 很堅強其實係hit

今日完show後又係有一班人搶CD
見到有中佬街客一口氣掃beGin beGinAndMore LITM Prologue BnB ...
fifty1205 發表於 2018-6-25 00:19

黑膠都不乏捧場客

我估啲中佬鍾意聽hifi靚聲好唱功
睇完後驚覺自己以前miss左ginlee
721AXA 發表於 2018-6-25 00:30

希望環球見大家咁鍾意Gin Lee原創大碟
會比佢長出長有

班中佬真係好痴線
Garfield 發表於 2018-6-25 00:27

我見阿嬋都有搶

彈左先:
-好風如水後面個位稻草人(?)咩事
-和每天講再見第一段主歌忘詞 lur左成句 但係好正 好live ...
JasOh103 發表於 2018-6-25 00:43

雙雙我都以為係完
成班friend係度竊竊私語 係咪9點半就完

積點口德啦,成日撩交嗌
TheOcean 發表於 2018-6-25 00:59

ignore得啦

今日睇完gin lee演唱會之後 加分萬倍
全場0走音 聽得出佢唱咩歌比左好多effort落去..
雙雙 月球下的人 真係 ...
thomas199028 發表於 2018-6-25 01:01

Gin Lee真係好好既歌手
歌手就係唱好歌

唔知Falling有冇機會派Live version, lee一幕好似幾好評
TheOcean 發表於 2018-6-25 01:03

我估環球派的話都派首環球歌既Live version啦

IG勁多呢D $68飛POST
SANG 發表於 2018-6-25 01:23

好抵睇
其實都唔錯 吸下街客成為新gin粉
由紅館場外幾多人爭相購買gin d舊碟 可見呢招係有成效

Falling live睇到我唔敢透氣
一黎佢係咁高上面行黎行去,好驚佢真係falling
二黎佢岩岩跳完舞再即刻唱首 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 03:01

Falling真係好震撼
同埋個visual終於冇大煞風景

講得好好
特別拎出黎貼堂

早早定煎煎唱功勁啲?
Lewis 發表於 2018-6-25 13:17

咁比唔太公道,祖兒已經做左咁耐一線女歌星,Gin Lee只係剛剛上一線
正如我地都好少會比較Gin Lee係咪唱得好過憶蓮

用返第一次開紅館時比較的話,Gin Lee完勝

睇完king jer個post 真係愈諗愈嬲
某班觀眾咁趕著番屋企 不如以後唔好睇演唱會 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:02

第一晚好少人早走
好多人都留到最後
仲有幾十人係停車場出面等Gin Lee

呢首live真係好正
聽到我心都震埋
JasOh103 發表於 2018-6-25 13:47

真係好好聽
反而CD版爭左少少

唔好理佢啦, 心地唔好
最好個個有實力既女歌手都滯銷, 樂壇一沉不起, 佢就開心喇 ...
lemontea1069 發表於 2018-6-25 18:23

佢個feel好似小白/最好的債

最on9係,唱緊最後一首個陣,環球有女職員叫哂680區正中間前排d VIP起身排隊入後台,一走就走成十行。謝 ...
loowee 發表於 2018-6-25 14:38

香港娛樂圈都幾腐敗 xx(
Gin Lee真係有實力先吸引到咁多人賞識,實力少d都唔掂

與其話Gin Lee係天賦型,倒不如話佢個根基打得好,係音樂世家薰陶出黎既歌手係勁一大截論實力係超型馬, ...
Ki 發表於 2018-6-25 16:10

祖兒同Gin Lee歌路都唔同啦
調返轉Gin Lee都未必唱到祖兒d歌,唔太夾個feel