返回列表 發帖

Rundown
光環
隨風而去 隨風而去
今朝有酒
Talking
玫瑰的故事
好風如水
潛水
下一位
芝麻開門
偏偏喜歡你
(馬拉歌?)
Talking+秋意濃
一加一 (AGA+Gin)
雙雙

Gin Family Band
給我一個吻
我也不想這樣 (cover王菲) (with gin sis)
My Way (Eng Song) (Gin Father Solo)
Hey Jude (Gin/Mum/Sis)

(Eng Song)
1st Date

很想要吧
Falling
月球下的人

很堅強

和每天講再見
我說

Encore
含蓄
我最親愛的/情人 (許志安合唱)
Superwoman
空姐
今天終於一人回家
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

跳唱十幾分鐘之後唱Falling 正到爆
肥婆馬上收皮

1.美煎真係唱得好好,十分靠得住
2.個flow好流暢,睇得好舒服
3. Band和聲效都好好
4.最正係快歌果段
5.gin ...
lblemon 發表於 2018-6-23 23:42

同你感覺差唔多,以第一個演唱會黎講收貨
不過略嫌BMA歌太少
Btw 去到encore眼望人數同開場差唔多 樓上唔好亂吹中場好多人走
肥婆馬上收皮

係綠區睇完見到好多大叔圍搶gin lee 唱片
cch 發表於 2018-6-23 23:53

我都見到,呆咗
不過很堅強同信 聽完Live 係加分嘅
肥婆馬上收皮

估唔到月球下的人反應咁好
仲好過雙雙很堅強嗰堆
JayantL 發表於 2018-6-23 23:55

月球下的人當年都好hit 只係CM haters唔肯承認
很堅強同空姐都好好反應
肥婆馬上收皮

有飲過一次咁大把

唱完falling接信咪好
接咩月球下的人-.-
dongbb2332 發表於 2018-6-23 23:53

我都覺,應該兩首歌換次序
同埋和每天講再見接我說 又係好奇怪
肥婆馬上收皮

其實大部分時間氣氛算幾好,除左佢問台下估係咩歌無乜反應之外
joshua 發表於 2018-6-23 23:58

係啊,Family Part都無冷場
其實睇Gin Lee都唔會expect 好似Sammi/Joey咁全場企起身跳
所以快歌part坐低欣賞 我又覺得ok
肥婆馬上收皮

開場好有氣勢
Band 台燈聲夾光環真係不得了
艾石仔 發表於 2018-6-23 23:59

係套衫唔夠氣勢 端午節應節
Family Part 太空裙好靚 著黎唱呢d歌好浪費
肥婆馬上收皮

D 人就係咁低水準 係度偷換概念

明明只係笑佢滯銷跳樓價飛  就扯到去盲反度

又唔俾人覺得悶

...
kayzzz 發表於 2018-6-23 23:53

你煩唔煩 返去人妻的偽術個post自high啦
都已經開show 入場嘅眼見接近全爆
你仲喺度嘈乜春
肥婆馬上收皮

估唔到會唱咁多首自己嘅快歌
全部都唱得好穩 好正
616.1314 發表於 2018-6-24 00:16

好多歌手開concert 快歌part唔多唔少有怪聲/噴咪/喘氣/K房式喪叫
但GinGin完全無 唱得仲好過studio 呢樣好抵讚
其實開場今朝有酒轉愛麗絲夢遊仙境 會更加match
肥婆馬上收皮

當你飛得畀其他人高少少嘅時候
啲人會唔抵得 會葡萄 會中傷你 會陷害你
當你飛得畀其他人高好多嘅時候
啲 ...
616.1314 發表於 2018-6-24 00:21

娛樂圈係鬥長命嘅 堅Lee今次話俾大家聽佢Live堅係掂
下次開一定keep住有捧場客
演唱會場數係靠口碑累積 楊千嬅同張軒以前都無今年個show咁賣座
同樣係靠之前Live口碑累積 慢慢先多人爭飛
肥婆馬上收皮

睇完
1. Gin Lee 唱功真係好勁,除左superwoman 真係叫佢要用多少少力去唱,其他歌真係食菜咁食。
2. famil ...
victor1991415 發表於 2018-6-24 00:20

Superwoman 又係正shit
唱完一堆高難度慢歌 仲有氣KO superwoman 犀利
肥婆馬上收皮

係,班大叔未買齊咩?
lblemon 發表於 2018-6-24 00:35

場外優先發售精選專輯黑膠
肥婆馬上收皮

支持了Gin六年,今晚睇了頭場覺得感動,其實我聽到光環已經少少想喊
TheOcean 發表於 2018-6-24 00:19

講起光環,兩年前beGin Live嗌爆咪over哂
今次唱得好好,顯得CD Version更加弱
肥婆馬上收皮

第一次覺得睇演唱會值回票價原因99%黎自歌聲
如果有興趣又諗緊既請移玉步到二手app ...
俊仔 發表於 2018-6-24 01:33

同你諗法一樣
個production同吳雨霏The Present Concert一樣咁廢
不過Gin Lee performance 同 band 令人覺得值回票價
肥婆馬上收皮

吳雨霏the present演唱會唱得咁垃圾就唔好講啦
stephybest 發表於 2018-6-24 01:47

想帶出嘅重點係,環球身為國際大公司,演唱會production點解可以咁差
肥婆馬上收皮

認同gin gin唱功真係好好
D歌重新改編亦都好聽咗好多
但係說好嘅supper做嘉賓呢
同埋gin gin真心有自信
不 ...
HeithWong 發表於 2018-6-24 02:12

空姐真係好正!!新編曲好啱首歌嘅旋律
肥婆馬上收皮

其實所有嘢(台、服裝、視覺效果)都好一般
Budget 應該唔算多
但係靠唱功一樣已經贏曬 ...
616.1314 發表於 2018-6-24 02:19

我唔明整個綠色草地黎做乜9 都唔match個show
寧願佢好似G.E.M. X.X.X LIVE咁,一個大螢幕加lighting 已經足夠
反正個個入場係為左聽歌聽vocal 同band 其他係bonus
肥婆馬上收皮

其實要k 佢有十年如一日 同埋 我不是你的觀賞魚
同埋出歌詞就算唔識d人都會試下唱
仲有如果將下一位 ...
cch 發表於 2018-6-24 02:25

其實芝麻開門個Part cut得,無乜意思
很堅強part唱多兩首K歌好過
肥婆馬上收皮

live真係好正
John 發表於 2018-6-24 02:59

未完show已經好想快d出LIVE CD瘋狂J
肥婆馬上收皮

完場後到有人話gin lee真係唔配香港人擁有
叫d人返去聽k歌
真係要珍惜啊 ...
HeithWong 發表於 2018-6-24 03:00

上IG睇到好多好評
好耐無見過一個show大家都咁鍾意係因為歌手唱得好
而唔係靠集體回憶/花巧野取悅觀眾
肥婆馬上收皮

所以Gin有時出下很堅強都好既
user friendly d
John 發表於 2018-6-24 03:03

想佢出首Rolling in the deep
儲定d子彈下次開show唱
唔該環球做多d powerful/快歌
肥婆馬上收皮

佢真係唱得好好好好
真係賣歌藝 唔係靠gimmick野
John 發表於 2018-6-24 03:05

佢同家姐合唱又係世界級 主音和音瘋狂咁轉都游刃有餘
真係好癲
肥婆馬上收皮

手機Quality 已經極好J
cch 發表於 2018-6-24 03:07

Chisin!!!聽到心都up埋
今次Live唱到軟弱無力嘅感覺 正過Cd version 好多
佢入咗環球之後 唱情歌 感情細膩左好多
肥婆馬上收皮

呢度忽然好恐怖
美煎系有實力但成日唱悶歌先俾人話啫
同埋有啲操之過急為出big hit而出咁
都系慢慢一步一步 ...
Qmen 發表於 2018-6-24 03:08

新EP訪問佢有講 公司本身方向希望做大路野
所以立即plug首很堅強
但之後造歌都係隨心揀 所以先有信 自我感覺還好
肥婆馬上收皮

無 Expect 過佢真係會清唱
好堅!
616.1314 發表於 2018-6-24 11:02

仲要全場靜哂聽佢唱,呢下堅啊
好怕睇演唱會唱唔hit嘅歌時 d街客會不停講野
肥婆馬上收皮

決定睇埋今晚支持
stephybest 發表於 2018-6-24 11:35

其實咁多平飛 入去J GinGin把聲已經超值
利申 一開賣已經掃左正價前排飛
琴晚BA 今晚BE
肥婆馬上收皮

其實點解唔唱如果牆會說話
好多talking 都同呢首歌match
肥婆馬上收皮

下... 唱一加一都唔唱獨一無二
星夢情真 發表於 2018-6-24 11:59

我都想聽獨一無二多d 希望今晚會轉(如果仲有AGA)
肥婆馬上收皮

假設今晚少啲忠實歌迷入場,應該好難有人嗌雖然我都想聽觀賞魚
stephybest 發表於 2018-6-24 12:38

我想今晚大嗌十年如當日
肥婆馬上收皮

話說我宜家都考慮緊網購返LITM豪華版同精選
但我中意LITM普通版封面
Qmen 發表於 2018-6-24 20:01

豪華版HK RECORD 好似30%off 折完$14X
肥婆馬上收皮

好多黑布呀480
(恥笑mode)
JasOh103 發表於 2018-6-24 20:05

明明個d位琴晚有人坐
肥婆馬上收皮

唔知今晚有冇錄影呢?
lblemon 發表於 2018-6-24 22:12

有啊 有兩個cam man
肥婆馬上收皮

今日完show後又係有一班人搶CD
見到有中佬街客一口氣掃beGin beGinAndMore LITM Prologue BnB
肥婆馬上收皮

點都好啦,今次個show完左之後仲有king jer同連登加持
起碼好過衛蘭同JW年頭開完都無人知 lol
Gin Lee今舖打贏咗仗 希望環球諗計下半年點谷入最女五強
肥婆馬上收皮

exactly

另外好想講 而家呢個timing開係最perfect
多左LITM+Bold & Beautiful堆歌 兩年前開咪搞 ...
JasOh103 發表於 2018-6-26 14:01

Laughed JW同肥婆開九展開紅館都便秘式銷情
仲敢拎兩首歌出黎打飛機
肥婆馬上收皮