返回列表 發帖
Gin Lee表示演唱會有三大必睇位:「第一,今次請左隊國際知名嘅band黎,能夠同佢地合作係我嘅榮幸。第二, ...
黃家正 發表於 2018-6-20 10:20

林憶蓮哭了

同意
期待dance medley 曌+很想要吧 多啲
JasOh103 發表於 2018-6-20 21:59

1st date隻舞都唔琪待?
偽粉

好想佢唱GT
JasOh103 發表於 2018-6-20 22:47

潛水>GT>隨風xxxxxx>曌>下一位>1st date>很想x吧

潛水幾時變咗快歌
TheOcean 發表於 2018-6-20 23:04

想每碟都搵首 惟有塞落去

呢覺呢條女d歌成日同姊妹爭男友:陪襯、好姊妹、獨一無二、很堅強

無下次啦
616.1314 發表於 2018-6-21 01:10

我地要繼續支持佢

正價 $680 +1
某啲人扮曬忠粉然後賣平飛真係好嘔心
616.1314 發表於 2018-6-21 12:39

我都正價買飛支持

買到了 但好後
HOTMAN 發表於 2018-3-21 10:18

有買架 我都係偽粉都唔知邊個係堅

仲有一日就可以見證到呢件樂壇盛事

㩒半個鐘就賺$360,想死呀賣3折都仲有賺。
不經不覺明天就係Gin Lee 的第一次
大家背熟歌詞未呀。
GinGin  ...
dom 發表於 2018-6-22 21:29

其實由零開始計咪已經加左兩場!唔好再迫gin gin

今日係幸福既一日

Gin綵排到零晨,好趕下
Nathan 發表於 2018-6-23 10:50

好堅!

天文台今日(23日)上午10時15分發出特別天氣提示,表示與西南季候風相關的雷雨帶會在未來兩三小時持續影響 ...
Nathan 發表於 2018-6-23 11:12

暴風女神

希望今晚唱自我感覺還好會有呢個visual
JasOh103 發表於 2018-6-23 14:25

震撼全球

應該有啦
TheOcean 發表於 2018-6-23 18:36

估冇

未開騷都有38頁廢話
想聽廢話少說
stephybest 發表於 2018-6-23 19:43

每一句都支持gin gin很堅強

話無反應只係抹黑,月球下的人好多人主動舉手機做星星咯

好睇過美軒頭場好多! ...
lblemon 發表於 2018-6-23 23:47

笑死 話無反應個d有冇入場?

同你感覺差唔多,以第一個演唱會黎講收貨
不過略嫌BMA歌太少
Btw 去到encore眼望人數同開場差唔多 樓上唔 ...
fifty1205 發表於 2018-6-23 23:48

認同 我坐近門口 中間真係無咩人走 大家都想留底聽

有啲歌 例如 很堅強 信 雙雙 LIVE 完之後好聽咗
616.1314 發表於 2018-6-23 23:52

信同很堅強既live真係完全升華首歌

有飲過一次咁大把

唱完falling接信咪好
接咩月球下的人-.-
dongbb2332 發表於 2018-6-23 23:53

月球下的人觀眾自動波開燈 好美

月球下的人當年都好hit 只係CM haters唔肯承認
很堅強同空姐都好好反應 ...
fifty1205 發表於 2018-6-23 23:57

和每天講再見前奏都好多人歡呼

十年如當日應該係最hit嘅side track
kevinlai1621 發表於 2018-6-23 23:58

含蓄好似hit d 佢個個concert都唱

見到一個歌手咁比心機唱好d歌 其實幾感動

個show睇得到佢比好多心機,跳舞都唔錯,好surprise. 一個咁用心留係香港貢獻樂壇既女歌手,其他樂迷唔珍 ...
TheOcean 發表於 2018-6-24 00:17

和議

一加一明明hit歌但反應都唔係話好熱烈 更加證明AGA同美煎fans冇乜重疊 ...
JayantL 發表於 2018-6-24 00:17

對比其他part 一加一歡呼聲的確唔算大 family反應大好多

上次雙雙做ending冇人識唱有陰影
stephybest 發表於 2018-6-24 00:20

原本以為會很堅強擺encore 點知係今天終於一人回家 估唔到

我想問左手邊台舉燈牌個d係咪香港歌迷會?佢地全場坐係度做咩?握手又唔走上去 叫encore又唔叫

大陸歌迷會個d由山頂叫落黎 大馬個會全部衝哂前 勁開心自拍握手

場外優先發售精選專輯黑膠
fifty1205 發表於 2018-6-24 00:38

我有圍觀 精選碟同新碟好多人買

我估冇人會答到你
stephybest 發表於 2018-6-24 00:48

@Jason

BTW我見好幾個位都有放cam錄野 應該出碟

live cd
live dvd + making of
blu ray
黑膠版
現場錄音母帶版本
艾石仔 發表於 2018-6-24 01:25

我會買哂佢

幾時gin lee變了淫底啊
TheOcean 發表於 2018-6-24 01:21

的確好索 但環球唔好叫佢行呢條路線thanks

希望佢唔好肥返
lblemon 發表於 2018-6-24 01:35

其實佢屋企都係微胖底 我覺得要有需要時減到就ok 堅咁有毅力 要減番唔難

唔記得邊首歌後面個相框真係唔知做咩事    個CAM MAN 又PAN錯咗去GIN 個胸度
   跟住唔記得邊首佢後 ...
cch 發表於 2018-6-24 01:43

佢全家人落台後 個台將全家cum埋 真係大吉利是

真係大吉利是咩……
stephybest 發表於 2018-6-24 01:56

係咪有人整估佢 咁既graphics點樣出到街

ginlee好大波
艾石仔 發表於 2018-6-24 01:58

很堅強件衫好正 sexy得黎唔核突

係咪下一位??
stephybest 發表於 2018-6-24 02:07

有櫈個part舞

我都覺個part 好多餘
後面又重覆講佢隻身嚟香港
不過佢用個段video tag 很堅強好次唔係好岩
反而我會exp ...
cch 發表於 2018-6-24 02:33

芝麻開門係必唱歌

至於偏偏喜歡你+馬拉歌vs觀賞魚+十年如當日
如果你問街客 佢地一定想聽前者多d

不過我都好想聽十年如當日

好似淨係為左第一part隨風而來 好風如水而設咁
不過其實個台幾舒服 幾有親和力 同埋都幾多機關幾 ...
John 發表於 2018-6-24 02:45

個台可以再utilise多d 可以坐下草地 或者著件郊遊look既衫襯下

佢講到媽媽去到佢間劏房喊 我都有d傷感
同埋後段叫大家相信自己 真係有力量 ...
John 發表於 2018-6-24 02:55

呢個位真心幾心up 更加想支持gin lee

唔該佢之後出返多啲快歌
成part快歌又跳又唱完全冇問題
仲要咁壓到台
jasonng 發表於 2018-6-24 10:54

我覺得gin gin好有潛力開多條跳唱路線 不過都係整多幾首big hit先

Eric Kwok真係好愛gin 梁文禮話佢後台感動到眼紅紅

https://instagram.com/p/BkX_ObcFKcx/

倒數8小時
超緊張呀!! 吹奏左佢一年半終於可以聽佢唱live
仲有得聽我至尊歌 一
期待今晚 ...
JasOh103 發表於 2018-6-24 12:24

估冇廢話少說 佢講哂d時間

堅堅睇黎係完全忘記左一想到你

好想聽到呢首live丫

其實琴晚門口有冇人賣特價飛 我行去入場嗰陣唔見有 有frd今晚想睇
royloyloy 發表於 2018-6-24 18:16

Search ig仲有

另外d音響麻麻地 會展個show聽gin把聲清好多 今次有d混濁

不過可能因為個場太大

堅料 頭先行樓下唱片鋪唔見bold and beautiful 跟住問店員話已經賣哂 聽日先返貨

Prologue 就賣剩最後一隻

其實我都唔明點解唔好似JW/Kary/Joyce咁失禁式$100咁賣,賣埋哥幾個區 ...
loowee 發表於 2018-6-24 20:47

環球錫gin 寧願賺少d都唔想有吉位咁核突

賣得明顯好過欣宜同JW啦。
Serendipity 發表於 2018-6-24 20:56

認同

好多黑布呀480
(恥笑mode)
JasOh103 發表於 2018-6-24 20:05

開燈既時候行去個區 咁就唔覺眼