返回列表 發帖
Superwoman仲痴線
John 發表於 2018-6-24 02:03

第一次聽呢首live
屈左機

頭幾首歌 d visual 令我以為個wall 壞咗

其實可能我係想聽多d 佢既歌
所以我覺得前同後part (encor ...
cch 發表於 2018-6-24 02:18

但唱Sides track街客會超悶

真係好痴線
佢d姿態同眼神好似想引你咁
John 發表於 2018-6-24 02:20

French kissing 果首係好勾引, 都幾歐美feel

而家諗番,個演唱會個flow係Gin講下野帶住去, 佢都幾talk得

其實香港人都好中意聽嗌高音, Gin嗌2野大家好有反應

佢講到媽媽去到佢間劏房喊 我都有d傷感
同埋後段叫大家相信自己 真係有力量 ...
John 發表於 2018-6-24 02:55

呢part好感動
佢老豆老母好似想喊,但忍著,因為未唱歌

很堅強真係好好聽
stephybest 發表於 2018-6-24 02:56

很堅強今次唱得無咁硬班班,有d氣聲

上大台緊張都正常既
我反而幾意外Gin爸爸咁冷靜 仲識講笑
John 發表於 2018-6-24 03:00

佢老豆見慣大場面,佢媽媽就真係好緊張

完場後到有人話gin lee真係唔配香港人擁有
叫d人返去聽k歌
真係要珍惜啊 ...
HeithWong 發表於 2018-6-24 03:00

講真Gin個音樂底咁豐富,黎香港搵食就限制自己唱pop song有d可惜

Eric Kwok ig: Gin, you may think u really need hong kong but Hong Kong needs you more
其實我唔太感覺到香港人需要Gin, 「更多人唱是痛愛」

其實自我感覺還好都好大歌格
今次唔唱浪費咗
cch 發表於 2018-6-24 03:19

點唱
唱唔到

呢個系真
有啲應該派唔派
或者唔合時宜派
eg快歌很想要吧、曌
前者有MV但無派想點?
慢歌緣兩半、Live
呢 ...
Qmen 發表於 2018-6-24 03:19

和每天 多人鍾意咗,但空姐果plug可以轉plug快歌

入環球暫時最大得著係:雙雙 月球下的人 很堅強

佢同家姐合唱首王菲好好聽

計返自己歌都有21.5首都還好,因為佢total都有32首歌,下次開應該唔會又捉屋企人上台 ...
stephybest 發表於 2018-6-24 12:57

係啊,唱左好多自己歌啦, 欣宜坤哥果d先多翻唱

Gin自己既廣東歌show唔到quali, 所以一定要唱下國語英文歌

不過信真心好難唱
試過唱k挑戰 唱到副歌已經頂唔順cut左
反而falling係挑戰到 ...
John 發表於 2018-6-24 10:58

請John John cover Falling

好想再聽佢唱live
已經唔想聽佢啲studio version
JasOh103 發表於 2018-6-25 01:24

Studio ver真係難聽左

原來Mag有睇,
當年係對手到而家惺惺相惜

唔會棄啦, 一定繼續捧
關家姐係有實力, 但好似無乜觀眾緣, 反而GIN而家越來越多人認識到佢實力 ...
lemontea1069 發表於 2018-6-26 14:13

環球簽左兩位最有潛力既女歌手: Aga Gin
應該唔會肯放一個出去
只係唔知道會唔會轉捧Aga

大家成日話佢差一首hit歌,但其實唸真d, JW/欣宜/方皓玟近幾年都出到hit歌,但票房一樣仆直
其實我 ...
loowee 發表於 2018-6-26 19:42

得JW首歌係大hit炸,街知巷聞,可惜佢個人無咩賣點,紅唔落去

欣宜首女神受眾好極端,因為佢個人既關係,好多人憎佢及唔聽佢既歌,hit極有限

小明根本好小眾歌手,相信仲有好多街客唔知佢乜水,唔知佢有咩歌。

美煎在演唱會中,風情萬種呀
開始覺得呢種風情就係球記比佢嘅image
所以美煎一定唔可以肥返 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 20:46

Gin lee好易水腫
佢瘦到得2個原因,一係當年窮到冇錢食飯,一係演唱會操fit

有冇人睇完之後好回味"我也不想這樣",搞到宜家狂loop >
loowee 發表於 2018-6-26 21:35

佢2姊妹和音一流

有冇人覺得slow dancing, french kissing 超越左原唱
HOTMAN 發表於 2018-6-28 19:02

岩岩聽番原唱,覺得Gin唱到首歌係自己既歌,好好聽
期待出DVD收錄呢首

Youtube無咗好多片

Gin 英文咬字好好聽

回復  lblemon

關心妍身材好過佢 唱功有得揮,都唔見多佬粉。
黃家正 發表於 2018-6-30 14:44

可能因為Gin比關家姐外向,charm到中佬

Gin開聲方法好pro咁

我又學下野先
John 發表於 2018-6-30 21:51

好多歌手用嘴唇震動果果方法開聲

Gin lee直程嘴都唔郁

討論返個演唱會啦
hehehaha 發表於 2018-6-30 22:00

我無off topic 架

新聞:
家人對Gin Lee的重要性,在後台就可以看到,由於Gin Lee希望靜心記熟歌詞和rundown,她把自己閉關在後台大房,只有家人和一位前輩可以進入,就是譚校長阿倫;直到換第一套衣服,Gin Lee開始發功開聲,歌手開騷前都會開聲,但Gin Lee的開聲功力非常震撼,十分鐘又高音又低音,在旁的工作人員都笑言被她的海豚音震到暈一暈。