返回列表 發帖
係綠區睇完見到好多大叔圍搶gin lee 唱片

1. 由台已經睇得出低成本製作,不過有時覺得無煙花無紙碎仲好,真係聽歌加Band搭夠
2. Video Wall真係嚴重 ...
johnny0113 發表於 2018-6-24 01:11

唔記得邊首歌後面個相框真係唔知做咩事個CAM MAN 又PAN錯咗去GIN 個胸度
   跟住唔記得邊首佢後面有個血紅色既頭
   最7 係我說搞到好似靈堂咁
   笑死我

佢全家人落台後 個台將全家cum埋 真係大吉利是
HOTMAN 發表於 2018-6-24 01:44

仲有許志安仆住行落條斜坡 但又好快比Gin Lee 趕落去lol
懷疑CM 反GIN 滲透咗係PRODUCTION入面

呢張
艾石仔 發表於 2018-6-24 01:51

冇錢學早早買真花

係咪有人整估佢 咁既graphics點樣出到街
HOTMAN 發表於 2018-6-24 01:58

頭幾首歌 d visual 令我以為個wall 壞咗

其實可能我係想聽多d 佢既歌
所以我覺得前同後part (encore 前) 好好j
尤其係falling 很堅強 我說
屋企人係好但太長同做到好似流行經典50年
其實佢有好多side track 都好正 點解出咗精選都唔唱多d

但唱Sides track街客會超悶
Nathan 發表於 2018-6-24 02:22

其實要k 佢有十年如一日 同埋 我不是你的觀賞魚
同埋出歌詞就算唔識d人都會試下唱
仲有如果將下一位擺落去淫舞個part 會正好多

不叫座,cut budget卦
lblemon 發表於 2018-6-24 02:26

可能本身budget 夠起條樓梯落到底

其實芝麻開門個Part cut得,無乜意思
很堅強part唱多兩首K歌好過
fifty1205 發表於 2018-6-24 02:29

我都覺個part 好多餘
後面又重覆講佢隻身嚟香港
不過佢用個段video tag 很堅強好次唔係好岩
反而我會expect 係自我應覺還好/十年如一日

我反而係覺得佢唱自己歌太多,開始冇耐就已經不停咁唱d環球side tracks,其實反而應該整多一兩首00年代廣東 ...
loowee 發表於 2018-6-24 02:41

其實我覺得佢既然都開得演唱會
與其去再唱d 口水歌倒不如逼人聽多d 自己歌
尤其係佢而家都仲算係build 緊自己人氣既時期
講真上n 多次電視台唱幾多minishow 都唔夠一場紅館直接
睇到大叔們係咁搶佢d 唱片
我反而覺得佢應該好好利用紅館唱多d 自己歌

其實香港人都好中意聽嗌高音, Gin嗌2野大家好有反應
Nathan 發表於 2018-6-24 02:55

唱 falling 個時我隔離個阿太想跟住唱但去到First chorus 已經冇晒聲

可能903年尾re 很堅強live version之後十大
stephybest 發表於 2018-6-24 03:05

手機Quality 已經極好J

佢入咗球記之後嘅side track好聽過曬d主打
HeithWong 發表於 2018-6-24 03:10

好似Bold and Beautiful 既天地一沙鷗

新EP訪問佢有講 公司本身方向希望做大路野
所以立即plug首很堅強
但之後造歌都係隨心揀 所以先有信 自我 ...
fifty1205 發表於 2018-6-24 03:17

其實自我感覺還好都好大歌格
今次唔唱浪費咗

呢個系真
有啲應該派唔派
或者唔合時宜派
eg快歌很想要吧、曌
前者有MV但無派想點?
慢歌緣兩半、Live
呢 ...
Qmen 發表於 2018-6-24 03:19

很想要吧歡呼聲出奇地高

點唱
唱唔到
Nathan 發表於 2018-6-24 03:20

有和音
其實與其晒錢整Visual 不如播下佢 D MV
我說MV堅靚

呢d嘢都唔到gin lee control
係佢公司廢
HeithWong 發表於 2018-6-24 03:45

冇辦法佢要分quota 比AGA
不過我反而驚環球要佢攻HIFI 市場出翻唱歌

今次好多男仔成團睇Gin
Garfield 發表於 2018-6-25 23:38

男仔你確定?

聽翻falling個live,唯一敗筆係和音好難聽。。。
stephybest 發表於 2018-6-25 23:12

23 號夠氣好多同埋冇SKIP一句

你連續幾個月日日喺依個post單打Gin Lee,乜今日先認真睇依個post啊?哈!

依張系尾場Encore時影嘅 ...
loowee 發表於 2018-6-25 22:37

因為三面台有一半場唔賣飛