返回列表 發帖
我睇完千嬅個ig live之後,我覺得今次係佢一意孤行只放31號落碟,即係我地講乜都冇用架啦,除非佢今次隻碟 ...
膠膠 發表於 2018-3-31 19:41

難得今次唱得咁好
罷買  
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好奇怪 現場睇佢唱快歌唔大問題 但次次入碟都嚴重唔夠氣

呢期大愛亦舒說 ...
賴爽 發表於 2018-3-31 20:04

亦舒說 係die hard心目中既top 10 side track 黎
有幸係Minor Classics聽到佢唱呢首

最後的歌+自由行真係好好J
JayantL 發表於 2018-3-31 23:26
做咩要J漏數你

大家照做野炸佢全家ig微博la
joshua 發表於 2018-4-1 01:41

係咪要做野? 係就吹雞架喇

其實加隻BONUS TRACK 咪得LAW~~
kenny1102 發表於 2018-4-1 01:41

咪係,買多兩首歌既版權都唔係好過份啫

我都覺得係

LB個次都好聽, 但佢當生日歌咁唱
wchild 發表於 2018-4-1 16:03

配埋現場既visual effect真係好催淚

唔係講笑
我真係聽萬紫千紅果陣果陣愛上首歌嘅
我至今都覺得果個version最好聽 ...
electric 發表於 2018-4-1 09:08

我覺得開大降key爛聲版都ho tan

聽左好多次最正係 放煙花/最後的歌/自由行/的士司機/手信/小城/電光幻影/新世紀/火鳥/我的生存/我係我/1233 ...
wchild 發表於 2018-4-1 12:25

呢隻Live CD我聽佐190次

我都覺得係

LB個次都好聽, 但佢當生日歌咁唱
wchild 發表於 2018-4-1 16:03

LB個次我覺得最唔好聽,唱得太soft,完全冇feel

其實狂熱份子全部都唱得好正
最後的歌都係
electric 發表於 2018-4-1 23:03

最正係D編曲

Form Sky music

#楊千嬅 三二一GO! 演唱會2017
Live 2DVD[訂金$50]

.

2017年的大除夕 你在場嗎?

千嬅除夕倒數演唱曲目典藏

GO FREE
GO WILD

GO BOLD
GO ANYWHERE

楊千嬅三二一 JUST GO

.

上市日期: 20 / April / 2018 (星期五)

.

DVD: 1

1. Overture

2. 繼續努力

3. 熱血青年

4. 放煙花

5. 數你

6. 最後的歌

7. 自由行

8. 可惜我是水瓶座

9. All about Love

10. 的士司機

11. 手信

12. 小城大事

13. 翅膀下的風

14. 電光幻影

15. Wonder Woman

16. 新世紀福音戰士

17. 烈女

18. 洋蔥

.

DVD: 2

1. 火鳥

2. 我的生存之道

3. 飛女正傳

4. 親

5. 我係我

6. 缺陷美

7. 少女的祈禱

8. 假如讓我說下去

9. 抬起我的頭來

10. 前塵

11. 野孩子

12. 勇

13. 一二三,三二一

14. Making Of三二一 GO!

唉痴線真係一首bonus都無
帥小寶` 發表於 2018-4-13 13:02

一模一樣個track list

BR有無機加番
l00540 發表於 2018-4-13 13:16

上次講到咁絕,應該都係冇

個cover唔靚lor track list 真係一首都唔加....
加返31號姊妹同煉金術都好啊 ...
fifty1205 發表於 2018-4-13 14:09

CD個cover真係靚好多

好衰,兩首都冇

個個係成日黎千嬅post踩場,可以不理,冇人會理佢

不過容祖兒既fans的確幸福好多,因為佢出道到而家都係同一間公司,所有live show都出得碟,又冇版權問題,收錄歌永遠最齊!
千嬅轉左N間公司,複雜好多,冇得比
膠膠 發表於 2018-4-13 15:22

不嬲都會自動skip佢D post

美祖D fans真係好幸福,先唔計幾乎每個live都有得出碟,淨係D live CD成日都 3 CDs咁已經好令人葡萄
冇計,冇乜版權問題就係有呢個好處

都估死佢一樣啦,打左底都冇乜感覺
因為佢知道個tracklist點衰我地都會買,真係好冇骨氣呀我地 ...
膠膠 發表於 2018-4-13 13:55

我部腦冇superdrive,我都唔多想買
唔知入面本相簿多唔多相

瑞瑞D版權都係買BIG HITS
wchild 發表於 2018-4-13 15:31

但係上次mc都買佐好多sidecut呀

完全唔知入埋煉金術同姊妹有幾困難囉!收少兩首歌叫完整收錄倒數場咩?!

仲有今次成27個look,dvd cover用第二套都得啦,用張同一個look側少少就算,真係好hea
CD cover第一次睇好靚,當DVD cover用同一招已經唔得,仲要冇CD咁靚
膠膠 發表於 2018-4-13 15:31

想知D歌既版權係逐次買定係一次過買斷架?

個look仲要唔係倒數場同尾場個下先吹脹,又話要完整收錄倒數場既?

我寧願佢唔收錄小城大事,收錄返煉金術!
上次LB唔係fans嘈到顛左,真係一次收煉金術入碟既機會都冇。。 ...
膠膠 發表於 2018-4-13 15:33

係,上次唔係嘈到拆天,又會用數你,愛人黎hea我地

我會live CD DVD Bluray全買,希望bluray有第三個cover啦
膠膠 發表於 2018-4-13 20:23

bluray個cover係咪輪到背面?

=  = 換咁多件衫黎做咩
估唔到連唯一嘉賓M.R. 都無
係咪應該要感恩仲有making of? ...
stone@stone 發表於 2018-4-13 20:12

making of可能全部係做gym片段

而家唔買 第時絕版/捱貴貨二手就會後悔架啦~  始終係佢唱得最好嘅一次
除非你打算等blu-ray 啦 ...
newguy 發表於 2018-4-13 20:18

可能最後都係  
#太沒有骨氣

Live Cd都賣得咁好2 weeks no.1,難怪千嬅完全唔聽人講加多幾隻歌
膠膠 發表於 2018-4-13 20:16

真係吹佢唔脹,死忠點都會硬食
HMV 2wks no.2

如果係丁子高同佢一齊做gym嘅片段,咁更加值得買啦~
newguy 發表於 2018-4-13 21:15

如果有佢我更加唔會買,好怕見到佢個chok樣 ,覺得佢依家好樣衰
今次算佢有自知之明,冇亂入

係咪因為已經同寰亞冇約所以寰亞HEA出???
kenny1102 發表於 2018-4-14 00:40

好明顯係

可能變左剩色,樣都冇
膠膠 發表於 2018-4-14 00:17

好似mc個cover咁又幾靚

可能容祖兒
John 發表於 2018-4-14 16:50

煎lee可能會re上冠軍

錄咁多又唔PLUG, 想點
放空 發表於 2018-4-17 09:16

好心就plug佐一二三,三二一先喇,又攤到凍晒喇

OMG 發覺DVD 6套衫有5套都係黑白 加一套粉紅色大肚裙
fifty1205 發表於 2018-4-17 10:29

D衫最靚係28號,1號同尾場,可惜冇機會落碟

好驚dvd會cut埋林海峰
仲有3日
MiRi 發表於 2018-4-17 10:47

應該唔會掛? 前面有段片架喎?

must be Feb 2019 or 2020, don't be so young
aussie2013 發表於 2018-4-17 14:42

2020喇,啱啱好可以出25週年EEEEEEEEEEP!!
Tracklist:
01 Wonder Woman
02 一二三, 三二一
03 Wonder Woman (321Go! Live )
04 一二三,三二一 (321Go! Live )
05 Wonder Woman (Feat. 葉曉粵 321Go! Live)
06 Wonder Woman (Remix)

染返紫頭啦!!
隻碟仲有仲有兩日就出lu

$239入手 Boxset Package (細個款)
fifty1205 發表於 2018-4-20 15:12

有分唔同package?

聽聞隻碟好好賣 又俾寰亞執返身彩

#好冇骨氣

多少樂迷意想不到會從她演唱會聽到《八步半》及《燭光夜》這些歌曲,其實單是華星時期很多side track也足以 ...
John 發表於 2018-4-22 03:23

AAL
唔出碟真係好遺憾

所以唔明點解大家仲咁幫手PROMOTE 隻碟做乜 (ig 有幾個 咩kyle_love_fa 個d)
只係話俾寰亞聽, 就算佢地做得差, 你地都會繼續買架啦

我今次覺得佢地真係做得好差 寧願罷買算數
放空 發表於 2018-4-22 18:28

未買未睇,暫時俾唔到咩comments
但好多人都話隻碟真係做得好差,錯漏百出,剪接亂黎,畫質差... 真心幫唔落手去promo

我見其實佢都有反映下意見,不過低調啲啫:
#隻DVD有甩漏 #希望bluray可以修正 etc

不過我諗係大家都見千 ...
膠膠 發表於 2018-4-22 22:35

忠言逆耳呀,瑞瑞鍾意聽呢D
死忠下下幫佢搵理由呢樣真係好令人反感,下面堆留言仲嘔心
好似死忠就一定要盲撐,全盤接受咁
好想係個post度回覆瑞瑞,但又驚俾佢black list

我諗佢唔會block人嘅
matthewyky 發表於 2018-4-22 23:20

有fans俾佢block過,係微博

其實都唔覺佢amusic低潮,話曬都拎左兩次最女
oreo 發表於 2018-4-23 17:49

虛名黎架姐,個兩個獎大家都知咩事

佢自己都認佐個兩年係低潮,d音樂又不知所謂

如果唔計終極擺明HEA唱的《原來過得很快樂》(唱片),
如果唔計當中近乎亂唱/亂來的 你幸福嗎/藍風箏/孖公仔/圓月,
如果唔計佢入A MUSIC前 自己監制的3大唱片(電光/SINGLE/UNLIMITED),
如果唔計佢華星時期做到的獨特的少女文青風,
如果唔計佢新藝寶時期主流/非主流的完美平剩,
如果唔計佢係楊千嬅,
AMUSIC果3年的作品都入得口既。

AMUSIC真係買一次唱片碎心一次,心痛楊千嬅被人⋯⋯ T^T
絕對係黑歷史!
當然入面有D歌徹底rearrange過會可以接受。
stone@stone 發表於 2018-4-24 02:22

exac7777ly!!
特別係出完unlimited呢隻神碟一野去到meridian咁既質素,個種失望,真係到依家都仲好記得

身邊都識D人係由甲音樂果期鐘意人瑞。
原來好多人鐘意化/撈月亮的人/明日再會。。。 ...
matthewyky 發表於 2018-4-24 10:32

cm都有唔少,但我身邊真係冇一個人係由amusic開始鍾意佢

A記係冇金牌時期咁正,但又未至於好差有d作品都ok如最後今天,化,明日再會,只可以話出嚟既outcome唔係最滿意,一世都記得個次核突到好似翻版碟既帶帽cover,amusic d cover 係嬅身上真係一隻比一隻差,明明meridian都仲ok
oreo 發表於 2018-4-24 12:54

A記差唔淨係音樂差咁簡單,係全方位咁差,成張專輯無論image,concept,cover art, package定係音樂質素都好不濟
unlimited之前既碟 (除佐開大係佢唔知情情況下出),隻隻既concept都好鮮明,包裝又特別又靚,好用心,
次次有新碟出攞上手個下都好似拆禮物咁開心咁期待
而A記個d係只有更失望,沒有最失望

SHIT

原來 2009 年嘅事都就快十年

美千班 FANS 仲拎緊 2009 嘅事打飛機 XOX
賴爽 發表於 2018-4-25 23:20

好明顯果個唔係千千fans黎

香港唱片商會銷量榜 Week 16 @ 2018.04.28
本週名次 / 上週名次 / 上榜週數 / 唱片名稱 / 歌手名稱
01 / 01 / 03 / MOVIE TO MUSIC / 盧冠廷 (2 weeks no.1)
02 / 02 / 02 / [dal segno] / Supper Moment
03 / 04 / 04 / 三二一 GO! 演唱會 2017 Live / 楊千嬅 (2 weeks no.1)
04 / 03 / 03 / Moments / 胡琳
05 / 06 / 02 / REPLAY / Super Junior
06 / 05 / 02 / Blooming Days / EXO-CBX
07 / 10 / 06 / PROLOGUE / Gin Lee (1 week no.1)
08 / Re-Entry / 06 / Kiss Me / Moon (1 week no.1)
09 / 07 / 23 / Reputation / Taylor Swift (6 weeks no.1)
10 / Re-Entry / 10 / Luna / AGA (2 weeks no.1)

1>1>4>3

隻碟竟然可以2週冠一週季

2018 香港唱片商會銷量榜第18週 2018/5/4

TW LW NW
01 02 03 [dal segno] / Supper Moment
02 04 04 Moments / 胡琳
03 01 05 Movie to Music / 盧冠廷
04 05 03 Repackage - Replay / Super Junior
05 03 05 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
06 07 07 Prologue / Gin Lee
07 RE 03 林憶蓮 (回首復刻珍藏系列) / 林憶蓮
08 06 03 Blooming Days / EXO-CBX
09 09 24 Reputation / Taylor Swift
10 RE 07 Greatest Showman / OST

OUT
XX 08 06 Kiss Me / Moon
XX 10 10 Luna / AGA

捱到5周算係咁
放空 發表於 2018-5-7 14:27

有冇咁好賣
MHV 都係上榜5週
DVD 2wks No.1
CD 本週No.2, 上週 No.3

上次LB只dvd都好好卖……希望蓝光会有惊喜啦。。
kenny211 發表於 2018-5-7 15:07

原來DVD係2週no.1
綜合榜都係排緊No.1

如果今年真係出得成新碟,
千嬅會唔會有機囉最高銷量,發夢。
stone@stone 發表於 2018-5-8 05:25

我都ff緊有冇機攞ifpi個個

咁犀利,如果DVD 4weeks NO.1,加上CD在榜多3-4周。仲有新碟出埋,可能就有小小机会

今年最高销量 ...
kenny211 發表於 2018-5-8 10:27

不過我上面個DVD 2wks NO.1係HMV個榜,唔係唱片商會果個
唱片商會個榜好似唔計DVD

2018 香港唱片商會銷量榜第19週 2018/5/11
TW LW NW
01 05 06 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
02 03 06 Movie to Music / 盧冠廷
03 09 25 Reputation / Taylor Swift
04 04 04 Repackage - Replay / Super Junior
05 02 05 Moments / 胡琳
06 01 04 [dal segno] / Supper Moment
07 06 08 Prologue / Gin Lee
08 10 08 Greatest Showman / OST
09 NE  01   我做你 你做我 Stand By You / VA
10 07 04 林憶蓮 (回首復刻珍藏系列) / 林憶蓮

OUT
XX 08 03 Blooming Days / EXO-CBX

上返第一