返回列表 發帖
唉痴線真係一首bonus都無
帥小寶` 發表於 2018-4-13 13:02

一模一樣個track list
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

又可以回顧唱前塵時全場一齊cool down嘅尷尬場面

唉痴線真係一首bonus都無
帥小寶` 發表於 2018-4-13 13:02

BR有無機加番
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

BR有無機加番
l00540 發表於 2018-4-13 13:16

上次講到咁絕,應該都係冇

我會照買
#太沒有骨氣

搵老襯,冇誠意的tracklist.唔買

結果cd同dvd都係等嚟換失望
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

都估死佢一樣啦,打左底都冇乜感覺
因為佢知道個tracklist點衰我地都會買,真係好冇骨氣呀我地

Form Sky music#楊千嬅 三二一GO! 演唱會2017
Live 2DVD[訂金$50].2017年的大除夕 你在場嗎?千嬅除夕倒 ...
Jacz 發表於 2018-4-13 13:02

個cover唔靚lor track list 真係一首都唔加....
加返31號姊妹同煉金術都好啊
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

一比之下 早早對fans真係好好多

cathay1996 發表於 2018-4-13 14:15

上次Let’s Begin都好有誠意,Fans嘈完DVD收錄返尾場encore同煉金術
今次真係無眼睇,31號encore廢,d怨婦K歌又開心唱
尾場假如讓我說下去好聽N倍
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

罷買呀

擺到明就係垃圾寰亞孤寒,關artist 對fans好唔好咩事。

cathay1996 發表於 2018-4-13 14:15

一比之下早早唱片公司真係好識攝 fans D $$$
會唔會係 fa 最後一張實體唱片

一比之下早早唱片公司真係好識攝 fans D $$$
會唔會係 fa 最後一張實體唱片  ...
boy4dudes 發表於 2018-4-13 14:53

唔賺fans 錢咁應該賺咩?你訓醒未

因為佢知道個tracklist點衰我地都會買,真係好冇骨氣呀我地 ...
膠膠 發表於 2018-4-13 13:55

#留一步_誰都好

擺到明就係垃圾寰亞孤寒,關artist 對fans好唔好咩事。
matthewyky 發表於 2018-4-13 14:37

個個係成日黎千嬅post踩場,可以不理,冇人會理佢

不過容祖兒既fans的確幸福好多,因為佢出道到而家都係同一間公司,所有live show都出得碟,又冇版權問題,收錄歌永遠最齊!
千嬅轉左N間公司,複雜好多,冇得比

個cover唔靚lor track list 真係一首都唔加....
加返31號姊妹同煉金術都好啊 ...
fifty1205 發表於 2018-4-13 14:09

CD個cover真係靚好多

好衰,兩首都冇

個個係成日黎千嬅post踩場,可以不理,冇人會理佢

不過容祖兒既fans的確幸福好多,因為佢出道到而家都係同一間公司,所有live show都出得碟,又冇版權問題,收錄歌永遠最齊!
千嬅轉左N間公司,複雜好多,冇得比
膠膠 發表於 2018-4-13 15:22

不嬲都會自動skip佢D post

美祖D fans真係好幸福,先唔計幾乎每個live都有得出碟,淨係D live CD成日都 3 CDs咁已經好令人葡萄
冇計,冇乜版權問題就係有呢個好處

不嬲都會自動skip佢D post

美祖D fans真係好幸福,先唔計幾乎每個live都有得出碟,淨係D live CD成日都  ...
Jacz 發表於 2018-4-13 15:29

瑞瑞D版權都係買BIG HITS

CD個cover真係靚好多

好衰,兩首都冇
Jacz 發表於 2018-4-13 15:24

完全唔知入埋煉金術同姊妹有幾困難囉!收少兩首歌叫完整收錄倒數場咩?!

仲有今次成27個look,dvd cover用第二套都得啦,用張同一個look側少少就算,真係好hea
CD cover第一次睇好靚,當DVD cover用同一招已經唔得,仲要冇CD咁靚

因為佢知道個tracklist點衰我地都會買,真係好冇骨氣呀我地 ...
膠膠 發表於 2018-4-13 13:55

我部腦冇superdrive,我都唔多想買
唔知入面本相簿多唔多相

wchild 發表於 2018-4-13 15:31

但係上次mc都買佐好多sidecut呀

wchild 發表於 2018-4-13 15:31

我寧願佢唔收錄小城大事,收錄返煉金術!
上次LB唔係fans嘈到顛左,真係一次收煉金術入碟既機會都冇。。。。

但係上次mc都買佐好多sidecut呀
Jacz 發表於 2018-4-13 15:33

MC 尾場ipad大合唱歌迷點歌+火鳥自己版權都cut曬

完全唔知入埋煉金術同姊妹有幾困難囉!收少兩首歌叫完整收錄倒數場咩?!

仲有今次成27個look,dvd cover用第二套都得啦,用張同一個look側少少就算,真係好hea
CD cover第一次睇好靚,當DVD cover用同一招已經唔得,仲要冇CD咁靚
膠膠 發表於 2018-4-13 15:31

想知D歌既版權係逐次買定係一次過買斷架?

個look仲要唔係倒數場同尾場個下先吹脹,又話要完整收錄倒數場既?

我寧願佢唔收錄小城大事,收錄返煉金術!
上次LB唔係fans嘈到顛左,真係一次收煉金術入碟既機會都冇。。 ...
膠膠 發表於 2018-4-13 15:33

係,上次唔係嘈到拆天,又會用數你,愛人黎hea我地

想知D歌既版權係逐次買定係一次過買斷架?

個look仲要唔係倒數場同尾場個下先吹脹,又話要完整收錄倒數場 ...
Jacz 發表於 2018-4-13 15:36

似要逐次買

其實點都係會買架喇,今次已經有好多歌算係估唔到會唱。

膠膠 發表於 2018-4-13 15:31

好似啲日本女歌手出碟側一側塊面就另一個封面

=  = 換咁多件衫黎做咩
估唔到連唯一嘉賓M.R. 都無
係咪應該要感恩仲有making of?
Make it simple.

2018 香港唱片商會銷量榜第15週 2018/4/13

TW LW NW
01 01 02 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
02 ...
hinz 發表於 2018-4-13 15:29

Live Cd都賣得咁好2 weeks no.1,難怪千嬅完全唔聽人講加多幾隻歌

我部腦冇superdrive,我都唔多想買
唔知入面本相簿多唔多相
Jacz 發表於 2018-4-13 15:31

而家唔買 第時絕版/捱貴貨二手就會後悔架啦~ 始終係佢唱得最好嘅一次
除非你打算等blu-ray 啦

而家唔買 第時絕版/捱貴貨二手就會後悔架啦~  始終係佢唱得最好嘅一次
除非你打算等blu-ray 啦 ...
newguy 發表於 2018-4-13 20:18

我會live CD DVD Bluray全買,希望bluray有第三個cover啦

笑左, 個 ON9又走入黎踩場
咁都可以讚佢嘔像, 真心核突
---------------------------------
可能我真係大期望, 見到佢仲有碟出已經好滿意....
HEA出都好正常者, 千嬅而家又唔係佢地親生女

我會live CD DVD Bluray全買,希望bluray有第三個cover啦
膠膠 發表於 2018-4-13 20:23

bluray個cover係咪輪到背面?

=  = 換咁多件衫黎做咩
估唔到連唯一嘉賓M.R. 都無
係咪應該要感恩仲有making of? ...
stone@stone 發表於 2018-4-13 20:12

making of可能全部係做gym片段

而家唔買 第時絕版/捱貴貨二手就會後悔架啦~  始終係佢唱得最好嘅一次
除非你打算等blu-ray 啦 ...
newguy 發表於 2018-4-13 20:18

可能最後都係  
#太沒有骨氣

Live Cd都賣得咁好2 weeks no.1,難怪千嬅完全唔聽人講加多幾隻歌
膠膠 發表於 2018-4-13 20:16

真係吹佢唔脹,死忠點都會硬食
HMV 2wks no.2

可能最後都係  
#太沒有骨氣
Jacz 發表於 2018-4-13 20:46

難得人瑞今次LIVE咁正

making of可能全部係做gym片段
Jacz 發表於 2018-4-13 20:45

如果係丁子高同佢一齊做gym嘅片段,咁更加值得買啦~

真係吹佢唔脹,死忠點都會硬食
HMV 2wks no.2
Jacz 發表於 2018-4-13 20:48

唔知道有无卖到超过1万只?
    itunes个榜卖成点?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

bluray個cover係咪輪到背面?
Jacz 發表於 2018-4-13 20:44

可能變左剩色,樣都冇

點都會買,想重溫的士司機果part,同睇making of

係咪因為已經同寰亞冇約所以寰亞HEA出???

matthewyky 發表於 2018-4-13 14:37

邊有演唱會最後一連PART尾場都唔收錄架~~~....

kenny1102 發表於 2018-4-14 00:40

大家都淨係話寰亞,寰亞係始源,但我覺得千千都有少少責任去bargain下呢樣野~ 唔知佢有無bargain過~

如果係丁子高同佢一齊做gym嘅片段,咁更加值得買啦~
newguy 發表於 2018-4-13 21:15

如果有佢我更加唔會買,好怕見到佢個chok樣 ,覺得佢依家好樣衰
今次算佢有自知之明,冇亂入

kenny1102 發表於 2018-4-14 00:40

好明顯係