返回列表 發帖
係邊度睇,可唔可以比條link我
oreo 發表於 2018-5-2 16:11

https://www.bilibili.com/video/av22785663/?p=1

首Wonder Woman真係唔知想點,DVD同CD收錄嘅美瑞聲唔係同一場錄音,最後一段嘅“就變身”同“不阻英雌的降臨”好明顯唔一樣
DVD版Wonder Woman收錄嘅應該係倒數場,把聲比尾場清同穩好多,但點解要將冇人影嘅“我要聽到你們的聲音”放埋入去。。。顯得製作好求其

香港唱片商會銷量榜 Week 16 @ 2018.04.28
本週名次 / 上週名次 / 上榜週數 / 唱片名稱 / 歌手名稱
01 / 01 ...
Jacz 發表於 2018-5-2 07:40

估计还有两个星期会系销量榜..

今次只碟多左街客买来留念
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

搞乜鬼d畫質、運鏡咁差.....YOUTUBE 有d仲清過佢

2018 香港唱片商會銷量榜第18週 2018/5/4

TW LW NW
01 02 03 [dal segno] / Supper Moment
02 04 04 Moments / 胡琳
03 01 05 Movie to Music / 盧冠廷
04 05 03 Repackage - Replay / Super Junior
05 03 05 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
06 07 07 Prologue / Gin Lee
07 RE 03 林憶蓮 (回首復刻珍藏系列) / 林憶蓮
08 06 03 Blooming Days / EXO-CBX
09 09 24 Reputation / Taylor Swift
10 RE 07 Greatest Showman / OST

OUT
XX 08 06 Kiss Me / Moon
XX 10 10 Luna / AGA

2018 香港唱片商會銷量榜第18週 2018/5/4

TW LW NW
01 02 03 [dal segno] / Supper Moment
02 04 04 ...
Jacz 發表於 2018-5-7 14:02

捱到5周算係咁

捱到5周算係咁
放空 發表於 2018-5-7 14:27

有冇咁好賣
MHV 都係上榜5週
DVD 2wks No.1
CD 本週No.2, 上週 No.3

gin lee挨到第七週個 show都唔爆,所以d銷量同演唱會銷情真係無關係
舞來舞去 不日內開始錄音。

gin lee挨到第七週個 show都唔爆,所以d銷量同演唱會銷情真係無關係
黃家正 發表於 2018-5-7 14:50

你搵大馬最受歡迎女歌手同香港最受歡迎女歌手比

有冇咁好賣
MHV 都係上榜5週
DVD 本週No.1, 上週No.2
CD 本週No.2, 上週 No.3 ...
Jacz 發表於 2018-5-7 14:47

上次LB只dvd都好好卖……希望蓝光会有惊喜啦。。

上次LB只dvd都好好卖……希望蓝光会有惊喜啦。。
kenny211 發表於 2018-5-7 15:07

原來DVD係2週no.1
綜合榜都係排緊No.1

綜合榜都係排緊No.1
Jacz 發表於 2018-5-8 02:11

如果今年真係出得成新碟,
千嬅會唔會有機囉最高銷量,發夢。
Make it simple.

回復 762# stone@stone

美祖唔使出碟都可以最高銷量啦

黃家正 發表於 2018-5-7 14:50

母親節有簽名會~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

回復  stone@stone

美祖唔使出碟都可以最高銷量啦
黃家正 發表於 2018-5-8 05:57

= =?真架?即係公司自己報?要咩有咩?

綜合榜都係排緊No.1
Jacz 發表於 2018-5-8 02:11

咁犀利,如果DVD 4weeks NO.1,加上CD在榜多3-4周。仲有新碟出埋,可能就有小小机会

今年最高销量,可能ginlee 打美千,哈哈

回復 765# stone@stone

2014年千千女金出左single色惑 美祖連single都無 照樣拎港台最高銷量啦

回復  stone@stone

2014年千千女金出左single色惑 美祖連single都無 照樣拎港台最高銷量啦 ...
黃家正 發表於 2018-5-8 16:00

為免OT,但其實今次演唱會的music arrangement 做得好好,我覺得係值得買回來,特別係快歌真係re arrange 得好好。

2014, 因為JOEY有1314 LIVE CD/DVD,唔係咩?

其實如果認真PLUG歌,至尊唱片都唔係無機,雖然已經5月中⋯⋯

不過今年應該好難得有好多一線/神台級齊齊出新廣東歌唱片~(如果出得成)

初頭見你地嘈 我都只系以為系嬅粉出名忠實所以多多要求
但睇左dvd一半真係覺得好差,d鏡頭角度發生左咩事,同埋個美肌filter cheap 唔 cheap d 啊

千嬅已經唔係金牌時期既佢,製作上唔會參與太多,只會專注唱好歌
今次11場Live已經超額完成,而DVD幕後製作 ...
Nathan 發表於 2018-4-23 09:09

其實又唔可以話唔關佢事~
尾場一樣有高清機錄~正常唱片公司都會傾向收尾場~

有人稱想收倒數場做紀念, 我真係諗唔到呢個係唱片公司嘅立場~

如果今年真係出得成新碟,
千嬅會唔會有機囉最高銷量,發夢。
stone@stone 發表於 2018-5-8 05:25

我都ff緊有冇機攞ifpi個個

咁犀利,如果DVD 4weeks NO.1,加上CD在榜多3-4周。仲有新碟出埋,可能就有小小机会

今年最高销量 ...
kenny211 發表於 2018-5-8 10:27

不過我上面個DVD 2wks NO.1係HMV個榜,唔係唱片商會果個
唱片商會個榜好似唔計DVD

有人稱想收倒數場做紀念 ...
kenny1102 發表於 2018-5-8 23:14

但就算係用尾場,都唔等於會影響最終出來的角度/調色/最後落咩歌
點拍攝/落邊場應該一早就有共識?
無得問當時人真係好難解答

回復 772# Jacz

不过奖项呢d好虚..女歌手来说,佢销量算好

应该跟joey差唔多,不过比kelly果d好

有人稱想收倒數場做紀念 ...
kenny1102 發表於 2018-5-8 23:14

都唔係架,之前Twins LOL跨年演唱會有哂cam man拍都唔收錄尾場encore
Joey同Sammi 之前演唱會碟都係幾場encore夾埋 (有埋倒數片段)
係楊千嬅咁奇怪堅持淨係收一場
31號造型係11場入面最衰 套套都黑寡婦 Encore又將d校歌開心唱
上網聽返尾場野孩子同假如讓我說下去 勁有感情 正好多
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

有無人今個星期會去簽名會?
可唔可以喺佢簽名時問佢幾時PLUG歌
好想知

2018 香港唱片商會銷量榜第19週 2018/5/11
TW LW NW
01 05 06 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
02 03 06 Movie to Music / 盧冠廷
03 09 25 Reputation / Taylor Swift
04 04 04 Repackage - Replay / Super Junior
05 02 05 Moments / 胡琳
06 01 04 [dal segno] / Supper Moment
07 06 08 Prologue / Gin Lee
08 10 08 Greatest Showman / OST
09 NE  01   我做你 你做我 Stand By You / VA
10 07 04 林憶蓮 (回首復刻珍藏系列) / 林憶蓮

OUT
XX 08 03 Blooming Days / EXO-CBX

上返第一

2018 香港唱片商會銷量榜第19週 2018/5/11
TW LW NW
01 05 06 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
02  ...
Jacz 發表於 2018-5-11 14:24

今次只live cd卖得咁好嘅……好少见隔2星期再冲翻去no.1   美千嘅事业再高峰真系从2014女金完之后开始

終於睇咗dvd
始終都係鐘意let's begin多d

今次只live cd卖得咁好嘅……好少见隔2星期再冲翻去no.1   美千嘅事业再高峰真系从2014女金完之后开 ...
kenny211 發表於 2018-5-11 14:37

09年結婚-10年   13年影后-1415兩年音樂+電影  16年半退休,17年又音樂電影演唱會

今次只live cd卖得咁好嘅……好少见隔2星期再冲翻去no.1   美千嘅事业再高峰真系从2014女金完之后开 ...
kenny211 發表於 2018-5-11 14:37

關咩事,只係唱片行業越黎越縮,越黎越少人出碟,根本就冇競爭

想知幾時出blu-ray~
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

回復 779# electric

where did you buy the DVD? Australia?

回復 776# 放空

why not also ask her when will she release her new album?

回復  electric

where did you buy the DVD? Australia?
黃家正 發表於 2018-5-12 18:17

nah I watched it at my frd’s house
But I’m gonna buy it in two weeks

回復 785# electric

回復  electric
黃家正 發表於 2018-5-12 18:58

???

頭先問左千Fa,佢親口同我講,
Bluray會extra收錄埋31號Encore 姊妹同練金術
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

回復 787# electric

emoji 自動消失左。。

Bluray會extra收錄埋31號Encore 姊妹同練金術
fifty1205 發表於 2018-5-13 16:11

可唔可以叫佢出版埋其他场次encore?只是digital都好呀

原來新碟只係新曲加精選⋯
佢話係特登只收錄一場唔加其他encore,唔想為銷量而妥協,其實都唔係無道理。

佢話係特登只收錄一場唔加其他encore,唔想為銷量而妥協,其實都唔係無道理。 ...
Serendipity 發表於 2018-5-13 17:21

佢道理係咩? 呢個世界有樣野叫bonus tracks, 佢呢個"堅持"好令人費解

fifty1205 發表於 2018-5-13 16:11

終於知你真面目

佢話係特登只收錄一場唔加其他encore,唔想為銷量而妥協,其實都唔係無道理。 ...
Serendipity 發表於 2018-5-13 17:21

我get 到佢意思即係隻碟為出而出
叫大家唔洗買
佢自己都唔care 囉
今時今日既佢仲鬼會理班蟻粉諗乜咩
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

估计呢只精选碟,5月底就会有资料..

新曲加精選會有3苜新歌(WONDER WOMAN, 123321, 同一首ROCK既新歌)
暫名:ONE TO ONE, 同埋佢話DVD唔擺ENCORE係因為保持演唱會原整性, 如果咩都擺曬入隻碟度就冇左LIVE既真正意義, 所以黎睇SHOW既人先真係有價值
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

收返真encore我已經好滿足

至於新曲加精選我覺得係ok嘅
始終wonder woman同123321呢兩個主題我真係諗唔到可以點樣變成一張專輯
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

如果咩都擺曬入隻碟度就冇左LIVE既真正意義, 所以黎睇SHOW既人先真係有價值
oreo 發表於 2018-5-13 20:02

以依個logic其實連碟都唔應該出

為跑數終於要出精選了x_x

佢n間唱片公司,都唔慌齊歌

搞咁耐都係精選
衰呀瑞瑞 你班粉打晒J ff你今年拎至尊碟架