返回列表 發帖
爸爸是先生~媽媽愛聽尤雅~
是但一句都完勝上面SONGLIST任何一首歌
gooloo 發表於 2018-3-21 17:35

是青山啊

上次CD DVD Blu-ray好似都唔同歌
希望今次一樣
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

個介紹寫住除夕倒數場,正垃圾寰亞
Jacz 發表於 2018-3-21 01:51

唉,我就係睇到寫住除夕,心都涼~   btw,咁多年嚟我以為CM唔俾鬧人,所以好克制

不過,今次:

正垃圾寰亞!

其實尾場佢唱得無除夕咁好
kelvinyu188 發表於 2018-3-21 10:41

尾場情意結~還我single~

其實尾場佢唱得無除夕咁好
kelvinyu188 發表於 2018-3-21 10:41

其實可以好似美祖 1314 咁
主要收除夕
但 Encore 部分就收埋其他場做 Bonus
咁樣有誠意好多囉...
依家個 Tracklist 真係好 Hea
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

根本好應該收埋其他場既encore部分
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

是青山啊
electric 發表於 2018-3-21 17:43

見歌詞網都係寫"先生"
利申:聽過一次就無再聽

見歌詞網都係寫"先生"
利申:聽過一次就無再聽
gooloo 發表於 2018-3-21 21:53

下 我聽到背到歌詞

希望有錄1/1既一千零一個

根本好應該收埋其他場既encore部分
帥小寶` 發表於 2018-3-21 20:50

又唔係未試過,之前LB都收錄左幾場架encore la. 連深紫色都有啦。

又唔係未試過,之前LB都收錄左幾場架encore la. 連深紫色都有啦。
matthewyky 發表於 2018-3-21 22:32

咪係 擺明就係唔想收
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

冇2nd encore都算,但收錄一千零一個,Single,煉金術,閃靈,稀客呢D當bonus track,
fans滿意又多人買, ...
Jacz 發表於 2018-3-21 11:10 AM

宜家呢個時勢肯出CD都偷笑啦仲咁多要求
咁唔滿意你開間唱片公司買曬楊千嬅啲歌曲版權返嚟再出囉
而且唔覺得你講個方法有幾得囉
我淨系見到fans滿意咁大把
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

期待DVD!!!

而且唔覺 ...
Qmen 發表於 2018-3-21 22:59

又係呢D你叻你黎做既logic
如果係fans就唔會對呢個track list滿意喇  

回復  Jacz

藍風箏幾好聽啊 罰你聽一百次洗耳仔 直到覺得好聽為止☺️☺️ ...
黃家正 發表於 2018-3-21 17:14

我情願loop金曲當年情一百次

爸爸是先生~媽媽愛聽尤雅~
是但一句都完勝上面SONGLIST任何一首歌
gooloo 發表於 2018-3-21 17:35

呢首我all time擺落電話度架

唉,我就係睇到寫住除夕,心都涼~   btw,咁多年嚟我以為CM唔俾鬧人,所以好克制

不過,今 ...
llggjj 發表於 2018-3-21 20:09

鬧得最勁係cm喎,呢度已經係千千cafe喇

上次都話係唔夠位落唔晒咁多歌,今次大把位,只係唔想收

matthewyky 發表於 2018-3-21 22:32

深紫色仲要係唱得個大半首

又係呢D你叻你黎做既logic
如果係fans就唔會對呢個track list滿意喇   ...
Jacz 發表於 2018-3-21 11:18 PM

正常人都對呢个track list唔滿意
但事實就係事實
有不滿可以講但唔洗咁絕

但事實就係事實
有不滿可以講但唔洗咁絕 ...
Qmen 發表於 2018-3-21 23:30

唔滿意發表自己意見有幾絕呀?

而且唔覺 ...
Qmen 發表於 2018-3-21 22:59

其實出live cd嘅歌手唔少呀...只係而家傾向捆綁埋dvd一齊賣~

回復 58# electric

有taste 花樣年華的千嬅聽說很可愛唷!?
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 65# Jacz

呢首我讀小學時應該loop過一百萬次

回復  electric

有taste 花樣年華的千嬅聽說很可愛唷!?
黃家正 發表於 2018-3-22 07:45

蠻可愛

但事實就係事實
有不滿可以講但唔洗咁絕 ...
Qmen 發表於 2018-3-21 23:30

夠絕情我都趕我自己出去

我情願loop金曲當年情一百次
Jacz 發表於 2018-3-21 23:20

HOW ABOUT 聽色惑1001次?

一千零一個 閃靈  single
呢d真係聽一次少一次
寰亞請原地爆炸!
初心傷過
重新再跳

回復  Jacz

呢首我讀小學時應該loop過一百萬次
黃家正 發表於 2018-3-22 07:46

做乜又自爆自己年紀

HOW ABOUT 聽色惑1001次?
wchild 發表於 2018-3-22 09:56

John子會好樂意

淨係計錄影場encore 24同 2號 稀客 煉金術 Single要買版權
31號 少女的祈禱 抬起我的頭來 唔洗買版權
依家千嬅唔續約 寰亞肯出已經算係咁啦
文案都寫到明跨年倒數 就唔好再FF Live DVD有咩唔同啦
不過今次咁難得都唔收錄稀客 Single 閃靈 1001,以後都無乜機會
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

John子會好樂意
Jacz 發表於 2018-3-22 13:25

Give me what you've got, don't stop
它不怕忍不住 只怕我們受不住
Get down, get down, and I'm on top

淨係計錄影場encore 24同 2號 稀客 煉金術 Single要買版權
依家 ...
fifty1205 發表於 2018-3-22 15:02

可能寰亚就系逼我地先买CD,到时DVD收录又多咗d唔同野,咁消费欲咪强lor。
   其实single可能系唔收录lor,因为本身个编曲系1号皇庭,玩味甚重。

不过期待佢唔续约之后,可以出埋之前话录果只广东碟
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

不过期待佢唔续约之后,可以出埋之前话录果只广东碟
kenny211 發表於 2018-3-22 15:46
Maybe 出 digital album

希望DVD有稀客啦
唱K有埋呢首我就儲齊一套 "一千零一個楊千嬅的故事"

回復 84# al08_econ

Minor Classic 咪有稀客囉

依家 ...
fifty1205 發表於 2018-3-22 15:02

千千自己俾錢買啦好無

千千自己俾錢買啦好無
帥小寶` 發表於 2018-3-22 21:29

其實我覺得CD同DVD好大機會係唔同PLAYLIST,
即使係CD文案如此,去到出DVD,文案可以FINETUNE  
CD以跨年場作為留念,唔加其他場的歌,其實幾好呀,係千嬅第一個跨年,一個無添加,完整的紀錄。

DVD有幾齊就真係要觀望。
Make it simple.

冇1001, SINGLE, 閃靈, 稀客, 超齡已經唔係個樣野
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

回復 87# stone@stone

咁就要完整收錄倒數場啦,包括真encore嘅煉金術 姊妹

回復  stone@stone

黃家正 發表於 2018-3-22 23:46

姊妹其實都好慘,對上一次入DVD已經係開年大典演唱會
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好開心呀 錄左我睇個場
love wins!

回復 91# ivanbb

我都係睇呢場 不過encore真係少左,唔圓滿啊

回復  stone@stone

黃家正 發表於 2018-3-22 23:46

你岩。尤其套全紫衫褲真係唔出得街,應該出VOCAL算。
Make it simple.

姊妹其實都好慘,對上一次入DVD已經係開年大典演唱會
fifty1205 發表於 2018-3-23 00:09

好鐘意萬紫千紅
點解依家演唱會喊咁少

回復 94# electric

萬紫千紅最正係無嘉賓,一個人唱三十首歌正正子!

前塵完全冇人care

回復  electric

萬紫千紅最正係無嘉賓,一個人唱三十首歌正正子!
黃家正 發表於 2018-3-23 07:06

有啊 有古天樂 Edison 仲有其他好似

有啊 有古天樂 Edison 仲有其他好似
electric 發表於 2018-3-23 09:25

完全冇嘉賓,係過場片有我愛豬腸粉,有古天樂咋

好鐘意萬紫千紅
點解依家演唱會喊咁少
electric 發表於 2018-3-23 06:05

變態麼
萬紫千紅無唱半首姊妹

你岩。尤其套全紫衫褲真係唔出得街,應該出VOCAL算。
stone@stone 發表於 2018-3-23 04:46

套全紫衫褲連model著都好柒,當時出黎個陣我以為佢黎唔切換衫著緊底衫褲