返回列表 發帖
點解我現場睇果陣完全唔覺佢唱左小城大事
完全無視左
呢隻真係冇辦法重編, 下次可唔可以直接skip

omg 親都完全昇華咗!!!!!!!
electric 發表於 2018-3-28 20:05

仲有自由行 !!!! 今次Live爆哂seed咁唱 勁有感情
以前對呢首感覺一般K歌 今次之後完全愛上左
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

痴線ga, 聽聽下d眼淚點解會冇la la流出黎

點解尾場無
wchild 發表於 2018-3-28 13:38

me睇31號同尾場都冇,偏偏1號就唱佐

大家唔好得個講字,係就做野!
我覺得今次dvd會多左歌既機會不大,趁隻dvd未整好,快啲搵人反映下俾千嬅 ...
膠膠 發表於 2018-3-28 14:24
今次唱快歌完全唔扯蝦,好勁

1001 同向左走向右走都好正,只係千嬅成日唔記得開雪櫃
oreo 發表於 2018-3-28 15:26

佢自己都話1001成日都有人叫佢唱,好心唱完第一場就唱多幾場喇
睇係1號個場既震撼大合唱,尾場咁都唔唱多次

其實作為fans都有叫過佢唔好唱big hit
不過佢邊度肯
oreo 發表於 2018-3-28 14:20

佢想cut我諗現場d街客都唔放過佢
你聽下 「可惜我是水瓶座,小城大事,飛女正傳,少女的祈禱,野孩子,勇 」既音樂一出個種歡呼聲,某幾首仲有全場大合唱

唱片公司高層婊示就算DVD tracklist一樣 咪又係會有人買
gooloo 發表於 2018-3-28 17:19

DVD佢真係食硬我地
所以我點都係嘈佐先,唔理得唔得,反正Single我地都係咁樣爭取返黎
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想隻碟好賣啲好心就滿足下樂迷啦
帥小寶` 發表於 2018-3-28 17:34

寰亞表示攞佐itunes日榜no.1已經可以放煙花

開大唔得係因為佢真係好病佢個晚喘到好緊要

點唱arrr 唉
mix_nzi 發表於 2018-3-28 15:19

開大本身就堅難唱,d詞又密抖氣位又短,又要一野嗌緊忽然間又走佐去唱勁低key,成個range好變態

親直頭好過cd version太多,冇佐d姣音,又用岩key
我覺得最昇華佐既係 數你,原本係怨婦十大,今次竟然變佐賣飛佛 top2

今次買呢隻碟唔係因為track list
係因為美千唱得咁好
victor1991415 發表於 2018-3-28 21:40

聽完好唔夠喉,後面堆encore big hit又冇意欲loop  
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢幾日好唔開心, 頂唔住買左, $125
係屋企聽, 數你開始個幾首中女失戀歌,真係喊左出來 ...
gordon0807 發表於 2018-3-28 21:42

係現場係由數你林狗段speech就開始開水喉,止都止唔住

都有個位希望下次可以改善,有幾隻歌啲字唱得幾lur.同埋噴咪。
matthewyky 發表於 2018-3-28 21:48

邊幾個位? 我好似唔多覺,等我聽真D

點解我現場睇果陣完全唔覺佢唱左小城大事
完全無視左
呢隻真係冇辦法重編, 下次可唔可以直接skip ...
快劍俠 發表於 2018-3-29 01:19

小城大事真係唔知仲可以點樣編,好似點編都係爆小調咁
不過佢今次用手信接小城大事其實幾有意思
兩首歌既歌詞都有前後呼應既意思
譬如
「你離開,你回來」「吻下來,豁出去」
「我再等,你回來」「我下來,你出去」

小城大事真係唔知仲可以點樣編,好似點編都係爆小調咁
不過佢今次用手信接小城大事其實幾有意思
兩首歌 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 02:27

變做輕快版, 冇咁哀怨FEEL既
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

變做輕快版, 冇咁哀怨FEEL既
oreo 發表於 2018-3-29 02:32

Jazz, Bossa Nova 個D?

gordon0807 發表於 2018-3-28 21:42

BIG HUG,用音樂擦乾淚水。

佢自己都話1001成日都有人叫佢唱,好心唱完第一場就唱多幾場喇
睇係1號個場既震撼大合唱,尾場咁都唔唱多 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 01:44

尾場余文樂同多謝團隊用左好時間,
其實好多時候尾場都因為要多謝/嘉賓而燒左D唱歌的機會,
ALL:古仔慶生
L&G:校長做嘉賓(WTH)
LB:林海峰TALKSHOW
睇得尾場真係要有心理準備。

親直頭好過cd version太多,冇佐d姣音,又用岩key
我覺得最昇華佐既係 數你,原本係怨婦十大,今次竟然變 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 01:59

沒想過數你都係怨婦,睇歌詞,唔係SWEET SWEET歌咩?

Jacz 發表於 2018-3-29 02:46

將小城變快歌,會成為抬起我的頭來2.0
-  - 勁唔喜歡LB將佢變跳舞台,痴線
Make it simple.

睇係1號個場既震撼大合唱,尾場咁都唔唱多 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 01:44

其實好多時候尾場都因為要多謝/嘉賓而燒左D唱歌的機會,
ALL:古仔慶生
L&G:校長做嘉賓(WTH)
LB:林海峰TALKSHOW
睇得尾場真係要有心理準備。

我覺得最昇華佐既係 數你,原本係怨婦十大,今次竟然變 ...

沒想過數你都係怨婦,睇歌詞,唔係SWEET SWEET歌咩?

將小城變快歌,會成為抬起我的頭來2.0
-  - 勁唔喜歡LB將佢變跳舞台,痴線
stone@stone 發表於 2018-3-29 02:50

L&G我係睇第四場,唔知尾場點
但LB同321Go真係diu出聲,俾林狗幾亂入搞到我聽唔到身分證歌
321go 就點解無啦啦要逼我聽FISHERMAN LOK唱MR   仲有還我我等我在呀

我一直都以為數你係講緊主角既無奈架
不過怨婦十大應該係講緊佢次次都唱唱到fans已經唔想再聽個堆big hit?

其實咁多年都唔知 抬頭 歸唔歸入快歌好?

其實好多時候尾場都因為要多謝/嘉賓而 ...
stone@stone 發表於 2018-3-29 02:50

抬起我的頭來,我已經俾佢洗左腦,以為呢首係首快歌lol
最正既version係AAL既圓台升上黎有咪stand,好有自信咁唱,完全係一個diva(心心眼)

聽返 cd 先知楊小姐倒數場有幾 hyper
勁多野講

L&G我係睇第四場,唔知尾場點
但LB同321Go真係diu出聲,俾林狗幾亂入搞到我聽唔到身分證歌
321go 就點解 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 03:07

數你係好慘架應該
我記得夕爺有訪問etc 提起過詳細字眼真係唔記得
不過總之就係數你唔 sweet 架啦

最正既version係AAL既圓台升上黎有咪stand,好有 ...
膠膠 發表於 2018-3-29 03:35

當年唔夠快歌既時候係當快歌(?)

佢想cut我諗現場d街客都唔放過佢
你聽下 「可惜我是水瓶座,小城大事,飛女正傳,少女的祈禱,野孩子,勇  ...
Jacz 發表於 2018-3-29 01:48

無既
見到其他人嗌得咁開心又想嗌埋一份
都係佢唱我唔會嫌棄既 LOL

開大本身就堅難唱,d詞又密抖氣位又短,又要一野嗌緊忽然間又走佐去唱勁低key,成個range好變態 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 01:58

你唔講我都差 d 唔記得
相對黎 wonder woman 都作得幾好/揀繼續努力唔錯
冇咁 chur LOL

勁多野講

數你係好慘架應該
我記得夕爺有訪問etc 提起過詳細字眼真 ...
mix_nzi 發表於 2018-3-29 06:32

數你好似係講對老人家嘅故事㗎

數你好似係講對老人家嘅故事㗎
electric 發表於 2018-3-29 07:11

印象中一個婆婆看著老伴的感覺/故事,
但應該是一種對所愛的珍惜/捨不得,
應該算不上是慘/怨婦?

寰亚今日舍得出123321 studio version未?

估计要等live只碟卖够一星期先出
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

印象中一個婆婆看著老伴的感覺/故事,
但應該是一種對所愛的珍惜/捨不得,
應該算不上是慘/怨婦? ...
stone@stone 發表於 2018-3-29 07:46

其實呢種感覺真係好慘
成日唔知幾時離別咁

當年唔夠快歌既時候係當快歌(?)

追返,萬紫千紅已經將佢編快左,但都未係變做快歌,
L&G 都係ROCK,
係 LB竟然好過份地將佢變做跳舞的一部份,
AAL的才是呢首歌應有的質感。

其實呢種感覺真係好慘
成日唔知幾時離別咁
electric 發表於 2018-3-29 07:52

我明白你(地)點解覺得慘,
但其實正如一二三三二一,
生命在倒數啦。

BTW,點解好似無咩人想聽 集體回憶,
我成日覺得當年黎明指導下,編曲娘到RUIN左首曲同份詞,
我成日覺得 集體回憶起擺入紅館會好有感覺
尤其又過左十年 而千嬅唱歌又穩定左好多
重新編過個曲(幻想華麗弦樂)加靚靚VISUAL

我們同渡蒼海 看著時代不在 前塵全被覆蓋 何以固執不改

最後的歌今次live 真係好正
森美中間段讀白令首歌再昇華

回復 325# electric

呢種感覺就好似唔知幾時先有CMBYN續集 唯有默默回憶電影和小說每一個細節,繼續數繼續數數elio睇幾次表 數oliver俾過幾多暗示
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 319# Jacz

我地係咪識?LG我都係睇第四場!321睇倒數
舞來舞去 不日內開始錄音。

其實呢種感覺真係好慘
成日唔知幾時離別咁
electric 發表於 2018-3-29 07:52

數你真係好怪, 咁多年都GET唔到入面想講咩
係有少少SWEET但又有少少傷感

me睇31號同尾場都冇,偏偏1號就唱佐
Jacz 發表於 2018-3-29 01:41

尾場應該賣大包嘛
仲有MR 瑞瑞唱返我會開心好多囉

最正既version係AAL既圓台升上黎有咪stand,好有 ...

死啦, AAL 我已經無咩記憶, 係記得OPENING 好正

我明白你(地)點解覺得慘,
但其實正如一二三三二一,
生命在倒數啦。

BTW,點解好似無咩人想聽 集 ...
stone@stone 發表於 2018-3-29 07:59

集體回憶換左首前塵好過啦
初心傷過
重新再跳

集體回憶換左首前塵好過啦
MiRi 發表於 2018-3-29 10:23

有美會員好鐘意前塵架

有美會員好鐘意前塵架
wchild 發表於 2018-3-29 10:36

我宣佈前塵係今次演唱會最大污點

有美會員好鐘意前塵架
wchild 發表於 2018-3-29 10:36

叫我?

gooloo 發表於 2018-3-29 11:37

成個post應該係得我鍾意

今次好多歌嘅編曲都冇得彈,快歌好型

Skip左,好揀唔揀揀憶蓮....

冇錯
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

趕客
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

叫我?
Jacz 發表於 2018-3-29 11:50

邊個覆, 咪叫邊個

勁多野講

開大本身就堅難唱,d詞又密抖氣位又短,又要一野嗌緊忽然間又走佐去唱勁低key,成個range好變態 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 01:58

你唔講我都差 d 唔記得
相對黎 wonder woman 都作得幾好/揀繼續努力唔錯
冇咁 chur LOL

hyper到倒數個陣都係我地嗌10987先  
同埋佢個晚狀態又出奇地好  

我估到今次會有繼續努力架,以為會擺係dance medley,點知係做opening,真係超驚喜
可惜wm唔係收31號個晚

呢個version真係歷年最正又最岩feel version,係個窿度升上黎個下好diva feel

數你 真係
個outro 好正
...

尾場應該賣大包嘛
仲有MR 瑞瑞唱返我會開心好多囉
wchild 發表於 2018-3-29 10:07

張thanks card讀佐20分鐘
可以唱5首歌喇  

仲有我等我在,一諗起就想俾50個嬲嬲

死啦, AAL 我已經無咩記憶, 係記得OPENING 好正
wchild 發表於 2018-3-29 10:12

你點會唔記得滾個段既鬥牛舞同掌摑?
仲有風采依然同Mr Cool既咀咀?
仲有不認既騎呢舞?   

邊個覆, 咪叫邊個
wchild 發表於 2018-3-29 12:39

明明係正架喎

數你 真係
個outro 好正
siongguan 發表於 2018-3-29 13:22

cut鬼佐林狗段speech搞到唔完整,嬲