返回列表 發帖
好鐘意萬紫千紅
點解依家演唱會喊咁少
electric 發表於 2018-3-23 06:05

瑞粉真係好變態
佢今次11場加埋應該都冇萬紫千紅尾場喊咁多

變態麼
萬紫千紅無唱半首姊妹
wchild 發表於 2018-3-23 10:45

瑞瑞尾場2nd encore個陣都話我地好變態

前塵完全冇人care
gooloo 發表於 2018-3-23 08:53

me好鍾意,當然有得揀情願要一千零一個,稀客,single,閃靈

前塵唔好聽....擺入去都唔知做乜....

冇1001, SINGLE, 閃靈, 稀客, 超齡已經唔係個樣野 ...
oreo 發表於 2018-3-22 23:35

唔知到時會唔會有 呼吸需要,呢首真係好珍貴

瑞粉真係好變態
佢今次11場加埋應該都冇萬紫千紅尾場喊咁多
Jacz 發表於 2018-3-23 10:50

佢想喊, 但忍得好辛苦無喊到

完全冇嘉賓,係過場片有我愛豬腸粉,有古天樂咋
Jacz 發表於 2018-3-23 10:33

我記得尾場古天樂有上去真係dump腸粉㗎

electric 發表於 2018-3-23 11:26

我都記得

唔知到時會唔會有 呼吸需要,呢首真係好珍貴
Jacz 發表於 2018-3-23 10:53

我想要超齡多d,唱得好過minor classics 好多
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

佢想喊, 但忍得好辛苦無喊到
wchild 發表於 2018-3-23 11:01

全程含著淚唱歌

完全冇印象
淨係記得佢尾場encore有唱 彈珠人的愛心炸彈

我想要超齡多d,唱得好過minor classics 好多
fifty1205 發表於 2018-3-23 11:41

網上搵唔返完整版,好想聽

全程含著淚唱歌
Jacz 發表於 2018-3-23 11:59

係, 尾場123321 忍唔到

wchild 發表於 2018-3-23 15:54

Studio Version 等到變化石

回復 100# Jacz

個畫面唔出街無所謂,果晚已經衝上第一排睇過,但係出CD版回饋下觀眾咁瘋狂等佢encore都好啊
舞來舞去 不日內開始錄音。

好想佢開mc part2
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

wchild 發表於 2018-3-23 15:54

美瑞話頑石一日未變黃金你班瑞粉都要繼續等

回復  Jacz

個畫面唔出街無所謂,果晚已經衝上第一排睇過,但係出CD版回饋下觀眾咁瘋狂等佢encore都 ...
黃家正 發表於 2018-3-23 17:04

我好似見到個陣都有錄影架

好想佢開mc part2
帥小寶` 發表於 2018-3-23 17:31

美瑞ig最近forward佐阿于post既mc水花鏡月既片
阿carl有留言話 I seriously think we can do it again

阿carl有留言話 I seriously think we can do it again ...
Jacz 發表於 2018-3-23 18:07

希望真係會有
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

阿carl有留言話 I seriously think we can do it again ...

我覺得MC PART2 係會有, 係唔知幾時

美瑞都想做

我覺得MC PART2 係會有, 係唔知幾時

美瑞都想做
wchild 發表於 2018-3-23 18:31

又係出埃及記 手信 私奔 電光幻影 的士司機 勇 翅膀下的風 超齡無限loop
肥婆馬上收皮

又係出埃及記 手信 私奔 電光幻影 的士司機 勇 翅膀下的風 超齡無限loop ...
fifty1205 發表於 2018-3-23 18:46

唔會卦

又係出埃及記 手信 私奔 電光幻影 的士司機 勇 翅膀下的風 超齡無限loop ...

呢堆有好多今次都唱左啦

翅膀下的風
首歌真係高出場率
...

翅膀下的風
首歌真係高出場率
siongguan 發表於 2018-3-23 19:06

勇先多WOR

翅膀下的風
首歌真係高出場率
siongguan 發表於 2018-3-23 19:06

其實呢首歌唔match 今次個show的士司機個part 轉我等我在/Single/真愛開玩笑仲正
肥婆馬上收皮

佢一定唔會咁做

勇先多WOR
wchild 發表於 2018-3-23 19:10

但勇 入regular rundown其實都係得 萬紫千紅 同 LB 咋,連 MC都係得3次
勇近年hit既程度應該可以入big hits系列了

其實呢首歌唔match 今次個show的士司機個part 轉我等我在/Single/真愛開玩笑仲正 ...
fifty1205 發表於 2018-3-23 19:13

我反而覺得個part最match倒數呢個主題喎
其實佢仲記唔記得真愛開玩笑呢首歌?

下次要推到佢唱 我等我在,真愛開玩笑,亦舒說,咬唇,向左走向右走,我不要你愛我,塔羅迷 先得

但勇 入regular rundown其實都係得 萬紫千紅 同 LB 咋,連 MC都係得3次
勇近年hit既程度應該可以入big hit ...
Jacz 發表於 2018-3-23 20:47

我見ig同weibo勁多人po話聽到勇/稀客好開心
無唱勇果d場次勁多人呻
肥婆馬上收皮

下次要推到佢唱 我等我在 ...
Jacz 發表於 2018-3-23 20:58

講起我等我在就嬲,本身second encore 有得聽
肥婆馬上收皮

我見ig同weibo勁多人po話聽到勇/稀客好開心
無唱勇果d場次勁多人呻
fifty1205 發表於 2018-3-23 21:02

係呀,話好失望聽唔到,心諗,LB咪唱佐7場
仲有好多話聽唔到二丁目唔開心

講起我等我在就嬲,本身second encore 有得聽
fifty1205 發表於 2018-3-23 21:03

點解佢要聽條pk話唔唱

點解佢要聽條pk話唔唱
Jacz 發表於 2018-3-23 21:10

因為佢唔係NON-FANS

係呀,話好失望聽唔到,心諗,LB咪唱佐7場
仲有好多話聽唔到二丁目唔開心  ...
Jacz 發表於 2018-3-23 21:09

阮小儀都苦等左少女的祈禱

下次要推到佢唱 我等我在 ...
Jacz 發表於 2018-3-23 20:58

塔羅迷

阮小儀都苦等左少女的祈禱
wchild 發表於 2018-3-23 21:28

少女的祈禱近兩年聽明d歌詞我先愛上
以前好厭woo

完全冇印象
淨係記得佢尾場encore有唱 彈珠人的愛心炸彈
Jacz 發表於 2018-3-23 12:02

而且edison都真係有上台
你失憶啊?

有無人有save千Fa encore提我地ig洗板點唱個段片?
好想睇返
肥婆馬上收皮

勇近年hit既程度應該可以入big hit ...
Jacz 發表於 2018-3-23 20:47

Concert yy 唱紅左

佢幾時先肯唱小星星

回復 141# matthewyky

大家對方麗娟有集體回憶!
舞來舞去 不日內開始錄音。

唔出ENCORE就唔係演唱碟啦,
等如食飯要飲湯一樣
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

唔出ENCORE就唔係演唱碟啦,
等如食飯要飲湯一樣
oreo 發表於 2018-3-24 02:03 AM

有encore嘎
不過系假啫
唔怪得人家唔收真encore啵
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

好想聽向左走向右走Live ! 呢個FB post有人列出千嬅d真side track或好少/冇唱過Live嘅歌!
其實mc2有好多空間可以整一個全新tracklist去唱曬佢冇唱過Live嘅歌

https://www.facebook.com/groups/ ... k/2108927246060690/
__曾踏破過深海
          尋求你我所愛__

我覺得好大機會再開,係千嬅的小成就,一黎唱得好,二來帶動唔少人重視sidetrack,不過到時一定難搶飛到核爆。
Make it simple.

唔知道今次live cd,有无修过音,希望好似lb咁,突出下D编曲嘅华丽。。。
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

佢同古天樂真係好好朋友,

萬紫千紅當年係小六,睇到海報都知唔會有得去。
青春呀⋯⋯
Make it simple.

佢同古天樂真係好好朋友,

萬紫千紅當年係小六,睇到海報都知唔會有得去。
青春呀⋯⋯ ...
stone@stone 發表於 2018-3-24 20:44

我升小三
求媽咪帶我去買ticket
不過太遲去就賣曬