返回列表 發帖
其實我都覺得ok
全部歌名做歌詞仲想點喎
而且都起碼算係講到楊千嬅嘅故事啦
有首歌可以俾大家懷緬下佢d歌 ...
electric 發表於 2018-3-27 09:52

但演唱會唱就浪費quota lor

joshua 發表於 2018-3-27 10:34

有d歌就算做唔到正選
咁多場都可以唱唔同既encore歌單
就算未必收錄到全部
睇番d粉拍片都覺得開心
睇下有無心準備既姐
初心傷過
重新再跳

見到你明明死忠都唔知買唔買,真係想起「忠心觀眾發難道就似每晚過關就似永遠上班」。

頭髮問題,一來部份黑左,二來本身你睇個SHOW有舞台燈,當然好有分別啦~

簽佐丁生我都覺得佢今年一定會搞D野,但會唔會係拍電影?

我覺得25週年係一定會有演唱會喎,但係咪紅館就 ...
Jacz 發表於 2018-3-26 23:01

你唔買佢既碟,無BUDGET做下個大騷啦。
stone@stone 發表於 2018-3-27 03:53

驚有伏,可能會係itunes買

係個頭冇演唱會個陣梳得咁貼伏,所以唔好睇

好心佢下次用多D budget擺係個台度喇,次次都好hea

joshua 發表於 2018-3-27 10:34

係MC2搵一晚唱左佢算,當係完一部分人嘅夢

有無扣到黑布位即43同66段d黑布位?
joshua 發表於 2018-3-27 05:07

唔記得佐,不過佢都係扣起43同66短row21打後D位?

拉闊,細show同d私人show有唱既
joshua 發表於 2018-3-27 05:08

呢d show先係最賺錢,瑞瑞宜家好似每年都有

咪係,隻歌又唔流暢,寧願聽色惑、啦啦誇啦啦甚至不認不認還需認都咪唱呢隻 ...
joshua 發表於 2018-3-27 05:13

我覺得係連個melody都唔好聽

我覺得係連個melody都唔好聽
Jacz 發表於 2018-3-27 11:11

真係咁差咩定係我TASTE有問題

驚有伏,可能會係itunes買

係個頭冇演唱會個陣梳得咁貼伏,所以唔好睇

好心佢下次用多D budge ...
Jacz 發表於 2018-3-27 10:58

用KKBOX 聽算

以前都會因為 d 人點講佢為佢擔心
li 兩次聽 live 真係好舒暢
每首歌重新演繹好正又唔會過左氣

我發現佢有 d 複雜 d 既歌通常要唱到第二次大型既 live 就會做得完善
上次翅膀下的風同火鳥都收貨既(主要做係冇咩力,不過個陣又覺得可能 d 字太密真係冇辦法)
點知今次又做得好好 wor

同埋佢要努力 d 出多 d 高質又有型既 studio 歌 lor

可能以前既佢 太hea

自從AAL 佢既live 無乜邊次跌watt (計大show)
wchild 發表於 2018-3-26 20:14

睇返岩岩出道佢 d live 其實冇咁衰 LOL
係冇當年身邊某 d 人咁勁
不過都 okay geh

我直覺覺得佢係開始拍多左電影/用 d stylistic 既方法唱歌/學唱歌學唔到個真係幫到佢既方法所以...

把聲最靚都係321Go!
Jacz 發表於 2018-3-26 23:04

冇病一定好聲 d LOL
balance 都做得好 d
L&G 可能新婚呢 咩歌都係好 sweet LOL
LB 都好好,不過個 live cd version take 左爛聲既日子我真係
估唔到楊小姐咁 keep 到把聲呀今次
唔好計今次三面台少左位,佢係堅唱左 11 場
11 場真係叻叻豬

回復  joshua

啦啦誇啦啦好聽wor 好洗腦 仲係903冠軍歌!
黃家正 發表於 2018-3-27 06:26

我覺得啦啦誇啦啦個曲+編曲都幾有型
係個詞重覆多 d jeh

我都麻麻嬅麗緣
雖然睇得出填詞既都要放好多心機落去
同埋好似係 fans 黎?!
不過你見 d 人狂嗌楊小姐咁耐都一句都冇唱過就知佢無興趣啦
mix_nzi 發表於 2018-3-27 06:47

我覺得主要係冇時間練歌,同埋佢個幾年真係忙到痴線,又咁多戲拍,日夜顛倒
記得佢以前講過佢每日返到屋企都已經係半夜,父母都已經訓佐,所以好少同佢地溝通
同埋仲有另一個原因係04開大病打類固醇既副作用影響好大,佢個幾年個人真係腫得好緊要

我地當時仲好衰咁係度估佢第幾場開始爛聲,點知佢冇爛過,尾場2encore唔算喇

回復  joshua

啦啦誇啦啦好聽wor 好洗腦 仲係903冠軍歌!
黃家正 發表於 2018-3-27 06:26

我都好鍾意,個編曲好型好岩演唱會
仲有大慈善家又係,可以編到好似今次繼續努力咁型

真係咁差咩定係我TASTE有問題
wchild 發表於 2018-3-27 11:20

咁多年都冇feel,唔知係咪個編曲出事
如果編成我係我 remix 咁可能會好D?

我都好鍾意,個編曲好型好岩演唱會
仲有大慈善家又係,可以編到好似今次繼續努力咁型 ...
Jacz 發表於 2018-3-27 11:28

其實都幾掛住龍爭虎鬥
首歌都幾活躍到氣氛
初心傷過
重新再跳

其實都幾掛住龍爭虎鬥
首歌都幾活躍到氣氛
MiRi 發表於 2018-3-27 13:18

我好鍾意民間傳奇
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

其實都幾掛住龍爭虎鬥
首歌都幾活躍到氣氛
MiRi 發表於 2018-3-27 13:18

有冇人鍾意 黎明到沙灘跑一趟?

有冇人鍾意 黎明到沙灘跑一趟?
Jacz 發表於 2018-3-27 16:03

舉手
跑步成日聽
千千D快歌好啱跑步聽

我好鍾意民間傳奇
帥小寶` 發表於 2018-3-27 15:33

全碟醉愛稀客第二

舉手
跑步成日聽
千千D快歌好啱跑步聽
艾石仔 發表於 2018-3-27 17:05

還未夠快

全碟醉愛稀客第二
wchild 發表於 2018-3-27 19:01

但mc個版本唔好聽 鍾意原版

itunes又上架了
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

itunes又上架了
kenny211 發表於 2018-3-27 23:38

點解我唔見有

聽左一半啦差唔多!今次隻live CD真係唱得好好!
雖然tracklist好bad,但佢真係歷年唱得最好既一隻liveCD!!

我係joox聽

Wonder women live CD 收錄左尾場既omg
有個個葉曉粵個場

火鳥好聽到

聽左一半啦差唔多!今次隻live CD真係唱得好好!
雖然tracklist好bad,但佢真係歷年唱得最好既一隻liveCD!! ...
膠膠 發表於 2018-3-28 01:12

妖係咁既話就收埋尾場其他歌啦 懶係sell剩收倒數場原汁原味咁

痴線架,洗唔洗咁好聽  

火鳥 翅膀下的風 親 我係我

回復 221# Nathan

可能地區問題 我都無...
舞來舞去 不日內開始錄音。

痴線架,洗唔洗咁好聽
Jacz 發表於 2018-3-28 02:41

今次的快歌編得好好聽,下次MC不如有一PART係快歌,但千嬅一枝MIC STAND全力唱好佢,成個畫面應該好鬼型。
Make it simple.

係咪無收錄到林海峰段 Speech...
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

暫時聽左幾首,真係唱得好

好多歌都昇華晒

開場唱左3首,一講野,聽到佢把聲已經好累,但唱仲keep到

最後的歌配埋森美VO真係好正
連自由行都高質左

最後的歌,自由行! 好好聽!
森美段話

最後的歌配埋森美VO真係好正
連自由行都高質左
艾石仔 發表於 2018-3-28 08:30

哈哈,咁岩想講
而家可以再感受千嬅想帶出既msg

哈哈,咁岩想講
而家可以再感受千嬅想帶出既msg
Nathan 發表於 2018-3-28 08:37

現場太多野騷擾~
的士司機編曲又係勁好聽
最衰翅膀下的風歌詞

好鐘意親

比你地搞到好想聽
大陸蝦米仲未上架
初心傷過
重新再跳

係咪無收錄到林海峰段 Speech...
616.1314 發表於 2018-3-28 07:24

係,嬲!有先夠完整

今次的快歌編得好好聽,下次MC不如有一PART係快歌,但千嬅一枝MIC STAND全力唱好佢,成個畫面應該好 ...
stone@stone 發表於 2018-3-28 06:41

係,特別繼續努力一開波Boom一野個下真係勁震撼
繼續努力同熱血青年既編曲真係好正,熱血青年本身已經聽到勁厭,但呢個編曲真係會令到我再loop返佢

今次最正係佢冇刻意收細現場fans既尖叫聲,成件事變到真係好似返返去個晚係現場咁

唔知佢揸住支mic企定定唱個堆喪婆歌會係咩感覺呢?

開場唱左3首,一講野,聽到佢把聲已經好累,但唱仲keep到
Nathan 發表於 2018-3-28 08:26

我又唔覺得佢把聲攰喎
LB個次就真係好明顯聽得出唱歌同講野係兩把聲

我又唔覺得佢把聲攰喎
LB個次就真係好明顯聽得出唱歌同講野係兩把聲
Jacz 發表於 2018-3-28 10:46

佢已經盡量唔用真聲講野

係,嬲!有先夠完整
Jacz 發表於 2018-3-28 10:38

超嬲
其實淨係 keep 森美同 Wyman 唔 keep 林海峰
成個感覺好奇怪
好唔完整
寧願全部收錄/全部都唔收錄
好過宜家
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

現場太多野騷擾~
的士司機編曲又係勁好聽   
最衰翅膀下的風歌詞 ...
艾石仔 發表於 2018-3-28 08:46

係,現場太hyper未必可以聽得清D編曲
一用返earphone聽,每粒音都聽得好清,同埋會覺得咦,原來首歌既編曲係咁有意思架  

的士司機,手信既編曲真係超超超正,唔洗畫面,係會自出畫面,好重戲劇性同電影感
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好鐘意親
matthewyky 發表於 2018-3-28 08:47

好好聽,D樂器聲好出聽得好清
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

講真 以vocal 狀態嚟講
321 真係歷年最好

經過321GO後,一千零一個正式升級做MAJOR。

經過321GO後,一千零一個正式升級做MAJOR。
matthewyky 發表於 2018-3-28 11:17

好快變下一隻勇

好快變下一隻勇
Jacz 發表於 2018-3-28 11:21

係就唱多d,唔好次次表演都係三大經典
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

今次嘅最後的歌真係無得輸,聽親都喊
千Fa用左比較內斂嘅方法去唱(以前次次唱都好激動) 加埋森美段獨白 chisin ga!!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮