返回列表 發帖
依家聽返 洋蔥
原來由一開始既平靜到尾段係爆晒seed架
個種情緒既起伏正到呢

依家聽返 洋蔥
原來由一開始既平靜到尾段係爆晒seed架
個種情緒既起伏正到呢 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 13:38

快出DVD再次回味落台前dim燈一刻

數你真係好怪, 咁多年都GET唔到入面想講咩
係有少少SWEET但又有少少傷感
艾石仔 發表於 2018-3-29 08:51

我以前聽數你都完全唔明歌詞
呢一兩年就完全明白佢d歌詞
完全好似寫梗自己嘅感受咁
一對相愛嘅人其實好甜蜜
但係成日都唔知幾時會完結
每一日都處於好唔捨得嘅情緒咁

頭先瑞瑞開live
話DVD同CD都係收錄31號,應該track list都係一樣架喇   
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

頭先瑞瑞開live
話DVD同CD都係收錄31號,應該track list都係一樣架喇
Jacz 發表於 2018-3-29 14:27

佢仲話31號個場先貫徹成個show啊精神 如果唔出31號就無意思...
企到咁硬,Single 一千零一個無希望啦
Btw 佢話4月中出
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

佢仲話31號個場先貫徹成個show啊精神 如果唔出31號就無意思...
企到咁硬,Single 一千零一個無希望啦{:1 ...
fifty1205 發表於 2018-3-29 14:52

咁佢開11場,晚晚唔同rundown既意義又係咩?

頭先瑞瑞開live

從此以後想反瑞
...

頭先瑞瑞開live

咁有無講幾時出呢
心急人上
初心傷過
重新再跳

咁有無講幾時出呢
心急人上
MiRi 發表於 2018-3-29 15:32

預計四月中
...

美千ig直播話4月中出既dvd都係以倒數場做藍本,睇嚟都係冇1001,single
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

街客表示下次不會睇
iamsingingwong 發表於 2018-3-29 15:40

死忠表示下次只睇一場
初心傷過
重新再跳

頭先瑞瑞開live

呃錢,唔買

快出DVD再次回味落台前dim燈一刻
gooloo 發表於 2018-3-29 14:10

我地用手機燈破壞晒意境(利申:我都有份)

少女同小城2首big big hit真係無可能不唱,水瓶座就可以skip下
iamsingingwong 發表於 2018-3-29 15:55

應該水瓶座先係最BIG HIT.
唔單止香港,強國係極紅。

matthewyky 發表於 2018-3-29 16:21

野孩子喺強國都好高知名度

好唔開心,開始越嚟越唔中意佢
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

睇下美祖
出dvd都係蛋記好
抵食夾大件
兩隻碟係成個演唱會 第三隻碟係所有場數encore
邊似得寰亞有時連啲重要嘅talk都cut埋 硬要兩隻碟出曬算數
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

小城大事好聽wor
真係好正
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

睇下美祖
出dvd都係蛋記好
抵食夾大件
兩隻碟係成個演唱會 第三隻碟係所有場數encore
邊似得寰亞有時連啲重 ...
JayantL 發表於 2018-3-29 16:56

好難直接比較,因為EGG有曬JY所有歌的版權,出多一隻碟的額外成本好低,
大家一路話好想要的一千零一個,SINGLE,都唔係寰亞。

但我都失望
Make it simple.

從此以後想反瑞
siongguan 發表於 2018-3-29 15:16

第一次聽佢兜到咁令人反感
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

matthewyky 發表於 2018-3-29 16:21

我系强国人(广州),我身边d朋友,一般最多就系识:水瓶座,野孩子,小城大事,少女的祈祷……
   其实真系好多人觉得 Kelly系 Diva,Sammi就真系好多人去睇演唱会(可能有d系从众)

依家呢次321go都系因为从众心理,先好多街客。

不过呢次live,真系好快厌倦tracklist
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

仲有勇,二丁目都係極紅
蝦米音樂 二丁目 最高播放次數果個版本接近34000000次
連埋其他幾個版本,加埋有38000000次

好難直接比較,因為EGG有曬JY所有歌的版權,出多一隻碟的額外成本好低,
大家一路話好想要的一千零一個, ...
stone@stone 發表於 2018-3-29 17:33

華星歌版權寰亞都有咩?

華星歌版權寰亞都有咩?
gooloo 發表於 2018-3-29 18:27

有,寰亞即東亞,當年買左華星,包括所有版權。(我印象中)

其實今次CD好多歌唔少都係新藝寶(野/水/假/熱/勇)或金牌(小城/烈女/自由/的士/電光/生存),

寰亞未必有咩肉食。

其實今次CD好多歌唔少都係新藝寶(野/水 ...
stone@stone 發表於 2018-3-29 18:34

好似话重新编曲,版权费唔使咁贵

而且之前出过咁多次,可能买低咗版权咯
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

華星歌版權寰亞都有咩?
gooloo 發表於 2018-3-29 18:27

之前東亞買晒所有華星既版權?之前仲搞過一個東亞華星群星演唱會?

第一次聽佢兜到咁令人反感
Jacz 發表於 2018-3-29 17:43

之前自己話 倒數意義唔在於31號
其實講咁多,都係希望有 single 1001 呢兩首難得出雪櫃既歌.... 其他真係有就計bonus
...

Fans未必知唱片公司難處
iamsingingwong 發表於 2018-3-29 18:45

不如講下你高見?
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

其實今次CD好多歌唔少都係新藝寶(野/水 ...
stone@stone 發表於 2018-3-29 18:34

咁BIG HITS D RIGHT會唔會轉會果陣一次過買斷?
電光 的士果堆就mc果陣買左
淨番真係1001未唱過
連我是羊都出左碟
不過唔明點解唔放稍客, 難得第二次係紅館登場仲要氣氛咁好
同埋而家好似係華納做發行喎

Miss

咁BIG HITS D RIGHT會唔會轉會果陣一次過買斷?
電光 的士果堆就mc果陣買左
淨番真係1001未唱過
連我是羊 ...
艾石仔 發表於 2018-3-29 19:09

如果我係新藝寶/金牌,版權一定同你逐次清,
買斷價亦應該好高,唔知亞有沒有咁做。

發行 同 版權持有人 應該係兩回事?
正如之前華星無發行唱片,無新制作,但一直保留版權部。

其實講咁多,我係好想講,
肯出實體/現場錄音產品已經好唔容易,
涉及的成本,尤其版權係可以好高。
但當然我好想有Single

仲有勇,二丁目都係極紅
蝦米音樂 二丁目 最高播放次數果個版本接近34000000次
連埋其他幾個版本,加埋有3 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 18:01

人瑞有無邊首國語歌係紅

人瑞有無邊首國語歌係紅
cathay1996 發表於 2018-3-29 20:06

花好月圓夜
...

人瑞有無邊首國語歌係紅
cathay1996 發表於 2018-3-29 20:06

色惑

人瑞有無邊首國語歌係紅

什麼都不怕
大台得獎歌

人瑞有無邊首國語歌係紅

Ready or not正!女人三十 正!

花好月圓夜
siongguan 發表於 2018-3-29 20:10

人情世故同你是唯一我是之一都好多大陸人識

Ready or not正!女人三十 正!
stephybest 發表於 2018-3-29 20:37

鍾意醒了多啲

國語歌我中意一個人的美術館
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

鍾意醒了多啲
帥小寶` 發表於 2018-3-29 22:35

Me too, I also like 微笑  不回昨天  我愛壞人  一個人的美術館  有種沉默叫想念  色惑  致未來的你

好失望啊,乜歌都唔擺
可能個rundown一早就考慮埋版權費先度所以嚟嚟去去都係唱個d
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

鍾意醒了多啲
帥小寶` 發表於 2018-3-29 22:35

讓我重新愛上你, 小島, 因為愛上了, 我很好~

呢D少女文青先岩佢風格~~