返回列表 發帖
失望至極, 不如唔好出~~
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

冇1001, SINGLE, 閃靈, 稀客, 超齡已經唔係個樣野
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

唔出ENCORE就唔係演唱碟啦,
等如食飯要飲湯一樣
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

其實開show前我自己有FF過用寒舍開場
然後接一千零一個 塔羅迷 一個人的童話
我覺得咁樣嘅開場好有意境而且 ...
JayantL 發表於 2018-3-24 21:05

其實本身已經覺得千嬅encore唔民主, 好似joey, hocc, candy個d, 都會問下歌迷想聽咩。如果前一晚encore唱左, 第2晚encore就唔唱, 但千千就唔係差唔多晚晚encore都係個幾首,有歌迷話想聽嬅麗緣, 佢一句話:「賣餅咩!!!」, 就唔唱la, 到人地叫佢唔好唱我等我在佢就真係唔唱, 11場例牌enocre都係個幾味已經唔係咁開心, 好彩係有某d場次有1001, 超齡, single, 多番小小叫做冇咁悶, 其實佢自己都知邊d歌會surprise d gala....而家仲要連小唱既歌都唔收錄, 係米聽黎聽去都係要歌迷聽可惜我是水平座, 野孩子, 同少女的祈禱先叫聽緊楊千嬅(作為die hard fan, 都有小小不滿, 咁難得個show有唱, 但又唔出, 又要等你下次開concert唔知唱唔唱啊)
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

好想聽向左走向右走Live ! 呢個FB post有人列出千嬅d真side track或好少/冇唱過Live嘅歌!
其實mc2有好多 ...
ilovemiriam 發表於 2018-3-24 06:41

佢會唱....至奇
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

好快變下一隻勇
Jacz 發表於 2018-3-28 11:21

係就唱多d,唔好次次表演都係三大經典
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

其實作為fans都有叫過佢唔好唱big hit
不過佢邊度肯
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

1001 同向左走向右走都好正,只係千嬅成日唔記得開雪櫃
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

小城大事真係唔知仲可以點樣編,好似點編都係爆小調咁
不過佢今次用手信接小城大事其實幾有意思
兩首歌 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 02:27

變做輕快版, 冇咁哀怨FEEL既
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

Jazz, Bossa Nova 個D?
Jacz 發表於 2018-3-29 02:46

冇錯
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

我宣佈前塵係今次演唱會最大污點
gooloo 發表於 2018-3-29 11:37

趕客
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

美千ig直播話4月中出既dvd都係以倒數場做藍本,睇嚟都係冇1001,single
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

好唔開心,開始越嚟越唔中意佢
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

國語歌我中意一個人的美術館
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

好失望啊,乜歌都唔擺
可能個rundown一早就考慮埋版權費先度所以嚟嚟去去都係唱個d
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

佢仲話31號個場先貫徹成個show啊精神 如果唔出31號就無意思...
企到咁硬,Single 一千零一個無希望啦{:1 ...
fifty1205 發表於 2018-3-29 14:52

歪理, 我完全唔接受佢呢個講法
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

希望dvd收錄埋1001,single,難得有唱
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

佢講左唔會收錄啦
放空 發表於 2018-4-7 00:33

佢話用倒數場做藍本姐,可能都會有吧
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

結果cd同dvd都係等嚟換失望
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

今年金像獎個頒獎嘉賓list弱到...以為千千會去鄧腳...
黃家正 發表於 2018-4-17 00:32

唔知點解我一直覺得佢今年唔會去~
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

OMG 發覺DVD 6套衫有5套都係黑白 加一套粉紅色大肚裙
fifty1205 發表於 2018-4-17 10:29

好靚阿張相
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

所以唔明點解大家仲咁幫手PROMOTE 隻碟做乜 (ig 有幾個 咩kyle_love_fa 個d)
只係話俾寰亞聽, 就算佢地做得 ...
放空 發表於 2018-4-22 18:28

佢點都十卜阿FA
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

千嬅已經唔係金牌時期既佢,製作上唔會參與太多,只會專注唱好歌
今次11場Live已經超額完成,而DVD幕後製作 ...
Nathan 發表於 2018-4-23 09:09

其實都唔覺佢amusic低潮,話曬都拎左兩次最女
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

其實我一直都唔明卡啦ok版本有咩用
JayantL 發表於 2018-4-23 13:54

係屋企唱k用
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

A記係冇金牌時期咁正,但又未至於好差有d作品都ok如最後今天,化,明日再會,只可以話出嚟既outcome唔係最滿意,一世都記得個次核突到好似翻版碟既帶帽cover,amusic d cover 係嬅身上真係一隻比一隻差,明明meridian都仲ok
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

A記差唔淨係音樂差咁簡單,係全方位咁差,成張專輯無論image,concept,cover art, package定係音樂質 ...
Jacz 發表於 2018-4-24 13:42

咁的確係既
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

大家都無留意條片
條片有重生既意念,
live is not a journey, live is like music,
you play the piano, ...
艾石仔 發表於 2018-4-28 12:39

所以初初唔明點解烈女之後係洋蔥,後尾佢講完就明但佢唔講我唔知原來超人係死左
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

喺網上睇咗開頭少少,已經冇咩慾望睇落去,點解做得比上次差咁遠噶,呢個演唱會,真係服鬼咗佢 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-2 15:48

係邊度睇,可唔可以比條link我
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

新曲加精選會有3苜新歌(WONDER WOMAN, 123321, 同一首ROCK既新歌)
暫名:ONE TO ONE, 同埋佢話DVD唔擺ENCORE係因為保持演唱會原整性, 如果咩都擺曬入隻碟度就冇左LIVE既真正意義, 所以黎睇SHOW既人先真係有價值
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

希望精選碟個COVER做得靚D
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

Fans 爭取既真係唔係白費,當晚發ig post推single我都係ig出過力架
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?