返回列表 發帖

聽左一半啦差唔多!今次隻live CD真係唱得好好!
雖然tracklist好bad,但佢真係歷年唱得最好既一隻liveCD!!

我係joox聽

Wonder women live CD 收錄左尾場既omg
有個個葉曉粵個場

是時候去寰亞FACEBOOK 反映下大家嘅不滿。
matthewyky 發表於 2018-3-28 12:16

大家唔好得個講字,係就做野!
我覺得今次dvd會多左歌既機會不大,趁隻dvd未整好,快啲搵人反映下俾千嬅寰亞聽啦,唔係就冇機會了

PS: 我諗起LB live Cd個首好恐怖既開大比起今次快歌都超水準,千嬅唱live真係勁左好多

開大唔得係因為佢真係好病佢個晚喘到好緊要

點唱arrr 唉
mix_nzi 發表於 2018-3-28 15:19

我講出黎,其實係想話寰亞好廢,成日入碟唔揀啲唱得好既場數落碟,今次又咁多歌唔落

其實比較番寰亞幫sammi出touch mi/2都好似係hea既個tracklist,係love mi最唔hea
千嬅今次應該都係hea出,想話又冇得話,千嬅寰亞又唔聽人講,可以點?

我見大家剩係炸寰亞個fb post冇乜用咁,不用炸下寰亞個ig post啦?

https://instagram.com/p/Bg2jJNOjiuj/

BIG HUG,用音樂擦乾淚水。

尾場余文樂同多謝團隊用左好時間,
其實好多時候尾場都因為要多謝/嘉賓而 ...
stone@stone 發表於 2018-3-29 02:50

抬起我的頭來,我已經俾佢洗左腦,以為呢首係首快歌lol
最正既version係AAL既圓台升上黎有咪stand,好有自信咁唱,完全係一個diva(心心眼)

我睇完千嬅個ig live之後,我覺得今次係佢一意孤行只放31號落碟,即係我地講乜都冇用架啦,除非佢今次隻碟唔好賣,賴鑊甘先識死架啦,唉

其實加隻BONUS TRACK 咪得LAW~~
kenny1102 發表於 2018-4-1 01:41

佢今次個理由簡直打橫黎,乜L野倒數精神concept所以剩係收錄倒數場,世界上有樣野叫bonus track,佢上次LB dvd都係咁出啦,完全唔知佢想點。。。
其實如果佢真係完整收錄倒數場入埋煉金術同姊妹應該少好多人嘈,佢而家個tracklist係直頭hea。。。。但街客係唔會有感覺架,會照買,得fans先會care....
炸佢ig weibo我見大家都係得個講字,冇領頭人唔得既,同埋成日出呢招會好令人反感,我覺得大家今次硬食算啦,一係就計劃得好啲先炸佢ig。。。。。

都估死佢一樣啦,打左底都冇乜感覺
因為佢知道個tracklist點衰我地都會買,真係好冇骨氣呀我地

擺到明就係垃圾寰亞孤寒,關artist 對fans好唔好咩事。
matthewyky 發表於 2018-4-13 14:37

個個係成日黎千嬅post踩場,可以不理,冇人會理佢

不過容祖兒既fans的確幸福好多,因為佢出道到而家都係同一間公司,所有live show都出得碟,又冇版權問題,收錄歌永遠最齊!
千嬅轉左N間公司,複雜好多,冇得比

CD個cover真係靚好多

好衰,兩首都冇
Jacz 發表於 2018-4-13 15:24

完全唔知入埋煉金術同姊妹有幾困難囉!收少兩首歌叫完整收錄倒數場咩?!

仲有今次成27個look,dvd cover用第二套都得啦,用張同一個look側少少就算,真係好hea
CD cover第一次睇好靚,當DVD cover用同一招已經唔得,仲要冇CD咁靚

瑞瑞D版權都係買BIG HITS
wchild 發表於 2018-4-13 15:31

我寧願佢唔收錄小城大事,收錄返煉金術!
上次LB唔係fans嘈到顛左,真係一次收煉金術入碟既機會都冇。。。。

但係上次mc都買佐好多sidecut呀
Jacz 發表於 2018-4-13 15:33

MC 尾場ipad大合唱歌迷點歌+火鳥自己版權都cut曬

2018 香港唱片商會銷量榜第15週 2018/4/13

TW LW NW
01 01 02 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
02 ...
hinz 發表於 2018-4-13 15:29

Live Cd都賣得咁好2 weeks no.1,難怪千嬅完全唔聽人講加多幾隻歌

而家唔買 第時絕版/捱貴貨二手就會後悔架啦~  始終係佢唱得最好嘅一次
除非你打算等blu-ray 啦 ...
newguy 發表於 2018-4-13 20:18

我會live CD DVD Bluray全買,希望bluray有第三個cover啦

bluray個cover係咪輪到背面?
Jacz 發表於 2018-4-13 20:44

可能變左剩色,樣都冇

咪住先,突然發現左樣野,今次隻dvd係剩係live DVD,冇收錄karaoke版!?
啲歌已經咁唔齊,點解仲可以hea到咁。。。。?!

點解佢煉金術要cut剩咁少,個part啲片質素勁差,仲衰過fans拍個啲,仲要細格左唔係full screen.....
咁不如唔好出啦!
今次呢間剪片公司認真唔掂!上次let's begin好好多!

本身好期待wonder woman個度,點知搞啲咁既野,倒數場片溝尾場聲,人地唔知好易誤會千嬅咪咀架嘛!真係乜料!
個個葉䁱粵得把聲,冇樣勁奇怪,其實頭十場佢真人唔係度,都係就咁播聲架啦
如果真係咁想有佢份,點解唔用尾場出碟呢!唉。。。

不過睇完成隻碟係真係正既!
一二三三二一以為佢會剪過,點知剩係剷左啲尾場fans shot變返倒數場fans shot就算,都幾失望下
睇完勁唔夠喉!好想有encore其他歌!(cry)

出左碟反而冇人討論既?
睇完隻dvd發現好多錯漏,歌詞錯左唔少
已經冇卡拉ok版,普通字幕都錯。。。。寰亞出品。。。

所以唔明點解大家仲咁幫手PROMOTE 隻碟做乜 (ig 有幾個 咩kyle_love_fa 個d)
只係話俾寰亞聽, 就算佢地做得 ...
放空 發表於 2018-4-22 18:28

我見其實佢都有反映下意見,不過低調啲啫:
#隻DVD有甩漏 #希望bluray可以修正 etc

不過我諗係大家都見千嬅受軟唔受硬,寰亞又零宣傳,所以先出手宣傳下啫,好多fans都有宣傳
唔係點叫死忠
------------------
我反而見到有個mxxxxanic今日IG出個長文post好似想搏like,盲撐千嬅咁,真係令人有啲反感,唔明點解有人like
其實出post幫千嬅宣傳冇問題,幫佢諗咁多理由藉口先得人驚

但千嬅又真係留言 thanks for his understanding lol
eldrian710 發表於 2018-4-22 22:36

原來miriamanic係仔黎架咩?我一路以為係女仔

即係千嬅而家剩係聽讚美或者認同佢的說話㗎咋,盲撐到咁仲出聲留言thank佢,我真係對佢幾失望下
講讚美說話容易,反而fans話個偶像其實好需要勇氣囉。。。千嬅都唔識珍惜。。。

我諗你要從千嬅個角度諗下,佢唔覆同唔留言,唔代表佢聽唔到,或選擇性收聽。
佢代表着成個演唱會團隊, ...
matthewyky 發表於 2018-4-22 23:53

咁我又唔係要佢覆啲閙佢的fans
咁我亦冇權控制佢點玩IG
但我覺得佢可以唔應個個fans囉
佢咁做即係摑左同佢真心反映意見既fans一大巴
以後冇fans再敢出聲話佢。。。sosad
(個人意見)

By the way最衰都係寰亞,不如摺左佢算啦呢間野

Extra多左三首歌係開心嘅,但係點解係佢分別來自三晚嘅歌?一千零一個始終都無是個遺憾,本來和完整倒數場 ...
黃家正 發表於 2018-7-11 16:47

我估係31/12倒數2nd encore套衫太核突,所以而家收錄的煉金術是24/12,稀客single係2/1尾場
姊妹被犧牲了。。。。

佢錄影場係24,31,2

收錄Wonder woman @2/1係好on9,但應該會修正返尾場正碟個條聲帶

琴日一出已經買左啦!
煉金術超正
今次真係好高清!
冇得彈!