返回列表 發帖
對上一次唱已經係 LG第四場encore點唱,仲要大半首係fans幫佢唱
Jacz 發表於 2018-3-25 19:41

上次 903 live 同羅力威/pongpong/許庭鏗有唱呀
個cd 歌 list 真係貧乏到喊
連我咁期待佢出 cd 都覺得好 sad 呀個 list

me太掛住美瑞了個排
Jacz 發表於 2018-3-25 22:42

雖然個 list 太 sad 但真係超掛住楊小姐所以都係會衝去買  
希望下次 live 會有其他 minor classics la其實佢唱咩歌 (佢自己既歌) 我都想聽
其他人既歌就一般般

li 次 concert 最震撼都係佢度力
同埋真係有 d diva 既感覺 LOL

...
好掛住楊小姐你幾時先會再出現
同埋銀髮係好型但我都好掛住紫髮/無咁型既你呀

近年千嬅Live好聽過CD ver...感情表達得好好...我會買
Nathan 發表於 2018-3-26 23:12

以前都會因為 d 人點講佢為佢擔心
li 兩次聽 live 真係好舒暢
每首歌重新演繹好正又唔會過左氣

我發現佢有 d 複雜 d 既歌通常要唱到第二次大型既 live 就會做得完善
上次翅膀下的風同火鳥都收貨既(主要做係冇咩力,不過個陣又覺得可能 d 字太密真係冇辦法)
點知今次又做得好好 wor

同埋佢要努力 d 出多 d 高質又有型既 studio 歌 lor

可能以前既佢 太hea

自從AAL 佢既live 無乜邊次跌watt (計大show)
wchild 發表於 2018-3-26 20:14

睇返岩岩出道佢 d live 其實冇咁衰 LOL
係冇當年身邊某 d 人咁勁
不過都 okay geh

我直覺覺得佢係開始拍多左電影/用 d stylistic 既方法唱歌/學唱歌學唔到個真係幫到佢既方法所以...

把聲最靚都係321Go!
Jacz 發表於 2018-3-26 23:04

冇病一定好聲 d LOL
balance 都做得好 d
L&G 可能新婚呢 咩歌都係好 sweet LOL
LB 都好好,不過個 live cd version take 左爛聲既日子我真係
估唔到楊小姐咁 keep 到把聲呀今次
唔好計今次三面台少左位,佢係堅唱左 11 場
11 場真係叻叻豬
回復  joshua

啦啦誇啦啦好聽wor 好洗腦 仲係903冠軍歌!
黃家正 發表於 2018-3-27 06:26

我覺得啦啦誇啦啦個曲+編曲都幾有型
係個詞重覆多 d jeh

我都麻麻嬅麗緣
雖然睇得出填詞既都要放好多心機落去
同埋好似係 fans 黎?!
不過你見 d 人狂嗌楊小姐咁耐都一句都冇唱過就知佢無興趣啦

大家唔好得個講字,係就做野!
我覺得今次dvd會多左歌既機會不大,趁隻dvd未整好,快啲搵人反映下俾千嬅 ...
膠膠 發表於 2018-3-28 14:24

開大唔得係因為佢真係好病佢個晚喘到好緊要

點唱arrr 唉

我講出黎,其實係想話寰亞好廢,成日入碟唔揀啲唱得好既場數落碟,今次又咁多歌唔落 ...
膠膠 發表於 2018-3-28 15:29

錦 li 樣就肯定既

有無人已經買左碟?

聽返 cd 先知楊小姐倒數場有幾 hyper
勁多野講

L&G我係睇第四場,唔知尾場點
但LB同321Go真係diu出聲,俾林狗幾亂入搞到我聽唔到身分證歌
321go 就點解 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 03:07

數你係好慘架應該
我記得夕爺有訪問etc 提起過詳細字眼真係唔記得
不過總之就係數你唔 sweet 架啦

抬起我的頭來,我已經俾佢洗左腦,以為呢首係首快歌lol
最正既version係AAL既圓台升上黎有咪stand,好有 ...
膠膠 發表於 2018-3-29 03:35

當年唔夠快歌既時候係當快歌(?)

佢想cut我諗現場d街客都唔放過佢
你聽下 「可惜我是水瓶座,小城大事,飛女正傳,少女的祈禱,野孩子,勇  ...
Jacz 發表於 2018-3-29 01:48

無既
見到其他人嗌得咁開心又想嗌埋一份
都係佢唱我唔會嫌棄既 LOL

開大本身就堅難唱,d詞又密抖氣位又短,又要一野嗌緊忽然間又走佐去唱勁低key,成個range好變態 ...
Jacz 發表於 2018-3-29 01:58

你唔講我都差 d 唔記得
相對黎 wonder woman 都作得幾好/揀繼續努力唔錯
冇咁 chur LOL

歪理, 我完全唔接受佢呢個講法
oreo 發表於 2018-3-30 02:21

錦另一個睇法係倒數既概念都係佢而黎揀個真倒數入  dvd 都好合理既
況且今次仲要咁難買飛
有 d fans/想聽演唱會既人可能真係買唔到飛 le

其實依家既楊小姐都係楊小姐
可能佢 fight 左好耐先唔要尾場
雖然我都好希望佢 at least cd 可以入其他場
亦都唔明點解成日都揀同一日 d 錄音唔可以揀咁多場最好個條合拼
但係 li 個都係 佢既 concept
唔係時時都可以 fight 到 你收錄幾多 既
由其是佢已經無 mgt 約

作為 fans 總有願望
但係我地夢想既 concert 亦有街客睇
每一個買飛入場 (okay, 有d人唔係買)既觀眾都好重要既
有校歌好正常

其實我都幾 surprise wor
做咩楊小姐咁用心努力做既演唱會要因為隻碟收錄唔曬 d 歌被人鬧(okay 有人話係怪佢公司,但睇返咁多版又失望又剩)
你怪緊佢 d 咩? 怪佢冇能力做埋唱片公司個浸?
唱片公司係唔買就唔買架啦
唔通你叫佢同寰亞/自己 d 手足因為多幾首歌既版權反面?

佢間公司都唔係第一次啦
上次如果大家都擁有海叫佢出 EP 話依家興 EP
佢最多咪唔簽寰亞囉
但係寰亞依家又 hold 住佢一半既歌既版權
錦下次演唱會點?
依家有幾個間本地娛樂公司財雄勢大音樂同電影都做得到?

無follow開,但千嬅的原文回覆係"thanks for his(your) understanding"?
如果係,其實真係好客套的回應, ...
stone@stone 發表於 2018-4-23 05:02

係。個 post 佢係覆 "Thank you for your understanding"
佢係想做 wonder woman,佢唔係真係 wonder woman