返回列表 發帖
收錄多幾隻歌會死嗎

依家先發現原來今次冇唱二丁目
electric 發表於 2018-3-21 09:53

26號果場

冇2nd encore都算,但收錄一千零一個,Single,煉金術,閃靈,稀客呢D當bonus track,
fans滿意又多人買, ...
Jacz 發表於 2018-3-21 11:10

希望DVD齊返D

尾場的士司機果埋勁甩歌詞
艾石仔 發表於 2018-3-21 12:16

最後的歌先至最得人驚

根本好應該收埋其他場既encore部分
帥小寶` 發表於 2018-3-21 20:50

又唔係未試過,之前LB都收錄左幾場架encore la. 連深紫色都有啦。

係, 尾場123321 忍唔到
wchild 發表於 2018-3-23 15:54

Studio Version 等到變化石

但勇 入regular rundown其實都係得 萬紫千紅 同 LB 咋,連 MC都係得3次
勇近年hit既程度應該可以入big hit ...
Jacz 發表於 2018-3-23 20:47

Concert yy 唱紅左

我依然唔明白點解咁多人想聽嬅麗緣lol
真心覺得哂quota....

但演唱會唱就浪費quota lor
joshua 發表於 2018-3-27 10:34

係MC2搵一晚唱左佢算,當係完一部分人嘅夢

好鐘意親

經過321GO後,一千零一個正式升級做MAJOR。

其實稀客先係 勁多人想聽,又做到大合唱效果
fifty1205 發表於 2018-3-28 11:46

一千零一個果兩晚都可以大合唱AH

是時候去寰亞FACEBOOK 反映下大家嘅不滿。

寰亞Facebook d Mi粉真係世界級煩膠

今次買呢隻碟唔係因為track list
係因為美千唱得咁好
victor1991415 發表於 2018-3-28 21:40

都有個位希望下次可以改善,有幾隻歌啲字唱得幾lur.同埋噴咪。

頭先瑞瑞開live
話DVD同CD都係收錄31號,應該track list都係一樣架喇
Jacz 發表於 2018-3-29 14:27

呃錢,唔買

少女同小城2首big big hit真係無可能不唱,水瓶座就可以skip下
iamsingingwong 發表於 2018-3-29 15:55

應該水瓶座先係最BIG HIT.
唔單止香港,強國係極紅。

花好月圓夜
siongguan 發表於 2018-3-29 20:10

人情世故同你是唯一我是之一都好多大陸人識

其實DVD會唔會係加埋平安夜/尾場啲encore?我記得當時好刻意呢兩場encore啲衫係一樣㗎喎。 ...
Serendipity 發表於 2018-3-31 13:48

千嬅ig講明dvd都係31嘅果場

我網上睇到段野:

《最後的歌》是尼古拉斯·斯派克思創作小說,所呈現出的是一個不完美的完美故事,這也許 ...
Nathan 發表於 2018-4-2 10:22

林夕寫?

搵老襯,冇誠意的tracklist.唔買

擺到明就係垃圾寰亞孤寒,關artist 對fans好唔好咩事。

佢應該係覺得現場都還哂你地既心願
碟就冇必要再收
Btw丁生三老表張ig相gay到嘔。。。 ...
721AXA 發表於 2018-4-14 01:28

丁生去泰國玩潑水節

Anyway, 隻碟hea到爆, 真係唔會買。

應該係Supper第一
aussie2013 發表於 2018-4-14 16:02

盧冠廷啦應該

今日去咗錄音

好想知點解距無去金像獎
ericp222 發表於 2018-4-16 19:33

又冇提名又唔係要宣傳新戲,唔使去啦。

佢已經連續去咗好多年,今日休息下都得啫。

垃圾寰亞出品既是旦程度,拍得住無線新聞。

寰亞出品 甚少佳品
ericp222 發表於 2018-4-22 00:49

連Poster電話號碼都寫錯,就知呢間公司係非一般嘅7。

忠言逆耳呀,瑞瑞鍾意聽呢D
死忠下下幫佢搵理由呢樣真係好令人反感,下面堆留言仲嘔心
好似死忠 ...
Jacz 發表於 2018-4-22 23:11

我諗佢唔會block人嘅

今次嘅矛頭其實從來都係直指寰亞。

由宣傳到製作都有好多甩溜不足,甚至係Fatal Mistake!
作為fans 經已唔係純粹嬲....而係心痛。

瑞瑞今次演出咁落力同成功,但係佢間公司就不停制造低級錯誤,實在有欠專業,亦辜負左瑞瑞同其他參與團隊嘅努力。

任何創作/演出都總有瑕疵,但係只要用心做,觀眾/樂迷一定可以感受到同埋去包容。
但係呢鑊真係........唉.........

原來miriamanic係仔黎架咩?我一路以為係女仔

即係千嬅而家剩係聽讚美或者認同佢的說話㗎咋,盲撐到咁仲 ...
膠膠 發表於 2018-4-22 23:32

我諗你要從千嬅個角度諗下,佢唔覆同唔留言,唔代表佢聽唔到,或選擇性收聽。
佢代表着成個演唱會團隊,總唔能夠貿貿然,鍾意答咩就答咩。
一啲批評嘅留言,如果佢真係答咩sorry 請見諒 xxxxxxxx
即係間接將責任推落自己嘅團隊身上,呢一件事係好唔理想。

08年tvb個獎仲含金量好高
真心唔覺佢a記時期有你地講得咁差
lemontea1069 發表於 2018-4-24 00:48

身邊都識D人係由甲音樂果期鐘意人瑞。
原來好多人鐘意化/撈月亮的人/明日再會。。。

美嬋同人山人海係夾D
wchild 發表於 2018-4-25 10:05

But long time no C Gaybird & Jason Choi work with Miriam... :(

剛剛好其實都fit個theme,原本仲諗住會唱。

會唔會酸死丁生?
wchild 發表於 2018-4-26 13:23

可以返去搵返佢啲表哥

我覺得 親-》小星星 大家反應會好好多
fifty1205 發表於 2018-4-26 23:51

但係咁成part就會太多陳輝陽

為跑數終於要出精選了x_x

佢n間唱片公司,都唔慌齊歌
mychart- 發表於 2018-5-13 21:15

咁東亞有晒華星啲歌,最多都係金牌時期啲歌唔會咁齊啫。

不過我懷疑呢隻精選唔係收錄一般主打歌

可能會有一啲意想不到嘅選擇。

好似錄起咗?
Jacz 發表於 2018-5-15 23:48

據聞佢錄起咗好多歌,(多到夠出一張完整大碟)只不過唔出。

一定無可能啦,123321同另外兩首Rock歌本身預演唱會之前錄起,但進度都追唔到
所以無可能錄起好多歌 ...
fifty1205 發表於 2018-5-16 00:55

錄左唔一定出,講緊依幾年嘅事。

still no 一千零一個