返回列表 發帖

[Jun/2018] 溫碧霞海潮演唱會2018

演出名稱:  溫碧霞海潮演唱會2018
演出日期:  2018年6月19日 (星期二)
演出名稱:  晚上八時十五分
演出地點:  麥花臣場館
票價:        HK$680 / HK$480

有無rundown? 聽聞翻唱BEYOND慨歌

回復  hehe

嬌嬌做過Sammi演唱會嘉賓
橙路 發表於 2018-6-20 08:46

臨時拉上台咋喎果次
【This is MC】澳門見

回復 64# hehe

嬌嬌做過Sammi演唱會嘉賓

嬌嬌係咪第一次單飛做嘉賓
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

想知rundown

嬌嬌好可愛
希望23號會再有呢個場面
好遺憾開到紅館
John 發表於 2018-6-20 01:14

可以學下佢好姊妹喺紅館問:煎煎開到2場演唱會係咪好勁呢!!!

10:52好正
alexleung 發表於 2018-6-20 00:42

嬌嬌好可愛
希望23號會再有呢個場面
好遺憾開到紅館
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

10:52好正
人大了珍惜今次不可有下次

火玫瑰海潮當年真係hit過一輪

冇人討論既

回復 50# Serendipity

我小學時有睇過封神榜年紀都唔細啦...話說巴打絲打facebook group出現左打手叫大家買明周有佢專訪。
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 51# hehehaha

唔準你話gin lee,明明begin就已經出過四五六七八九十次

估唔到呢個post去到第二頁

唔好咁無知啦煎粉
正如出面好多人唔知GIN LEE出過7隻碟一樣㗎喳
hehehaha 發表於 2018-4-3 01:21

識live in the moment一隻就夠
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

你年紀應該好要睇維基,當年佢火玫瑰個角色都出名,亦都係咁先有跌膊出現。雖然零興趣聽佢唱歌,但真心佩 ...
Serendipity 發表於 2018-4-3 01:09

當年呢首主題曲真係街知行聞,去邊度都聽到。

OMG佢出過8隻碟架原來
帥小寶` 發表於 2018-4-3 01:01

唔好咁無知啦煎粉
正如出面好多人唔知GIN LEE出過7隻碟一樣㗎喳

睇左維基百科 原來海潮係佢十幾二十年前一套電視劇角色名...即係食銀髮市場 ...
黃家正 發表於 2018-4-2 16:15

你年紀應該好細要睇維基,當年佢火玫瑰個角色都出名,亦都係咁先有跌膊出現。雖然零興趣聽佢唱歌,但真心佩服佢一個角色食超過25年老本。

OMG佢出過8隻碟架原來

睇左維基百科 原來海潮係佢十幾二十年前一套電視劇角色名...即係食銀髮市場 ...
黃家正 發表於 2018-4-2 16:15

當年首歌同佢個人的確好hit。

睇左維基百科 原來海潮係佢十幾二十年前一套電視劇角色名...即係食銀髮市場

回復 45# Frankiekiekie

唔準你提前話千千五十歲

會有人有興趣睇50歲女人色惑?
Nathan 發表於 2018-4-1 09:50

唔淮你話千千!

佢除左十幾年前拍過 封神榜之外仲做過乜
黃家正 發表於 2018-4-1 05:23

係廿幾年前一套劇扮過潘金蓮

咪咁膚淺啦樂評人
入得場睇Gin Lee好明顯係支持真音樂啦!
溫碧霞將麥花臣變旺角夜場,不知所謂 ...
hehehaha 發表於 2018-4-1 05:59

gin lee 真係紅,乜板塊都有佢噶名

溫碧霞起馬有身材睇
ginlee有咩睇
艾石仔 發表於 2018-3-31 22:34

翻版阿嬌跳老舞

網上有人話佢出過8隻碟
joshua 發表於 2018-3-31 19:18

多過馬拉堅
但只係記得佢唱過森巴嘉年華

會有人有興趣睇50歲女人色惑?

連過氣女歌手,都有concert
難為vincy Sherman 立立,(尤其後兩者)年年都做佈景板分分鐘新人許靖韻開concert佢地都未有
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

好姣過poster
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

支持佢係麥花臣演一晚蘇貴妃
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

溫碧霞起馬有身材睇
ginlee有咩睇

咪咁膚淺啦樂評人
入得場睇Gin Lee好明顯係支持真音樂啦!
溫碧霞將麥花臣變旺角夜場,不知所謂

佢除左十幾年前拍過 封神榜之外仲做過乜

點解我會睇到"溫碧霞每朝演唱會2018"

留名等睇呢隻老雞d飛仲好賣過劉毒龍

溫碧霞起馬有身材睇
ginlee有咩睇

支持葉玉卿彭丹都複出開演唱會

英皇真係好揮霍

抵過gin lee
HOTMAN 發表於 2018-3-31 22:30

溫碧霞起馬有身材睇
ginlee有咩睇

我諗18蚊都應該無人買
帥小寶` 發表於 2018-3-31 22:26

抵過gin lee

$180都唔知有冇人買
Jacz 發表於 2018-3-31 19:59

我諗18蚊都應該無人買

FYI: 演出地點:  麥花臣場館
帥小寶` 發表於 2018-3-31 18:06

haha sor 我自己都笑左...究竟咩人會去睇佢

佢唱過歌咩
黃家正 發表於 2018-3-31 19:03

我淨係識一首 就係叫海潮

$180都唔知有冇人買

帥小寶` 發表於 2018-3-31 18:06

笑死我

佢唱過歌咩

完成唔識佢D 歌。。

佢唱過歌咩

網上有人話佢出過8隻碟

佢唱過歌咩

點解紅館會批俾佢 唔批周爸supper呢
sunny 發表於 2018-3-31 17:43

其實到時係咪係大螢幕重温番"火玫瑰" 算啦。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了