返回列表 發帖
佢哋找了不同人去mix,應該是特登的
winnie^_^ 發表於 2018-4-18 11:28

所以全隻碟一齊聽 個感覺會怪怪地
  可能唔同 studio, mix 方法
逐隻聽就冇咩大問題

所以全隻碟一齊聽 個感覺會怪怪地
  可能唔同 studio, mix 方法
逐隻聽就冇咩大問題 ...
hissorhk 發表於 2018-4-18 20:09

我反而覺得咁樣先不悶

靈感床>橙海>258 km/h>說再見了吧>全世界暫停>一樣不一樣>同一>不要死在崇拜裡
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

呢隻會唔會至尊碟啊!?
舞來舞去 不日內開始錄音。

呢隻會唔會至尊碟啊!?
黃家正 發表於 2018-4-20 17:48

就算係最高播放率 ...應該都係調俾大公司  上年側田有眼睇 ....

Juno 個年拎係另外 因為真係BIG HIT 羅生門 三部曲

唔應該plug不要死在崇拜裡,當初plug258km/h 咪幾好
我等我在 發表於 2018-4-18 15:43

你當不要死在祟拜裡 係派黎FOR 試風格 ....

睇903 既取態 橙海先係真正既First Plug

乜隻碟咁貴 149蚊
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

聽到第五首歌
好正喎 不過認同mixing有部分位怪怪地
隻碟超正
如果唔係分咁多年派歌 一定至尊碟大熱
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實隻碟九首歌咁唔同
個flow 排得算幾好

其實隻碟九首歌咁唔同
個flow 排得算幾好
kwanie 發表於 2018-4-24 23:04

排得好好
頭四隻一路上
不要死在崇拜裡->大丈夫個下轉靜好出色
連說再見了吧->最後晚餐都做得好好

比上隻大碟「世界變了樣」成熟好多
好出色

絕對唔同意單獨抽出黎好聽過全隻碟聽
呢隻碟係有連貫 一個package咁聽係更加完整同埋感受到誠意
呢隻碟雖然都派左好多歌先出碟 但真係唔係一年出三首歌派哂就出隻碟個種

我仍然覺得至尊碟有機..

我仍然覺得至尊碟有機..
winnie^_^ 發表於 2018-4-24 23:36

4首派左2首 得番258km 同全世界暫停派 坐底400ap up先有d機仲要睇第二,三到時係咩公司 如果係大公司 個至尊碟唔洗諗 調硬

4首派左2首 得番258km 同全世界暫停派 坐底400ap up先有d機仲要睇第二,三到時係咩公司 如果係大公司 ...
kelvinho726 發表於 2018-4-25 14:11

大家都是濕爬粉,做人俾啲希望 :)

隻碟好似真係賣得幾好
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Mixing應該係全隻碟聽有少少奇怪既其中一個原因
但總覺得隻碟差左一下knockout punch

我覺得有可能係前半段既歌單獨抽出黎聽 都已經有齊應有既起承轉合
靈感床初段由拍手聲慢慢引入 258km/h好完整咁收尾
呢兩首加埋一樣不一樣 佢地本身已經係好完整既單曲
拼埋一齊之後 未必可以起到1+1>2既效果 反而仲係停留係1+1=2既感覺
再加上本身啲歌水平已經非常高 SM本身又俾到人好大期望
所以隻碟出到黎 的確大部份既位都好好聽 但就幫唔到啲歌進一步昇華
不過值得讚既係隻碟前後快慢分明但唔會有好強烈既分裂感 反而仲係好完整
呢點已經令呢隻碟贏哂所有今年暫時出左既華語專輯

Goooooood!!

評分人數

• hinz