返回列表 發帖
首歌full version 好好多,903 剛播左

音樂唔係sciences 唔係只有一個答案
    你都識講 首歌由監製都ok 出得街 證明唱法無問題
     人哋係專業音樂人 你會懂得比監製多?
    我覺得 無論studio 定live 都咁正 live 直頭驚喜 你知啦 佢live 比較易出事
tributehotel 發表於 2018-4-17 11:13

笑左, 咁樣都係邏輯, 香港D監製出既貨係完美, 香港監製=專業, 香港歌手=歌唱家,
我地唔比5 分係我地唔識貨, 係咪咁﹖ 同D 盲粉講都浪費時間

你地講嗰啲 gin lee joey 根本冇可能唱到 唔係實力問題 係音域問題
kay 係少數唱到咁高音嘅女歌手 但比起十 ...
just11256 發表於 2018-4-16 13:47

派膠? LOL

首歌既高音同轉音,對Gin Lee黎講完全無難度

2:20

應該直接派live ver.
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

佢WOW 得好難聽

首歌full version 好好多,903 剛播左
PoonOn 發表於 2018-4-17 14:17

隔左咁多日先播番

gin lee 直情belt 上G5 都聽過, 用比較heady既混聲, gin lee 潛水 ad lib 個段都已經G5啦,  
雞容得唔得 ...
hkchart 發表於 2018-4-17 07:58

sorry gin lee 應該真係得,之前噏錯因為我唔熟佢啲歌
但我想帶出個 point 係唔同女歌手有唔同音域,而音域好大程度上係天生,歌手亦都應該享有自由選擇符合自己音域嘅歌
呢度有啲會員好似覺得上到高音就係勁同埋有唱功嘅表現,事實上根本不能比較

@Kitston

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

sorry gin lee 應該真係得,之前噏錯因為我唔熟佢啲歌
但我想帶出個 point 係唔同女歌手有唔同音域,而音 ...
just11256 發表於 2018-4-18 01:35

同意啊,KAY唱到高音,但聲音好拆又簿,唔好聽。

簽名被屏蔽

若我所見不相同 獨守一角青空
浪漫願他不要改 所信是模糊 仍肯冀待

段高音聽上癮

jonlam2 發表於 2018-4-18 21:36

Full version正好多呀喂

Full version正好多呀喂
kayzzz 發表於 2018-4-18 22:57

之前中間成段冇左

之前中間成段冇左
abcxyz302006 發表於 2018-4-19 03:38

就係果段最難頂
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

其實個d哦痾啊哦哦
應該係宣傳緊First of All演唱會
叫大家聽佢放聲唱歌
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

我諗以後都係唔好改編印度歌啦
林仔 發表於 2018-4-16 16:25

我估係東南亞嘅歌都唔好改編都係瀨嘢居多

就係果段最難頂
sam6a 發表於 2018-4-19 08:12

嗰段唔啱音,好格硬嚟,好彩mv cut鬼左佢:p

Btw KKBOX 仲未上架,版權問題?

嗰段唔啱音,好格硬嚟,好彩mv cut鬼左佢:p

Btw KKBOX 仲未上架,版權問題? ...
myrichardac 發表於 2018-4-23 22:31

唔留意歌詞就好似無乜野

cannedfood 發表於 2018-4-23 17:42

有例外 草蜢N年前首失戀係改編自泰國嘅歌

cannedfood 發表於 2018-4-23 17:42

印度 = 東南亞?
ignorance is bliss I guess
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

印度 = 東南亞?
ignorance is bliss I guess
JasOh103 發表於 2018-4-30 14:40

南亞囉,都勉強算佢岩既

karis lee
karis lee
1 month ago
好彩吾係容祖兒唱
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

派膠? LOL

首歌既高音同轉音,對Gin Lee黎講完全無難度

2:20
Nathan 發表於 2018-4-17 20:49

Off topic
阿堅是咪少數嘉賓出到嚟無人叫

咁多1分,x姨打手出没

咁多1分,x姨打手出没
54320笨 發表於 2018-5-25 14:04

咁難聽 1分差唔多啦

Off topic
阿堅是咪少數嘉賓出到嚟無人叫
Frankiekiekie 發表於 2018-5-25 13:23

好多掌聲wor

反ot

最近無意係電台聽到Kay 首歌, 真係愈聽愈難聽。 求佢快派新歌

唱得好難聽

非常難聽

呢首歌難聽過人妻的偽術好多
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

好心實力僅限于錄音棚噶Kay唔好拆自己招牌。
做翻自己,唱講究details噶歌咪無人能敵咯,點解要同人斗大開大合。
尋找一息間的美好。