返回列表 發帖

各大流行榜@2018/04/14

TVB勁歌金榜@2018/04/14
RK LW Songs       Singers
01 02 今天之後     胡鴻鈞
02 04 和好       鄧小巧
03 07 子華說      古巨基 Feat. 黃子華
04 06 找個離開你的理由 吳若希
05 08 再坐一會     鄺美雲
06 09 凱旋門      吳業坤
07 10 嫁給我      羅力威
08 NE 其實我牽掛    謝文欣
09 NE 沒有人是孤島   顏卓靈
10 NE 不只是朋友    伍富橋

903專業推介@2018/04/14
RK LW  Songs       Singers
01   14   凱旋門        吳業坤
02   11   Ten Reasons   方大同
03   06   演員的自我修養    許廷鏗
04   03   未來紀念館      Robynn & Kendy
05   07   Yeah        林二汶
06   02   小明少少明      ToNick
07   04   慢慢喜歡你      莫文蔚
08   08   忍          林欣彤
09   05   城市當代配樂團    RubberBand
10   Ne   生涯規劃                衛蘭
11   12   自遊         胡琳
12   09   把持         吳嘉熙
13   Ne   信                         李幸倪
14   18   荒原        盧凱彤
15   17   沒有人是孤島    顏卓靈
16   Re   好好的聊個天           林奕匡
17   20   拉菲        陳奐仁
18   Ne   You Jump I Jump    李拾壹/王嘉儀
19   Ne   Face it Don't Run    謝芊彤&謝芊蕾
20   15   殘渣        葉巧琳

中文歌曲龍虎榜@2018/04/14
RK LW  Songs         Singers
01   02   演員的自我修養     許廷鏗
02   04   凱旋門       吳業坤
03   15   殘渣        葉巧琳
04   12   尾站天國      陳慧琳
05   06   城市當代配樂團   RubberBand
06   07   冰傷        譚嘉儀
07   08   小明少少明     ToNick
08   10   那年.某日       鄧健泓
09   03   嫁給我       羅力威
10   01   無期          Aga
11   14   封箱        徐加晴
12   13   Yeah          林二汶
13   05   沒有人是孤島    顏卓靈
14   16   生涯規劃      衛蘭
15   17   不老男孩        古巨基
16   Ne   理想家                  盧冠廷
17   Ne   階磚三                  吳浩康
18   19   其實我牽掛       謝文欣
19   Ne   一呼一吸               符致逸
20   Ne   把持                    吳嘉熙

新城勁爆本地榜@2018/04/14
RK  LW   Songs              Singers
01   07   Ten Reasons      方大同
02   12   冰傷         譚嘉儀
03   08   一呼一吸       符致逸
04   05   演員的自我修養      許廷鏗
05   06   鄭家詠        鄭欣宜
06   10   生涯規劃       衛蘭
07   01   沒有人是孤島       顏卓靈
08   09   Fire         Mastamic
09   16   Yeah!         林二汶
10   15   拉菲         陳奐仁
11   14   殘渣           葉巧琳
12   13   階磚三          吳浩康
13   17   無色無味       KillerSoap
14   19   十萬個激嬲我的理由  駱胤嗚&MC國敬
15   NE   荒原         盧凱彤
16   NE   將沙拋給一片海    鄧小巧
17   NE   橙海         Supper moment
18   20   其實我牽掛      謝文欣
19   NE   青春線最後一站    陳慧敏
20   NE   封箱         徐加晴

http://www.joox.com/hk/en/album/4013895
後來沒有你 - 蔚雨芯

和好是否準備四台冠?定俾吳若希食左?

iamsingingwong 發表於 2018-4-15 12:00

應該係既 唯一擔心tvb會冠jinny

iamsingingwong 發表於 2018-4-15 12:00

錄左啦

CM會員共和榜: 2018年度 我最喜愛的歌曲第一季季選 接受投票中
17/4 星期二晚 23:59 截止投票
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=14398
立即follow CM Facebook | Instagram
ED's Choice Billboard WK16  #1 荒原 - 盧凱彤 (2 Weeks)

橙海好似得11次?琴日結榜見到得1-2有播 後面仲播左一次?

橙海好似得11次?琴日結榜見到得1-2有播 後面仲播左一次?
kelvinho726 發表於 2018-4-15 12:48

組band時間咆哮山莊

組band時間咆哮山莊
林仔 發表於 2018-4-15 13:14

原來係咁 Thanks

睇報紙先知原來今晚金像獎 難怪不死可以播到幾次

睇報紙先知原來今晚金像獎 難怪不死可以播到幾次
林仔 發表於 2018-4-15 13:31

不死 moov好似上左熱播榜榜首

話說前幾日先討論到胡琳903最好成績係邊首歌
當時有會員話今次可能有冠
燈力未免太快太強咯啩

不死 moov好似上左熱播榜榜首
kelvinho726 發表於 2018-4-15 13:33

電台會理呢啲數字嘎咩
不過anyway希望美音爆冷啦

辛苦哂 ching mark咁多個時段既節目

死人新城out左kelly
叱吒亮點:
3個賓妹一齊坐
女金坐第3排
Gin Lee超強LIVE
唔駛見到容氏

其實有位, 有人1>7咁奇唔out

死人新城out左kelly
lemontea1069 發表於 2018-4-15 15:51
Look on the bright side
尾站天國 Standby RTHK 4 > 2 > 1 (兩台冠)
CLICK here for boy4dudes Girl Power HOT 30 Charts
上週粵語冠軍歌:《忍》林欣彤
上週國語冠軍歌:《慢慢喜歡你》莫文蔚

其實有位, 有人1>7咁奇唔out
moXYZ 發表於 2018-4-15 16:32
997 1 > 唔out 唔出奇
演員的自我修養 1 > 5 > 4 (maybe #1 again next week)
CLICK here for boy4dudes Girl Power HOT 30 Charts
上週粵語冠軍歌:《忍》林欣彤
上週國語冠軍歌:《慢慢喜歡你》莫文蔚

忍 橙海 把持 好幾個節目痴住黎播

kelvinho726 發表於 2018-4-15 21:55

不嬲都係咁啦,d歌都唔係dj自願播噶

kelvinho726 發表於 2018-4-15 21:55

把持呢啲照搬super girls模式嘅歌如果有亞軍都可以算係超額完成任務
唔知歌手本人算唔算18年新人

介哥都播Come with Me(吳雨霏)
不如re上榜

HotCha 新歌聽日派台!

ricorico07 發表於 2018-4-16 00:52

演唱會主題曲?

ricorico07 發表於 2018-4-16 00:52

希望係大場面曲風
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 16
1. 忍 2. 愛徹底 3. 不怕

PH/hana first plug都係自己作曲!真一哥一姐。
誰還未覺醒?
Do you hear the people sing?

拿!! 忍係咪反CUP呀??
恭喜《缺》成為2018年第2首4台冠!!!!

回復 25# 帥小寶`

睇過歌詞.. 應該係慢歌
HotCha C AllStar Stephy Shiga

三個樂壇女老千都話錄好主打歌 但冇個派主打
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

酷愛903 發表於 2018-4-16 09:01

唔好燈真係求下你

橙海係咁追住黎播 高位上榜

http://www.joox.com/hk/en/album/4010795
晴空塔 - 雨僑(feat. 羅力威)

酷愛903 發表於 2018-4-16 09:01

慢慢喜歡你@997呢

把持呢啲照搬super girls模式嘅歌如果有亞軍都可以算係超額完成任務
唔知歌手本人算唔算18年新人 ...
林仔 發表於 2018-4-16 00:04

都係睇903龍門點搬

不過近年播得咁勁個d都assume佢無資格先咁盡。。。

sam6a 發表於 2018-4-16 09:08
所以都係吳雨霏最好

sam6a 發表於 2018-4-16 09:08

冇期望自然冇失望

師兄首歌想點

師兄首歌想點
kelvinho726 發表於 2018-4-16 12:46

FEEL SO RIGHT D FRIEND
Jim's Music Selection 2018 WK17
1. 未來紀念館 Robynn & Kendy [2]
2. 忍 林欣彤
3. Yeah 林二汶

周柏豪入左星夢自由度都咁大

新碟有首歌搵左韋禮安作曲
Jim's Music Selection 2018 WK17
2. 忍 林欣彤
3. Yeah 林二汶

周柏豪入左星夢自由度都咁大

新碟有首歌搵左韋禮安作曲
放空 發表於 2018-4-16 12:49

我諗應該係pakho 堅持要自己揀班底Btw 好似1月1叱咤 我現場睇 D歌手進場坐低 pakho出黎個陣 三四個助手同經理人圍住佢 肥佬何一個係後面死跟爛跟根本佢駕馭唔到pakho

我諗應該係pakho 堅持要自己揀班底Btw 好似1月1叱咤 我現場睇 D歌手進場坐低 pakho出黎個陣 三四個助手同 ...
kelvinho726 發表於 2018-4-16 12:53

肥佬何 真係好煩歌
佢又要參與
搞到每首星夢歌一式一樣
2. 忍 林欣彤
3. Yeah 林二汶

柏豪新歌照dup 那一年零一個月個曲嘅

唔知歌手本人算唔算18年新人 ...
林仔 發表於 2018-4-16 00:04

SG 唔算好紅, 估計CHERONNA 會報名候選新人

Kfmusic 發表於 2018-4-16 12:59

都熟面口
不過都幾好聽
2. 忍 林欣彤
3. Yeah 林二汶

肥佬何 真係好煩歌
佢又要參與
搞到每首星夢歌一式一樣
放空 發表於 2018-4-16 12:54

最肉酸上年勁歌 pakho唱天網唱兩次 睇得出佢個樣好無奈

SG 唔算好紅, 估計CHERONNA 會報名候選新人
lblemon 發表於 2018-4-16 13:03

睇好佢呀 佢本來係SG都係最突出 又跳得 睇好佢生力軍

997 1 > 唔out 唔出奇
演員的自我修養 1 > 5 > 4 (maybe #1 again next week)
boy4dudes 發表於 2018-4-15 16:39

用黎霸位, next wk.........>out

我諗應該係pakho 堅持要自己揀班底Btw 好似1月1叱咤 我現場睇 D歌手進場坐低 pakho出黎個陣 三四個助手同 ...
kelvinho726 發表於 2018-4-16 12:53

去年星夢杯葛997但柏豪照出席攞獎,你話呢?

睇好佢呀 佢本來係SG都係最突出 又跳得 睇好佢生力軍
kelvinho726 發表於 2018-4-16 13:08

最弊間公司垃圾呢

Kfmusic 發表於 2018-4-16 12:59

另一種罐頭歌個bridge窒下窒下好張家誠