返回列表 發帖

吳業坤生日買新車 住千萬貝沙灣豪宅 排隊埋單好絕望

歌手吳業坤出席商場活動,現場演唱新歌及與觀眾大玩遊戲,穿得一身紅噹噹的他坦言心情甚好:「我趁就嚟生日(4月18日)就買咗架車,打算換一架實用啲嘅,亦都已經買咗啦,買咗十萬蚊。大個仔感受到自己嘅成長,學識『斷捨離』,依家去到無欲無求嘅狀態,本身嗰架車比較奢侈,新車係以代步為主,諗住揸一世㗎喇!舊車買咗一年,當正佢係老婆,賣嘅時候真係有啲唔捨得。」

問到生日點慶祝?吳業坤說要拍劇度過:「我已經喺劇組度周圍同人講我就嚟生日,睇吓佢哋會唔會同我慶祝啦!」至於生日願望,他說:「仲未唱過劇集主題曲,呢個係情意結,新劇亦都會有愛情嘅橋段,想結合演技同音樂做一個作品。」拍戲keep住曝光率,縱使每一次都被人指戲屎,但都能成功造就話題讓大家討論。亦都因此令自己有多些登台商演機會。有指坤哥早期識得自己mark實客戶,等客戶有騷可以直接contact他,騷錢可以自己晒。加上依家他的騷價在短短幾年入面大幅調整,坤哥於是很快就可以入住到貝沙灣。

最近吳業坤經常出沒貝沙灣,原來他已經搬到這裡入住。貝沙灣一個細型單位市值千八萬,月租也要三、四萬,如果月入沒有七、八萬真的很難應付開支。坤哥十級跳,上年由樂富屋邨仔搬到大圍私樓,近日再搬到去貝沙灣住客,由窮小子變小富豪,全因識撈世界。他喺呢行靠「毒男」形象上位,最近吳業坤頻頻操肌,身上的脂肪也漸漸變成肌肉。依家除了到gym房練習之外,他還到樓下跑步,畢竟貝沙灣環境好,空氣好,當然要做下戶外運動。當坤哥跑到身水身汗到超市購物,剛巧遇上結帳大排長龍,坤哥來回又折返地排隊,擾讓一段長時間才付款成功。

Source: 壹週Plus、on.cc
======
感想:
吳業坤呢個故事真係好勵志!
成日跑步 相信好快可以挑戰Gin Lee地位!
希望佢可以努力推廣下《凱旋門》
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唉,如果Gin都可以拍戲唱劇歌,應該會紅過毒坤

坤仔生日快樂

唉,如果Gin都可以拍戲唱劇歌,應該會紅過毒坤
Nathan 發表於 2018-4-19 13:36

Gin以前唔拍 最近好似放口風話有機會做戲

希望佢都似坤坤咁劏房升貝沙灣

有得住好住啦
唔知仲住得幾耐

咁有錢嘅佢
利申:唔係鏡粉

Gin以前唔拍 最近好似放口風話有機會做戲

希望佢都似坤坤咁劏房升貝沙灣 ...
HOTMAN 發表於 2018-4-19 13:44

之前BMA 都係租貝沙灣比美煎住架好似。

作為佢既師弟 真係幾羨慕佢
佢真係好鬼好彩
咁既款 咁既唱功 咁既演技
都可以俾佢買到貝沙灣

毒坤要告別失敗者,毒男形象了

之前BMA 都係租貝沙灣比美煎住架好似。
lblemon 發表於 2018-4-19 14:05

曹格師妹 Gin Lee(李幸倪)去年由馬來西亞來港踢館,在《超級巨聲 2》 PK小巨肺林欣彤,隨即被 BMA睇中,銳意打造成女版曹格。本地唱片公司全面縮, BMA反行其道,頭炮掟近千萬買廣告牌谷宣傳,有司機保母車任用, Gin更獲安排入住貝沙灣豪宅宿舍,老闆娘梁芷珊又教路買衫教扮靚,傾囊而出。

收萬元手袋

去年簽約 BMA後, Gin即收埋半年秘密練兵學舞學廣東話,由完全唔識講,到能跟同事以廣東話傾偈。上週五(十月二十一日)中午十二點, Gin在銅鑼灣 Joyce買定新衫,為下月推出處女碟做準備, BMA搵了曾經是陳慧琳御用服指 Celia幫她揀衫,一班人在店內揀足一粒鐘,最後拎住幾袋戰利品離開。
之後,老闆娘梁芷珊約了 Gin到金鐘 Cova下午茶,甫坐低,就有禮物收,過萬蚊白色 Goyard手袋, Gin興奮到攬實老闆娘。
「 Gin初嚟香港時一句廣東話都講唔掂,之後日日匿喺屋企睇新聞學,老闆娘耐不耐都會見佢,發現佢廣東話每次都有進步,好勤力,老闆同老闆娘都對佢好好,知道佢香港冇親人,俾咗麥當勞道間屋佢住,聽到好多圈中人話貝沙灣風水好,利娛樂圈人,老闆娘又提議 Gin去睇吓。」公司同事透露。

形象越黎越負面,新歌一首flop過一首反而賺多咗係咪俾人包?
仲開到口要唱關愛情事嘅劇歌真係好醜怪,肥佬有呢啲洗腦歌都益紅軍先啦

曹格師妹 Gin Lee(李幸倪)去年由馬來西亞來港踢館,在《超級巨聲 2》 PK小巨肺林欣彤,隨即被 BMA ...
HOTMAN 發表於 2018-4-19 14:27

美煎當年冇左BMA 立即變草根階層。

我覺得美煎又聽話又勤力,係好得老闆歡心的類型。

又係呢件垃圾
【This is MC】澳門見

1. 揸咩車十萬
2. 排隊埋單好絕望係乜鬼
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

坤gor 生日快樂

1. 揸咩車十萬
2. 排隊埋單好絕望係乜鬼
b01091018 發表於 2018-4-19 14:51

1. 他將部貴車換了出去,換了部實用的車作代步
2. 壹周刋無嘢好講, 唯有揾的嘢寫下

佢都住到貝沙灣

黑手龍都住緊,有乜咁出奇
Laichu 發表於 2018-4-19 18:16

黑手龍棟野可能租既呢, 租金可能仲係某女星俾

唉呦呦
學人住Bel-Air喎
咁咪又無再扮毒扮廢R撈囉

下?有幾出奇姐
容浩龍咁暗都住貝沙灣啦(雖然係容祖兒交租)

去凱旋門過生日啦~

原來 坤哥同我同日生日

間屋唔止一個人住 係幾個人夾份租 (坤哥係其中一個)

今次坤gor 真的好豔福, 生日又有女星送香吻

新歌應該叫富貴門
好意頭丫瑪 ............

坤哥應該去cover 霏姐 艷羨,唱出毒L自信feel。佢咁嘅料都有得紅已經好令人yim sim
舞來舞去 不日內開始錄音。

點解唔係住北角海璇
定係佢諗住用首歌幫個樓盤宣傳郭氏會送層樓俾佢???

坤哥應該去cover 霏姐 艷羨,唱出毒L自信feel。佢咁嘅料都有得紅已經好令人yim sim ...
黃家正 發表於 2018-4-20 16:57

毒L應該唱Cum With Me

好醜 真係好醜
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唱首歌有樓收? cxstarrrr 4子咪有?   

連國內騰訊網都寫坤仔, 今次不知是禍是福

http://new.qq.com/omn/20180420/20180420A09WJA.html

从坐地铁到买50万小车,TVB小生靠自己租住1800万的房子

如果你没背景,就得靠自己。

一个人无论出身如何,没背景没好的人际关系千万别埋怨太多,应该想着赶紧努力去走好自己的奋斗路,早日成为人生赢家。就好比正当红的TVB新晋小生吴业坤,现在他就是小小的人生赢家了。

吴业坤,大家对他还有没有印象啊?他就是去年在TVB台庆港剧《夸世代》里,和欧阳震华互换灵魂的那个单纯宅男啊。还有《迷》里面那个被田蕊妮坑惨的那个男孩,因为演技出彩得到观众认可,成为炙手可热、TVB前辈都愿意提携的新晋小生。

8年前,吴业坤凭借人气选秀节目《超级巨声2》走红,以歌手身份出道,默默耕耘多年,去年已经成为了香港乐坛的中流砥柱,新生代的当红男歌手。走红之路不算太艰难,但也不算太容易。

因为普通家境出身的他,能在竞争激烈的香港娱乐圈中突围而出,实在是不容易,他小时候和家人都是住香港那些普通屋村(公屋)的那种,在出道之时也没什么收入,一直都和家人挤着住在一起,所以经常能被记者拍到他坐地铁赶通告。

就因为普通工薪家庭出身,所以吴业坤就更加懂得努力,在以歌手身份出道走红后,本都是2、3线歌手的他,这几年加入TVB都愿意从一个闲角做起,甘做丑角、甘做不知名配角,也正因为这样谦卑的性格,慢慢得到TVB视后田蕊妮、曾志伟一哥和欧阳震华等人的赏识。

同时他也知道仅仅靠演艺圈赚的钱不算多,所以在慢慢积攒的人际关系下,和歌手好友和资开了一家拉面店,试水慢慢赚了点钱后,再投资了6位数去开西装店,慢慢自建品牌店,慢慢积累财源。

就因此,吴业坤从早年间一个坐地铁的,到后来做出租车上下班,再到去年年底后来被港媒曝出买了一部价值50万的新车,再为家人换房子住了。

据港媒爆料,现在吴业坤带着家人去租住了一个有20年楼龄、800多尺、3房两厅的房子,月租差不多2万块。日前,吴业坤更是被传出,自己单独在香港知名豪宅区贝沙湾那边,租住了一个价值1800万的小型单位,月租至少要3、4万。两边房子都是要租的,看来吴业坤现在的收入,是足以支撑并且毫无压力的。

靠自己的努力换来,一分一毫都不靠家人,TVB小生吴业坤真是值得我们学习的好榜样啊。(這一段有點似雷鋒)

THE END

他商演好似少左好多,仲住得起貴樓嗎?

富貴住, 富貴拍mv jp & fr  

他商演好似少左好多,仲住得起貴樓嗎?
nazcaline 發表於 2018-4-24 19:19

有人照顧佢囉(發夢聽到)