返回列表 發帖

黃子華金盆「口浪」口連開26場,共十五萬張飛下週二公售

《黃子華棟篤笑金盆「口浪」口》
香港體育館
6 - 31.7.2018
$880, $680, $480, $380, $280

共26場,約150 000門票於24.4.2018(星期二)上午10時起於城市售票網公開發售,顧客可同時透過以下途徑購票:

- 城巿售票網售票處(請瀏覽www.lcsd.gov.hk/tc/ticket/counter.html查閱各售票處地址及開放時間)
- 城市售票網網頁:www.urbtix.hk
- 信用卡電話購票:2111 5999(每日上午10時至晚上8時,包括公眾假期)
- 流動應用程式My URBTIX(Android 及 iPhone版)

每人每次限購最多4張門票。
(售票首天透過網上或流動應用程式購買此節目的門票時,當使用同一信用卡的累計購票數量在任何一次交易中已達上述的每次購票上限,該信用卡於當天即不能再用於購買此節目任何場次的門票。

Source: urbtix

===

平均每場五千七百張公售
如果只求入場應該唔難搶

終於可以有post吹子華神
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

四面台定三面台呀?

26場 挥低大半个乐壇
Let’s Сelebrate

四面台定三面台呀?
Jacz 發表於 2018-4-20 01:26

四面臺呱~~~

黃子華真係神級人物吖

26場 挥低大半个乐壇
solo-K 發表於 2018-4-20 01:27

除左eason,仲有邊個香港歌手可以開26場4面台?
【This is MC】澳門見

lemontea1069 發表於 2018-4-20 12:16

如果係封咪,應該好多都得喎

四面台定三面台呀?
Jacz 發表於 2018-4-20 01:26

26場 150000張票公售
即係話每場有5000幾張公售
應該係四面

lemontea1069 發表於 2018-4-20 12:16

eason五年前都係開25場三面咋
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

26場 150000張票公售
即係話每場有5000幾張公售
應該係四面

eason五年前都係開25場三面咋 ...
JayantL 發表於 2018-4-20 13:39

Eason五年前都係開25場三面咋 <--- 當年係鑽石台, 全部秒殺炒到天價, 所以佢肯開一定有能力開到28場 4面台

Eason五年前都係開25場三面咋
lemontea1069 發表於 2018-4-20 13:55

咁又係
特別而家咁多大陸牛牛
對於Eason 學友呢個級別真係開幾多場都可以清曬

Eason五年前都係開25場三面咋
lemontea1069 發表於 2018-4-20 13:55

同意。EASON 好大機會都做得到

小鳳姐好似都試過2x場?

小鳳姐好似都試過2x場?
newguy 發表於 2018-4-20 15:50

小鳳姐係紀錄保持者,連開43場

男歌手依家要連開20場以上應該係得學友,Eason,劉華做到
女歌手應該冇乜邊個做到

但如果係好似「子華神」咁開宗明義講到明係封咪,咁應該唔少都開到20場以上

睇個勢有機會加場
不過聽講十八歲樓下唔入得場?
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

同一個笑話講26次唔會厭咩

男歌手依家要連開20場以上應該係得學友,Eason,劉華做到
女歌手應該冇乜邊個做到

但如果係好似「子華神」 ...
Jacz 發表於 2018-4-20 16:01

Gin Lee有機會
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

女歌手應該冇乜邊個做到

但如果係好似「子華神」 ...
Jacz 發表於 2018-4-20 16:01

阿王都可以

阿王都可以
lightupmylight 發表於 2018-4-23 11:46

可以,不過d黑布好唔得閒囉,晚晚要出動

可以,不過d黑布好唔得閒囉,晚晚要出動
lemontea1069 發表於 2018-4-23 14:27

舞林密碼個時又真係唔見黑布喔,只不過喺d牛牛要勤力d散飛即   舞林盛宴Part1+part2都有26場四面臺噶

舞林密碼個時又真係唔見黑布喔,只不過喺d牛牛要勤力d散飛即   舞林盛宴Part1+part2都有26場四面臺噶 ...
lightupmylight 發表於 2018-4-23 15:47

郭生15場晚晚都係75-80%入座, 點開28場呀

郭生15場晚晚都係75-80%入座, 點開28場呀
lemontea1069 發表於 2018-4-23 16:13

其實佢喺咪咁多次冇一次做到場場爆滿呢?07個次得唔得

其實佢喺咪咁多次冇一次做到場場爆滿呢?07個次得唔得
lightupmylight 發表於 2018-4-23 16:23

其實真係無次爆, 我好記得有次佢3面台兩邊黑布, 我仲自動upgrade左坐下面

睇個勢有機會加場
不過聽講十八歲樓下唔入得場?
PenguinMusic 發表於 2018-4-20 21:05

有得加既日子應該都攞哂出黎
應該唔會再加

其實真係無次爆, 我好記得有次佢3面台兩邊黑布, 我仲自動upgrade左坐下面 ...
lemontea1069 發表於 2018-4-23 16:30

個次D黑布勁誇張
佢根本開唔到咁多,係夾硬黎

個次D黑布勁誇張
佢根本開唔到咁多,係夾硬黎
Jacz 發表於 2018-4-23 17:09

2000年個次跨年show,個次喺佢場次最多嘅一次,28場,之後2004個次減到4場 or 5場,再之後07個次好翻d,個次之後總喺sell舞台效果,都審美觀疲勞

PEACH 發表於 2018-4-23 17:55

睇黎俾d耐性應該都可以買到喔

PEACH 發表於 2018-4-23 17:55

良心藝人

其實真係無次爆, 我好記得有次佢3面台兩邊黑布, 我仲自動upgrade左坐下面 ...
lemontea1069 發表於 2018-4-23 16:30

總場數156場
阿王紅館演唱會列表:
1993年1場《狂野之夜演唱會》
1994年10月28日-11月12日16場《狂野誘惑演唱會》
1995年1場《純美純真郭富城演唱會》
1996年7月12-29日18場《最激演唱會》
1997年1場《呼風喚愛演唱會》
1998年10月10日-11月3日25場《百事郭富城一變傾城演唱會》
1999年2場《西九龍愛心無限2重奏慈善演唱會》
2000年28場《百事Live On Stage演唱會》
2001年1場《郭富城好友音樂會》
2002年1場《絕對慈善演唱會》
2004年10月28日-11月2日6場《舞臺寶典演唱會》
2005年5月31日-06月5日6場《舞臺寶典演唱會》
2007年11月16-24日9場《舞林正傳演唱會》
2011年12月18日-2012年1月3日17場《舞臨盛宴演唱會》
2013年3月17-25日9場《舞臨盛宴安可演唱會》
2016年8月-9月 《舞林密碼演唱會》15場

睇黎俾d耐性應該都可以買到喔
lightupmylight 發表於 2018-4-23 18:01

最多380 880

良心藝人
JayantL 發表於 2018-4-23 18:02

聽講劉德華到時候都喺差五多咁嘅公售位

聽講劉德華到時候都喺差五多咁嘅公售位
lightupmylight 發表於 2018-4-23 18:10

肯定唔會你諗多左

總場數156場
阿王紅館演唱會列表:
1994年10月28日-11月12日16場《狂野誘惑 ...
lightupmylight 發表於 2018-4-23 18:04

無次full house

無次full house
lemontea1069 發表於 2018-4-23 18:13

唔喺你邊有平飛睇咗咁多次,所以前年嘅15場買平飛睇咗三場

總場數156場
阿王紅館演唱會列表:
1994年10月28日-11月12日16場《狂野誘惑演唱會》
1995年1場《純美純真郭富城演唱會》
1996年7月12-29日18場《最激演唱會》
1997年1場《呼風喚愛演唱會》
1998年10月10日-11月3日25場《百事郭富城一變傾城演唱會》
1999年2場《西九龍愛心無限2重奏慈善演唱會》
2000年28場《百事Live On Stage演唱會》
2001年1場《郭富城好友音樂會》
2002年1場《絕對慈善演唱會》
2004年10月28日-11月2日6場《舞臺寶典演唱會》
2005年5月31日-06月5日6場《舞臺寶典演唱會》
2007年11月16-24日9場《舞林正傳演唱會》
2011年12月18日-2012年1月3日17場《舞臨盛宴演唱會》
2013年3月17-25日9場《舞臨盛宴安可演唱會》
2016年8月-9月 《舞林密碼演唱會》15場
lightupmylight 發表於 2018-4-23 18:04

人地話佢D演唱會唔爆,你貼晒佢既總場數出黎做咩
反ot. 聽日子華神會唔會連網都入唔到

唔喺你邊有平飛睇咗咁多次,所以前年嘅15場買平飛睇咗三場
lightupmylight 發表於 2018-4-23 18:16

其實2000 後已經無睇佢, 平飛無興趣........幾乎完全無新歌, 舊歌都係果堆, 無變化

人地話佢D演唱會唔爆,你貼晒佢既總場數出黎做咩
反ot. 聽日子華神會唔會連網都入唔到 ...
Jacz 發表於 2018-4-23 18:23

反ot. 聽日子華神會唔會連網都入唔到 <---- 15萬張飛唔知搶成點

反ot. 聽日子華神會唔會連網都入唔到
lemontea1069 發表於 2018-4-23 18:35

要幫個frd買,入到個網都當贏佐
得罪講句,以前就覺得佢好笑,依家真心笑唔出,睇見佢講野都覺得尷尬
$880睇佢真係唔值囉,斷估佢既製作費點都唔洗普通演唱會咁貴掛?

如果準時10:00am入到網應該仲買到$280...排左成個禮拜果班無理由係搶呢啲位

話時話,urbtix講明只準18歲以上人士入場,係咪真係會check身分證,啲宣傳唔覺好強調呢樣嘢

如果準時10:00am入到網應該仲買到$280...排左成個禮拜果班無理由係搶呢啲位 ...
阻住 發表於 2018-4-23 19:02

好難準時入wor
平時提早入個網就半個鐘先彈
但上次買張敬軒 五分鐘就彈我出嚟

要幫個frd買,入到個網都當贏佐
得罪講句,以前就覺得佢好笑,依家真心笑唔出,睇見佢講野都覺得尷尬
$8 ...
Jacz 發表於 2018-4-23 18:40

880睇talk show真心貴

不過今次有退出光環,d人係咪都搶架啦

如果準時10:00am入到網應該仲買到$280...排左成個禮拜果班無理由係搶呢啲位

話時話,urbtix講明 ...
阻住 發表於 2018-4-23 19:02

280少到 超級山頂

聽聞而家聽聞而家各家通利琴行好多大陸嗰啲黃牛響度排隊。幾乎每個琴行都有大概一百人

•       
系統現正為大量顧客處理網上購票,所有網上購票連結正由其他顧客使用中,請按以下「再次登入」按鈕再嘗試登入(請注意:使用鍵盤上的「F5」按鍵不能連結購票網站)。

您亦可使用信用咭電話訂票熱線(852)2111 5999(每日上午十時至晚上八時,包括公眾假期)或於各售票處開放時間內前往購票。請瀏覽 www.lcsd.gov.hk/tc/ticket/counter.html 查閱
•       
《黃子華棟篤笑金盆

乜唔係10am咩
10pm就入唔到啦?

入唔到

入唔到
Jacz 發表於 2018-4-24 09:46

36分入到 實測十分鐘即彈
而家要入過

36分入到 實測十分鐘即彈
而家要入過
JayantL 發表於 2018-4-24 09:50

9點到依家都未試過入到