返回列表 發帖

Are You Still My Best Friend - HotCha

單選投票, 共有 48 人參與投票
66.67% (32)
10.42% (5)
4.17% (2)
6.25% (3)
12.50% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: Are You Still My Best Friend
主唱: HotCha

派台日期: 2018-4-16

作曲:鄺梓喬
填詞:夏至
編曲:鄺梓喬@emp
監製:Edward Chan

http://www.joox.com/hk/zh_hk/single/IctqtMa_u5n_PInggKzB1w==

在某夏季 任野蠻眼光
舞會中撒放
頑強認真跳過 共你最 熱熨

最愛香草色一套
素顏如態度
仍不聽擺佈 我還未有 畏高

有份堅持幾多天也沒變
任這單純輕輕擁抱兩肩
當初分散過
為明天青春上演
又畫上最閃閃眼線
漫談心事自然
最喜歡挨挨你旁邊
如初初的約見 未會厭

為愛為喊 為奶茶咖啡
心思過分野
原來幸福細碎 在記錄了 某些

你坦率改不到嗎
不幼嫩了吧
仍不公式化 長滿自信嗎

有份堅持幾多天也沒變
任這單純輕輕擁抱兩肩
當初分散過
為明天青春上演
又畫上最閃閃眼線
漫談心事自然
最喜歡挨挨你旁邊
來一起的策展 刺激每天
最瑰麗 場面

有份感情幾多天也沒變
又過一年輕輕擁抱兩肩
當初分散過
為明天青春上演
又畫上最閃閃眼線
漫談心事自然
最喜歡挨挨你旁邊
如初初的約見 未會厭
So tell me ‘are you still my best friend’?

好掛住佢地 5fun
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

好聽啊.幾期待佢哋演唱會

又夏至?
其實會唔會係倉底貨黎?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

連佢地都做到集體回憶..............
好噴

發夢都估唔到佢地會有合體的一天
之前的不和到底是真還是假的?
現在的和好也是發自內心的嗎?
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

另一頁 學習期 好聽好多
係咪即係代表當初玩完是正確的

掛住夏至個紅頭

其實hotcha當年真係中學mk回憶黎

好似聽返以前hotcha的味道

中學回憶呀! 都幾期待.......

歌麻麻,聽翻三個人在途上好過
但HotCha值5分,其實佢地都係小學回憶黎

無諗過有生之年仲可以係cool hot hit 見到HotCha新歌
至於首歌其實普通 夏至填嘅詞幾有心 都見到以前d歌名
期待另一首快歌
利申:唔係鏡粉

好娘。。。

五分係希望三粒女可以上台大講對方是非

掛住夏至個紅頭
艾石仔 發表於 2018-4-22 12:31

夏至復出詞壇,點都五分啦

聽得多BAND 樂隊
有時聽下呢啲組合既慢歌
中學回憶番晒黎
5分

在某夏季 任野蠻眼光→不要防曬+小野蠻
舞會中撒放→Party Girl
最愛香草色一套→Vanilla
素顏如態度→素顏假期
為奶茶咖啡→咖啡或茶
最瑰麗 場面→大場面
So tell me ‘are you still my best friend’→YAMBF

仲有冇其他hidden songs?

在某夏季 任野蠻眼光→不要防曬+小野蠻
舞會中撒放→Party Girl
最愛香草色一套→Vanilla
素顏如態度→素顏 ...
stephybest 發表於 2018-4-22 20:57

仍不聽擺佈 我還未有 畏高! --> 小野蠻歌詞「不要做白鸚鵡 由憑人來擺佈」

歌係好聽 但作為come back之作黎講係罐頭左dd
regen把聲有質感左
winkie唱得作狀左 其實組合年代佢好似唱得好d 唱法比較直接
crystal就一貫水準 穩陣

90後嘅回憶!!!

又夏至?
其實會唔會係倉底貨黎?
matthew1990 發表於 2018-4-22 11:48

應該唔會呀..
D歌詞似係為十年特登填
同埋之前見到winkie同edward嘅合照
我諗就係錄緊呢首歌

好假。之前格鬥會另外兩個擺明唔妥winkie。為揾食又扮frd

好假。之前格鬥會另外兩個擺明唔妥winkie。為揾食又扮frd
lblemon 發表於 2018-4-23 00:03

扮fd滿足下hotcha fans都可以接受既,好過cookies散band之後冇復合過出歌

我唔信! 佢地一定係好姊妹黎架
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

我唔比你地咁樣話佢地~

佢地係BEST FRIEND 黎!
REGEN同QUI一定同WINKIE 好FD 架!! 肯定! 飯聚現場睇得出架 ! (快D重溫)

快D 公售啦 ~ 同快D 出隻跳舞歌

同唔信,話人哋為錢?又唔見beyond同曲奇一齊合體開show?
呢兩隊如果合體出翻來,相信會搵到更多錢咯

https://www.youtube.com/watch?v=AzCy06u1haI

老老實實...一定唔係好fd...但應該都唔係敵對關係既...
三個單飛後既歌路同發展都咁唔同, 就睇得出繼續三人行實唔開心,
三個宜家咁霉趁十年出黎搵快錢都正路, 都唔存在做假啦!

嗰次真係睇到嬲
C R兩個走去撐W個同場對手
擺明話比人知佢地同W不和
而家要扮番姊妹 真係唔該曬

6月3日開九展
4月30日先賣飛會唔會太遲?

嗰次真係睇到嬲
C R兩個走去撐W個同場對手
擺明話比人知佢地同W不和
而家要扮番姊妹 真係唔該曬

6月3日 ...
andrew1203 發表於 2018-4-23 23:42

冇錯咯, 差D未講出口叫個對手打X WINKIE咋.

同唔信,話人哋為錢?又唔見beyond同曲奇一齊合體開show?
呢兩隊如果合體出翻來,相信會搵到更多錢咯 ...
jun518 發表於 2018-4-23 17:09

好簡單, 因為BEYOND 和曲奇有成員唔靠合體都揾到唔少錢.

鬧不和都死要開show 係咪單飛冇錢賺

中小學回憶
但係另一頁都已經好聽過呢首幾萬倍

愈聽愈好聽 愛hotcha

評分人數

本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

愈聽愈鐘意 希望可以上下榜咁
Btw個mv拍得麻麻 唔太明想表達咩野
唯一可取係拍得佢地3個幾靚
利申:唔係鏡粉

我俾5fun

以前對佢地無乜感覺,
而家好懷念佢地嘅快歌,
樂壇實在太缺跳舞快歌啦!
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立