返回列表 發帖

[Jun/2018] HotCha Are U My Best Friend 十周年回憶慈善演唱會

演出名稱:      HotCha Are U My Best Friend 十周年回憶慈善演唱會
演出日期:      2018年6月3日
演出名稱:      晚上八時
演出地點:      九龍灣國際展貿中心Star Hall
票價:            HK$580/ HK$380
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

為了錢,不和都可以合體,真係神奇

仲記得當時嘅聲明仲話絕不復合先4年就出返嚟賣回憶(有?)
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

睇佢地d訪問 好好笑
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我會同佢地做訪問,大家有無咩想問?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2018-4-25 14:17

冇咩問,不過你可唔可以感受下佢地仲係唔係不和LOL.

冇咩問,不過你可唔可以感受下佢地仲係唔係不和LOL.
matthewyky 發表於 2018-4-25 14:25

其實唔會和囉一定
個演唱會名都話你知其實不和
為慈善?為錢?先行番埋一齊

分久必合
不過愛hotcha
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

佢地話個show做慈善喎
我覺得佢地應該係普通同事 收工唔會聯絡個種

唔理啊 點都要睇
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唔好同我爭飛 <3

笑咗,咁都有10年,解散占咗幾多年。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

希望Cookies都開
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

問下係咪淨係出一首歌 定會有新碟 / 新曲+精選

希望Cookies都開
風見志郎 發表於 2018-4-25 14:47

如果真四餅開到 仲要個八婆angela唔痴埋黎
就真係神蹟
話唔定會俾人搶下飛

如果真四餅開到 仲要個八婆angela唔痴埋黎
就真係神蹟
話唔定會俾人搶下飛 ...
721AXA 發表於 2018-4-25 14:53

四餅有兩組人不和,真係好經典

regen 而家見到陳法拉會唔會尷尬

其實佢地三個有出過黎食飯啦~ 至少 07 年新人飯局見過齊人合照
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

唔好同我爭飛
釘釘 發表於 2018-4-25 14:45

我有諗過拉你去陪我做訪問
論盡樂迷,敢愛敢恨

根據個主題,你可以問下佢地係咪各自既best friend

#幾時開售 #有冇預售

#幾時開售 #有冇預售
iloveuboyz 發表於 2018-4-25 15:57

會唔會請你個名做嘉賓唱火熱悶棍lalala

其實Regen係邊間娛樂公司既人?
之前又見佢係tvb出現 但突然又係viutv拍節目

張海報其實以近年樂壇水準嚟講幾靚

會唔會請你個名做嘉賓唱火熱悶棍lalala
hehehaha 發表於 2018-4-25 15:59

玩下我隻中指

其實Regen係邊間娛樂公司既人?
之前又見佢係tvb出現 但突然又係viutv拍節目
rfv123 發表於 2018-4-25 16:15

REGEN 自由身

QUI 簽左 耀榮文化 即係同MR嘅ALAN同一間公司
WINKIE 仲係星韜 仲跟緊諸葛紫岐

一定有不和過啦 但而家可能人大左 唔計較以前細個d濕碎野 d訪問睇得出佢地唔係好fd但無不和

1. 會唔會學S.H.E.咁 組合單飛都可以同時進行 因為始終fans最想聽佢地唱歌多過其他野
2. Suggest下佢地演唱會互唱對方嘅solo歌

3. 演唱會會唔會有d紀念品 CD single 買下比fans紀念下

thank you

我有諗過拉你去陪我做訪問
星勤 發表於 2018-4-25 15:14

As  一個 Fans 其實真係好多好深入ge 野想問佢地
諗下再MSG 你XDD

佢地啲舊歌係幾正既,3變2之後就唔掂,有少少想睇啦

如果係會台上面臭家的話我會入場

四餅有兩組人不和,真係好經典
cathay1996 發表於 2018-4-25 14:58

如果cookies開到都係一個樂壇奇蹟但miki同kary都有家庭,theresa北上發展,stephy想係電影發展再衝影后,都幾難再一齊,同埋最大阻力係不和加不明朗因素(angela)
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

唔係香港睇唔到,好想喊

係囉,唔係不和咩
出返黎係咪又扮返好似S.H.E咁好姊妹感情?
poster影落仲有啲似SHERO果張針織冷衫版封面,只 ...
插班女學生 發表於 2018-4-25 14:51

我覺得有啲似日本90年代組合 MAX 個種style~

REGEN 自由身
ricorico07 發表於 2018-4-25 16:44

Regen 自由身 - 兼職餐廳酒保

As  一個 Fans 其實真係好多好深入ge 野想問佢地
諗下再MSG 你XDD
釘釘 發表於 2018-4-25 17:13

我直頭想帶埋你去同佢地做訪問 lol
論盡樂迷,敢愛敢恨

希望Cookies都開
風見志郎 發表於 2018-4-25 14:47

我估最有機會見到佢地合體應該係 CONCERT YY 2
之前光頭Y 話會盡力

之前光頭Y 話會盡力
放空 發表於 2018-4-25 23:05

幾時講過我淨係知佢講過:「其實仲有一隊如果重組到都好爆,就係 Cookies,坦白講,到家我都冇搵佢哋,係唔敢試,希望 Cookies見到呢段訪問,又願意復合的話,畀個電話我喇!」

其實真係好想睇佢地同台番, 唔想佢地變不和姊妹花
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

回復 13# 風見志郎

好想睇cookies開sho w
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  風見志郎

好想睇cookies開sho w
黃家正 發表於 2018-4-26 04:32

係啊
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

之前光頭Y 話會盡力
放空 發表於 2018-4-25 23:05

機會真係唔大,上次Shine有7餅合體已經打盡友情牌,有粒老鼠屎玩嘢。

機會真係唔大,上次Shine有7餅合體已經打盡友情牌,有粒老鼠屎玩嘢。
風見志郎 發表於 2018-4-26 08:57

無記錯Miki都認當年有份杯theresa

星勤,可唔可以幫手問hotcha,當初話做跳舞歌手,但做做下幾乎只plug慢歌,唱功又唔係好突出,唱慢歌凸顯唱歌上既缺點,有無覺得而家既失敗係因為行錯呢一步?

無記錯Miki都認當年有份杯theresa

星勤,可唔可以幫手問hotcha,當初話做跳舞歌手,但做做下幾乎只plug慢 ...
joshua 發表於 2018-4-26 15:59

呢個我答到你Shall We Love Shall We Dance 果陣 其實有問過呢個問題
因為上隻碟 SEXXY FUNNY COOL - You Are My Best Friend 全方位成續都好過 小野蠻 了了 我要最喜愛的
所以就問番究竟聽眾想聽佢地跳定唱

其實既好姊妹、對我有感覺同樣都係Hit 過D 快歌

其實開賣左未

風見志郎 發表於 2018-4-26 08:57

邊個係老鼠屎
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

邊個係老鼠屎
oreo 發表於 2018-4-26 17:17

藝人分手代言人 區文詩
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了