返回列表 發帖
無記錯Miki都認當年有份杯theresa

星勤,可唔可以幫手問hotcha,當初話做跳舞歌手,但做做下幾乎只plug慢 ...
joshua 發表於 2018-4-26 15:59

Miki都叫同theresa 熟架啦~miki 同theresa之前係書展都有合照。記得miki訪問個陣講過,變4個個陣3個一齊唔彩theresa,佢一上車就靜晒,但好快比公司察覺到傾番冇事
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

唔好再講COOKIES 啦而家HOTCHA開演唱會啊

上面個班人真系夠黑心
支持佢哋,等公售

其實HOTCHA都好支持COOKIES GA
當年4塊餅碎(HELENA, ANGELA, ELAINE, GLORIA)開音樂會
WINKIE同仲有唔記得CRYSTAL定REGEN都有去睇

希望HOTCHA今次GOOD SHOW, 唔好再不和啦~
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

幾時講過我淨係知佢講過:「其實仲有一隊如果重組到都好爆,就係 Cookies,坦白講,到家我 ...
oreo 發表於 2018-4-26 01:32

我想見9個合體

回復 50# JayantL

Angela個視後frd最近咁多新聞,但係佢點解無出來做發言人
舞來舞去 不日內開始錄音。

我想見9個合體
abcxyz302006 發表於 2018-4-27 01:17

好難, SERENA已經移左民去加拿大
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

好難, SERENA已經移左民去加拿大
oreo 發表於 2018-4-27 02:14

12年果次唔計theresa其實只係差serena大緊肚黎唔到

應該唔會冇機既

其實我覺得鄧麗欣同傅穎真係唔熟啫,不和都係多得區文詩係中間搞風搞雨

不過吳雨霏而家咁大粒,我覺得佢唔可以唔洗理其他個 8 餅

我想見9個合體
abcxyz302006 發表於 2018-4-27 01:17

我覺得4餅好睇,成個包裝好靚。9餅粒粒凸凸,仲有D好唔中意。
笑死,變咗Cookies討論區。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實我覺得鄧麗欣同傅穎真係唔熟啫,不和都係多得區文詩係中間搞風搞雨

不過吳雨霏而家咁大粒,我覺得佢唔 ...
賴爽 發表於 2018-4-27 07:17

4餅其實當年鄧麗欣同傅穎係最搶嘅兩個, fans最多, 吳家穎係唱得先有得留低, miki係個樣入觀眾眼緣。其他5餅真係爭好多皮。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

#再OT就扣分

#再OT就扣分
釘釘 發表於 2018-4-27 14:12

建議即刻扣,好多無謂嘢講,D人咁中意曲奇,點解唔另外開貼

#再OT就扣分

係呀係呀,慢慢扣啦,呢個年代仲興扣分加分架

評分人數

• hinz

係呀係呀,慢慢扣啦,呢個年代仲興扣分加分架
cathay1996 發表於 2018-4-27 14:55

再講就bam
反OT希望聽到熱茶嘅song list

Hot Lady
Get Back
不要防曬
對我有感覺
You Are My Best Friend
大場面

最想聽 學習期
呢首真係聽十次喊十次

#再OT就扣分

唔緊要講hotcha以前啲花生大把嘢講

突然諗起
佢哋唔係已經出道1X年啦咩
點解係十週年
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

如果有跳樓飛 我都想去睇

唔緊要講hotcha以前啲花生大把嘢講
Frankiekiekie 發表於 2018-4-27 19:44

你咪慢慢講,呢度可以講Hotcha 好多野 係唔可以講Cookies.

我覺得HOTCHA唔係無實力,衰左係細公司同無好的art directors
除左小野蠻,其他快歌:大場面/我要最喜愛的/PARTY GIRLS/屈尾十 的MV都拍得好差,
囉返SAMMI 90年代尾 00年代的快歌MV都潮過佢地,
我覺得唔只係你BUDGET,而是ART SENSE的問題,
希望今次演唱會有好的DIRECTORS撐住啦。
Make it simple.

回復 67# Frankiekiekie

擔定凳仔等八卦
舞來舞去 不日內開始錄音。

你咪慢慢講,呢度可以講Hotcha 好多野 係唔可以講Cookies.
釘釘 發表於 2018-4-28 00:13

我希望Hotcha會繼Shine之後請餅碎做嘉實再加插十五分鐘Dance battle

我覺得HOTCHA唔係無實力,衰左係細公司同無好的art directors
除左小野蠻,其他快歌:大場面/我要最喜愛的 ...
stone@stone 發表於 2018-4-28 01:16

屈尾十貴為三冠一季歌但個MV Low budget到

勁fd囉 邊有不和
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

今日 press con 發現:
Crystal 好靚
柏宇手瓜好粗
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

其實講真 佢3個當年不和就一定有架啦...
至於依家就應該無不和 關係應該好番d 睇佢地依家d訪問片段呀ig呀其他野等等 都無咩唔妥 可能係佢地私底下解決左? 可能係前經理人嘅功勞? 亦可能係托賴07年班新人?
不過一定去唔番以前07-12年個陣咁friend架啦
呢個show咪當最後一次囉話曬當年無啦啦出左另一頁第日就解散左
利申:唔係鏡粉

不過唔知個RUNDOWN點排好
三個人入面C 同 R的獨唱歌多好多,
仲要係班FANS會識的,
唔唱又唔係,唱又唔係。

我睇到個d宣傳照都好似影到面容扭曲好大bias
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

不過唔知個RUNDOWN點排好
三個人入面C 同 R的獨唱歌多好多,
仲要係班FANS會識的,
唔唱又唔係,唱又唔係。 ...
stone@stone 發表於 2018-4-29 19:09

咁難得ge機會開HotCha演唱會 應該會唱3個人ge歌多啦 正如twins演唱會都唔會點唱solo歌

得啖笑

啲位點解會咁差
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

回復 82# kklaw

明明已經第一個去到通利 個職員話580中間已經hold起左 搞錯
利申:唔係鏡粉

<3 買暗星演唱會就是不用F5

Section 1 得左右買到..

咁難得ge機會開HotCha演唱會 應該會唱3個人ge歌多啦 正如twins演唱會都唔會點唱solo歌 ...
ricorico07 發表於 2018-4-29 22:35

歌~我覺得一定唱得晒其實我係想聽佢地三人版本唱Solo 歌
門內門外都想聽... 呢首歌其實好有Story..

歌~我覺得一定唱得晒其實我係想聽佢地三人版本唱Solo 歌
門內門外都想聽... 呢首歌其實好有Story.. ...
釘釘 發表於 2018-4-30 10:37

想聽佢地唱對方嘅solo歌
C唱自己的情歌 R唱BOY W唱形影不離
門外門內整個有戲劇元素嘅表演就正喇

做番老友啦
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

勁fd囉 邊有不和
帥小寶` 發表於 2018-4-28 19:37

田蕊妮:呢啲真係偽人啦

今日 press con 發現:
Crystal 好靚
柏宇手瓜好粗
星勤 發表於 2018-4-28 20:51

Crystal唔同樣咁款

點解仲未見到有平飛posts?

點解仲未見到有平飛posts?
andrew1203 發表於 2018-5-22 19:08

仲有成兩個星期
成個乞衣咁做乜
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Rotunda開林奕匡 starhall開hotcha 真係熱鬧

聽埋佢地首紅白黑,真係覺得如果呢個演唱會後,佢地又消失真係好浪費
佢地真係唱得唔差,跳得好好,
希望佢地三個可以KEEP住有production
希望903可以俾個十大佢地。

紅白黑係份詞差少少,個曲同唱真係好fresh

回復 93# stone@stone

佢哋三個都已經唔再係同一間公司,似乎比較難,不過我都覺得就咁又消失好嘥
其實neway當年突然咁斬釘截鐵鎖曬後路真係好仆街,三個單飛之後根本都係沉,只可以講成隊嘢由開始至消失個過程,中間路線行錯行亂有人離隊等等,都係neway造成

三個而家又老喇,就算唱跳都唔會話好密,不過我都想佢哋多啲嘢出下,唔好為咗個演唱會就做,否則佢三個只會再將嗰種假、勢傾則絕利窮則散的感覺繼續留住,之後要再聚就更難不過唔知喇佢三個其實之後各自重可以做到啲乜都好難講

聽埋佢地首紅白黑,真係覺得如果呢個演唱會後,佢地又消失真係好浪費
佢地真係唱得唔差,跳得好好,
希望佢 ...
stone@stone 發表於 2018-5-25 19:54

紅白黑 好似shape of you 又似be alright 又似into you...

回復  stone@stone

佢哋三個都已經唔再係同一間公司,似乎比較難,不過我都覺得就咁又消失好嘥
其實n ...
hv8638 發表於 2018-5-26 16:35

Regen都半退出咁,今次d飛又唔係賣得好,今次合體都應該最後一次

回復 96# joshua

同問,啲飛其實去成點

不過佢哋應該都心裡有數,有始有終都好的

聽左佢地係THE ONE 個LIVE,真係唱得很不錯,唔能夠唱下去真係好浪費。

大佬 平飛呢?