返回列表 發帖

[Jun/2018] HotCha Are U My Best Friend 十周年回憶慈善演唱會

演出名稱:      HotCha Are U My Best Friend 十周年回憶慈善演唱會
演出日期:      2018年6月3日
演出名稱:      晚上八時
演出地點:      九龍灣國際展貿中心Star Hall
票價:            HK$580/ HK$380
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

為了錢,不和都可以合體,真係神奇

仲記得當時嘅聲明仲話絕不復合先4年就出返嚟賣回憶(有?)
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

睇佢地d訪問 好好笑
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我會同佢地做訪問,大家有無咩想問?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2018-4-25 14:17

冇咩問,不過你可唔可以感受下佢地仲係唔係不和LOL.

冇咩問,不過你可唔可以感受下佢地仲係唔係不和LOL.
matthewyky 發表於 2018-4-25 14:25

其實唔會和囉一定
個演唱會名都話你知其實不和
為慈善?為錢?先行番埋一齊

分久必合
不過愛hotcha
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

佢地話個show做慈善喎
我覺得佢地應該係普通同事 收工唔會聯絡個種

唔理啊 點都要睇

唔好同我爭飛 <3

笑咗,咁都有10年,解散占咗幾多年。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

希望Cookies都開
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

問下係咪淨係出一首歌 定會有新碟 / 新曲+精選

希望Cookies都開
風見志郎 發表於 2018-4-25 14:47

如果真四餅開到 仲要個八婆angela唔痴埋黎
就真係神蹟
話唔定會俾人搶下飛

如果真四餅開到 仲要個八婆angela唔痴埋黎
就真係神蹟
話唔定會俾人搶下飛 ...
721AXA 發表於 2018-4-25 14:53

四餅有兩組人不和,真係好經典

regen 而家見到陳法拉會唔會尷尬

其實佢地三個有出過黎食飯啦~ 至少 07 年新人飯局見過齊人合照
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

唔好同我爭飛
釘釘 發表於 2018-4-25 14:45

我有諗過拉你去陪我做訪問
論盡樂迷,敢愛敢恨

根據個主題,你可以問下佢地係咪各自既best friend

#幾時開售 #有冇預售

#幾時開售 #有冇預售
iloveuboyz 發表於 2018-4-25 15:57

會唔會請你個名做嘉賓唱火熱悶棍lalala

其實Regen係邊間娛樂公司既人?
之前又見佢係tvb出現 但突然又係viutv拍節目

張海報其實以近年樂壇水準嚟講幾靚

會唔會請你個名做嘉賓唱火熱悶棍lalala
hehehaha 發表於 2018-4-25 15:59

玩下我隻中指

其實Regen係邊間娛樂公司既人?
之前又見佢係tvb出現 但突然又係viutv拍節目
rfv123 發表於 2018-4-25 16:15

REGEN 自由身

QUI 簽左 耀榮文化 即係同MR嘅ALAN同一間公司
WINKIE 仲係星韜 仲跟緊諸葛紫岐

一定有不和過啦 但而家可能人大左 唔計較以前細個d濕碎野 d訪問睇得出佢地唔係好fd但無不和

1. 會唔會學S.H.E.咁 組合單飛都可以同時進行 因為始終fans最想聽佢地唱歌多過其他野
2. Suggest下佢地演唱會互唱對方嘅solo歌

3. 演唱會會唔會有d紀念品 CD single 買下比fans紀念下

thank you

我有諗過拉你去陪我做訪問
星勤 發表於 2018-4-25 15:14

As  一個 Fans 其實真係好多好深入ge 野想問佢地
諗下再MSG 你XDD

佢地啲舊歌係幾正既,3變2之後就唔掂,有少少想睇啦

如果係會台上面臭家的話我會入場

四餅有兩組人不和,真係好經典
cathay1996 發表於 2018-4-25 14:58

如果cookies開到都係一個樂壇奇蹟但miki同kary都有家庭,theresa北上發展,stephy想係電影發展再衝影后,都幾難再一齊,同埋最大阻力係不和加不明朗因素(angela)
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

唔係香港睇唔到,好想喊

係囉,唔係不和咩
出返黎係咪又扮返好似S.H.E咁好姊妹感情?
poster影落仲有啲似SHERO果張針織冷衫版封面,只 ...
插班女學生 發表於 2018-4-25 14:51

我覺得有啲似日本90年代組合 MAX 個種style~

REGEN 自由身
ricorico07 發表於 2018-4-25 16:44

Regen 自由身 - 兼職餐廳酒保

As  一個 Fans 其實真係好多好深入ge 野想問佢地
諗下再MSG 你XDD
釘釘 發表於 2018-4-25 17:13

我直頭想帶埋你去同佢地做訪問 lol
論盡樂迷,敢愛敢恨

希望Cookies都開
風見志郎 發表於 2018-4-25 14:47

我估最有機會見到佢地合體應該係 CONCERT YY 2
之前光頭Y 話會盡力

之前光頭Y 話會盡力
放空 發表於 2018-4-25 23:05

幾時講過我淨係知佢講過:「其實仲有一隊如果重組到都好爆,就係 Cookies,坦白講,到家我都冇搵佢哋,係唔敢試,希望 Cookies見到呢段訪問,又願意復合的話,畀個電話我喇!」

其實真係好想睇佢地同台番, 唔想佢地變不和姊妹花
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

回復 13# 風見志郎

好想睇cookies開sho w
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  風見志郎

好想睇cookies開sho w
黃家正 發表於 2018-4-26 04:32

係啊
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

之前光頭Y 話會盡力
放空 發表於 2018-4-25 23:05

機會真係唔大,上次Shine有7餅合體已經打盡友情牌,有粒老鼠屎玩嘢。

機會真係唔大,上次Shine有7餅合體已經打盡友情牌,有粒老鼠屎玩嘢。
風見志郎 發表於 2018-4-26 08:57

無記錯Miki都認當年有份杯theresa

星勤,可唔可以幫手問hotcha,當初話做跳舞歌手,但做做下幾乎只plug慢歌,唱功又唔係好突出,唱慢歌凸顯唱歌上既缺點,有無覺得而家既失敗係因為行錯呢一步?

無記錯Miki都認當年有份杯theresa

星勤,可唔可以幫手問hotcha,當初話做跳舞歌手,但做做下幾乎只plug慢 ...
joshua 發表於 2018-4-26 15:59

呢個我答到你Shall We Love Shall We Dance 果陣 其實有問過呢個問題
因為上隻碟 SEXXY FUNNY COOL - You Are My Best Friend 全方位成續都好過 小野蠻 了了 我要最喜愛的
所以就問番究竟聽眾想聽佢地跳定唱

其實既好姊妹、對我有感覺同樣都係Hit 過D 快歌

其實開賣左未

風見志郎 發表於 2018-4-26 08:57

邊個係老鼠屎
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

邊個係老鼠屎
oreo 發表於 2018-4-26 17:17

藝人分手代言人 區文詩
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)