返回列表 發帖

[Aug/2018] 阿SAM & 阿TAM Happy Together part II 演唱會

阿SAM & 阿TAM Happy Together part II 演唱會
演唱會日期 : 2018年8月5 至 15日(8:15pm)
票價 : HK$880 / HK$580 / HK$280
地點 : 紅磡香港體育館
加場開售日期: 2018年5月25日 上午10時
共3場,約20 000門票於城市售票網公開發售

2018年5月18日 10:00 am起於城市售票網公開發售
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

阿tam會唔會斷氣

譚校長燈死咗堅LEE但自己永遠死唔斷氣

個Poster P到動漫咁樣

加埋開八場,兩個人各四場,做唔到天王喎~

加埋開八場,兩個人各四場,做唔到天王喎~
stephybest 發表於 2018-5-1 13:29

會加場的,麟伯話一日開三場,朝早六點半開show,等你地睇完先返工

又黎
【This is MC】澳門見

麟伯係咪真係咁等錢使
年年都可以用唔同名義開紅館

又李克勤又杜麗莎又許冠傑又溫拿(有冇漏?) 再唔係就做返自己個人show
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

簽名被屏蔽

麟伯係咪真係咁等錢使

又李克勤又杜麗莎又許冠傑又溫拿(有冇漏?) 再唔係就 ...
JayantL 發表於 2018-5-1 14:33

舊年有個太極与溫拿係亞洲博覽館開
    以後都應該仲有
    阿Lam&阿Tam
   慶祝成立45週年演唱會
   左鄰右裡15週年演唱會
   反正就係同任何人任何理由都可以開

麟伯係咪真係咁等錢使

又李克勤又杜麗莎又許冠傑又溫拿(有冇漏?) 再唔係就 ...

好快同gin lee

舊年睇咗了 好睇嘅 但再睇真係不了 算佢有良心啦唔加價

好快同gin lee
lemontea1069 發表於 2018-5-1 16:29

Gin Tam 型人合一演唱會2020
買煎pan 送演唱飛。
睇黎Gin 如果要開多次演唱會,真係要靠一靠譚伯
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

差阿Lam就三個小生去旅行
poster個ful似part one多啲
舊年個show好睇既 都想睇多次
love wins!

阿倫伯會唔會唱果首世界盃主題曲

阿倫伯會唔會唱果首世界盃主題曲
cathay1996 發表於 2018-5-3 02:37

送禮,老鼠會唔會做嘉賓一齊唱?

送禮,老鼠會唔會做嘉賓一齊唱?
lightupmylight 發表於 2018-5-3 08:01
加埋有無二百五十歲

舊年rundown可以參考下阿 SAM & 阿 TAM演唱會 2017(第一場)曲目
日期:2017年8月12日(星期六)
時間:8:25PM – 12:00AM
地點:香港體育館

許冠文心聲(Video)
1. Imagine
2. The Long and Winding Road
3. 最佳拍檔
4. 笑看人生
5. 最緊要好玩
6. 沉默是金
7. 柔柔河畔
8. 雙星情歌
9. 想將來
10. 夜夜念奴嬌
11. Medley: 風中勁草/好景自己去尋
12. Love Me Tender (Solo - Sam Hui)
13. It’s Now Or Never (Solo - Alan Tam)
14. Medley: Just A Little/等玉人
15. Medley: All Out Of Love/小風波
16. Medley: You’re My Everything/個心立立亂
17. Medley: 願你接受/ Let your love flow
18. 大家跟住唱
樂壇解密 – 黃子華(Sam Hui)(Video)
19. 打雀英雄傳(Solo - Sam Hui)
20. 搵嘢做(Solo - Sam Hui)
21. 尖沙咀Susie (Solo - Sam Hui)
22. 話之你97 (Solo - Sam Hui)
樂壇解密 – 黃子華(Alan Tam)(Video)
23. 創造命運(Solo - Alan Tam)
24. 第一滴淚(Solo - Alan Tam)
25. 愛念(Solo - Alan Tam)
26. 一生中最愛(Solo - Alan Tam)
27. 鬼馬雙星(Ryan + Scott)
28. 愛情陷阱(Alan + Ryan + Scott)
29. 半斤八両 (Alan + Sam + Ryan + Scott)
30. 是雨?是淚(Solo - Alan Tam)
31. 印象(Solo - Alan Tam)
32. 雨絲、情愁(Solo - Sam Hui)
33. 愛的根源(Solo - Sam Hui)
Sam對Alan感覺(Video)
34. 相識非偶然(Solo - Alan Tam)
35. 午夜麗人(Solo - Alan Tam)
36. 我愛雀斑(Solo - Alan Tam)
37. 難忘您(Solo - Sam Hui)
38. 心裡日記(Solo - Sam Hui)
39. Somewhere Out There (Sam + Shannon Lee)
40. California Dreaming (Sam + Shannon Lee)
41. 一生何求
42. 有誰共鳴
Alan 對Sam感覺(Live)
43. Try To Remember
44. 浪子心聲
Encore
45. Happy Together
46. 風中趕路人
47. 暴風女神Lorelei
48. 這一曲送給您
49. 愛的替身
50. 天才白痴夢
51. 情義倆心知
52. 鐵塔凌雲
53. 80歲後

加埋有無二百五十歲
Frankiekiekie 發表於 2018-5-3 09:22

個場應該會好大陣驅風油味

校長係港樂黄金年代最紅果個,老本超級勁厚,再加上唱LIVE 仍然几OK,年年開紅館EASY JOB

校長係港樂黄金年代最紅果個,老本超級勁厚,再加上唱LIVE 仍然几OK,年年開紅館EASY JOB ...
lblemon 發表於 2018-5-4 15:21

個時候一年拿三四首金曲唔系講笑的,你話紅唔紅,老本厚唔厚

個時候一年拿三四首金曲唔系講笑的,你話紅唔紅,老本厚唔厚
乐坛风云 發表於 2018-5-4 16:52

佢再開紅館我應該都會再睇

果時,計投票既話,校長有5首入到,不過TBB 覺得太多,CUT左2隻

佢再開紅館我應該都會再睇

果時,計投票既話,校長有5首入到,不過TBB 覺得太多,CUT左2隻 ...
lblemon 發表於 2018-5-4 16:57

咁個時候真係幾乎全港市民都喺佢嘅fans

咁個時候真係幾乎全港市民都喺佢嘅fans
乐坛风云 發表於 2018-5-4 17:06

咁又唔係喎,因為都有好多榮迷,對立的

應該話果時真係几乎全港市民都有留意本地流行曲。

麟伯不完全紅館記錄總場次192場個人演唱會記錄,真係出道到而家不停咁開吖:
'84太空旅程演唱會香港體育館1984年8月4-9日(6場)
'85超白金演唱會 香港體育館 1985年7月9-28日(20場)
'86萬眾狂歡演唱會 香港體育館 1986年8月12-31日(20場)
'87與妳情不變演唱會 香港體育館 1987年7月10-26日(17場)
'89浪漫演唱會 香港體育館 (三個部分,共38場)
第壹部分:'89彩色浪漫演唱會 1989年7月31日-8月11日(12場)
第二部分:'89濃情浪漫演唱會 1989年8月13-24日(12)
第三部分:'89再續浪漫演唱會 1989年9月7-9,11-21日(14場)
'91演唱會 香港體育館(兩個部分,共26場)
第壹部分:'91變幻迷情演唱會 1991年7月26日~8月7日(13場)
第二部分:'91夢幻柔情演唱會 1991年8月10日~22日(13場)
'94純金曲演唱會(香港體育館)1994年5月13~17日(5場)
'97金曲回歸演唱會 香港體育館 1997年2月6~17日(12場)
'2000 魅力千喜演唱會 香港體育館 2000年2月4-11,18-19日(10場)
'2002 港樂演唱會 香港體育館 2002年2月21日~25日,24日加設下午場(6場)
'2005歌者戀歌濃情30年演唱會香港體育館 2005年8月25日~9月4日(11場)
'2010年再度感動演唱會 香港體育館 2010年7月~ 24日 (8場)

'2015年銀河歲月40年演唱會 香港體育館 2015年2月13~25日 (13場)     
例舉嘅都喺大型演唱會,估計都仲會有一些慈善show一場半場的未計入                  

冇計喇,兩頭家,唔搵多D邊夠洗

麟伯不完全紅館記錄總場次192場個人演唱會記錄,真係出道到而家不停咁開吖:
'84太空旅程演唱會香港體育館1 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-7 11:06

呢啲只係個人show 未計合體show

呢啲只係個人show 未計合體show
royloyloy 發表於 2018-5-7 15:23

個人大型show,應該仲有一d喺開1場2場d show未計

近日聽翻《阿sam&阿tam101》呢張專輯,好歌確實好多啊,好多歌都超級耐聽,雖然好多都喺口水歌,但聽落去確實朗朗上口,個時候嘅歌詞唔會只喺表達d男女關係嘅情情愛愛,仲有好多積極向上嘅勵志歌。發覺個時候嘅專輯整張專輯聽落去,基本上每一首都好難聽,起碼有三四首可以大hit。怪唔知得八九十年代真係所謂港樂嘅輝煌時期喇。雖然那時候大部分都喺翻唱日本嘅曲,但個時候應該都喺日本樂壇嘅巔峰輝煌時期,如今日本歌都唔見得好得邊度去

点解唔搵美卷合作,俩个都咁钟意痴住人开演唱会,就叫“容我永沦from now on1314”咪得

点解唔搵美卷合作,俩个都咁钟意痴住人开演唱会,就叫“容我永沦from now on1314”咪得 ...
54320笨 發表於 2018-5-9 09:26

唔同公司,況且容有送禮合作

麟伯係咪真係咁等錢使

漏左 Mr. 唔記得有冇同關淑怡開過。
覺得明年會同陳慧嫻合體,同公司而且又算 friend。

經過最近幾次大show嘅公售,睇黎呢個演唱會公售都幾難買下,舊年就好容易入到去,閑日場嘅各價位都隨便揀

經過最近幾次大show嘅公售,睇黎呢個演唱會公售都幾難買下,舊年就好容易入到去,閑日場嘅各價位都隨便揀 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-15 16:59

我覺得唔係 因為要睇嘅基本上上年都睇咗 所以應該唔會滯但唔會話難到買唔到

咁嘅座位表,我估應該只要想睇嘅話都買到喇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

邊個話容易買,入左半個鐘都未入到

買左$280 x 3
都幾難入...

貌似而家都幾順暢下,真係唔難買

賣左差唔多三粒鈡,得三場280少量,其他都可以任簡

易買到喊

好似話retry變咗自動連線?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

好似話retry變咗自動連線?
JayantL 發表於 2018-5-18 15:36

喺啊,我覺得咁樣幾好吖,好似2,3秒后自動連線

銷都滯曬
love wins!

銷都滯曬
ivanbb 發表於 2018-5-19 01:05

甘有冇滯銷,唔可以即爆姐,其實而家280基本上都係少量,880有單丁比較前啲11行左右,其他都係賣到18/19行喇

我覺得佢都留左後面幾日檔期加場,聽講13-18號都係佢地檔期

大佬八場有乜可能即爆
你以為四大天王鄭秀文王菲陳奕迅容祖兒?
雖然兩位系樂壇殿堂級
但畢竟市場唔同
無得比
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

今次啲飛真係去得好慢,兩人都冇咩市場咁滯,睇翻佢地個人show,麟伯都要提前自爆嘉賓名單先可以去飛。Sam2016個次三場四面臺都唔爆

大佬八場有乜可能即爆
你以為四大天王鄭秀文王菲陳奕迅容祖兒?
雖然兩位系樂壇殿堂級
但畢竟市場唔同
無得 ...
Qmen 發表於 2018-5-19 10:51

老人市場消費力唔差架wor

老人市場消費力唔差架wor
cathay1996 發表於 2018-5-22 12:57

但而家880蚊嘅消費都唔低wor

但而家880蚊嘅消費都唔低wor
乐坛风云 發表於 2018-5-22 14:23

$880 / $580 / $280 喎,文盲?