返回列表 發帖
加埋開八場,兩個人各四場,做唔到天王喎~
stephybest 發表於 2018-5-1 13:29

會加場的,麟伯話一日開三場,朝早六點半開show,等你地睇完先返工

麟伯係咪真係咁等錢使
年年都可以用唔同名義開紅館

又李克勤又杜麗莎又許冠傑又溫拿(有冇漏?) 再唔係就 ...
JayantL 發表於 2018-5-1 14:33

舊年有個太極与溫拿係亞洲博覽館開
    以後都應該仲有
    阿Lam&阿Tam
   慶祝成立45週年演唱會
   左鄰右裡15週年演唱會
   反正就係同任何人任何理由都可以開

舊年rundown可以參考下阿 SAM & 阿 TAM演唱會 2017(第一場)曲目
日期:2017年8月12日(星期六)
時間:8:25PM – 12:00AM
地點:香港體育館

許冠文心聲(Video)
1. Imagine
2. The Long and Winding Road
3. 最佳拍檔
4. 笑看人生
5. 最緊要好玩
6. 沉默是金
7. 柔柔河畔
8. 雙星情歌
9. 想將來
10. 夜夜念奴嬌
11. Medley: 風中勁草/好景自己去尋
12. Love Me Tender (Solo - Sam Hui)
13. It’s Now Or Never (Solo - Alan Tam)
14. Medley: Just A Little/等玉人
15. Medley: All Out Of Love/小風波
16. Medley: You’re My Everything/個心立立亂
17. Medley: 願你接受/ Let your love flow
18. 大家跟住唱
樂壇解密 – 黃子華(Sam Hui)(Video)
19. 打雀英雄傳(Solo - Sam Hui)
20. 搵嘢做(Solo - Sam Hui)
21. 尖沙咀Susie (Solo - Sam Hui)
22. 話之你97 (Solo - Sam Hui)
樂壇解密 – 黃子華(Alan Tam)(Video)
23. 創造命運(Solo - Alan Tam)
24. 第一滴淚(Solo - Alan Tam)
25. 愛念(Solo - Alan Tam)
26. 一生中最愛(Solo - Alan Tam)
27. 鬼馬雙星(Ryan + Scott)
28. 愛情陷阱(Alan + Ryan + Scott)
29. 半斤八両 (Alan + Sam + Ryan + Scott)
30. 是雨?是淚(Solo - Alan Tam)
31. 印象(Solo - Alan Tam)
32. 雨絲、情愁(Solo - Sam Hui)
33. 愛的根源(Solo - Sam Hui)
Sam對Alan感覺(Video)
34. 相識非偶然(Solo - Alan Tam)
35. 午夜麗人(Solo - Alan Tam)
36. 我愛雀斑(Solo - Alan Tam)
37. 難忘您(Solo - Sam Hui)
38. 心裡日記(Solo - Sam Hui)
39. Somewhere Out There (Sam + Shannon Lee)
40. California Dreaming (Sam + Shannon Lee)
41. 一生何求
42. 有誰共鳴
Alan 對Sam感覺(Live)
43. Try To Remember
44. 浪子心聲
Encore
45. Happy Together
46. 風中趕路人
47. 暴風女神Lorelei
48. 這一曲送給您
49. 愛的替身
50. 天才白痴夢
51. 情義倆心知
52. 鐵塔凌雲
53. 80歲後

校長係港樂黄金年代最紅果個,老本超級勁厚,再加上唱LIVE 仍然几OK,年年開紅館EASY JOB ...
lblemon 發表於 2018-5-4 15:21

個時候一年拿三四首金曲唔系講笑的,你話紅唔紅,老本厚唔厚

佢再開紅館我應該都會再睇

果時,計投票既話,校長有5首入到,不過TBB 覺得太多,CUT左2隻 ...
lblemon 發表於 2018-5-4 16:57

咁個時候真係幾乎全港市民都喺佢嘅fans

咁嘅座位表,我估應該只要想睇嘅話都買到喇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

邊個話容易買,入左半個鐘都未入到

貌似而家都幾順暢下,真係唔難買

賣左差唔多三粒鈡,得三場280少量,其他都可以任簡

好似話retry變咗自動連線?
JayantL 發表於 2018-5-18 15:36

喺啊,我覺得咁樣幾好吖,好似2,3秒后自動連線

銷都滯曬
ivanbb 發表於 2018-5-19 01:05

甘有冇滯銷,唔可以即爆姐,其實而家280基本上都係少量,880有單丁比較前啲11行左右,其他都係賣到18/19行喇

我覺得佢都留左後面幾日檔期加場,聽講13-18號都係佢地檔期

今次啲飛真係去得好慢,兩人都冇咩市場咁滯,睇翻佢地個人show,麟伯都要提前自爆嘉賓名單先可以去飛。Sam2016個次三場四面臺都唔爆

老人市場消費力唔差架wor
cathay1996 發表於 2018-5-22 12:57

但而家880蚊嘅消費都唔低wor

銷都滯曬
ivanbb 發表於 2018-5-19 01:05

歌迷會消息,一口氣加開13-15號三場,問你驚未,點會滯銷

黃牛又要被逼食跳樓霏
gooloo 發表於 2018-5-24 12:53

美軒子華賺夠喇,佢地

救命,幾時又放咗一堆280出黎……睇黎真係好多蟹貨,坐等特價飛