返回列表 發帖

[Aug/2018] 阿SAM & 阿TAM Happy Together part II 演唱會

阿SAM & 阿TAM Happy Together part II 演唱會
演唱會日期 : 2018年8月5 至 15日(8:15pm)
票價 : HK$880 / HK$580 / HK$280
地點 : 紅磡香港體育館
加場開售日期: 2018年5月25日 上午10時
共3場,約20 000門票於城市售票網公開發售

2018年5月18日 10:00 am起於城市售票網公開發售
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

阿倫伯會唔會唱果首世界盃主題曲
cathay1996 發表於 2018-5-3 02:37

送禮,老鼠會唔會做嘉賓一齊唱?

麟伯不完全紅館記錄總場次192場個人演唱會記錄,真係出道到而家不停咁開吖:
'84太空旅程演唱會香港體育館1984年8月4-9日(6場)
'85超白金演唱會 香港體育館 1985年7月9-28日(20場)
'86萬眾狂歡演唱會 香港體育館 1986年8月12-31日(20場)
'87與妳情不變演唱會 香港體育館 1987年7月10-26日(17場)
'89浪漫演唱會 香港體育館 (三個部分,共38場)
第壹部分:'89彩色浪漫演唱會 1989年7月31日-8月11日(12場)
第二部分:'89濃情浪漫演唱會 1989年8月13-24日(12)
第三部分:'89再續浪漫演唱會 1989年9月7-9,11-21日(14場)
'91演唱會 香港體育館(兩個部分,共26場)
第壹部分:'91變幻迷情演唱會 1991年7月26日~8月7日(13場)
第二部分:'91夢幻柔情演唱會 1991年8月10日~22日(13場)
'94純金曲演唱會(香港體育館)1994年5月13~17日(5場)
'97金曲回歸演唱會 香港體育館 1997年2月6~17日(12場)
'2000 魅力千喜演唱會 香港體育館 2000年2月4-11,18-19日(10場)
'2002 港樂演唱會 香港體育館 2002年2月21日~25日,24日加設下午場(6場)
'2005歌者戀歌濃情30年演唱會香港體育館 2005年8月25日~9月4日(11場)
'2010年再度感動演唱會 香港體育館 2010年7月~ 24日 (8場)

'2015年銀河歲月40年演唱會 香港體育館 2015年2月13~25日 (13場)     
例舉嘅都喺大型演唱會,估計都仲會有一些慈善show一場半場的未計入                  

呢啲只係個人show 未計合體show
royloyloy 發表於 2018-5-7 15:23

個人大型show,應該仲有一d喺開1場2場d show未計

近日聽翻《阿sam&阿tam101》呢張專輯,好歌確實好多啊,好多歌都超級耐聽,雖然好多都喺口水歌,但聽落去確實朗朗上口,個時候嘅歌詞唔會只喺表達d男女關係嘅情情愛愛,仲有好多積極向上嘅勵志歌。發覺個時候嘅專輯整張專輯聽落去,基本上每一首都好難聽,起碼有三四首可以大hit。怪唔知得八九十年代真係所謂港樂嘅輝煌時期喇。雖然那時候大部分都喺翻唱日本嘅曲,但個時候應該都喺日本樂壇嘅巔峰輝煌時期,如今日本歌都唔見得好得邊度去

点解唔搵美卷合作,俩个都咁钟意痴住人开演唱会,就叫“容我永沦from now on1314”咪得 ...
54320笨 發表於 2018-5-9 09:26

唔同公司,況且容有送禮合作

經過最近幾次大show嘅公售,睇黎呢個演唱會公售都幾難買下,舊年就好容易入到去,閑日場嘅各價位都隨便揀

歐洲坊呈獻阿Sam & 阿Tam Happy Together 演唱會 Part II 金曲速遞 (加場)
日期: 2018/08/13-15
場地名稱: 香港體育館
開售日期: 2018年5月25日 上午10時
共3場,約20 000門票於城市售票網公開發售
* 售票首天每人每次限購票10張

其實紅館一年有幾多晚係俾環球同蛋公司開演唱會
lemontea1069 發表於 2018-5-24 17:31

Sam好似唔喺環球咖?佢喺咪自由身咖,舊年話出唔到DVD喺因為太多歌曲嘅版權問題

黃牛又要被逼食跳樓霏
gooloo 發表於 2018-5-24 12:53

主辦單位已經開始跳樓飛,加場三場嘅280從row 29開始

邊度有跳樓飛賣 搵唔到
HOTMAN 發表於 2018-6-29 13:08

有,但唔系跳得好緊要,可以再等等

瞬間所有場次都變佐少量,又俾咗兜飛佬散飛嗎

邊度有跳樓飛買
cbacbacba1 發表於 2018-8-3 10:16

Facebook

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

5/8 rundown

1. 冷傲的化妝

2. Look for a Star

3. 心思思

4. 歌迷 (edited by Feelings)

5. 夜半輕私語

6. 情緣巴士站

7. 天邊一隻雁

8. Evergreen Tree

9. Longer

10. 告別樑上燕

11. Blowing in the Wind

12. 跟你做個 Friend

13. 少爺威威

14. 一水隔天涯

15. 紙船

16. 水中花

17. 世事如棋

18. 誰可改變

*Sam Solo*

19. Pretty Woman

20. 瑪莉我好鍾意妳

21. 日本娃娃

22. 十個女仔

*Alan Solo*

23. 牆上的肖像

24. 我沒法相信

25. 再等幾天

26. 永不想你

27. 捕風的漢子 (恩、谷)

28. 風中趕路人 (傑、恩、谷)

29. 夏日寒風 (傑、恩、谷、麟)

*Alan Solo*

30. 雙星情歌

*Sam Solo*

31. 忘不了你

*Alan Solo*

32. (but don’t u know that no one can bethe angel)

33. 午夜皇后

34. 玩出火

*Sam Solo*

35. 印象

36. 是雨是淚

37. 時光倒流

38. What a Wonderful World & 中文版唔知歌名

39. 鐵塔凌雲

40. 愛在深秋 (全場大合唱)

41. 幾許風雨

42. 光輝歲月 (全場大合唱)

43. 珍惜

44. 珍惜的珍惜

*Encore*

45. 有酒今朝醉

46. 暴風女神Lorelei

47. 愛的替身

48. 無情夜冷風

49. 浪子心聲

50. 最佳拍檔

23: 47

真系好正,可惜第二場cut咗《再等幾天》,好想聽呢首歌

我睇第6場,呢個位變左~凌晨一吻,呢首都幾滄海遺珠
xbemy1771 發表於 2018-8-12 20:32

alan solo嘅第一part好似每一晚都會轉歌,反而從第二場開始encore嘅rundown冇變