返回列表 發帖
同埋美ai唱快歌應該唔夠氣,佢而家唱慢歌都好吃力,點唱電子舞曲。。。仲有擋不住的風情嗰啲舞姿好難頂下 ...
stephybest 發表於 2018-5-17 12:06

她之前12個我Live都ok~美容老過她都仲跳到,美鰻差不多年紀都 小碎歩 進歩緊啦

香港接受程度低,擋歌翻唱當然平d,你真係不清楚現今香港樂壇咩市場,成本低仲有想hit只有k 歌或感人歌 ...
iamsingingwong 發表於 2018-5-17 13:05

其實找人重編,仲要HIFI都好Dup本架
我只係吾想個個都k 歌,千偏一律~甘我寧願她試下做反 普通朋友甘玩唱腔

好可惜個個跟風做坤坤鏗鏗欣宜小明jw懶係好感性,呢d香港歌迷自己攞黎,2015年始終不同2018年,美aiii應 ...
iamsingingwong 發表於 2018-5-17 13:31

近年may i D歌真係好悶~聽下 四不像、一隻小豬、習慣愛你、搖籃曲、加埋 騎膊馬 ,個編曲幾乎一式一樣~由其是套DRUM,倒模甘,真恐怖

感覺上rthk 好似永ban MAY I 甘~咩事?

父親節都唔播

父親節都唔播

hlyung 發表於 2018-6-17 15:33

都吾知咩標準1次都唔播~但Rthk有機冠

Rthk冠仲開心過903冠,係咪真?
iamsingingwong 發表於 2018-6-17 23:09

明明出道個陣係港台成績好到癲 而加攞個死位都好難 冠到真係開香檳
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Rthk冠仲開心過903冠,係咪真?
iamsingingwong 發表於 2018-6-17 23:09

只係個人感覺,而且 騎馬頌老豆,Rthk甘傳統應該會Buy

好聽! 5分
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

回復 54# iamsingingwong

獨一無二算係佢歌唱生涯一個小回春,不過之後又開始唔掂。所以劇歌絕對可以幫到佢,同埋星夢睇落好似好多人其實大部分都係湊數...
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  iamsingingwong

獨一無二算係佢歌唱生涯一個小回春,不過之後又開始唔掂。所以劇歌絕對可以幫 ...
黃家正 發表於 2018-6-20 02:07

4不象個勢可以谷上去的,但最後乜都無,再沉反~上年好荒謬,明明 搖籃曲 plug 左,但竟然3台ban (包括TBB)明日如果冠到rthk ,分鐘MAY I 又SHXT 感動流涕

無啦又死位
iamsingingwong 發表於 2018-6-23 15:40

證明左靚泳出咩first plug都第3,甘可以放心出另類~如果出metal 同punk 吾知會點呢?

乜有走出過咩
帥小寶` 發表於 2018-5-16 19:15

做完903訪問照ban
Love Mag Love Joey