返回列表 發帖
她應該要一首歌好有自己ge特色,例如sell 高音,難唱到人地會記得
其實明明le 首有位可以玩falsetto(例如:一世相依個位 轉唱Bb5 ),但又無玩 ,首歌一D都5 impressive

留名睇父親節熱播
hlyung 發表於 2018-5-2 09:12

上年搖籃曲 母親節  都吾播Le首上到903 Top 10叫執到La

ok鍾意四不像同一隻小豬,但呢首同搖籃曲真係悶 (詞可能好有意思既) ...
XYZZY 發表於 2018-5-2 20:25

班底可吾可以打救到呢?

唉 越唱越冇特色   快D換班底啦  唔好sell靚聲 唱功啦   唱番    小蠻腰    好過    或者 中國風做主打 ...
winkochueng 發表於 2018-5-2 21:11

期待2plug, 呢首就無寄望啦,希望她出首跳舞歌

其實mv 入面D故事對白好煩

出晒報紙鱔稿宣傳都只得3000點擊

突然彈上7800點擊

而家22K
XYZZY 發表於 2018-5-4 08:31

分分鐘好似 You are my sunshine 甘,彈上100萬

呢首比起四不像獨一無二甚至我的情書一隻小豬習慣愛你搖籃曲都差幾皮
不過照畀 5 Fun 撐美泳 希望蛋蛋真係 ...
616.1314 發表於 2018-5-4 12:06

出快歌先好谷

R&b 加 中國風 先係泳兒最易hit, 偏偏又不唱
iamsingingwong 發表於 2018-5-2 22:12

中國風 係米 may I 出道cover果首 中國話?

指黛玉笑了同獨一無二
幾日就12萬,good job
iamsingingwong 發表於 2018-5-5 21:26

用like 數計.實際得1萬倒

美容同may i 個演唱會有人放左上youku
http://v.youku.com/v_show/id_XMz ... .listitem_page1.5~A
3;59 May I 唱完好陶醉甘揮拳FING 手,但無人拍手掌有請關家姐

最好4台ban
期待2plug

其實佢啲MV都幾常買views, 似係想捧但係結果又唔見好
Pure. 發表於 2018-5-13 15:15

佢吾係買views,佢係youtube 落廣告,所以高view ,不過正常人一定skip但照count ,其實落tv commercial 仲實際,起碼可以迫到人聽

其實她找路向都由09找到依加18,但路向依然蒙糊,如果要走出安全區,點解吾學 Kelly唱下電子舞曲?她應該Carry得起

12個我?小蠻腰?快歌真係唔啱佢……反而輕快/country style仲好啲,例如世界請看著我/明天的事明天做 ...
stephybest 發表於 2018-5-17 08:48
其實 小蠻腰 都五算快歌, 12個我就係
但首歌係超級老土, 我希望佢可以plug 一首好似 大日子 or 比較美圖feel ge party song
期待佢今week 上五上到903

你知不知電子舞曲成本好貴,仲要請dancers
iamsingingwong 發表於 2018-5-17 11:57

唱,未必一定要跳.外國大把人唱Dance Pop但吾識跳,係MV扭扭下就算~而且連 擋住晒的瘋情 都肯DuP本 ,點解吾得?

同埋美ai唱快歌應該唔夠氣,佢而家唱慢歌都好吃力,點唱電子舞曲。。。仲有擋不住的風情嗰啲舞姿好難頂下 ...
stephybest 發表於 2018-5-17 12:06

她之前12個我Live都ok~美容老過她都仲跳到,美鰻差不多年紀都 小碎歩 進歩緊啦

香港接受程度低,擋歌翻唱當然平d,你真係不清楚現今香港樂壇咩市場,成本低仲有想hit只有k 歌或感人歌 ...
iamsingingwong 發表於 2018-5-17 13:05

其實找人重編,仲要HIFI都好Dup本架
我只係吾想個個都k 歌,千偏一律~甘我寧願她試下做反 普通朋友甘玩唱腔

好可惜個個跟風做坤坤鏗鏗欣宜小明jw懶係好感性,呢d香港歌迷自己攞黎,2015年始終不同2018年,美aiii應 ...
iamsingingwong 發表於 2018-5-17 13:31

近年may i D歌真係好悶~聽下 四不像、一隻小豬、習慣愛你、搖籃曲、加埋 騎膊馬 ,個編曲幾乎一式一樣~由其是套DRUM,倒模甘,真恐怖

感覺上rthk 好似永ban MAY I 甘~咩事?

父親節都唔播

hlyung 發表於 2018-6-17 15:33

都吾知咩標準1次都唔播~但Rthk有機冠

Rthk冠仲開心過903冠,係咪真?
iamsingingwong 發表於 2018-6-17 23:09

只係個人感覺,而且 騎馬頌老豆,Rthk甘傳統應該會Buy

回復  iamsingingwong

獨一無二算係佢歌唱生涯一個小回春,不過之後又開始唔掂。所以劇歌絕對可以幫 ...
黃家正 發表於 2018-6-20 02:07

4不象個勢可以谷上去的,但最後乜都無,再沉反~上年好荒謬,明明 搖籃曲 plug 左,但竟然3台ban (包括TBB)明日如果冠到rthk ,分鐘MAY I 又SHXT 感動流涕

無啦又死位
iamsingingwong 發表於 2018-6-23 15:40

證明左靚泳出咩first plug都第3,甘可以放心出另類~如果出metal 同punk 吾知會點呢?