返回列表 發帖
雖然今年冇咩特別愛將
但都會按俗例喺公司偷睇XD

(到知入圍時先細心聽晒再開盤)
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

最佳國語女歌手(5位) wow 是比較像在選唱功嗎?
呂薔
徐佳瑩
faye 飛
張惠妹
彭佳慧 ...
liebe 發表於 2018-5-16 15:24

小太空ko戰神呀……

唔玩隔離Game,但聽過下今屆啲歌
等Amei同Eason創造歷史

A Lin 同譚維維都會表演 正
victor1991415 發表於 2018-6-17 14:46

JJ都會有……

唔知點解睇好多預測
都係小宇拋離對手 徐佳瑩反而唔太穩
明明睇入圍數目 就應該係相反  ...
bagfgfcde 發表於 2018-6-20 09:09

心裡學其實都ok
不過問題係佢對手真係癲既

(聽一首歌三秒已經忍唔到眼淚,痴L線)

邊首
身後?
bagfgfcde 發表於 2018-6-20 13:36

你又知……

普遍樂評意見對歌王歌后相似
都想造就新歌王歌后

反而我覺得國語專輯可能會好爆
今年幾隻碟水平好接近
年 ...
liebe 發表於 2018-6-20 14:57

斷估今年可能係台語碟

聽番跳舞的梵谷同風衣 真係好遺憾無入圍女歌手
帥小寶` 發表於 2018-6-23 15:03

頭既年歌都ok……sigh

睇緊星光大道既人揮手~

開波~

唉香港都有個金曲獎就好
帥小寶` 發表於 2018-6-23 19:09

要四台傾掂數簡直難過咩~
主視覺 超正
liebe 發表於 2018-6-23 19:12

個視覺設計903應該學一學~

魚仔先拔頭籌~一黎兩個@O@

蕭個 opening 可以,但主持就好嘈…
星勤 發表於 2018-6-23 19:19

我擔心佢D梗唔多夠@@"

點解年度歌曲愈頒愈早.......
mosesming 發表於 2018-6-23 19:21

仲早過新人呀唔該@@"

魚仔 2個落袋
liebe 發表於 2018-6-23 19:24

死啦我好似買咩燈咩@@"
係新人有表演,表演完先會頒,但剛剛先表演完無理由又接表演
過去幾屆都無左新人獎表演已經俾台灣人鬧到癲 ...
星勤 發表於 2018-6-23 19:26

我估大約一幕至兩幕一個表演到啦

與其等四台醒覺,倒不如音樂界自己建立一個具公信力頒獎禮仲快
liebe 發表於 2018-6-23 19:27

CASH 你認為接唔接受到?

點解丁世光唔唱D高音?
liebe 發表於 2018-6-23 19:35

我第一次聽,感覺有少少似陶吉吉

好聽架集碟
唔知點解唔唱上去

我覺得會喺丁同J.SHEON之間誕生得獎者
liebe 發表於 2018-6-23 19:38

丁生我一聽感覺都順耳李權哲係備選

張秀卿 康康
hv8638 發表於 2018-6-23 20:52

呢兩個大Part我都食緊生果同睇世盃gore gore地~

茄子蛋會唔會草東2.0?

睇住金曲獎茄子蛋以新人姿態贏哂老唱將,然後再睇返今日 903專業推介,播 26 次嘅 洪嘉豪 不敵播 22 次嘅  ...
星勤 發表於 2018-6-23 21:14

關愛座唔係下下都亂用   特別在年老者同新生代思想有嚴重分歧既時候

金曲獎向來都好撐新人
hv8638 發表於 2018-6-23 21:16

好久以前既903都係,而且好破格@@"

NO OT:好在我屋企叫我洗奶嘴, 否則喊死

恭喜身後!
呢隻雖然唔係我首選 但都好高質
bagfgfcde 發表於 2018-6-23 21:21

返黎啦今日吹水位唔多....

其實雪女都唔錯~

果然係冷門野先燈唔死......

Vivian Tsu 真係好L正
liebe 發表於 2018-6-23 21:46

點解唔播可愛女人XDDDDD

睇到而家
似乎評審今年好重自然感同感人度
小宇會唔會有啲危..
liebe 發表於 2018-6-23 21:53

放心到最尾四個又會唔同款架啦...

如果自然感人度同自然感的話Lala應該坐定粒6

原子邦妮冇獎
Music is dead
bagfgfcde 發表於 2018-6-23 22:02

頭先見到原子邦妮諗緊邊個會員係佢蕃原來係你.....

老蕭手偶又掂,畫畫又掂
佢有咩唔識架?
艾怡良唔係好唱得到蘇芮啲歌
hv8638 發表於 2018-6-23 22:07

你見到佢盡力,但係唔係好CARRY得到

發生咩事

我寧願 eason 拎碟多過拎人
星勤 發表於 2018-6-23 23:36

兩樣都中……後面四個唔好再驚喜啲@@

我覺得國專係要夾返今年主題
大專就真係睇音樂性咁囉

憑佢可以平到殷正洋紀錄
唔係好服
liebe 發表於 2018-6-24 00:55

唔係好服佢都頒左架啦係……
我老公話,其實陳先生咁樣
大可以放棄香港市場
大家點睇

唔同評審唔同口味
唯有尊重啦

不過我冇咁討厭 Eason 都ok既  
而且都預左 係小宇無端端被燈做大 ...
bagfgfcde 發表於 2018-6-24 01:04

我今日先發現原來cm鍾意JJ既人比想像中少

我覺得佢最叻唱芭樂歌/口水歌
一唔係呢type就唔掂  
25屆俾林俊傑可以同26屆歌王歌后同27屆歌后 ...
bagfgfcde 發表於 2018-6-24 01:10

彭佳慧得罪你啲咩
26屆係咩事我忘了……

佢啲 fans 主要係會睇大陸綜藝節目嗰啲,我諗 cm 唔係好多…… 另外佢喺連登同埋 ptt 都好唔受歡迎,啲 f ...
just11256 發表於 2018-6-24 01:13

我同我朋友都跟過JJ, 但歌迷質素唔係差到咁丫嘛@@

冇呀 只係覺得佢唔實至名歸
26係男Eason女amei
bagfgfcde 發表於 2018-6-24 01:14

偏執面我冇太大comment可能唔關我鍾意既Artist事架

我個人覺得好差  
又盲目 又煩
偶像得獎就實至名歸 偶像冇獎就被消費 本土保護 ...
bagfgfcde 發表於 2018-6-24 01:18

我係第二天堂先開始跟,當時香港fans都唔算太多

不能同意更多,歌后艾怡良我都不敢苟同
powerful 發表於 2018-6-24 01:18

當時最想俾家家,葛仲珊會俾人覺得太破格ga la
冇呀 只係覺得佢唔實至名歸
26係男Eason女amei
bagfgfcde 發表於 2018-6-24 01:14

當時最想係不散不見但冇都Fine……

居然有人撐偏執面
呢隻碟應該係肥妹career入面世界級難聽嘅碟
把聲唔得 快歌選曲又差 當年仲要有隻 ...
jaydeng 發表於 2018-6-24 01:26

我唔係撐,比起阿密特的確係差左