返回列表 發帖
本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

M記playlist

無期 / 奉愛之命 / 世界對我們 /

改版後都係唔知擺邊好
CM metacritic 特約: kevinlai1621點評

TheMakings of – 葉巧琳

作為第一隻個人ep, 論音樂性都算係平淡左d, 不過係大眾接受情度較高嘅歌曲. 都明白嘅,如果要去聽音樂性都走去聽Trekkerz 啦.如果真係作為一個踏腳石去認識, 呢個係唔錯嘅選擇.

之前派台嘅三首作品個人都好喜歡, 特別係《神把眼淚都留給了人》, 情感真係表達得好好. 如果d歌係上得口, 又令人好想繼續聽, 咁佢就真係好成功, 以上呢3首就做到.

儲歌出ep通常都係欠缺編排, 呢隻都唔例外, 慘情變隻貓真係跳得好快, 然後又插隻fing嘅貝多芬, 轉個頭又走去行感性, 其實cut左《毛球》佢都無壞, 又唔係話特別好聽.

未出街嘅《我快學懂了》都唔錯, tempo雖然係慢, 但背後提琴都係一個好好自白.

5.5分 (歌曲唔錯, 最大敗筆係毛球同埋亂拼無flow)

TheMoments – 胡琳

繼續行jazz嘅路線, 上次the fifth season我覺得佢Jazz得黎都叫平行到流行元素, 流行元素未必係指曲嘅上口程度,而係個d故意口水聲嘅平衡,但係今次好似就走火入魔左d. 整體上最新派台嘅已經係最好聽嘅, 《青玉案》一首詩變成輕快嘅jazz,呢個效果唔錯. 《自遊》全碟最愛, 因為鍾意佢個曲同編, 《願望樹》《一天不能少》好明顯就係走火入魔之作, 前者編曲出哂事, 後者把聲出哂事.

所謂jazz其實可能都係睇編曲,但係有d都幾好為做而做. (e.g.《浮生若夢》頭十秒個編曲亂到mud.)相反一d較為簡單嘅編曲仲吸引(e.g.《床上戲》). 至於氣聲處理相信佢唱左咁多隻碟,都無咩問題, 不過有d扭聲, 明白係歌詞需要, 但都要d時間消化…(e.g.《赤兔》) 反而一d有些少節奏嘅歌佢都handle得唔錯, 除左派台《青玉案》,未plug嘅《盡情投》《黑白》都唔錯,不過鍾意前者演繹多d

主題方面, 訪問有提過moments其實都係紀錄自己嘅moments, 因為有d歌都係自己寫, 但係真心就咁聽, 其實聽唔出有咩連貫性. 碟嘅編排都啱flow嘅, 由快到慢,
只係最後個隻《時光》真係慢到訓著.

6分(中規中矩, 有d歌都係吸引嘅, 但係主題, 編曲有些少保留)

CM Metacritic
《[dal segno]》- Supper Moment | 分數:86/100

相隔兩年,Supper Moment 終於再推出專 ...
stopzi 發表於 2018-5-20 23:50

咩係春青
   第一句好熟口熟面

thanks熟口熟面姐係咩
stopzi 發表於 2018-5-21 10:03

可能又係唔知邊篇見過

YES終於去完
帥小寶` 發表於 2018-5-29 19:18

去左邊

日本姐 搭火車聽雞仔聲首baby stop好正
帥小寶` 發表於 2018-5-29 20:43

不了

CM metacritic 特約: kevinlai1621點評

莫文蔚 – 我們在中場相遇

Karen 嘅碟某程度上都係信心保證, 今次仲會同唔同新舊音樂人合作, 期待值可以話非常高
頭四首都係最先曝光嘅歌, 四首都係愈聽愈愛, 確實為成隻碟打響頭炮. 《飛》係大哥作品, 當然係佢拿手演繹. 《天一半地一半》, 個人覺得係幾吸引, 一直覺得呢d迷幻野係好適合佢唱, 對我黎講呢首歌係意猶未盡. 之後開始快歌部分, 《中場沒有休息》唔知係曲風同個感覺唔啱, 定係vocal承托唔起, 可以話係成隻碟失敗之作. 《絕》就剛剛相反, 除左有好明顯方大同影子外, 同時都好有karen自己嘅特色, 英文rap更加係加分之處. 《Dancing in the rain》嘅電子曲風都可以話係佢拿手類型, 意境出哂黎. 《不待續》節奏弱版後, 連帶成首歌都有d弱, 未見合作火花. 《心領神會》也是JJ一貫東西, 不過karen演繹後確實減少當中的影子.
專輯雖以新舊音樂人為賣點, 但沒有與舊人刻意分開, 其實唔睇credit都未必認得出 (例如:《慢慢喜歡你》),
有d歌雖然有強烈創作人影子, 但同時更有karen特色, 呢點的確加分(例如:《絕》)
曲風上普遍都沒有太特別新鮮, 個別歌曲crossover效果突出才令其跑出, 雖然驚艷程度不太高, 但總體來說也是誠意之作. 另外vocal上未知係咪入CD版太高清定點, 感覺有d位力不從心, 聲音聽得出唱得有點吃力
7.5 (歌曲整體不俗, 部份歌曲也見當中火花)

張敬軒 – Dahlia II

上次pink dahlia 可以話都幾成功, 有幾首歌改編得好好, 成個意境唔同之餘, 又show到佢唱功. 今次呢隻碟, 反而就失色不少, 一黎做作, 二來唔係好多歌可以跑出. 十隻歌對我個人而言, 原唱都幾深入民心, 但最大問題係, 當中不少係K歌, 如何改編有新景象, 難度系數相當高, 成為今隻碟敗筆之處.
音樂性黎講, 《絕》的確可以打響頭炮, 但係開聲無幾耐, d扭音都幾難頂, 變相有幾好都令人難以投入.《囍帖街》變jazz後更加令人想訓著, 對比之下,《親密關係》就令人醒晨, 同時缺少扭音, 把聲多番D輕鬆愉快感覺, 成為全碟少數佳作. 但係轉個頭又轉番同頭兩track差唔多嘅《黃色大門》, 然後又接《一人分飾兩角》, music flow好似差左d,《黃色大門》段風琴有加分嘅, 不過首歌整體都係悶.《一人分飾兩角》唱出王菲感覺, 都係全碟中唔錯嘅選擇. 接住嘅《好手分手》又一首失敗之作, 把聲唔夠原唱硬同狠純靠音樂鋪排, 變相承受不起. 《漩渦》可以話係最佳之作, 無論改編唱法改頭換面之餘每樣都可以互相輝映. 《下次小心》個人最唔熟原唱, 但以第一次聽黎講都唔錯.《可惜我是水瓶座》同樣地, 一首K歌再點改編, 好易會變得更悶. 最後《活得比你好》改動不大, 但唱功上仍可感受到歌唱者個種說故事感覺.最大敗筆係臨尾亂叫…唔知做mud.
其實如果張敬軒想同降兩度分開, 呢隻碟有幾首係做到嘅, 主要係因為女聲嘅柔同張敬軒嘅高亢可以做出分別, 但只要一有偏離就會駕馭唔到.
4分 (改編雖有誠意, 但成效都係一半一半)

你究竟慢慢喜歡邊個
stopzi 發表於 2018-6-8 15:38

無人lol

一早聽到某茶餐廳播堅姐真係振奮人心

一加一 / 獨一無二 /

〈牢籠中的沙鷗〉──點評Gin Lee《Bold and Beautiful》

官方的專輯文案寫到《Bold and Beautiful》紀錄 ...
帥小寶` 發表於 2018-7-6 14:07

大歌project做到一半佢已經放棄左
呢個係佢自己承認

無黎堅持
帥小寶` 發表於 2018-7-6 14:19

所以成隻碟根本唔可以classified 為大歌碟
其實咁樣仲衰

聽住先
Btw 我幫你入左分啦
bagfgfcde 發表於 2018-7-6 14:41

相信走數嘅只得一位

新地樂壇流行榜 自2011年創榜以來之冠軍歌數目

女歌手
薛凱琪 17
吳雨霏 17
王菀之 15 ...
帥小寶` 發表於 2018-7-8 15:24

原來你係愛薛力

但佢而加flop到咁
帥小寶` 發表於 2018-7-8 22:36

歌都唔出, 點幫得落

好耐無見, 終於有時間寫碟
CM metacrictic特約: kevinlai1621點評

小塵埃 – Recall a Little Bit

認識小塵埃把聲, 就會知道兒歌專輯係佢地身上最合適不過. 原本以為佢地會自己寫, 結果六首都翻唱係有d失望, 但全碟聽完你又覺得佢地改編一d都唔兒戲, 再配上佢地嘅聲音, 實在百聽不厭.
先黎《阿花的故事》, 原版係一個好sad嘅故事, 但改編後娓娓道來一個故事, 一個好寫實但又好想繼續追落去嘅故事. 相反地《小太陽》就將本身一首好正能故事變成一個好sad故事, 好似已經同化左. 後者改編有新意, 不過未參透咁改法有何意思. 承接有《哪兒》, 開段或者已經對前者疑問給予答案, Pollie輕鬆唱法, 非常有兒歌感, 就算歌曲歷史久源, 現今聽都唔過事. 《仙樂處處飄》又有另一個想法, 同《哪兒》形成強烈對比, 再加上Jonathan, 效果更顯著. 《如果一打》一份好有深度嘅歌詞, 但係Pollie將呢個咁有意思嘅意境慢慢地說出, 一點都無說教feel, 甚至好入耳. 最後《生命有價》個人最愛, 輕快編曲再次注入對生命嘅熱愛, 作為兒歌令人充滿力量.
整張專輯鋪排完整, 雖然係翻唱, 但選曲環環相扣. 重新編曲亦為歌曲注入全新意思. 實屬完美.
8.5分 (翻唱個人會調低分數少少, 但無損呢張專輯嘅喜愛)

per se – ends

事先聲明, 個人對佢地熟悉程度不高, 不過最近對《天空塌下前》非常有好感,
所以都聽聽佢地隻碟. 佢地聲音辨析度都高, 再加上個人對二部和唱大有好感, 所以都對佢地歌曲特別有好感.
整張專輯編曲非常豐富, 但又唔會太過搶. 就算偏慢嘅《逝水如斯》/《。》, 都會讓人好有畫面. 最出色嘅當然就係《天空塌下前》.
vocal 上雖然都係佢地嘅特色, 但係全碟聽, d上唔到嘅高音其其實都會有些少un耳. 英文都還可, 但中文就會好甩.
中間嘅間場音樂個人覺得有d突兀. 可能因為之前幾首歌曲都幾類似, 所以想隔開少少, 但其實論編排《逝水如斯》《天空塌下前》交接並無不妥. 反而第二首間場音樂就有些少效果,氣氛上都承接左《家變》
6分. 雖然係有別於一般流行曲, 但其實有些少歌曲相似度頗高.

評分人數

只想支持梁嘉茵 (你唔識果位)
bagfgfcde 發表於 2018-7-15 17:39

而我不知梁嘉茵是誰

調低咗都咁高分 證明你十分喜愛呢隻碟
stopzi 發表於 2018-7-20 09:29

直情已經當左佢原創碟處理

#SAMMI100SONGS
1. 實不相瞞

專輯: Wonder Woman
作曲:蔡德才 填詞:陳少琪
編曲:蔡德才 監製:蔡德才 ...
JasOh103 發表於 2018-7-24 22:44

又翻炒

100分
bagfgfcde 發表於 2018-7-27 16:29

正 兩個終於一齊出歌

鄭秀文 – Believe in Mi

既然係新曲加精選, 自己對佢d side track又唔係特別熟, 所以都係評下個兩首新歌.
兩首新曲可以話係兩個極端, 對於天后sammi黎講, 《千年如一日》未免就無咩特色, 平平嘅k歌, 再打上續集旗號, 就真係普通左d. 相反, 《Creo En Mi》先有新鮮嘅配搭, 再加上拿手嘅重節拍歌, 吸引力多多聲. 比起同是勵志歌嘅犀利或fabulous, 歌詞恰到好處之餘又有powerful.
總括而言, 新曲部份唔係話唔好, 不過可以更好.

6分

Gin Lee – Bold and Beautiful

轉會後都要由大碟淪落到出ep, 其實真係有d可惜, 再加上又黎派錯歌, 真係唔知講咩好.
《信》以開場嘅清唱做1st track其實都幾好, 可惜成首歌延續唔到個flow, 排得幾好都無用. 2nd track 《很堅強》延續拖都不能嘅節奏, 除左段bridge叫醒你外, 都無其他特點. 接住《自我感覺還好》, 打著自己和自己合唱嘅旗號, 帶來新鮮感外, 配以實力嘅唱功同琅琅上口嘅melody, 可以話係big hit同藝術性平衡得最好嘅作品. 驚喜完一輪後, 又回覆到平靜. 《人間鬍子》作曲人林家謙聲稱, 呢首chorus係一大突破, 確實係需要一段時間消化, 幸好編曲為成首歌加點分數, 帶出意境, 以致成首歌未至於太悶. 下一track《天地一沙鷗》承接上首嘅意境, 更將其昇華, 成為全碟另一首佳作. 最後《抱夢而活》可以算係最好嘅完結, 歌詞除左有承先啟後嘅意義, 音樂上都較為輕快. 讓人有種治癒感.
立志要做big hit嘅碟, 雖然最後聲稱擱置左, 但係呢隻碟完全體現佢係可以做高質k歌, 而k歌唔一定係悶歌. Bold and beautiful 除左係大膽同實力嘅表現, 更加係音樂所帶來嘅美麗意境, 可惜頭2plug完全係失敗之作. 後者嘅作品以編曲同其他特色搭夠, 已經可以表現出big hit嘅特點.

6.5分 派錯歌又好做錯歌又好, 唔係頭兩plug, 呢隻碟可以更高分.

評分人數

Bold & Beautiful 俾多咗6.5分
bagfgfcde 發表於 2018-10-14 13:24

剩係你首冠軍歌都值6.5分

人姦狐子個歌名被消失。。慘
dongbb2332 發表於 2018-10-14 13:49

補番lol
到目前為止,我今年最喜歡她的歌曲仍然係自我感覺還好
remus 發表於 2018-10-14 13:44

呢首真心唔錯

我覺得應該係到搵人整個8間大學之選同歌手嘅至尊歌列表
各大個邊好亂

陳慧琳 – Watch me

淡嘅歌曲, 某程度上都好考歌手嘅演繹, 除左需要歌者一定嘅歷練先可以帶動聽眾代人, 一d唔太花巧嘅編曲都可以吸引到人.
今次呢隻碟廣東同國語兩部份, 廣東歌嘅4首歌, 可以話係以此方向.
《尾站天國》一定係4首中最佳作品, 除左係氣聲嘅運用, 豐富但又唔太花巧嘅編曲都加上唔少分數.《花見小路》編曲就真係最有代入感, 佢同尾站嘅成功相信都係個種放鬆嘅聲線帶你走入歌曲嘅畫面. 《Be With You》明顯地咬字上更為硬淨, 相比之下分別都幾大, 不過就好似唔太夾首歌. 同樣地《冷淡》嘅實就讓聽眾更為肉緊, 4首廣東歌鋪排上某程度都係一種循序漸進嘅演繹, 鋪排唔錯.
至於4首國語歌都有一種通病就係, 國語咬字好影響成首歌, 4首曲相信可以做到更出色嘅作品, 但配上國語詞真係唔知想點, 《打字機》更甚就因為真係一句都聽唔出佢想點. 至於3首慢歌, 都係k歌底, 不過不失. 其實我覺得如果以香港人唱國語歌,
其實較為簡單用字可能仲會好一點,《答應你會幸福的》至少幾句chorus都有記憶嘅. 同樣地《做自己的太陽》都係得個幾句chorus救起成首歌, 不過作為勵志歌, 好似tone得有點過火.《也許我一直不懂愛情》以呢d密密麻麻嘅歌詞就真係顯得吃力.
6分 (廣東同國語一大對比, 唔係可以高d)

Keep Going – 吳業坤
同樣地都有幾明顯氣聲嘅有佢, 不過明顯地呢位歌手就缺少一點歷練, 無法令人代入歌曲.
《大女人主義》第一track黎講都幾驚嚇, featuring田蕊妮變相有隻鬼係後面都唔知想點. 其實整體黎講以吳業坤聲線, 唱d輕快歌曲反而有得做, side 1歌曲完全暴露佢嘅弱點,《孝順》成首怨氣太重, 高音又有d夾硬, 完全承接唔到首歌.《神不守舍》就編曲救番首歌, 歌者本身係放鬆左黎唱, 不過都差d火喉.
side 2 輕快歌就可以話係完全另一個世界, 某程度上都係編曲救番唔少. 《Come on James》如果以自嘲黎講其實都未做得出個種豁達, 但至少講自己, 代入感都好d. 《傷心到變形》就除左編曲真係帶到夏日感, 歌者聲線都帶到個種跳脫, 可以算係全碟最好.《精裝追女仔》就真係聲線上完美演繹, 不過編曲略嫌老套. 最後《凱旋門》又係一大敗筆, 如果佢放side 1個面都還好, 不過唔知點解係咪要成最尾段outro, 所以放最尾, 唔係嘅話成首歌又悶, 又唱唔到,
真係將side2嘅成功抺殺得一乾二淨.
2.5分 (呢d分全部都係俾個2.5首歌)

評分人數

聖誕賣大包, 一次過寫4隻

A TouchOf – 林奕匡

又黎扮大碟, 今年係爭議聲中, 派台歌唔多出眾下出碟, 好似無咩期望咁. 不過非派台都有驚喜嘅.

1st track 《榮辱戰爭》曲底其實都幾普通, 但編曲出到黎都生色不少, 起碼對比派台嘅一定帶出.《生之頌》派台嘅時候都講過其實幾悶, 雖然好想營造生命大地嘅感覺,但對比頌讚詩真係差好遠. 反而英文版就順好多, 可能中文字真係有影響掛, 而家真係一個一個字tun出黎咁. 《一世同學》都係曲不過不失而跑出, 不過今次(其實全隻碟都係), 聽得出把聲係放輕左, 但係同時感覺係lur左好多, 加上本身係鬼仔時, 其實有時真係會聽唔出佢唱咩. 《Hold You Tight》放一世同學後好啱feel, 歌詞曲風都一一呼應, 而且呢d輕快歌其實都幾適合佢唱, 不過都係個句, 唱唔到咁高音好心就唔好寫咁高.《沒有你還沒有你》除左chorus跑出外都無咩特別, 反而我覺得編曲有d亂tim, 同埋放呢個位有些少唔夾.《從世界到我家》聽得出係想玩野嘅, 不過歌詞唔係有Featuring其實成首歌唔會加分.《花灑下的歌》唔聽訪問真心會歸佢去情歌系列 (歌者演繹有時統統以情歌處理), 不過咁又翻去原點, 就係又係情歌.

整體上歌曲質素係有去到樽頸位, 因為真係普通左少少, 同埋佢把聲放輕後變相除左情歌外handle唔到其他歌. 碟嘅編排係ok嘅由世界觀走到自己.

5分

Curiosity– 洪嘉豪

呢個年頭新人出碟的確難, 仲收錄左未曝光嘅歌, 誠意十足.

5 首歌整體鋪排都唔錯, 先有輕鬆小品《半天空檔》, 個人認為已經係最好個首, 輕快曲風配上放輕嘅演繹, 令人煥然一新感覺. 接住《表情符號》問題開似浮現, 唔係話唔可以咬實字, 但真係唔係首首都可以咁做.自己都好少可俾快歌低分, 但呢首真係幾趕客. 未出場嘅歌,《龜兔之愛 係個人最愛, 有節奏得黎亦有故事係裡面. 《好奇殺死貓》搵擅長寫k 歌嘅larry, 但係佢d 歌某程度上要去到chorus 先入腦, 而呢個反差咁大變相首歌好易悶. 洪嘉豪嘅弱點某程度上係咬字, 呢個可能係佢天生問題, 所以一唱慢歌一拖就會聽落怪怪地.《掉進海的眼淚》就最明顯

作為新人明白大公司一定要盡試不同曲風, 不過係呢堆歌裡面可以搵到咩係適合, 咩唔適合已經好好.

5.5分 其實係合格嘅, 不過見新人俾多 0.5 同情分

meme – 曾樂彤

另一個新人, 不過4 首歌都已派台, 同嘉豪相反, 佢真係唔好亂扮少女唱快歌.

《單身旅遊日誌》都還好, 輕快曲風救番唔少, 當然佢嘅演繹都仲配合到.《青春、戀愛和意外》應該就係最好嘅歌, 普通得黎但又情緒到位. 不過k歌都唔係最剎食,《永生花》本身都可以係一首好歌, 但佢嘅演繹真係浪費左首歌,唔講live, 單係咁密嘅歌詞就已經變成喃嘸.最後《我我》少女歌真係嘔心, 知佢年紀仲細, 但係d扭音同埋老套編曲真係不了. // 新人係要試歌, 但係試到衣不稱身, 咁選歌真係好有問題. 又話者咁歌, 未有咁好功力, 唔好亂試.

3.5分

閃亮的青春 – 梁釗峰
作為C AllStar首位單飛, 其實對佢有好高期望, 覺得佢係唱得, 但係比較單一. 如何係自身局限打出一片天, 音樂底都好考功夫.
第一plug《月亮不代表我的心》可以話嚴重失手, 歌悶, 演繹又悶時, 真係可以唔駛聽. 第2 track《問題青年》曲好聽,
編曲都好有心思. 題材講青年都關佢事嘅, 變相演繹都到位.《若然冬天沒有花》講嘅聖誕愛情故事, 係呢個時候派台係perfect match, 成首歌都好有聖誕氣氛同埋冬日感, 以此包裝推出確係無懈可擊.《閃亮的青春》又係另一個愛情故事, 但係又同時係淒苦中搵多一點慰藉, 編曲應記一功.《我是樹蔭》點出普遍香港人唱國語歌問題, 就係咬字好係香港人, 同埋真係太密歌詞唔適合用國語演繹...
整張專輯或者都可以解讀為青年問題嘅,如果話係歌者嘅故事又未為適合,但至少見到歌者嘅唱作能力,可能都係另一條出路.
5分 合格. 不過不失

浪裡游 (Live) (楊乃文) / 浪裡游 (Live) (劉惜君) /
nicholashin 發表於 2019-3-2 15:32

首歌都幾適合前者唱

上場女爵改編完直情慘不忍睹

希望鍾意呢首歌既人可以鍾意埋香港迪士尼樂園
616.1314 發表於 2019-3-3 00:51

呢個好似難d

舞步

蔡健雅的音樂是一種天堂甜品
bagfgfcde 發表於 2019-3-3 14:25

幾時都話first track就為隻碟定性, 相比之下, tanya隻碟第一track已經完全吸引, 好過艾怡良

一加一幼稚 一加一結果不智
講兩個 1 喺埋一齊
以為真愛就可以解決一切問題(幼稚)
結果做某啲活動嘅時候 ...
616.1314 發表於 2019-3-3 17:16

咁都得。。。

隨時都可以走 揮揮手
stephybest 發表於 2019-3-11 08:35

其實呢首d詞都幾好
唔明d人一見到陳詠謙就插左先

有時真係不得不讚yy

許廷鏗 / 左右手 /

突然聽到過客別墅
Cd version都覺得難聽
點解當年可以播咁多次

下我覺得好好聽喎
616.1314 發表於 2019-3-12 15:00

D高音好恐怖

同埋好多半音錄音版都唱到危危乎

鍾意一齊party 鍾意一齊癲
襯今日好天梗係要攤喺海邊
比堅尼有幾堅等我睇下先
我哋要玩到開巷反轉呢個夏天 ...
HOTMAN 發表於 2019-4-1 10:52

咁快聽夏天歌

kkbox呢個weekend嘅華納專場就係為左捧零分呢首歌
日日都點
其次就係表達金堅人緣

之前未入過去睇失憶的魚個post
因為本身對佢冇乜興趣 冇特別留意佢有新歌
啱啱去kkbox聽 諗住聽下今次新歌 ...
cymusic 發表於 2020-3-1 14:02

最憎一雞兩味

兩個我
JasOh103 發表於 2020-3-1 14:36

狠ban

密切留意 Kay Kay is Kay 下集首波主打:容許我拉花的時候作一點點弊
hehehaha 發表於 2020-3-8 19:42

pun佢自己有歌先算

言不由衷聽幾多次都係咁好聽

LaLa!!但係後面改編到唔知想點=.=
thomas199028 發表於 2020-3-8 20:04

佢個升Key係有d突兀, 不過比賽就由佢
  但係以佢表達上, 我覺得可能係側重點唔同掛, 多左強調 "願"

千年如一日 / 多少年 / 水星逆行 / 為何要我愛上你 / 不如告白 / 我錯 / 同屋主 /

呢間餐廳播嘅歌唔錯

睇第一首就知有幾高質!!!

帶我去
JasOh103 發表於 2020-3-12 19:49

其實一坐低係方力申同鄧麗欣, 不過真係唔熟

食乜的
kwanie 發表於 2020-3-12 20:22

fusion菜
  簡單黎講係咩都有

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2020-3-13 03:35

究竟靈感係咪出自 shallow (live) / 橙海 (live)
  話哂kkbox風雲榜hk都剛剛好一年

四季真係唔好立亂唱
仲要配Acoustic

滴蠟是特別訊號
hehehaha 發表於 2020-3-14 22:29

搵chanchan0909同你一蓮托生