返回列表 發帖
支持Cruel Summer做下一單
hehehaha 發表於 2020-3-11 20:31

How about Cornelia Street?

How about Cornelia Street?
bagfgfcde 發表於 2020-3-11 20:33

都可以
these 2 are my fav.ss

都可以
these 2 are my fav.ss
hehehaha 發表於 2020-3-11 20:35

本來好麻麻The Man
出咗MV之後聽覺得還好
不過都係Cruel Summer+Cornelia Street最好

今年繼續競逐單身會員
bagfgfcde 發表於 2020-3-11 18:15

為咗搶單身會員就搬Taytay出黎
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

本來好麻麻The Man
出咗MV之後聽覺得還好
不過都係Cruel Summer+Cornelia Street最好  ...
bagfgfcde 發表於 2020-3-11 20:44

The Man 好ok
隻碟真係cut走一半歌可能好好多
false god, lover個d keep

The Man 好ok
隻碟真係cut走一半歌可能好好多
false god, lover個d keep
hehehaha 發表於 2020-3-11 20:47

The Man 我唔鍾意嗰啲聽落好generic既EDM drop聲
我唔鍾意鄧小巧上年兩隻快歌都係同樣原因

後半隻大部分都可以cut

1. I Forgot That You Existed
2. Cruel Summer
3. Lover
4. The Man
5. Paper Rings
6. Cornelia Street
7. Soon You’ll Get Better
8. False God
9. Daylight

The Man 我唔鍾意嗰啲聽落好generic既EDM drop聲
我唔鍾意鄧小巧上年兩隻快歌都係同樣原因

後半隻大部分 ...
bagfgfcde 發表於 2020-3-11 20:51

想聽返country pop rock Taytay

想聽返country pop rock Taytay
hehehaha 發表於 2020-3-11 20:53

Red remains her best album!

話咁快 My Slowness十年啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

白毛會浮綠水 係因為紅掌撥緊清波

my little airport,〈阿叔今年四十歲〉

我說不可以

王菀之,《On Wings Of Time》

每人都有屬於自己的儲物櫃

每人都應該有屬於自己的唱片櫃

Keith Jarrett, The Melody at Night, with You

如果識唱既一齊唱

股海  怎麼翻波 
親戚  怎麼囉唆
張添福朱小冰
相戀
的經過

如果識唱既一齊唱
帥小寶` 發表於 2020-3-12 16:04

唔識第三首

Red remains her best album!
bagfgfcde 發表於 2020-3-11 21:08

有冇taytay 十大?或者Red top 5
聽緊Red!

千年如一日 / 多少年 / 水星逆行 / 為何要我愛上你 / 不如告白 / 我錯 / 同屋主 /

呢間餐廳播嘅歌唔錯
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

有冇taytay 十大?或者Red top 5
聽緊Red!
hehehaha 發表於 2020-3-12 18:59

Red top 5
- State Of Grace
- All Too Well
- Treacherous
- Holy Ground
- Begin Again

Red top 5
- State Of Grace
- All Too Well
- Treacherous
- Holy Ground
- Begin Again
bagfgfcde 發表於 2020-3-12 19:03

聽聽先
我平時只loop Red

千年如一日 / 多少年 / 水星逆行 / 為何要我愛上你 / 不如告白 / 我錯 / 同屋主 /

呢間餐廳播嘅歌唔錯 ...
kevinlai1621 發表於 2020-3-12 19:01

有呢首要支持

岩岩聽番不要不記得
原來記憶點勁低

kevinlai1621 發表於 2020-3-12 19:01

睇第一首就知有幾高質!!!

帶我去
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

睇第一首就知有幾高質!!!

帶我去
JasOh103 發表於 2020-3-12 19:49

其實一坐低係方力申同鄧麗欣, 不過真係唔熟

kevinlai1621 發表於 12/3/2020 19:01
食乜的

帥小寶` 發表於 12/3/2020 20:36
可唔可以唔好再打錯個黃字

Serrini,〈Let Us Go Then You And I〉

兩個女人 和 旅館 - 謝安琪, Rosa (c) !!

hehehaha 發表於 2020-3-12 21:03

你作?

你作?
kayzzz 發表於 2020-3-12 21:08

聽日你咪知

食乜的
kwanie 發表於 2020-3-12 20:22

fusion菜
  簡單黎講係咩都有

hehehaha 發表於 2020-3-12 21:03

正

聽日你咪知
hehehaha 發表於 2020-3-12 21:09

如果係真 我會好失望
冇興趣知佢同韓玲果part故事

如果係真 我會好失望
kayzzz 發表於 2020-3-12 21:15

即係仲有興趣知浦銘心其他線既發展?

如果係真 我會好失望
kayzzz 發表於 2020-3-12 21:15

如果係假 可能你會仲失望
因為冇人有興趣知佢同EKIN果part個故事

如果係假 可能你會仲失望
因為冇人有興趣知佢同EKIN果part個故事
hehehaha 發表於 2020-3-12 21:18

想知!

都幾肯定佢地兩個會合唱

流星隕石 - 艾石仔, 星勤 (c)

Chochukmo, A Tragedy Your Majesty

hehehaha 發表於 2020-3-12 21:22

so mean

想知!

都幾肯定佢地兩個會合唱
kayzzz 發表於 2020-3-12 21:19

見到Ekin個名都知一定唔好聽

Tim Hecker, An Imaginary Country

hehehaha 發表於 2020-3-12 21:22

邊個作曲填詞?

邊個作曲填詞?
艾石仔 發表於 2020-3-12 23:43

作曲 : 林家Him
填詞 : 林直
編曲:Perry Lau
鹽制:阿康@after10

作曲 : 林家Him
填詞 : 林直
編曲:Perry Lau
鹽制:阿康@after10
hehehaha 發表於 2020-3-12 23:46

Feat. Alfred / 6

本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2020-3-13 03:35

究竟靈感係咪出自 shallow (live) / 橙海 (live)
  話哂kkbox風雲榜hk都剛剛好一年