返回列表 發帖
再將我相信的如煙火般綻放

黃到天地~無言~
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

襯午夜離開
一刻的暗淡
在這刻開始去習慣
為了再開始  到最後 終站

kaman921 發表於 2020-6-23 22:25

cousin Fung 和音加分不少

同年同月同日生 - 謝安琪, Mr Scanner (C)

同年同月同日生 - 謝安琪, Mr Scanner (C)

長路有多遠

作詞:林振強
    作曲:羅大佑
    演唱:蔣志光

怎麼都好你的心靈
    我信裡面藏著激情
    你縱看似暫時默默認命
    但為自由曾振臂拚一拚

可否一起再展真情
    再教性命存著光榮
    再次奮勇拾回舊日信念
    若願踏前誰計較有險徑

不必掛心天氣壞你我怎算
    不要問長路有多遠
    呼呼風聲雖干擾你我視聽
    難滅去東西方那熱烈叫聲

不管這生的歲月暖與不暖
    不理會長路有多遠
    堅貞的心始終都信這路徑
    前面有光輝光照落漠眼睛
    黑色眼睛(這是長征)

今天急風猛吹之時
    更要繼續懷著堅持
    我說你我做人並沒政治
    活著為求能痛快過一次

赤子
主唱 葉德嫻

Sufjan Stevens "America"

李幸倪 - 光環
劉浩龍 - 恢復自由
周杰倫 - 七里香
陳美齡 - 香港香港

陳柏宇 - 時機
鄭中基 - 我代你哭
方珈悠 - 洗心革面
盧瀚霆 - 一所懸命

(ritard)
5 2 0(3拍) 1 3(2拍) 1(2拍) 4(半拍&轉音&vibrato)
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

佢話過都想出隻英文碟..
希望佢有日出到

平時唱中文都唔見佢咁揮灑自如

沒實力的就有淘汰的可能

好正呀

夏天聽 La La La Song,爽爽爽。。。。。。。。

Live is so much better with Music Eason Chan Charity concert - 日出 rundown
1. 與你常在
2. 天使的禮物
3. 黃金時代
4. 太陽照常升起
5. 相信你的人

半小時都冇
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

Live is so much better with Music Eason Chan Charity concert - 日出 rundown
1. 與你常在
2. 天使的禮 ...
JasOh103 發表於 2020-7-11 06:10

改咗錄影可能冇咗talk位
下半場真live留名睇吹到overrun
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

1. 與你常在
2. 天使的禮 ...

第五首咩事

聽完發覺太陽照常升起都唔易唱

1. 與你常在
2. 天使的禮 ...

希望一陣翻唱達爾文

黃金時代
nicknicknick 發表於 2020-7-11 10:09

黃金時代正!

第五首咩事
timc524 發表於 2020-7-11 09:12

我都嚇親 國語正能量好心就唱 路...一直都在 啦
黃金時代
nicknicknick 發表於 2020-7-11 10:09

隻碟四plug都超好聽
把聲都狀態大勇
希望一陣翻唱達爾文
bagfgfcde 發表於 2020-7-11 09:40

想聽佢翻唱瘦文首抱擁這分鐘
改咗錄影可能冇咗talk位
下半場真live留名睇吹到overrun
JayantL 發表於 2020-7-11 06:29

希望佢唱多幾首歌好過
如果下半場都係得5首 咁我估:
1. 我們萬歲
2. 人來人往
3. 浮誇
4. 今日
5. 夕陽無限好

我都嚇親 國語正能量好心就唱 路...一直都在 啦

愛 隻碟四plug都超好聽  
...
JasOh103 發表於 2020-7-11 10:47

今晚實有一首國語歌
可能係讓我留在你身邊

幸災樂禍

好surprise
日落場好似換左隊band

Rundown:
1.幸災樂禍
2.你給我聽好
3.防不勝防
4.夕陽無限好
5.沙龍
6.後台
7.我們萬歲

又唔記得歌詞

又唔記得歌詞
timc524 發表於 2020-7-11 17:41

正常 不過紅館居然冇開提詞機

正常 不過紅館居然冇開提詞機
小伙子. 發表於 2020-7-11 17:46

咁少歌都搞到咁 演唱會點算
雖然我都認同防不勝防嘅歌詞幾易亂

我們萬歲都唔記得咁多 唔知陳詠謙點霖

小伙子. 發表於 2020-7-11 18:03

咁唔熟咪清唱明年今日囉
呢隻夠熟夠簡單
好失望
成日用笑就扮無事

小伙子. 發表於 2020-7-11 18:03

佢記咗陳詠謙份舊版歌詞
chorus第一句一直想唱「時時懷希望」
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

TONE ONLINE MUSIC FESTIVAL 第二擊
日期:2020年8月22日(星期六)
時間:下午3時至晚上11時

直播頻道 Live Streaming Platforms (只作線上直播)
YouTube: Happy Kongner
Facebook: This Town Needs、KKbox、谷Live
.
演出單位 Line-up
嘉賓主持 Host:細So @saisoyiuchung
陳蕾 @pantherchan
Jason Kui @jkui
iii iris liu @iii_irisliu
Dehumanization Association @dehumanization.association
Tyson Yoshi @tysonyoshi
White Dimension
乙女シンドリーム - 乙女新夢
(還有更多即將公布 and more to come...)
.

Serrini >>>>>>>>>> 陳蕾

TONE ONLINE MUSIC FESTIVAL 第二擊
日期:2020年8月22日(星期六)
時間:下午3時至晚上11時

直播頻道 L ...
JayantL 發表於 2020-7-13 17:09

但有 White Dimension, Dehumanization Association, Jason Kui (男神!) 同 iii
都值得支持

但有 White Dimension, Dehumanization Association, Jason Kui (男神!) 同 iii
都值得支持 ...
bagfgfcde 發表於 2020-7-13 18:28

乙女新夢 係咪又好似上次嗰隊BubbleVirus咁

Live is so much better with music (Joey Yung edition)

上半場:
渴望晨曦的女孩
美麗在望
空港
日安憂鬱
最好時光

下半場:
黃昏點唱機
未知
心花怒放
全身暑假
越唱越強
我們都是這樣長大的 (原唱: 鄭秀文)
我的驕傲

Ólafur Arnalds, Alice Sara Ott The Chopin Project

你們的幸福

獨家村
年度之歌
彳亍
nicknicknick 發表於 2020-7-15 22:10

DVD/live cd呢?

好想J獨家村個現場編曲呀

就嚟一年都未有
想瘋狂聽偷情的禮儀後面句“冇事。有心”
nicknicknick 發表於 2020-7-15 22:30

唔係講笑
睇完演唱會每次聽完呢首個腦都會自動load呢句

魏如萱,〈彼個所在〉

梁美芬 愛多一點點

和你夢想雖早 祝你做到

一家之主得我一個
蝦!!!!!!!!!

正到出晒水
十七歲嘅我家謙

华春瑩 - 沐春風 (C)

一家之主得我一個
蝦!!!!!!!!!
JasOh103 發表於 2020-7-17 01:46

蝦!!!!今天終於一人回家

和每天講再見 這刻我未能遇見

如果牆會說話-Gin Lee居家抗疫歌
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

掛住美霏粒子彈
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問