返回列表 發帖

HEHA CHART 2020 Week 9 29.02.2020

香港站:
01 阿茲與海默 / 黎曉陽 (2wks No.1)
02 Will (not) see you soon / 莊正 (NE)
03 在尋找什麼 / 李拾壹
04 厭世臉 Dizparity Remix / 王嘉儀
05 Diamond Mine / Serrini
06 原罪 / 鄧小巧
07 日光 / 梁釗峰, 陳仕燊
08 塗壁 / 小塵埃 (NE)
09 果子 / 盧冠廷 (NE)
10 重聚那一天 / Pandora (NE)

國際太空站:
01 Paper Cup / Real Estate
02 Delete Forever / Grimes
03 People, I've been sad / Christine and the Queens
04 Crimson Tide / Destroyer  
05 Fade into you / Mazzy Star (NE)
06 Physical / Dua Lipa
07 Cattails / Big Thief
08 The Man / Taylor Swift (NE)
09 Stupid Love / Lady Gaga (NE)
10 Never come back / Caribou

**** 本內容被作者隱藏 ****

3 & 8 ?!
bagfgfcde 發表於 2020-2-28 21:59

RB, 粉紅A

余佩真,〈原來我用錯了方式說我愛你〉
余佩真,〈麥田捕手〉

在親吻後繼續上前
要約定再相見

大無畏幾好聽

菖蒲色歌

Reputation - Taylor Swift
1989 - Taylor Swift

支持美蛇唱POP SONG
bagfgfcde 發表於 2017-11-25 14:21

呢個好好笑

呢個好好笑
stopzi 發表於 2020-2-29 22:04

Everything has changed

首歌好慘
帥小寶` 發表於 2020-2-17 00:22

希望有朝一日會正式出版

林欣彤啲歌其實好正......
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

林欣彤啲歌其實好正......
帥小寶` 發表於 2020-3-1 01:29

kwan gor呢?

kwan gor呢?
hehehaha 發表於 2020-3-1 02:51

Panther Chan呢?

bagfgfcde 發表於 2020-3-1 09:05

垃圾

I would battle for you (Even if I break in two!)
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

一開收音機就善良

bagfgfcde 發表於 2020-3-1 09:05

Tangsiuhau呢?
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

之前未入過去睇失憶的魚個post
因為本身對佢冇乜興趣 冇特別留意佢有新歌
啱啱去kkbox聽 諗住聽下今次新歌係咩風格先
一聽_咗出聲 刮骨國語版黎既
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

啱啱去kkbox聽 諗住聽下今次新歌 ...
cymusic 發表於 2020-3-1 14:02

最憎一雞兩味
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

最憎一雞兩味
kevinlai1621 發表於 2020-3-1 14:35

兩個我
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

兩個我
JasOh103 發表於 2020-3-1 14:36

狠ban
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

林鄭月娥幾好

垃圾
hehehaha 發表於 2020-3-1 09:08

話口未完 佢就快出新歌

林鄭月娥幾好
bagfgfcde 發表於 2020-3-1 14:38

how about sophia chan?

啱啱去kkbox聽 諗住聽下今次新歌 ...
cymusic 發表於 2020-3-1 14:02

聽左一秒intro已經嬲左

how about sophia chan?
RVHOCPC 發表於 2020-3-1 19:26

能力幾高

能力幾高
bagfgfcde 發表於 2020-3-1 19:29

想冠 咁正能量

Kacey Musgraves, “Mother”

Gin Lee - 很堅強

Tizzy Bac,〈這是因為我們能感到疼痛〉

Juno 林嘉欣 - 字典 與 聖經
謝安琪 嗰首叫 小說與遺書

hehehaha 發表於 2020-3-2 00:13

想聽 口罩與疫苗

想聽 口罩與疫苗
HOTMAN 發表於 2020-3-2 00:14

我同你嗰首叫咩好?

hehehaha 發表於 2020-3-2 00:13

狄更斯是漫畫嗎?

估人名:耳仔邊東日月喜心

0049am - 一人之夏(謝安琪)

估人名:耳仔邊東日月喜心
帥小寶` 發表於 2020-3-2 00:49

阝東 日月 Hey!

阝東 日月 Hey!
hehehaha 發表於 2020-3-2 00:55

錯!答案係無人識既歌手

水甫金名心 幾時出歌

水甫金名心 幾時出歌
HOTMAN 發表於 2020-3-2 01:02

聽住狂想曲先

前途哪裡種著花 沿途會有怪物嗎

前途哪裡種著花 沿途會有怪物嗎
HOTMAN 發表於 2020-3-2 01:12

支持 十十爿土一一一一一

聽山河故人聽到哭能左

bagfgfcde, “Let Down (Guitar cover)”

bagfgfcde, “Let Down (Guitar cover)”
bagfgfcde 發表於 2020-3-2 18:12

想聽
邊度有

覺得曾樂彤有誠意過林穎彤
叫做有勇氣唱live
#micnlm

覺得曾樂彤有誠意過林穎彤
叫做有勇氣唱live
#micnlm
帥小寶` 發表於 2020-3-2 21:34

其實好欣賞佢敢講粗口
真性情
好過師姐明明係yum底又扮pure

其實好欣賞佢敢講粗口
真性情
好過師姐明明係yum底又扮pure
hehehaha 發表於 2020-3-2 22:05

真 第一次聽佢訪問本身覺得佢性格幾正 點知最後都係跪

真 第一次聽佢訪問本身覺得佢性格幾正 點知最後都係跪
帥小寶` 發表於 2020-3-2 22:11

係唔buy佢唱歌
其他冇乜嘢

蘇打綠,〈地平線〉

幸倪哭了!!!!!!

很少在舞台上哭,那晚看到台下許多熟悉的臉孔並敘述著自己過去十年離鄉別井的經歷,不經意戳中了自己脆弱的一面,眼淚一發不可收拾,那一刻感覺自己很脆弱但也勇敢,能把人生第一個演唱會帶回家鄉,也算是給自己和看著我長大、一直支持我的人一個交代。
.
轉眼就一年,感覺自己又成長了,期待著更好的自己,也期待著下一次和你分享我的音樂與感受。
.
#想念你們 #想念舞台 #FirstOfAllLive2019 #FOA #雲頂站