返回列表 發帖
Laura Marling, Song For Our Daughter

坤坤生日快樂
威廉哥有咩同壽星仔講?
kaman921 發表於 2020-4-18 10:14

坤gor 生日快樂!祝轉新唱片公司百尺竿頭更進一步!

坤gor 生日快樂!祝轉新唱片公司百尺竿頭更進一步!
hkwilliamsiu 發表於 2020-4-18 18:38

某會員都係今日生日
佢仲好憎坤坤

某會員都係今日生日
佢仲好憎坤坤
hehehaha 發表於 2020-4-18 18:55

男定女

一個女人 和手術室 - 謝安琪 (c)

OMG THIS IS SO BEAUTIFUL Ivana
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

就這樣忘掉你 - 陳蕾 (c)

The “grassroots diva” boldly tackles social issues in her music.

Song list:
再度
我們的基因
廢話
沐春風
一個女人和浴室
羅生門

往生花 - 麥浚龍 (c)

Laura Marling, “Held Down”

Laura Marling, “Held Down”
bagfgfcde 發表於 2020-4-21 21:13

呢張聽過一次
日日比哂d時間聽Fiona Apple同Yves Tumor
其餘咩都唔想聽

呢張聽過一次
日日比哂d時間聽Fiona Apple同Yves Tumor
其餘咩都唔想聽
hehehaha 發表於 2020-4-21 22:05

咁你覺得佢地隻碟點?

得成女傭推介 Daler Mehndi - Tunak Tunak Tun
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

咁你覺得佢地隻碟點?
bagfgfcde 發表於 2020-4-21 22:10

Fiona好過上一次
佢把聲同寫既melody唔係我杯茶但音樂上吸引我唔少
不過好多樂評打分好似overrated左少少,個人覺得值8.8/10 (p4K打分standard)
未細心聽d歌詞
應該幾有趣

Yves上次好d(其實好太多)
但我幾鍾意今次d歌短短地同d beat
諗起ARCA
封面真係好靚好靚可能會買實體支持一張

Fiona好過上一次
佢把聲同寫既melody唔係我杯茶但音樂上吸引我唔少
不過好多樂評打分好似overrated左少少 ...
hehehaha 發表於 2020-4-21 22:20

Laura deserves more attention too
有啲 Joni Mitchell feel

Laura deserves more attention too
有啲 Joni Mitchell feel
bagfgfcde 發表於 2020-4-21 23:57

呢排個腦想聽啲up beat少少嘅野
啲柔情嘢入唔到

(林 x 宥 x 嘉) 喜歡嘉兒2 新曲+自選

新曲EP:
少女
留一秒
別讓我走遠
火焰小溪

自選集:
美妙生活
口的形狀
紀念品
Runaway Mama
越反越愛
我已經敢想你
感同身受
壞與更壞
說謊
傻子
天真有邪
眼色
4號病房

走鋼索的人

呢排個腦想聽啲up beat少少嘅野
啲柔情嘢入唔到
hehehaha 發表於 2020-4-22 00:13

差啲唔記得
近排聽咗The Strokes
我都覺得OK

差啲唔記得
近排聽咗The Strokes
我都覺得OK
bagfgfcde 發表於 2020-4-22 17:41

我不嬲都ok The Strokes
主音好耐之前隻solo碟有冇聽過?

我不嬲都ok The Strokes
主音好耐之前隻solo碟有冇聽過?
hehehaha 發表於 2020-4-22 18:12

但有聽翻 Room On Fire

究竟幾時可以返學?
再將我相信的如煙火般綻放

達明一派, 意難平

Sigur Rós, Ágætis byrjun

最近你好嗎
他跟你算甜美吧
然而我要你記住將我背心沾濕那滴茶

日期: 26/04/2020
時間: 21:00-21:09
節目: 好聽歌曲

零分(Jude) / 零分(Jude) /

Serrini's post that LUGTYAI's original title was "Let Us Go Then, You and I" makes me finally understand the title. The comma is very significant, wonder why she dropped it.

支持512

朱智賢偷食

日期: 27/04/2020
時間:
節目: 喜歡蔚兒

十二樓 / 色情男女 / 絕 / 密流 / 婦女新知 /
陰天 / 太多太多 / 透視 / 慢慢喜歡你 / 呼吸有害 /

日期: 27/04/2020
時間:
節目: 喜歡蔚兒

十二樓 / 色情男女 / 絕 / 密流 / 婦女新知 /
陰天 / 太多太多  ...
hehehaha 發表於 2020-4-28 00:05

其實佢唱廣東歌真係好超班

其實佢唱廣東歌真係好超班
HOTMAN 發表於 2020-4-28 00:08

有無聽過 全身莫文蔚 呢張大碟
個人認為90年代最好廣東專輯top 10

hehehaha 發表於 2020-4-28 00:10

有 諗起如果佢唱一個女人和浴室就正

有 諗起如果佢唱一個女人和浴室就正
HOTMAN 發表於 2020-4-28 00:16

想聽 偷情的禮儀

hehehaha 發表於 2020-4-28 00:10

一朵金花 is the best!

bagfgfcde 發表於 2020-4-28 13:24

佢隻戀上莫文慰精選好好聽不過當年出好少貨,好難搵得返
APPLE MUSIC 而家仲要無左THE WAY YOU MAKE ME FEEL

bagfgfcde 發表於 2020-4-28 13:24

全身莫文蔚係90年代出

全身莫文蔚係90年代出
hehehaha 發表於 2020-4-28 17:51

I mean for Karen 啦

I mean for Karen 啦
bagfgfcde 發表於 2020-4-28 19:52

覺得 全身 好啲
成個flow成個vibes同概念好一致
夠dark

一朵金花 係唔可以成日拎黎聽嗰類碟黎
音樂性好extreme但又夾幾首中板歌
計單曲係幾好
可能我鍾意Karen嘅歌係慢熱嗰邊

百合花,《燒金蕉》
余佩真,《真 真》
鄭宜農,《給天王星》

鄭宜農,《給天王星》
bagfgfcde 發表於 2020-4-28 23:35

每一首歌都好好聽

Robyn - Dancing on My Own
Song of the Decade

Robyn - Dancing on My Own
Song of the Decade
hihi 發表於 2020-4-29 02:08

好聽

每一首歌都好好聽
小伙子. 發表於 2020-4-28 23:55

I agree !

棲身 金色 都市裡 要牽手
襟花 婚紗 一對對 喝喜酒

在家睇Gin 演唱會抗疫

Joker

不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家/不想回家