返回列表 發帖
當我還在 花園散步
當我還在 浴室洗澡
十步以內 可擁抱

遇著什麼 煩惱
 想跟我說 都可聽到
 翻到有趣 圖畫
 何妨大笑 讓妙事亦被我看到*

遊玩時 開心一點 不必掛念我
 來好好給我活著 就似最初
 仍然在呼吸都應該 要慶賀
 如果想哭 可試試對嘉賓滿座
 說個笑話 紀念我
光復香港 時代革命

Juno...isn't me Live 2020

1. 活著 (謝安琪)
2. 耿耿於懷
3. 念念不忘

4. 勇悍.17
5. 困獸.28
6. 暴烈.34
7. 臨崖勒馬 (謝安琪)
8. 雨過天陰 (謝安琪)

9. 吶喊 (謝安琪)
10. 字裡行奸 (謝安琪)
11. 773312 (謝安琪)
12. 勢不兩立 (謝安琪)

13. hotline bling (Drake)
14. 情感的廢墟
15. 沒有人
16. 寂寞就如 + Thank You, Next

17. 驚蟄
18. 秋分
19. 金剛圈
20. 彳亍
21. 櫻吹雪
22. 雞蛋與羔羊 (謝安琪)
23. 無念

Ripples, reflections and everything in between

Juno...isn't me Live 2020

1. 活著 (謝安琪)
2. 耿耿於懷
3. 念念不忘

4. 勇悍.17
5. 困獸.28
6. 暴 ...
hehehaha 發表於 2019-10-12 03:00

麥浚龍 isn’t dragon 演唱會2020
1. 我歌故我在

Part 1
雌雄同體/臭男人/香女人/姿色份子/港女幸福的星期日/祝英台/酷兒

Part 2
瑕疵/寫得太多/拿走我呼吸/載我走/濛/天台晚餐/勇悍.17

Part 3
雞蛋與羔羊/惡搞之物/諸神混亂/吶喊

Part 4.
活著/彳亍/弱水三千/門/替你高興

麥浚龍 isn’t dragon 演唱會2020
1. 我歌故我在

Part 1
雌雄同體/臭男人/香女人/姿色份子/港女幸福的 ...
HOTMAN 發表於 2019-10-13 00:55

#好短囉juno
#都唔識既d歌
#我黎睇juno做咩變左謝安琪作品展
#完全get唔到
#你encore比返幾首juno我無咁嬲 :(

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

#好短囉juno
#都唔識既d歌
#我黎睇juno做咩變左謝安琪作品展
#完全get唔到
#你encore比返幾首juno我無咁 ...
hehehaha 發表於 2019-10-13 01:03

#啲歌又唔識又冇歌詞
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

阮兆祥 - 很~ 堅強

阮兆祥 - 很~ 堅強
hehehaha 發表於 2019-10-14 15:54
拉長音laugh die me

謝安琪 - 《咖啡色的人》

垂垂老矣說故事如孩童渴睡

可說艱苦的歷史怎會了無生趣
。Kaykay。Taytay。Kelly。

小爭執 鬧成世界大戰 該擺爛 或拋下催淚彈

來互相傷害 來互相傷害 不再痛苦來 死個痛快
來互相傷害 來互相傷害 逝去的擁抱 怎麼取暖
含淚不捨 也不 委婉 狠心無視 你的 哭喊

誰在追 讓你我跑得狼狽誰的嘴 把你我咬得自卑誰判的罪 讓你我一直羞愧別後退 是時候挺直脊椎別理會 誰張牙舞爪亂吠問心無愧 把謊言全都擊碎

Gemgem
。Kaykay。Taytay。Kelly。

垂垂老矣說故事如孩童渴睡

可說艱苦的歷史怎會了無生趣
nicknicknick 發表於 2019-10-21 22:04

Honey, your taste JUMPED out
Jason Playlist 2020 Week 13
#1 在尋找什麼? | 李拾壹

鄉音Gin

在翻滾的心癮  太
在洶湧的飢渴  太迫切
全投入沒喪屍 全投入沒法子

運動詩歌
喘息空間
Pretty Crazy

運動詩歌
喘息空間
Pretty Crazy
hehehaha 發表於 2019-10-27 17:50

Gin Lee = 2019 女金
Long's Music Picks 2020 WK12
1. 在尋找甚麼
2. 街燈
3. 阿愁

一開始想到那段美夢兒
淚眼如瀑布般似沒休止
盼張開眼一切已回到舊時
但這天還是會失意
若這選擇能有多一次
或許還是會失意

Dominique, nique, nique
S'en allait tout simplement,
Routier, pauvre et chantant

周杰倫好慘

Violet’s eyes
Violet plays
Going back home to the Great Lakes
Where the cattail sways
With the lonesome loon
Riding that train in late June

黃瑋中好發力
WEEK 13 / 凡星人 / The Hertz

黃瑋中好發力
weiquan 發表於 2019-11-1 16:04
香港樂壇兩大清泉:黃瑋中、Serrini
質量兼備

香港樂壇兩大清泉:黃瑋中、Serrini
質量兼備
nicholashin 發表於 2019-11-1 17:17

Phil Lam呢

3/11/2019 (Sun)
C. SeeTV

天地一沙鷗(李幸倪) / 同林(林峰) / 救命歌(鄭欣宜) / 強弱(鄧小巧) / 對錯(Kolor feat.盧巧音) / 安徒生的錯(林奕匡) /

歌手:謝安琪
唱片名稱:773312... An Urban Fantasy A True Urban Story
推出日期:

TrackList:
CD
01. 773312
02. 612
03. 721
04. 85
05. 811
06. 831
07. 101
08. 113

Bonus Tracks:
09. 2047
10. 1997

Phil Lam呢
hehehaha 發表於 2019-11-1 18:13
今年休息完 下年可以出兩隻碟!

歌手:謝安琪
唱片名稱:773312... An Urban Fantasy A True Urban Story
推出日期:

TrackList:
...
hehehaha 發表於 2019-11-4 02:08

11. 1989 (OT: 家明)
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

5/11 叱咤樂壇
我們的基因 - 謝安琪 (C)

Homework - Daft Punk (全碟)

5/11 叱咤樂壇
我們的基因 - 謝安琪 (C)
hehehaha 發表於 2019-11-5 06:52

又放fake news

又放fake news
kayzzz 發表於 2019-11-5 20:25

通常放風只可以放一半

通常放風只可以放一半
hehehaha 發表於 2019-11-5 20:27

另一半係咩

Pm我

另一半係咩

Pm我
kayzzz 發表於 2019-11-5 20:29

阿Kay另一半係阿聰

如果《我們的基因》唔係伍樂城編曲就好啦

剛好你闖進來  手牽手出走到邊境

遺下兵荒都市  繼續競賽

hehehaha 發表於 2019-11-6 15:57

車門仍敞開?
不了
好嘔心

hehehaha 發表於 2019-11-6 15:57

好歌好歌

Homework - Daft Punk (全碟)
bagfgfcde 發表於 2019-11-5 20:18

this one is also gd
https://open.spotify.com/album/1 ... Yrr7YQqWyMnDj8be_Hg

好歌好歌
kayzzz 發表於 2019-11-6 16:08

The album 個結局.......

矛盾. 人生

this one is also gd
hehehaha 發表於 2019-11-6 16:41

都高質
但我覺得 Daft Punk > TCB

都高質
但我覺得 Daft Punk > TCB
bagfgfcde 發表於 2019-11-6 16:49

只係隻homework成日諗起呢隻
英式法式
無可類比

只係隻homework成日諗起呢隻
英式法式
無可類比
hehehaha 發表於 2019-11-6 18:30

French house = AMAZING!

其實 The Chemical Brothers 應該學下 Daft Punk
而家啲碟出得太密 成日變成驚喜唔多既mixbag

French house = AMAZING!

其實 The Chemical Brothers 應該學下 Daft Punk
而家啲碟出得太密 成日變成 ...
bagfgfcde 發表於 2019-11-6 18:45

本帖隱藏的內容需要積分高於 8000 才可瀏覽

11/11 叱咤樂壇
解憂雜貨店 - 容祖兒 (C)

Death with Dignity

11/11 叱咤樂壇
解憂雜貨店 - 容祖兒 (C)
hehehaha 發表於 2019-11-7 05:59

已經分唔清你既post 邊d係fake news 邊d係真

已經分唔清你既post 邊d係fake news 邊d係真
kayzzz 發表於 2019-11-7 17:17

我都已經分唔清容祖兒係奶共定反共