返回列表 發帖
上年同前年你十大嘅歌有咩?
hehehaha 發表於 2020-12-28 05:41

侘寂 光引致疼痛 小問題 我份禮物呢 深化危機 永遠飛行模式 四大發明 芭樂 娛樂人生 亡國妖姫(serrini歌詞寫作練習嗰首)

忘記和記 公開道歉 喘息空間 圓謊 值得放棄 虛作無聲 天雷 靜謐神林 完全變態 肥媽有話兒
秉承cm精神 推廣好音樂

[Jan/7/2021] 喜歡洗衣 柒 - 洗衣王國130 (CDR)

歌手:洗衣王國130
唱片名稱:喜歡洗衣 柒
唱片封面:

推出日期:2021/1/7
唱片類型:CDR

01. 三生一吻 (缺氧版)
02. 但願人長久 featuring: 白河喜來登
03. 東京人壽 (容小姐原key版)
04. 13樓的大笨象 featuring: 白河喜來登
05. 幸福門 (密碼改tie多remix)
06. 東京人壽 (一take 過 太容易唱版)
07. 刻在我心底的名字

全碟重點試聽: http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D2

附加資料:
三年
派膠帖子: 918 篇
三年
三年
三年
頁面訪問量: 600
三年
CM在線時間: 1405 小時
三年
柒首驚為天人之作

打破 人類聽覺之界限
超越 好聽與不好聽之規限
打造 黑粉之絕嶺
浩瀚顛覆 一個樂壇

首批超豪華簡約包裝,內附1張洗衣香味歌詞咭

幼國文化娛樂 重點推介CM男另類歌手-洗衣王國130 首張個人專輯<喜歡洗衣 柒>千呼萬喚終於面世. 以超驚歎之唱功以大獲外界劣評之洗衣初出道以一曲快歌 但願人長久 為歌迷所熟悉. 及後多首作品 幸福門, 13樓的大笨象 及 三生一吻 以憂愁演繹射穿樂迷耳朵均一致大獲劣評. 專輯配合最新主打 東京人壽 及 東京人壽remix 收錄共7首歌曲.

藍絲特別版建議零售價: $580
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侘寂 光引致疼痛 小問題 我份禮物呢 深化危機 永遠飛行模式 四大發明 芭樂 娛樂人生 亡國妖姫(serri ...
kenneth 發表於 2020-12-28 06:24

有小巧啊!Support
~See You Next Time*

[Jan/7/2021] 喜歡洗衣 柒 - 洗衣王國130 (CDR)

唱片封面:

...
hehehaha 發表於 2020-12-28 07:13

其實hotel 係佢黎定另一個人?
記得心之科學都係好聽過原唱系列

有小巧啊!Support
on07111 發表於 2020-12-28 07:33

嗰兩首真係好中意
以前有首心靈作家又係好正

Björk - Debut (1993)
Björk - Vespertine (2001)
Björk - Medúlla (2004)

The Hertz,《The Hertz》

睡不好腦裡又重温 這冷冷凌晨

hohotan
[完成] Jason's Year-End Playlist 2020
Wk 3 惡夢經 | 陳健安

Laura Marling, “Only the Strong”

你可否賞 賞一種方向 給這世上個個也頭上發亮
如無大志但有幻想 請給我自由愉快獎
心裡善良 有貴格星相 得到勉勵我也會嚎號叫嚷
如無力氣但有夢想 可加設自強自愛獎
這晚上人群前來踏上 昂然行如大將 心只想有你讚賞
奇想 奇想 誰會 給一滴迴響

唱片封面:

...

支持洗衣參加造星4
如出走 身處死角 逃不走 走遍低處 無出口 只有這傷口

如果 苦苦堅持沒意思

家謙彈琴真的好有型

茫茫圍城的顛簸 層層燎原的星火
重燃原來消失的感覺

唱片封面:

...

東京人壽唱得不錯! 洗衣王國加油!
重燃原來消失的感覺

原來呢首都有80萬VIEWS
^o^吃吃喝喝最好 我有我設計城堡 我信我永遠會過得最好~

原來呢首都有80萬VIEWS
Garfield 發表於 2020-12-31 16:02

唔怪得今年白果到咁啦 呢首都買views
[完成] Jason's Year-End Playlist 2020

唔怪得今年白果到咁啦 呢首都買views
JasOh103 發表於 2020-12-31 16:06

可能本身首歌果邊好經曲呢

好多LIKE同留言,但睇唔明講乜
^o^吃吃喝喝最好 我有我設計城堡 我信我永遠會過得最好~

我難道要準備嘉賓?

Happy New Year ! Very nice live show !
Best singers2020!

重燃原來消失的感覺

Um....See You Next Time...就真係冇諗過咁耐先See You Next Time er.. (尷尬笑)

eh...好多謝呢一首歌既填詞既er...Riley啦林若寧啦

編曲人啦 (空白) 好緊張呀好耐冇上過台

阿Nick同埋Teddy Cha...Teddy Fan (搖頭)

Um....See You Next Time...就真係冇諗過咁耐先See You Next Time er.. (尷尬笑) {:4_96 ...
JasOh103 發表於 2021-1-3 02:05

會唔會有埋唱live嘅文字版
Long's Music Picks WK03
Little Darling | 要做更壞的事|Summer Day is Gone

Um....See You Next Time...就真係冇諗過咁耐先See You Next Time er.. (尷尬笑) {:4_96 ...
JasOh103 發表於 2021-1-3 02:05

何方嬲死佢!!!

何方嬲死佢!!!
stephybest 發表於 2021-1-3 02:42

如果何方拎填詞人獎
係咪林若寧上台?

你像窩在被子裡的叔父
Long's Music Picks WK03
Little Darling | 要做更壞的事|Summer Day is Gone

可以擁抱時 就要擁抱

自己一個看山火 (己報案
47. Bring Him Home
2021Week04
1惡夢經2可再遇見3你已忘記但我還記得的事

可以荒謬 時間瞬間停止
醉生夢死 瞬間如一
但誰在心頭 期待我能好好到盡頭 揮揮我手

預測21年度吒咤男女組合金銀銅獎

金:馮允謙
銀:吳業坤
銅:陳柏宇

金:薛凱琪
銀:林二汶
銅:Aga

組合
金:小塵埃
銀:Error
銅:Dear Jane

吳雨霏,〈第一季〉

你話再見 但何時再見

絕 - 傅珮嘉
最後的信仰 - 林二汶
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Awards 2020 [投票進行中]
Wonders Music Recommendation 2021 Week 03

阿二阿姨阿熬熬
47. Bring Him Home
2021Week04
1惡夢經2可再遇見3你已忘記但我還記得的事

Neutral Milk Hotel, In the Aeroplane Over the Sea